Матеріяли для листівок: поради, за і проти

Тема у розділі 'Скрапбукінґ', створена користувачем Мар'яся, 2 Жовтень 2010.

1. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Відповідь: Словничок скрапбукера

питання з чайника...для чого потрібні акрилові блоки? де їх можна купити і чи необхідні вони для початківців?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Матеріяли для листівок: поради, за і проти

Якщо є силіконові штампи, тоді блок потрібен. Якщо таких штампів нема й не планується купувати, тоді не треба.
    Де купити - є окрема тема, в ній уже написано відповіді. ;)

3. Xomka

Xomka Well-Known Member

Посилання для чайників і не тільки;) про штампування, догляд за штампами та огляд пудр для ембосінґу від Мар'яни Косаревич.

4. AlbinaK

AlbinaK Member

Дівчата, а хтось пробував використовувати штампувальні подушечки. А вчора шукала чорнило і мені в магазині порадили купити звичну фарбу для печаток та штампувальну подушку(вона в канцтоварах звичних продається і ціна маленька). От тільки не знаю чи можна? Чи штампи не зіпсую, чи не попливе чорнило...

---------- Додано в 12:03 ---------- Попередній допис був написаний в 11:59 ----------

І ще питала вчора в магазині за клей для півперлинок та стразиків. Дали мені pebeo touch deco. Почитала, що це акрилова фарба, а не клей. Навіть не розпакокувала, сиджу і думаю чи розпакувати спробувати, чи занести назад в магазин, бо ціна не є маленька 20грн.

5. Liliyah Romanova

От за це я б найбільше переживала. І за те, що може потекти також.
    Там і фарба є, і клей. Виясніть, що саме у вас. Щось іще пише на коробці?

6. AlbinaK

AlbinaK Member

пише рельєфна фарба глітер ефект, контур акриловий - на друкованій наклейці, а маркером від руки спереду "клей" Ось з таких ніби.

7. Liliyah Romanova

Тоді, мабуть, треба їм назад віднести. Ото продають... :xaxa:

8. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Якщо фарба містить спирт, то її не можна використовувати для силіконових штампів.
    Я теж клей купила (силіконовий, в Аґрафці). Пише для скрапбукінгу, кардмейкінгу та ін. Але сохне довго і тримає не дуже((.

Останнє редагування: 17 Січень 2012
  9. Liliyah Romanova

А на ньому теж писало "клей" маркером? :xaxa:
    То мені нагадало "любий, сіль у коробці з-під кави із написом "цукор"". :rofl:

Щодо клею, то я випробувала Glossy Accents і він мені найбільше зі всіх сподобався. Тепер буду ним найчастіше користуватися. То саме для дрібних деталей (ґудзики, квіточки тощо).

10. Olena-m

Ні, пише "клей" на заводській упаковці :girl_haha:

11. Vika

Vika Well-Known Member

я брала в інтернет магазині клей http://hobby4you.od.ua/index.php?dispatch=products.view&product_id=9007.
    задоволена ним дуже. але мало його. в нас в магазинах його звісно нема.я ним спочатку клеяла все підряд. а тепер трохи економлю.
    дівчата а який картон берете на основу для откриток. я брала звичайний, але він мені здається затонкий.

12. hrobak

hrobak Well-Known Member

от він, здається, був в Бонтоні. я ще потримала, подумала, продавець мені сказав, що то часто беруть для чогось, що потім прати, бо він витримує прання при 30, ну і не купила, поклала назад. користуюся універсальним Pasco, хочу спробувати щось ще. в Pasco не дуже подобається, що він тягнеться, коли з тюбика витискати, і хоч прозорий як висихає, але інколи таки може вийти неакуратно(

13. Insolence

Insolence Living The Dream

Для основи листівки беру обрізки паперу розміром 15х30 см на Пекарській. Є різних кольорів, в основному перламутровий, його щільність десь 220 гр/м. На коробочки брала листки формату А0 щільністю 300

А що ви ним клеїте ? Бо я його купила ще десь влітку (а недавно бачила на Пекарській в Акценті, буває іноді і у АртКрамничці, але рідко), то ще півтюбика є. Клею ним прозорі краплини марблс, півперлини, деколи дрібні квіти.
    Папір склеюю скотчем або паско універсальним.

14. Olena-m

Ще в неті вичитала, що на основу листівок беруть акварельний папір. Ну і в Давкрафта для цього є "кардсток".

15. Liliyah Romanova

Для основи беру виключно т.зв. кардсток, картон - ніколи. Загрубий він.

16. Insolence

Insolence Living The Dream

17. Liliyah Romanova

Щільність від 120 г до 180 г.

18. AlbinaK

AlbinaK Member

Я звичайний картон теж не беру за основу. Взяла в магазині (Артдеко) великий лист здається А1 білосніжного кольору щільність приблизно 200-220г/м. По ціні він дорожчий ніж ватман(13,50грн, а ватман десь 4-5 і сіріший). Мала пару куплених заготовок, то майже не відрізняється, мені сподобалось, то поки ріжу його на листівки. Брала і акварельний папір, але він мені менше подобається.

Обрізки так само рулять!!! Брала трохи, коли треба на не білу основу :)
    Треба буде пошукати гарний клей для півперлинок стразів та такого всякого, бо я щось ні на Глосі, ні на Паско універсальний ніяк не попадаю А останній раз підсунули мені навіть не клей :) Малий почав капризувати, то повірила продавцеві і не почитала зразу!

19. Vika

Vika Well-Known Member

клею ним все підряд. квіти, марбс, перлинки, папір, квілінг. вже майже нема. а замовляти знов морока. складно мені вирватися на пошту.

20. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Маю питання по цифрових штампах. Безкоштовні з нету не подобаються мені якістю, це растрові зображення, при друці лінії виходять не плавні, потім я їх поправляю , але виходить не дуже гарно. В яких форматах зазвичай продають цифрові штампи? І таке може трохи дивне питання: а як та купівля відбувається? Штамп після оплати на мейл пересилають?