Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. mamaNata

mamaNata New Member

Відповідь: Мало молока. Що робити?

Звичайно, підтримка близьких важлива, але ж і ви бачите, що по вазі ви набрали нормально, пісяє дитинка багато, постарайтеся бути спокійною, бо якщо ви переживаєте, дитина теж може неадекватно поводитись, плакати, ваш настрій їй передається.
    Починає плакати - берете на руки, притуляєте до себе животиком (бо може через деякий час годування животик турбувати, або якщо жадібно їла, то могла нахапатися повітря), колисаєте, носите стовпчиком, одним словом заспокоюєте. Коли малеча заспокоїдась пропонуєте ту ж саму грудь, якщо вважаєте, що вона ще не добралась до заднього молочка. Імітаторів грудей, надіюсь ви не даєте, так на всяк випадок питаюсь.

2. DarkNess

DarkNess New Member

Дівчата, дякую, що мене підтримали. Криза минула. Молочка прибуло валом, дитина наїдаєть і спокійна. Дуже рада, що протрималась і не давала в критичні моменти сумішей (не без вашої допомоги). Сьогодні робили масаж, то як сціджували груди, то такі фонтани були, що аж підлога була мокра, казали шо на 3 дітей молока би вистачило. (Правда, як прибуло молочко, появилась нова проблема - якась гулька в груді, не знаю що воно таке)
    Тому хочу сказати всім, щоб не панікували в критичні моменти, коли нема молока, треба більше відпочивати і вірити в себе і в свої сили. І скоро все налагодиться.

3. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

4. Girljanda

Girljanda New Member

З тієї частини грудей краще молоко зціджуйте, щоб не було застою. Помасажуйте спочатку ту "гулю", а потім сціджуйте.

---------- Додано в 17:44 ---------- Попередній допис був написаний в 17:37 ----------

Ну якщо вже так не сила витримати того плачу, то можете дати ТРОШКИ суміші, але не так, щоб дитина наїлася, а так, щоб не була дуже голодна. І пляшечку потрібно купити для дітей віком до 3міс., з маленькою диркою. А ви частіше прикладайте дитину до грудей, навіть що пів години, через пару днів молоко прибуде і потреба в суміші відпаде сама-собою.

5. veronka

veronka зла друзя

прикладайте малечу так, щоб нижньою губою була повернута в сторону гульки - тоді розсмокче швиденько. Можливо, то застій

6. DarkNess

DarkNess New Member

Дякую. Я прикладаю. Теж саме мені радили в темі Лактостаз чи мастит? що робити? Безрезультатно. Напевно, дитина ще занадто манюня щоб висмоктати, та й молока є достатньо, я навіть не чую як він тягне.

7. Kvit

Kvit New Member

Привіт. У мене така проблема, що мало молока. Дитинка годинами смокче грудь, буває і 3-4 години, не спить. Вагу набрала дуже мало. Прикладаю до груді постійно, але вона не наїдається, поствійно плаче. Я вже не знаю що робити. Лікарі, як завжди, радять догодовувати.

8. Galya

Galya Well-Known Member

А скільки це? З якою вагою народилась, яка була найменша в ПБ, яка зараз, який вік? Скільки раз на добу пісяє? Як часто прикладаєте вдень і вночі? Чи використовуєте пустушку, пляшку?

9. mamaNata

mamaNata New Member

Будь ласка, трохи інформації більше - скільки дитині? динаміка набору ваги помісячно, чи є нічні годування - скільки? чи допоюєте водою? чи використовуєте дурака?

10. Kvit

Kvit New Member

Дитинці через пару днів місяць. Народилась з вагою 2900, виписались -2830, зараз вага - 3005. Водичку не даємо, пляшечку і дурачок не використовую. Вночі годую один раз, інколи два.

---------- Додано в 19:35 ---------- Попередній допис був написаний в 19:32 ----------

Вдень вона як просинається, так і смокче грудь до години 15 -16, відволікається хіба що на перевдягання. Потім засинає на 3-4 год, а потім знову смокче, поки не засне на ніч.

11. Neverland

Neverland Well-Known Member

Не впевнена чи в цю тему, але маю таке питання: якщо я дитину висаджую, і от зараз в нас така ситуація, що малий пісяє рідше, але дуже великою порцією, як за 3 рази... То з обліком попісів як бути? 12 наче набирається, але то я так, на майбутнє, щоб знати :). І ще, якщо малий вночі перестав пісяти, це нормально? Піісяє 1 раз під ранок, хоча їсть разів 5-6 за ніч. Я не знаю як це розцінювати: навчився терпіти, чи не дуже добре вночі їсть? Просто раніше наче пісяв 4-5 разів, а зараз 1 раз.

12. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Доречі на животик дуже добре масажики робити,

13. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я не консультант, але здається 1-2 годівель замало. Треба 3-4 і бажано з 3 ночі по 8 ранку щоб припадали. А ви в котрій годуєте приблизно?

14. mamaNata

mamaNata New Member

Трохи замало, має бути 3-4 прикладання (частіше в період під рання з 3-8), може бути частіше, принамймні в вашій ситуації потрібно постаратися так робити - як ви спите? разом чи окремо?
    Як чергуєте груди?
    Завелика перерва.
    Така перерва може припадати тільки на нічний період приблизно з 23.00-3.00, або з 24 до 4, може бути частіше
    Вдень - перева не більше 1,5-2 год, в вашому випадку можливо навіть потрібно раз в год., якщо малеча спить, тоді прикладати по свої вимозі.
    Скільки пописів в сутки? ви не написали.
    Ще потрібно виключити всі стресові ситуації, динамічна гімнастика, проф. масаж, груднічкове плавання і т.д.

15. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Kvit, при смоктанні Ви чуєте як дитина ковтає?
    Вам би консультанта викликати, щоб подивився захват і вуздечку.

16. mamulja

mamulja Member

А якщо дитя спить і не прокидається, то що його будить і кормить, ми спимо окремо. У мене теж виходить біля 2 раз за ніч

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Годувати частіше (як писали вище, 3-4 рази з 3 до 8-ї ранку), можна крізь сон. Спати зручніше разом, бо для успішного ГВ дуже важливими є нічні годування. А спільний сон і вміння годувати лежачи дозволить мамі одночасно годувати і відпочивати вночі, а не бігати туда-сюда між ліжком і колискою, намагаючись то приспати дитину, то поспати самій.

18. Irusya

Irusya Well-Known Member

дитя може їсти не прокидаючись, в мене був випадок, коли мала заснула в 18,00 вечора, а прокинулась о 6,00 ранку, то я її при цьому годувала майже щогодини

19. mamaNata

mamaNata New Member

Не просто зручніше, а й ще тому, що коли мама спить з малям, то чує навіть якщо маля хоч трохи ворухнеться, тоді і виходить переважно прикластися. А в ліжечку - дитя може покряхтіти-покряхтіти, і далі заснути, а мама не почує.

20. Kvit

Kvit New Member

Спимо разом.

Одну грудь даю пів години, а може і більше. Але коли плчинає вередувати і викидати, то чергую частіше.
    Я ще не робила тесту на пописи.

---------- Додано в 16:31 ---------- Попередній допис був написаний в 16:29 ----------

Мені здається, що ковтає.
    А як можна викликати консультанта і скільки коштує така консультація?

---------- Додано в 16:39 ---------- Попередній допис був написаний в 16:31 ----------

А ще сьогодні приходила лікарка і сказала, що причиною того, що мала так мало набрала, може бути моє погане молоко. Чи таке можливо, що моє молоко непоживне?