Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Olia Dl

Olia Dl New Member

Дякую дівчата за підтримку. Просто дуже важко морально. Переживаю за дитину, вона в мене перша , тож порівнювати немаю з чим. Самі знаєте які в педіатрів норми набору маси тіла. Дільнича навалила мені, що такі діти і пізніше сідають і пізніше ходять, і пізніше розвиваються, і за ручки вона не підтягується, бо немає сили. По індексу маси тіла, ми взагалі за другою кривою.

Маю подруг,які довго годували, шукаю в них підтримки, то в них теж діти по 500г набирали. Але вся різниця в тому, що їх діти в перший місяць по 1-1,2кг набрали, а нам ніяк не вдається вагу нагнати.

Бабусі - окрема тема, всі вони люблять, щоб діти були "тлусті". І порадами радяньських часів, про чайки, водичку дитині, вже "забадали". А ще я не можу зцідити грудь,щоб побачити кількість молока і дитина 3год між годуваннями не витримує і контрольні зважуваня ми не проходим - значить нема молока. А ще: "дитина вночі має спати! Немачого вночі їсти". То вже на питання: "як спала вночі?" - кажу: "дуже добре!"

Останій раз я вже відмовилась від них в поліклініці.

Останнє редагування: 16 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 2
  2. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

То дурниці. В мене малий "довго не сідав (до 8 міс) бо дуже товстий і йому важко"- тут не вгодиш. :girl_crazy: Всі діти різні, ви ж писали що
    тому помахайте ручкою всім "доброзичливим" родичам і лікарям з їх порадами і не беріть дурного до голови :girl_smile:
    Ви мені покажіть дитину яка стільки витримує - переважна більшість дітей у вашому віці прикладається через 1,5-2 год. Тому годуйте і не переживайте - все у Вас добре!:girl_yes2:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Epine

Epine Well-Known Member

Мій хлопчик зі своїм недобором вже і назад повзає потрохи, і сидить. І взагалі дуже активна дитина. Свекруха казала, що чоловік був дрібненький і тому я навіть уваги не звертаю на репліки збоку. Але я завжди дуже різко відповідала на різні неадекватні слова в сторону малого. До речі, я малого ще досі не догодовую, планую щоб у нас педприкорм був, то я вже неодноразово чула, що я експерименти над дитиною проводжу і взагалі лінива. Ось.
    Знаю по собі, що в умовах тотального тиску дуже важко зберегти спокій, але подумайте про себе і про те, що дитинка відчуває ваш неспокійний стан. Якщо малеча активна, нормально розвивається, то просто робіть все так як робите і менше розповідайте. Я, наприклад, зі своїми вступала в діалог, пояснювала важливість нічних годувань, питала чим вони можуть аргументувати свої переконання в правильності тих чи інших порад і зачитувала їм цитати з книг. Говорила про безглуздість радянської системи, яка була спрямована на те, щоб жінка якнайшвидше виходила на завод, а ГВ цьому заважало. І вже з першого місяця казала, що хочу годувати дитину довго.:)

4. Amilada

Amilada Well-Known Member

Жесть! Далі навіть не змогладочитати. Педіатра в сад. Все у вас добре, нормально дитя вагу набирає.

5. Olia Dl

Olia Dl New Member

А як на рахунок того, що на одне годування я даю обидві груді? Варто перевчатись назад?

Я почала практикувати давати обидві груді коли під вечір ставало меньше молока, а ще тоді коли ми приходили в гості до свекрухи, коли всі бралися носити довго, може дитина ставала більш голодною і щоб вона не плакала, то я перекладала від одної груді до іншої, бо знаходилась під пильним наглядомсвекрухи. Вона видно навчилась де легше тече ту грудь і просить.

Зараз у мене зріла лактація, дитина смокче "пусту" грдь, то одну,то іншу, пока не буде прилив, вона в свої 3місяці зрозуміла, що прибуває в обидві груді і висшавши одну, завжди просить другу. Деколи замічаю, що трошки надіп'є з одної груді, тоді з іншої, тоді знову до першої. Чи їй легше тече чи вона вирізняє переднє і заднє молоко, то спершршу п'є з обох грудей переднє, тоді - заднє. Благо, вночі, крізь сон старається і аярює, аж крегче, коли тяжко тягнути,але дотягує, при цьому теж вночі теж міняєм груди туди-сюди в одне годування.
    Пробувала давати ту саму, то деколи задурю і вона далі її тягне, а частіше починає сердисдись як бачить, що даю ту ж саму грудь, останнім часом навчилась змикати тісно губи, якщо даю ту саму грудь і широко відкривати рота на іншу, ту яку вона просить. То так і годуємось наразі і не знаю чи так добре.

Останнє редагування: 16 Лютий 2015
  6. Almariel

Almariel Well-Known Member

зручніше на одне годування одну грудь. і до заднього краще добирається. а скільки часу одну грудь їсть?

7. Raven

Raven Мама малятка

на спання ми виїдали дві, а в день як коли

8. Amilada

Olia DL, ви питали як довго. Схема така- одна грудь на 40 хв, якщо дитина посмоктала-пустила. Якщо безперервно смокче, то 20 хв даєте одну цицю. Якщо міняєте швидше, то маля може не досягати заднього жирного молочка.
    Читайте перли, і розрадитесь, і бздурів позбудитесь, бо ніколи не націдите скільки дитина виїсть- ви ж не корова щоб молоко стаканами міряти.

9. Olia Dl

Olia Dl New Member

Спробую, хоч певно буде не просто перевчитись, бо малеча вже привикла як їй хочеться, а я піддаюся, бо інакше плачі.

10. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

@Olia Dl, Є така схема "по колу" - даєте хоч по 10 хв (доти, доки активно смокче, потім стиснення за Ньюменом, потім, коли вже не ковтає, міняєте) праву, ліву, праву, ліву, тоді наступного разу починаєте з лівої. Але пильнуйте, щоб дитина власне ефективно смоктала, щоб ковтала, бо час біля грудей - то відносний показник - можна висіти годинами і нічого не виїдати. У Вашому випадку я б не радила переходити на одну грудь, все таки одночасна стимуляція двох - то добре для збільшення молочка.

11. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Я робила помилку в тому, що часто міняла груди. Мала дисбаланс. Тільки десь в 2-3 місяці виправила ситуацію. То я до того, що не пізно виправити. Але якщо малявка "звикла",то е одразу оп і одна на 40 хв, а потрошку збільшуючи інтервал до зміни.
    40 хв якщо це кілька прикладань або якщо не активно смокче. Шювидше можна поміняти якщо їсть активно (смокче добре і часто ковтає молоко).
    Так дитина добирається до заднього молока, яке є жирнішим і поживнішим. Ну так, його тяжко видобути (висмоктати), тому гв є працею.. Не тільки для мами а і малявці треба постаратись дуже

12. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Можливо вдасться продовжити час біля однієї груді за рахунок зміни позиції: давати ту саму грудь, але з іншої сторони, тобто спочатку вона нижня, потім перевернутись мамі і та сама стає верхньою.

• Подобається Подобається x 1
  13. Mansikat

і я таку робила, але тут власне дуже важливе оте ефективне смоктання - якщо воно є, то можна давати обидві груді за раз, щоб більше дитина з'їла, і щоб більше було молока. Коли був у мене лакт. криз - то так робила. А потім плавно перейти на одну. Ну і дисбаланс ще по випорожненнях видно.

14. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

А як то видно?

15. Almariel

Almariel Well-Known Member

більше повітря, піна, животик мучить. але то може бути і з інших причин.

• Інформативно Інформативно x 1
  16. Mansikat

зеленкуватий колір, бульбашки, водяниста консистенція
    --- дописи об"єднано, 16 Лютий 2015 ---
    ну і коли це не одноразово, а є якась стабільність - то можна запідозрити дисбаланс

• Інформативно Інформативно x 1
  17. Olia Dl

Olia Dl New Member

Постараюсь якось з грудьми вийти на лад, пока вона ще маленька, бо дуже хочу годувати дитину.
    А на рахунок дисбалансу, то теж читала, що якщо пінистий кал, то баногато переднього молока п'є дитина. В нас інколи таке буває, але не часто.

В мене якраз недавно криз такий добрий був, що на 40хв одну грудь - буде важко, хіба щогодини давати, щоб не сильно зголодніла. Навіть скорше мені по 10хв "по колу" ефективного смоктання, підходить.

18. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

А Ви як часто даєте? Точніше, як часто просить?

19. Olia Dl

Olia Dl New Member

В середньому 2год, коли 2,5, коли 1,5, а коли 3год може спати

20. Amilada

Як важко?
    Головне правило успішного гв- дитини під грудьми проводить не обмежену кількість часу.
    Ви обективно ніяким методом не визначите скількі зїла дитина, і скількі їй треба бути під цицею. Для дітей це не тільки їжа, це життедайна складова, впевненість та спокій.