Матеріяли для листівок: поради, за і проти

Тема у розділі 'Скрапбукінґ', створена користувачем Мар'яся, 2 Жовтень 2010.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Матеріяли для листівок: поради, за і проти

А ніж не тупиться до шкла?

Я, то взагалі, такий вирізако, що навіть як намалюю собі всі лінії то всеїдно потім криво. Ніби і не зизоока, а рівно втяти не годна.

Спочаку різала ножницями, а потому купила собі дешевого різачка... але всеодно я вміла криво втяти. Зараз маю більший різак, ніби добре ріже. Але я всеодно умудряюсь зрушити папір... Ото вже покручені руки маю.:girl_blush2:

2. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Найдешевший я зустрічала тільки в Аграфці, от і думаю, що можна там купити і різак і килимок :)

---------- Додано в 20:07 ---------- Попередній допис був написаний в 19:52 ----------

На вихідних маю вирватися в Аграфку і задовільнити мого невгамовного хом"яка :)

3. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

Я вже 3 раз заходжу в Аграфку і забуваю спитати про килимок. Також хочу дуже його купити! Хоч на чолі собі записуй. А то заходиш, а там стільки всього цікавого, що забуваєш за чим прийшов!
    Нарешті купила собі акриловий блок і чорнило для штампів Color Box. Дуже зручно цим блоком штампувати і чорнилка мені в сто раз більше сподобалися ніж давкрафтівські.

4. hrobak

hrobak Well-Known Member

приєднаюся до тих, хто агітує купувати килимок. народ, я маю досвід різання на товстому картоні. так вийшло, що я на ньому різала всі новорічні листівки, а їх було штук 20. або 25. я вперта, тому порізала, але якщо порівняти з різанням на килимку, то це небо і земля, чесслово. ви собі навіть не уявляєте, як це полегшує життя :)

5. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Мені цікаво, чи папір на килимку не сунеться? В мене чомусь склалось враження, що ті килимки досить слизькі.
    Як воно насправді?

6. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

та ні, не тупиться, (я ріжу ще й по роботі багато), і маю запасні леза до ножа.

7. napoleona

napoleona Well-Known Member

навпаки:)
    килимок так зроблений, щоб не сунувся папір, у мене такий великий рожевий

і я:)
    після того я би вже нізащо не перейшла на щось інше різати, ніж на килимку

8. hrobak

hrobak Well-Known Member

насправді воно так. приклав папір, порівняв до розмітки, приклав де треба лінійку і зробив чіііік. не їде. не треба на папері з обох сторін відмічати, щоб рівно чікнути. завжди можна перевірити, чи рівно - бо розмітка. саме щастя, а не різання :)

9. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Супер!

Я тільки вам Оксанко заздрю, бо в вас мають бути залізні нерви. Як подумаю про звук леза по шклі. Бррр! Не для мене психічно-неврівноваженої.:girl_in_dreams:

10. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

Во-во... я тоже собі зразу після допису Оксанки подумала про той звук.. Хоч мені би здалося таке... Як чоловік буде нечемним, взяв листок і ріжеш по склу :girl_haha: з виховною метою.. ну дуже любить він той звук :girl_haha:
    А про коврик, то я маю формат А4, то мені він замалий, хочу великий А3 формату. І ще дуже хочу різака, а то під металеву лінійку, деколи купу паперу спорчу, бо криво.

11. aknelitta

aknelitta New Member

Я теж маю А4 - думала, для чого більший, цього буде достатньо. Тепер мені його "замало" буває, особливо коли треба розмічати. Та й взагалі я на ньому "працюю"

12. hrobak

hrobak Well-Known Member

а я замовляла коврик собі в подарунок на дн, то моя кумася (молодчинка!) купила отакий. влізає папір практично будь-якого розміру. ну хіба ватман не поріжеш ))) а з іншого боку дюйми, коли різала основи на АТС взагалі балділа, 2,5*3,5, ніяких міліметрів, всьо чотко :)

13. AlbinaK

AlbinaK Member

Аналогічно :) А тепер задумуюся над більшим, впринципі для листівок він мені достатній, але для коробочок та для вирізання зогатовок під листівки, які я деколи роблю з великого листа, він явно замалий. Хоча не шкодую, бо брала зовсім недорогий і він давно себе окупив. В них ще був більший, треба буде попитати скільки коштує :)

14. Nata

Nata Well-Known Member

У мене такий А4, дуже задоволена, але теж хочу більшого :)

15. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Підписуюсь під кожним словом)
    Можна сказати що килимок був чи не найпершим моїм придбанням для скрапу.

16. Velana

Velana Member

Першу свою листівку я вирізала на звичайній кухонній дерев"яній дошці прибл. формату А4 звичайним різаком який був в інструментах чоловіка. Після того зробила висновки: що килимок А4 формату мені замалий то 100% і потрібно придбати макетний ніж - що я й зробила. То можна сказати були найперші мої покупки і раджу тим, хто скрапить, і має можливість - купити то найперше, бо без цих інструментів не уявляю як можна щось вирізати чи працювати. В мене уся робоча поверхня на килимку - там і клей попадає, і фарба акрилова, я вже не кажу про те що можна ножем порізати меблі. І напевно б все таки радила брати відразу більший килимок - так, він вартує дорожче, але повірте він того вартий.
    Макетний ніж - ну навіть не знаю, тут вже напевно потрібно питати того хто пробував багато виробників, але мене влаштовує мій від ММ, змінні лежа доступні, зручна ручка.
    Щодо різака - так, він суттєво економить час - то правда, але чи потрібен від мені був "на початках" і чи купувала б його якби я не займалась скрапом "масово" - 100% кажу ні.
    Тому вирішуйте, думайте ;)

17. hrobak

hrobak Well-Known Member

ріжу папір звичайним канцелярським ножем. витинанки наразі - не моє. от скажіть, є потреба купувати макетний ніж? чим він відрізняється від того ножа, яким ріжу я? зручніше тримати? краще ріже?

18. Velana

Velana Member

не знаю який у вас, тому по даним критеріям порівняти не можу.. а от той що був в мене (звичайний канцелярський, лезо якого можна "відламувати") то однозначно кращий по всім критеріям. Я взагалі не уявляю як можна без макетного ножа, ним ріжу і заготовку, і диз. папір, і усі інші складові листівки... Зріз виходить кращий, він гостріший і не заламує папір по лінії зрізу.
    От лінійка в мене сама звичайна, купована в канцелярському магазині.

19. hrobak

hrobak Well-Known Member

в мене звичайний, з таким лезом, що відламується. він мені часом з"їжджає вбік, як ріжу, і часом справді загинає папір. ну в другому випадку я просто пригладжую той край акуратно лінійкою, а от в першому доводиться рівняти.
    хм, тре подумати над ножем :)

20. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Прочитала вчора статті Яни про чорнила і ще більше заплуталась:girl_crazy: Думала, що існує ідеальне чорнило "для всього":), а виявилось, що ні. Про Дістреси Яна пише, що вони найкраще підійдуть для тонування і ембосингу, а для штампування мають не дуже чіткий відбиток. А тут, на форумі, всі в такому захопленні від штампування Дістресами.
    Про перманентні пише, що знає тільки Стазон, але я в неті бачила ще перманентне чорнило від Паперманії . І ще в якомусь блозі вичитала давніше, що Стазон від копіків підтікає (що дуже здивувало авторку блогу), а Яна пише, що не тече.
    В пігментних чорнилах взагалі можна заплутатися, що й до чого. Головне, мабуть, читати упаковку, скільки сохне і для якого паперу. З Давкрафтом - тут все ясно. Мені особисто дуууже сподобалось коричневе чорнилко, яке було у Тільдо-наборі - Brilliance від Tsukineko. Воно пігментне швидкосонуче, висихає справді за секунди, лишає гарний відтиск. І ще маю золоте і срібне від Inkadinkado (подарунок Марусі), воно теж пігментне, сохне чуть довше і слідів на пальцях не лишає, на відміну від Давкрафту.
    Найбільше зараз мене цікавить, яке найкраще чорнило для подальшого розмальовування відштамповки акварельними олівцями, але в статті щось того не знайшла.