Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: Мало молока. Що робити?

то,мабуть,кожна годуюча мама проходить такий етап...не переживайте..набрали майже кільо,пописів достатньо....тому розслабтесь..все мине...
    а про сціджування.....я теж в краплини хіба можу..молоковідсмоктувачем не пробую,бо нащо..з 3200 маємо за 3 м. 6500..все гут...

2. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я не консультант, але якщо з пісянням все ок, то проблем з недоїданням нема. В мене на вигляд груди теж не "повні" і виглядають повними тільки після ночі, але це не показник, показник: попіси і вага. З цим все добре.
    Можливо він просто висить на грудях і все виїдає, раз весь день при них? Або молоко вже не так інтенсивно тече і він нервує?
    Може копати треба в іншому місці? Животик не твердий, може болить? Мій теж вдень більш неспокійний, не знаю чому, але може не засинати дуже довго, причини не знаю, просто стараюсь перетерпіти.

3. DarkNess

DarkNess New Member

Ага, ото про мене. Я десь півтора тижні харчувалась лише вівсянкою, гречкою, і печивом марія з молоком, нічого солодкого і жирного, і трохи вереної телятини ( не буду про то шо і півтора тижні в туалет було нереально сходити), малого було шкода, перед тим болів животик. Зрозуміла, що далеко на такій дієті на заїду, почала урізноманітнювати раціон. Може молоко теж дієтичне, бо низькокалорійна їжа?

4. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Заспокойтесь і глибоко дихайте. Набирає нормально, пісяє. Можливо, молока дійсно трохи менше (тобто не менше, а потреби дитинки зросли), кілька днів і все внормується. Порадників вислати пройтися погуляти (щоб дурного не говорили). А ще як варіант, що дитину щось турбує, того й плаче. А ще, думаю, якби дитина була голодна, то вночі б точно не спала.Харчуйтеся нормально, розслабтеся, дитину на руки і до грудей і все буде добре! Ви мама, а значить все витримаєте, і лактаційну кризу також!

5. DarkNess

DarkNess New Member

Справді, переднє молоко він скоро висосує, а заднє йому вже ліньки і він нервує, згодом засинає, і відпускає грудь... правда, лише на 2 хв (рівно стільки щоб я закипятила чайник на чай), і починає дико ревіти. (чаю я вже не п"ю) І так цілий день!!!

Животик вроді не болить. Коли болить, він копається і дригає ніжками. А тут він інтенсивно ссе кулачка і кричить.

6. Мар'яся

те що він ссе кулачка, то це ще не ознака того що він голодний. А от те що хоче до грудей, то цілком можливо. А слінгом ви не користуєтесь? Може, б то вам допомогло?

7. DarkNess

DarkNess New Member

Ні, не користуюсь. задумувалась щоб спробувати, так руки і не доходять.

Дякую всім за підтримку. А то я вже була в повному відчаї. Буду триматись.

8. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

DarkNess, дихаєм спокійно і думаєм головою :)
    не може при "нема молока" бути 900гр за 4 тижні

У вас такий вік, що може бути криза (яка ОБОВ"ЯЗКОВО мине, в першому дописі теми є відповіді на питання: що робити?), можуть починатись кольки

9. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я від таких "порад" одразу відмовилась, бо не вижила б сама. Ми були через животик в лікарні, то там теж мене "висварили" що жеру бачте все що хочу, а треба дієту мені, щоб життя малиною не здавалось. Але хай саме так харчуються, мене власне кріп рятує і якщо в малого бачу живіт твердий стає, то даю 3 крапельки Хепі Бейбі (водичка укропна), знаю що не варто малому давати, але думаю 3 краплі не зашкодять аж так, а в лікарню ще раз зі здуттям як було не хочу. Тому стараюсь якось в розумних межах все робити.
    А плакати може дійсно бо ссати хоче, мій теж вдень ссе і ссе і як тільки я забираю груди в плач. Ссальний рефлекс ніхто не відміняв :)

10. Мар'яся

спробуйте. Вам стане набагато легше. Навіть з чисто психологічної точки зору, бо ви зможете принаймні поїсти нормально, поки дитинка і собі їстиме (я перших три місяці тільки так і їла - з дитиною в слінгу), перейтися по хаті, а не лежати пляцком і думати коли то закінчиться, бо як мінімум хочу в туалет (пишу так, бо через таке лежання теж проходила)

11. DarkNess

DarkNess New Member

Я перечитала, вроді всьо виконую, хіба сьогодні трохи сама почала нервувати, бабусям майже вдалось мене переконати, що то я неправа, і мені дитини стало шкода щоб голодував.

