Машинки для скрапу - відгуки, поради...

Тема у розділі 'Скрапбукінґ', створена користувачем Liliyah Romanova, 8 Лютий 2012.

1. AlbinaK

AlbinaK Member

Відповідь: Машинки для скрапу - відгуки, поради...

я в нас знайшла найдешевшу за 4000грн, та ще якщо докупляти ножі та килимочки(а хочеться, щоб все можна було робити :)), то ще дорожче виходить, хоча якщо вийти на комерційний рівень і мати багато замовлень і по максимуму використовувати її, то це суперовий варіант. Я знаходила що на ній ще й просто друкувати можна. Якби знала раніше, може би трохи зачекала з лазерником

2. Freckle

Freckle New Member

Друкувати на ній не можна, вона суто для вирізання. Можливо Вас збило з пантелику такі заголовки як Print-and-Cut with Silhouette Studio (Друкуй і вирізай з Силует Студіо)? Малась на увазі сама програмка машинки, тобто в ній можна змоделювати візерунок, відіслати друкувати на лазерному принтері, а потім з тієї ж програмки, нічого не змінюючи, вирізати надрукований малюнок. Програма пам'ятає його точне розташування і вирізує вже там, де треба :smile:

3. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

роздумую над машинкою, і більше схиляюся до Sizzix. Читала відгуки і порівняння з Cuttlebug.
    Cuttlebug компактніший, займає мало місця. Але мені в місці не проблема. Машинка не ріже чіпборд, тоді як Sizzix - ріже. А в ціні сильної відмінності особливо нема.

м, ще ото не згадала. це ж в Sizzix зразу в комплекті є адаптер для плоских ножів від інших виробників.

Останнє редагування модератором: 28 Березень 2012
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

То не машинка ріже, а ножі. ;)

5. Руда Лисиця

може зле висловилася...звичайно що ножі ріжуть

6. Liliyah Romanova

А де ви знайшли інформацію, що тільки із Сизиксом можна чипборд різати? Я такого не надибувала ніде. Всі кажуть, що на Катлбаґу можна без проблем різати чипборд. :pardon: Навіть відео є на ютубі, де нарід ріже чипборди різної ваги саме на Катлбаґ, не лише Сизикс.

7. Руда Лисиця

та я от потім теж знайшла...просто знайшла магазин, де Сіззікс дешевший за Катлбаг, от і переконую себе що він кращий

8. Liliyah Romanova

Так там особливої різниці нема. Купуєте, що вам більше до вподоби і все. Машинка - то лише третина покупки, так що починайте медитувати над ножами. ;)

9. Руда Лисиця

вже медитую...дуже подобаються ножі від Marianne Design. такі ніііжні, гарні.

10. Liliyah Romanova

Ага, і Memory Box. Теж гарнезні. Але я щось не готова за них у фунтах платити (удвічі більша ціна виходить), а на канадських ресурсах нема.

11. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

якраз до слова. Читала по нет магазинах, що потрібно для деяких ножів (і Marianne Design зокрема) використовувати залізний адаптор. Що це таке і для чого він потрібний?

12. Руда Лисиця

а щоб трималися і не ковзалися як проходитимуть через валики. я їх ще ножів не маю, але думаю якщо закріпити малярським скочем - то мало б бути добре.

13. Liliyah Romanova

Деякі ножі погано вирізають на простих адапторах, треба додаткові тоді. Все залежить від машинок і ножів.
    Щоб трималися, то не залізні, а магнітні.
    Скотчем можна закріпити. Багато так і роблять.

14. Agrafka

Agrafka Member

Дівчата, чи є ризики при купівлі б/у машинки і всякого причандалля до неї: ножі і т.д.? Як швидко затуплюються ножі при використанні? Хочу придбати, але переживаю за якість.

15. terezka

terezka котяка-вишивака

ножі затуплюються і від частого використання, і від того, що саме ними вирізається і тиснеться. Деяких ножів вистачає на 5-10 вирубок, а тоді вже треба їх заточувати (це якщо вирізувати ними товстий папір, тощо), інші - більш довговічні
    стосовно машинки б/у - кожна машинка має свої розхідні матеріали, так що раджу подивитись на якість тих розхідних матеріалів, можливо ваша потенційна економія і буде полягати саме у необхідності у швидкому часі докупляти нові розхідні матеріали. Також варто дізнатись як часто користувались машинкою - чи було багато різних замовлень, багато висічок або ж людина взяла, щось там трішки спробувала і їй не підійшло.

16. Руда Лисиця

найчастіше це пластини, які безпосередньо контактують з ножами - нищаться і їх треба заміняти. В середньому набір пластин коштує 80-100грн(залежно від виробника)

17. Liliyah Romanova

Але щоби замінити всі, то треба або дуже часто користуватися, або дуже довго. :)

18. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Доречі, раджу докупити тоненьку металеву пластину, щоб легше було вирізати. Її ставиться під папір і вона створює додаткову прокладку. Можна підкладати ще один папір для деяких ножів.

Я задивляюсь на пластину але нажаль її зараз нема в наявності. При першій нагоді буду собі докуповувати.

19. terezka

terezka котяка-вишивака

а що то за пластинка така?

20. Agrafka

Agrafka Member

А ножі можна заточувати самостійно?