Матеріяли для листівок: поради, за і проти

Тема у розділі 'Скрапбукінґ', створена користувачем Мар'яся, 2 Жовтень 2010.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А з чого такі висновки? Дістреси конкретно для зістарювання годяться, для певного стилю листівок, але точно не універсальні. Штампувати все підряд ними не вийде, бо розлазяться. Скажімо, для АТС-ок вони мені підійшли, а на інших листівках я ними ніколи не штампую, якщо по стилю не пасує. От тонувати краї - то коли завгодно, завжди пасують. Великі відбитки робити дістресами - хіба собі нерви попсути. Особливо, якщо деталей багато.
    Для чітких відбитків мені подобається memento. Правда, в мене його лише два кольори наразі, але то все попереду. )))
    Дивно. Не повинно підтікати. Інакше воно й від Тімові маркерів може текти, а мені здавалося, що він саме тим чорнилом користується.
    Якщо будеш розводити водою потім, то Memento є найкращим в цьому плані. І тут власне найкраще мати два кольори - чорний і коричневий.

А ні, знайшла. Тім отаким користується:
    Значить є два види, що не підведуть: memento i archival від ranger.
    Ціна в них майже однакова.

2. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Відповідь: Матеріяли для листівок: поради, за і проти

А я знаю з чого?:) Прочитала про захоплення ними наших дівчат, та й, як каже мій муж, накрутила собі мультиків:).

3. pchilka

pchilka Member

А я то думала що зовсім ліворучка, дешевими чорнилами від давкрафт і фолія навчилася штампувати, а дістресами слово-фразу годі було поставити.

4. Liliyah Romanova

Слово-фразу можна, тільки треба чорнилом по штампу пройтися, не втискати штамп у чорнило. І ще багато залежить від паперу.
    Я, коли писала, мала на увазі штампи трохи іншого плану.
    Відштампувати дістресами такого ангела, аби було людське зображення, мені не вдалося. на жаль. Може, папір невідповідний, але іншого не мала.

5. pchilka

pchilka Member

Я все-таки теж відштампувала слово-фразу, (напевне і папір підійшов, бо не розмазалося), але чомусь найтяжче мені було нанести чорнило на штамп, висота подушечки замала, чи то може від штампу ще залежить, хоч швидше за все - від мене :girl_sad:

6. Liliyah Romanova

Не думаю. Дістреси добре чіпаються ґумових штампів, зі силіконовими працювати трохи складніше.

7. Holly

Holly Moderator

:khomyak::khomyak::khomyak:
    Чого ж я раніше не допетрала. Так мене дістало оте вимірювання міліметрів в весняних АТС. Тааааа, вчитись ще мені і вчитись

8. hrobak

hrobak Well-Known Member

думаєш всі відразу все допетрують? я он теж багато чого в процесі - поки кілька разів різне не спробувала - допетрувала. і допетрую, і ще мені допетрувати і допетрувати )))

до речі про пЕтрання, може комусь стане в нагоді. коли миєте штампи в раковині під проточною водою, ставте ситечко на злив. я так блін вже 2 літери з абетки загубила, нині ледве не загубила ще одну. розумію, може комусь то відразу в голову прийшло перед тим, як мити, мені (як бачите) - ні :)

9. AlbinaK

AlbinaK Member

Купила сьогодні собі чорнилко docrafts papermania золоте, я так зрозуміла розсортоване з цього набору (перше)
    Приїхала новинка в магазин, ще ніхто продавцям не "звітувався", спробувала та розчарована ... тонує гарно, сохне довго, намагалася зробити відтиск і малюнок і фразу, то блиск лишається на штампі, а відтиск не золотий, а облізло-сіро-коричневатий ... Може тому що воно з блискітками а не звичайне, хтось таким користувався?
    І ще питання чим акуратно приклеїти півперлинки маленькі? Паско гарно клеїть, але в нього великий носик і клею виходить забагато, неакуратно то в мене виходить і густуватий він для тої справи.

10. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Ви спробуйте набрати клей зубочисткою, а тоді на перлинку.
    Паперманія має пігментні і перманентні чорнила. Останні мали б сохнути швидко. Бачила їх різних кольорів, в т.ч. і металік, поштучно, не в наборах, на скрапхоббі.ком.юа по 15 грн. Питала їх чи швидко сохнуть, то відповіли, що швидко. Але там їх нема в наявності, треба чекати 4-5 днів, поки замовлять.

11. Nata

Nata Well-Known Member

Я отримала вихвалялку, Crop-A-Dile ось такий (мала нагоду собі подарунок замовити :)). Який же він класний! Сиджу, товчу на папері дірки і фанатію.
    Мала до того ось такий http://www.tchibo.de/Loch-und-Nietenzange-p400010752.html (купувала в Акценті за 300 грн :sad:), дірки міг пробивати тільки чоловік, мало того: встановлювач люверсів погнувся після 5 люверса.
    Висновок: нема чого поспішати. Купила в магазині, бо треба було терміново, в результаті заплатила двічі.

12. AlbinaK

AlbinaK Member

Відповідь: Де купити все для листівок, альбомів?

Дівчата, прийшла за порадою. Поїхали ми в Сихівську Аґрафку в неділю, різак подивитись з чоловіком, хотіла той простенький за 80грн. Чоловік його обфукав, так само як і за 170 і за 270грн :))) казав, давай я тобі краще куплю вже професійний. Знайшла з професійних простий (ріже до 15листків або до 1,5мм) ціна близько 630грн і знайшла отакий скаперський з насадками і дешевше. Чесно сказати хотіла би більше такий, але глянути би на таке чудо вживу. В нас десь є щось подібне в магазинах. Чи може хтось має, поділіться враженнями.

13. galamajechka

galamajechka New Member

підкажіть , будь ласка, де можна знайти альбоми для марок???

14. Liliyah Romanova

А ви вирішили перекваліфікуватися зі скрапера у палітурника? :shok: Скраперові такий різак не треба.
    Я би брала отакий, і не думала.
    Чоловіка можна зрозуміти, він хоче порадити найкраще. Але то трохи так, якби ви попросили в нього велотренажер, а він вам вирішив купити тренажер для підготовки до вильоту в космос. :connie_pull-pigtail

15. Liliyah Romanova

Дуже мені подобається цей різачок. Користуюся зараз регулярно, дуже задоволена.

16. aknelitta

aknelitta New Member

В мене є преший варіант - за 80 грн. В принципі - нормально, але не вріже сторінку 30*30. Але я користуюсь - і мене поки-що влаштовує (бо фактично купувала його з самого початку), та й місця мало займає.
    Адріася купувала в Бонтоні в районі 200 грн - але є кілька ножів - перфорація, і т.п, ріже вже листи великі. В неї треба попитатись. але знаю, що вона задоволена ним

17. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Ага. Дуже задоволена. Тільки в неті такого найти не можу, аби показати шо за чічь.
    Першим плюсом є те що він металевий і стійкий. Коли ріжу папьорко тримати не тра, достатньо прикласти тримачем. Ше є така штука на магнітах, яка також тримає папір. Має насадки: ріжучу і перфорацію. Ріже А3 навпіл. Я дуже ним задоволена. Мені чоловік також казав купити шось більше, але я вирішила шо мені (для роблення коробочок для мила) буде доста й такого.
    Купувала в Бонтоні і бачила там ще один такий.

18. AlbinaK

AlbinaK Member

О!!!! Це як раз те що хочу!!! Дуже дякую, може завтра гляну, якщо ще є!

19. Nata

Nata Well-Known Member

Я собі теж такий купила, дуже зручно ним вирізати дрібні деталі, а от папір на листівочку (пряму лінію під лінійку) чомусь зручніше звичайним канцелярським різаком.

20. Liliyah Romanova

Власне я те й роблю. Ножиці + різачок. Дуже він мене виручає там, де ножицями важко дістатися.