Через то ми вже проходили. Добрий педіатр виписала еспумізан, я дурна повелася, десь тиждень давала дитині, поки клепка не стала на місце.

Воно то так, але на світ божий спокійно теж хочеться подивитись хоч пару хвилин і то не через вікно.

12. mamamilka

mamamilka New Member

Дійсно, в кожної годуючої мами є такий період коли постійно думаєш чи достатньо в мене молока, чи наїдається моя дитина, але це все тимчасово, раджу довіритись своій дитинці і своєму організму, думати позитивно і, родичам, які припускають таке, заборонити піднімати цю тему. Те, що дитина висить на циці, є абсолютно нормально, як мине три місяці, з'явиться якийсь режим годування. І, як на мене, то те як виглядають груди і скільки ти з них зціджуєш не є показником кількості молока.

13. Ная

Ная Well-Known Member

З першою дитиною я теж не знала шо то робиться що дитина весь час біля грудей,бо уявляла,шо новонароджені лише сплять))). А моя Софія їла і їла,при тому ше дуже багато зригувала,бувало шо груди не відпускала по 3-4 години підряд,порадники були і в нас але знаючи шо зроблю все одно по-своєму дуже не приставали).
    З другою дитиною я те висіння на циці вже сприймала як належне,до півтора-двох місяців Тая жила на мені і їла.Вдень я годувала її в слінгу,вона біля циці,а я робила всю роботу вдома і так само зі слінгом ходила всюди де мені було потрібно. Вночі дитина спала виключно в мене на животі. А тепер я вже починаю забувати,шо таке було))). Таюся підросла і вже має ше інші інтереси окрім циці і прикладається значно рідше. Зате Софія від циці не відмовляється дотепер і молока вистачає на них обох,шо дуже дивує наших родичів але вже сказати на то ніц не можуть). І я сама навіть думки не допускала,шо може бути мало молока:girl_nea:

14. Anelija

Anelija New Member

Ви краще відправте бабусь на кухню вам чаю зеленого з молоком зробити, і ще щось смачненьке і поживне приготувати, і в хаті поприбирати, і чоловіка доглянути........ нехай займуться чимось корисним, замість давати поради.
    Повірте, я знаю що кажу. Я перші два місяці просто дуріла, мала ссала 23 год на добу. Тільки я клала її щоб зходити в туалет, то певно весь будинок чув, а про чай і мови не було, в лівій руці маля біля циці, а правою робила чай. Батьки наші живуть далеко, тому допомогти нікому було, а в мене ще старша донечка, яку теж треба нормально годувати, я вже про чоловіка мовчу. Дбре, що сусідка троха їсти носила.
    Так переживала, нервувалась, гуляла з величезним страхом, що донечка зараз прокинеться і почне кричати, а додому ще добігти треба, а на вулиці зима, дуже не погодуєш. Хоча і таке траплялось, потім сусіди сміялись, мол "бачили, як ти гнала з каляскою, а мала розривалась".
    Все мине! Зараз для вашої дитини головне ГВ і спокійна мама, не забувайте про це! І частіше заглядайте в ДП, тут вас швиденько в тонус приведуть. Ви не одна така, нас багато.

15. DarkNess

DarkNess New Member

Ага, якби так. Про таке лише мріяти можна. Вони приходяти на годину побачити внука, і мені мозги компастувати в стилі "динина голодна", "груди порожні, толку шо він їх ссе ніякого", "ти заженеж і себе і його"...і всьо, толку з них ніякого. Навіть чаю ніхто не подасть, бо їм "простіше" внука побавити, ніж мені їсти зробити, повірте! І пальцем ніхто не торкнеться нічого, вся домашня робота всеодно на мені.

