Матеріяли для листівок: поради, за і проти

Тема у розділі 'Скрапбукінґ', створена користувачем Мар'яся, 2 Жовтень 2010.

1. napoleona

napoleona Well-Known Member

Відповідь: Матеріяли для листівок: поради, за і проти

дівчата, я у магазинах крім Аграфки і Арткрамнички не бувала бо не маю як, але тепер хочу сходити, може хтось бачив і знає в якому точно є тоненькі стрічки атласні ріізних кольорів і гарний папір, щоб кожного кольору багато відтінків(надіюсь зрозуміло написала)

2. opko

opko Member

Бачила їх в краєзнавці на пл. Ринок та Перлині на Коперніка.

3. vasno

vasno New Member

На Гавришкевича є і стрічки і паперу вибір нормальний,в арт деко помоєму тільки папір ,стрічок не замічала в них.

4. hrobak

hrobak Well-Known Member

та, в артдеко стрічок мало, переважно давкрафтівські і переважно з візерунками)

а от паперу таааааааааааам. одноколірних акварельних різних-прерізних відтінків, ну і скрап-паперу дуже багато)

---------- Додано в 10:20 ---------- Попередній допис був написаний в 10:15 ----------

в АртДеко є багато різноколірного акварельного, форматом А4.

на основу ше часто брала обрізки в Акценті такого класного фактурного картону. дуже різних гарних кольорів, мені подобається. не подобається тільки, що був по 50коп., а тепер по гривні.

а з паперів дизайнерських мені подобаються різні. тільки назв та компаній-виробників не пам"ятаю :)

до речі, замість підложки часто беру кольорову основу, так мені зручніше. не люблю коли багато нашарувань на листівці.

5. Freckle

Freckle New Member

Дівчата, хотіла б розказати про пластмасові фігурні ножиці. Я не знаю чи ви десь такі бачили чи ні, але я вам раджу їх ніколи не купувати. Вони ніякого паперу не ріжуть, а просто мнуть і рвуть. Я навіть не розумію навіщо їх взагалі виробляють.

В мене щось типу таких http://okinawahai.com/images/2008/02/05/plastic_scissors.jpg

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А хіба по них не видно зразу, що то хіба для дітей, аби бавитися?

7. Freckle

Freckle New Member

А яка різниця для кого він? Набір з 5-6 фігурними насадками навіть для дітей мав би щось вирізати, така першочергова функція ножиць. Тим паче, на звороті були знимки ідеально вирізаного паперу.

8. SashaV

SashaV New Member

Абсолютно згідна з вами. Мені також зручніше,коли фоновий папір не дуже цупкий, тоді листівка не важка і не треба врівноважувати задню половинку) Купила в Аграфці Вайлд Роуз(вона саме така) Ще зручно, що є окремо набори з крапочками, полосочками...І вони ідеально поєднуються з іншими дизайнами .
    І щодо паперу під основу. Головне знайти свій) Такий,щоб при згинанні не ламався(особливо це важливо для коробочок) Мені подобається папір для візиток(він трохи товще ніж акварельний и кольорів більше на вибір)

9. Liliyah Romanova

Ну, серединку вистачить хоч трохи прикрасити, там не треба якось дуже врівноважувати.

10. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

У мене перід конкурсної листівки (тої, що з ангеликом) вийшов ну дуже важкий у порівнянні із зворотом, мусіла врівноважувати. Тому й написала вище, що мені давкрафтівський папір зацупкий.

11. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

А який папір ви використовуєте для "рамочок"? От є основа, є фоновий шар, але часом хочеться відтінити фон і дати контрасну рамку під нього. Мені шкода скрап папір під цю справу використовувати, а картон чи акварельний зацупкий видається. Часом тоді просто чорнилом тоную краї пареру, але такий спосіб не завжди подобається.

12. Olena-m

Я для цього купила у Світі папірусу кілька листків формату А4 по 50коп:) щільністю 160gsm, але там не дуже багато кольорів. Ще бачила в Артдеко фолієвський папір, багато кольорів, по 1грн, але не пам'ятаю наскільки він цупкий. А взагалі мене це питання також дуже цікавить:)

13. Liliyah Romanova

Я даю і тонкий папір, і грубший. Найчастіше беру в магазині набори отакого паперу.
    [​IMG] [​IMG] вага 20 г

14. Liliyah Romanova

Після коментаря в карму замислилася щодо ваги паперу. Справа в тому, що на наборах ніде не пише. Я написала те, що знайшла в якомусь магазині. Можливо, кардсток 20 г, це щось інше, ніж папір 20 г? Я не знаю, якщо чесно.
    Цей папір доволі цупкий, але й тонкий водночас. тут є різні набори паперу тої фірми, що я зазвичай купую.

15. Nata

Nata Well-Known Member

Звичайний ксероксний папір має 80г/м2, кардсток явно цупкіший. Хіба може гамериканці якось інакше товщину паперу міряють.

16. AlbinaK

AlbinaK Member

Там є акварельний папір різної товщини, бо я спочатку не звернула уваги, вибирала по кольорах, а вдома глянула, а він не тільки різної текстури а й різної товщини. З тонших як раз гарно йде для рамочки. Він по текстурі подібний на голубий з Ліліного малюнку.

17. Olena-m

Ще десь читала, що для рамочок використовують папір для ориґамі.

18. terezka

terezka котяка-вишивака

папір для оригамі дуже тонкий, так наче офісний звичайний

19. Liliyah Romanova

Папір для рамочок може бути тонкий, то не проблема. З цупким простіше, звичайно, але тонкий теж підійде.

20. terezka

terezka котяка-вишивака

тре тоді буде пошукати більшенький, а то у мене просто квадратний, не дуже великий
    дякую за пораду, а то теж замислилась чим би то рамочки робити