Я то з радістю і охотою, але дуже мало маю часу на це. Дякую за підтримку, бо тільки так переконуюсь шо роблю все правильно.
    Мені ще цікаво, чи від харчування матері сильно залежить кількість молока, чи це вже індивідуально? Бо було пару днів, що малий мене так вимотував, шо я за цілий день з"їдала лише пачку марії і випивала літру молока. Може тому й молока поменшало?

16. Girljanda

Girljanda New Member

молока скоріш за все не поменшало, а просто дитині потрібно його тепер більше, ось вашому організму і треба звикнути до тої потреби. Трошки часу і все налагодиться.
    А їсти і справді треба більше, ніж молоко і печиво, дитині все-таки потрібні різні вітаміни.

17. Anelija

Anelija New Member

Якщо молока валом, то деякі жінки спеціально багато не їдять, бо груди сильно розпирає. А вам їсти треба!!! По можливості гов`ядину, борщ, гречку, а молоко краще з зеленим чаєм. Я в "Світ чаю" купую зелений чай Сенча Сакура, абалденний навіть з молоком, бо звичайні зелені чаї мені щось не дуже смакували з молоком. А ще купіть собі велике горня, щоб могли контролювати кількість випитої рідини.

А ви наберіться наглості і попросіть, щоб вам зробили чаю, а через кілька днів скажіть, щоб зварили бульби, а пізніше і самі здогадаються.

18. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

Маю трохи проблему, мала з грудей не злазила, мама вічно казала, що молока мало, що не наїдається, та й груди такі мягенькі. Мала трохи ссала, тоді плакала, але дальше ссала. Але в мене помер дідусь, поїхала я до нього на похорон, побула в хаті, мене не було 1,5 години, мала спала коли я їхала, потім проснулася, почала плакати, чоловік нагодував сумішшю, після того плакала десь 2 години, бо не хотіла ссати, так і не поссала, я не витримала того плачу і дала їй суміш знов, правда зїла вона третину з того що пропонувала. Знаю, що зробила неправильно, але мені вже не сила було мордувати дитину, вона так плакала страшно, я їй пропоную груди, вона поссе пару разів і кидає з диким плачем заспокоїти неможливо 5 хвилин, тоді то саме, молоко не тече, треба тягнути, а вона кричить, бо з бутилочки тече, більше догудовувати не буду, але боюся, що вночі буде кричати, і як ту ніч перебути, як заставити її ссати?

19. mamaNata

mamaNata New Member

А ви не бійтеся! Вночі скоріше всього малеча мала б добре смоктати (якщо ви підозрюєте відмовну поведінку), бо в сні в такому випадку дітки не відмовляються смоктати. А ось якщо ви пов"язуєте плач дитинки тільки з тим, що вона може не наїдається, то тут можете не витримати. Може все-таки плакала з інших причин. Які підстави підозрювати недостаток молочка. Ви ж знаєте, напевне, що є двома критеріями його недостатку - недобір у вазі і недостатня (менше 12 разів на добу) к-сть сечовипускань. Постарайтесь заспокоїтись, випейте чогось заспокійливого, і лягайте відпочивати. Все буде добре.

20. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

Вона явно не хотіла ссати, поки переднє молочко текло, то більш-менш ссала, а заднє ну ніяк не хотіла, плакала страшно. На рахунок ваги, то набрала за місяць приблизно грам 700-600, пісяє дуже багато, памперс міняю кожних 2-3 години, то він дуже мокрий і тяжкенький. Я себе налаштовую на те, що в мене є молочко для доні, чого не скажеш про чоловіка, який постійно каже треба нагодувати сумішшю, бо вона голодна, а в тебе нема молока. Так сталося, що старшого синочка годувала тільки місяць, а доню настроїна годувати довго.
    Тільки що після купання все таки поссала груди, і заснула:girl_tender: