Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Відповідь: Мало молока. Що робити?

А ні близько того всього нема, і не було 3,5 останні місяці
    Ходимо на планові огляди.
    А ви б не перевіряли, якби ваша народилася з кефалогематомою, і "мудрі" лікарі хотіли оперувати 10 денну дитину?
    Важко Вам мене зрозуміти...

---------- Додано в 01:19 ---------- Попередній допис був написаний в 01:18 ----------

Я теж не рахувала, коли дитина спокіійна, і не плаче.
    Ну у вас мабуть, не було його, тому ви і не розумієте мене

2. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

який він у вас? розтолкуйте? ношо ви цідите? нашо дивитесь якого кольору?
    У мене вода постійно.
    У сестри можна було сметану до борщу збирати, годувала 3м(так щоб тільки гв)
    то все не показник.
    Якої ви шукаєте поради?

3. Naama

Якщо не маєте, що порадити, то краще взагалі нічого не пишіть, бо відчуваю себе і так погано, а тут ще ви нападаєте..
    Навіщо ціджу, вже писала, чому дивлюсь якого кольору, теж пояснила, закривати очі коли годую дитину не збираюся

4. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Ви розумієте, що поради тут тільки одні: забрати кашу і недогодовувати, не цідити, не зациклюватись на кольорі молока, постійно прикладати дитинку до грудей. Більше вам ніхто нічим не порадить.чесно. зверніться до консультанта.

5. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

В мене теж молоко прозорувате (побачила коли малій трохи до прикорму молоко зціджувала), але думаю, це нормально. Головне годувати, не сціджувати, не догодовувати. Ті всі правила гв працюють, їх не дурний придумав.

6. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Дівчата, та перестаньте вже дивитися на те молоко, годуйте краще, а не досліджуйте. Чесно, вже починає дратувати оте " в мене молоко, як вода" Ну не має грудне молоко бути подібним на кашку чи суміш чи коров'яче, згадайте молозиво в перші дні - воно надзвичайно поживне і калорійне, навіть коли має вигляд прозороі води.

7. napoleona

napoleona Well-Known Member

а от скажіть як Ви поводитесь, які Ваші дії? може нам тоді зрозуміліше стане?

8. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Наама, я читаю вас і мене зло бере. По дописам ясно, що ви нічого так і не зрозуміли. І з таким підходом до ГВ боюсь ви його не збережете.

І ще - діти плачуть і не спокійні не конче через ГВ.

Якщо ви самі не вірите в те, що ваше молоко апріорі є найкраще для вашої дитини, то зі сторони ніхто вам не зарадить.

Всі ваші борсання зараз по біокурсах, то є кроки назустріч до повноцінного ШВ.
    Нажаль.

9. sofka08

sofka08 kasperjonoks

Скажу тобі наступне, ти молодець, що далі борешся за ГВ, що хочеш годувати дитинку своїм молочком.Налагодження лактації, це трудеємка і клопітка праця, тому і потребує певних зусиль. У когось на це йде пару днів і все гаразд, у когось пару тижнів, а у когось і всі 3 чи 6 місяців. Головне не опускати руки. Ти заспокійся, не нервуйся. Викини пляшечку і суміш, але реально викини, бо знаючи, що вона є, то завжди рука буде тянутись дати дитині суміш, і постійно прикладай. Не виходить прикладати, тоді зціджуй і годуй тим чим є. Головне в цій справі це спокій і настрій з яким ти підходиш до цієї справи.От напишу про себе, можливо тобі допоможу чимось.
    В мене були різні періоди, в один з них, думала вже різне і повір теж думала про суміш, бо то вже були крайнощі. Ти пишеш що 9 годин дитинка не їла, та в мене був такий тиждень. Дитина смоктала груди,нічого там не було, кидала їх і починала плакати і так по 3-4 години. Думала спочатку поїду мозгами, бо і так важко було , а ще звичайно "добрих порадників зі сторони" ніхто не відміняв, що радили і сочком і сумішшю догодовувати і навіть молоком. Протрималась я 2 доби, не було молока, тоді сіла я на кухні, віддала дитину татові , і спробувала заспокоїтись і проаналізувати ситуацію. Після того в цю ніч почала зціджувати руками молоко, з 4 до 9 ранку я націдила руками 50 мл!!!!!!! На наступну ніч позичила на одному форумі молоковідсмоктувач, ним я націдила з 4 до 9 ранку аж 90 мл. Дитині при тому вдень далі не вистарчало молока. Тоді я заспокоїлась, бо по іншому знаю, що нічого б точно не вийшло, і на фітболі пробувала сонну годувати і так по колу наступні дні. Робила собі трави , та і зараз їх роблю, ( кропива, меліса, насіння кмину і кропу) , і саме головне, не нервувалась і не давала лізти думкам, що дитина голодна. Так вона була голодна, але завдяки тому , що не здалась, маю тепер ГВ. У коліжанки теж була відмова від грудей у віці 4-7 місяців, і завдяки нашій Тані ( PanteraLviv ) у неї все вийшло і вона зараз насолоджується ГВ. ,Можливо тобі теж варто залучити до допомоги людину, яка б своїми порадами і підтримкою, і навіть простими словами :" У тебе все вийде, ти молодець, не опускай руки" допоможе і підтримає тебе. Бо в такі важкі хвилини підтримка необхідна 100%.
    Вірю, що у тебе все вийде. А щодо перевірки молока, то не розумію навіщо це робити, головне правильно харчуйся і годуй. Ти ж сама розумієш більше сумішей, менше подразнення соска, менше молока....
    Відкинь суміші, нерви, навіть якщо дитинка трішки поплаче, нічого не станеться це ж ти робиш для неї, а якби ти не розуміла, що ГВ, це найкраще, то певно так яро не боролась би за це, тому спокою тобі і багато молочка!!!!

10. Fleshka

Я можу пояснити для чого це роблять, хоча ніхто того з мам не визнає, але молоко перевіряють ті, хто хоче виправдати себе, переводячи дитину на ШВ. Але насправді це глупо і недоцільно. Бо то не є виправдання. І тут не той форум де пошкодують і порадять кинутись ГВ, тут може і загостро але напишуть правду. А якщо її не хочете знати, а впевнені тому що ви якісь не така/неправильна/немолочна і інший брєд - то для чого запитувати?
    Дівчата вище дали правильні поради:
    1.Заспокоїтись
    2.викинути дурники-суміші
    3.спільний сон
    4.допомога консультана
    5.дати собі установку що будь-що годуватимете, і прикладати всіма силами і залучати фантазію, прочитати і повірити в матчасть (а не прочитати але вирішити що в вас все не так, бо ваше молоко особливе, а не таке як в 100% жінок)
    Спершу буде важко, зате потім результат перевершить очікування. Бо ГВ то панацея, без перебільшень.

І ще - годувати не може тільки жінка без грудей. Комусь то зразу легко, хтось мусить ввімкнути мозги і терпіння. Решта - глупості, і "допомога" родичів. Все йде з голови.

Чесно, сподіваюсь, що ви не пропустите все написане дівчатами повз вуха і виборете ваше ГВ. Бо то є щастя для вас обох.

11. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

тут не про настрій думати треба, а про нерви
    а оце вони і є:
    менше аналізуйте своє молоко. може дитина кричить не від голоду? може хоче на ручки/спати/дивитись на світ :)

---------- Додано в 17:37 ---------- Попередній допис був написаний в 17:34 ----------

я в таких випадках починала з тої самої, щоб виїдав заднє молочко. а з другої якщо дуууже набралось, то можна трошки підцідити до комфортного стану, не більше. а з часом лактація внормується і таких приливів вже б не мало бути :)

12. natorella

natorella Well-Known Member

я так розумію таке тільки під час КД?
    я б залягла і не ходила, не вставала, лежала і кублилась

13. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Naama, у вас на жаль дуже чутлива дитина, яка реагує на зміну вашого гормонального фону, відповідно відмовляється від грудей.
    Молоко у вас прозоре, тому що це переднє, бо дитина не хоче смоктати і не добирається до заднього. Зціджуванням ви до заднього теж не добираєтесь. коли ви зціджуєте молоко ви не подразнюєте соски так як це робить дитина тому у вас немає приливів і ви не можете зцідити.
    Якщо ви догодовуєте то тільки з ложки і зі шприца, діти в такому віці прекрасно можуть пити з ложки.
    Але раджу вам відкинути всі справи, залягти з дитиною в ліжко і носити постійно в слінгу щоб груди були у вільному доступі, постійно пропонувати, але не силою, деколи треба і годувати носячи на руках.
    Можливо на період КД припав стрибок в рості тому дитина потребує більше молока.
    Не хвилюйтесь, все налагодиться. Якщо ви не даватимете соски і будете багато прикладати дитина від грудей не відмовиться, а коли пройдуть кд малятко своє надолужить.
    Скільки раз на добу вам вдається прикласти дитину? З яким інтервалом між годуваннями?

14. Naama

Усі 5 днів ,і минулі КД теж ,проводимо майже у ліжку, слінг, надвір не вилазимо практично, хіба на подвірї ,вільний доступ до грудей, ніяких дурників і пляшечок ,постійне прикладання.
    Свою дитину вже трохи вивчила, і знаю коли проблеми з коліками, коли реагує на погоду, а коли голодна.
    У тебе хоть смоктала, і було подразнення соска, а в мене тільки починаю прикладати -істерика, і стоячи ,і лежачи, і сидячи, і на подушках, і на сні, і валетом ,ну ніяк...
    Кожні наші кризи до нас приїджає Марія з Мечникова,Оксана і лактолог
    Він є
    Коли вона хоче сти, нічим її не забавиш, не покажеш, не заспокоїш.
    Тільки під час КД, так і робимо -залагаємо
    Під час КД ,максимум 3 рази ,і навіть не можу сказати, що це прикладання ,а так 5 секунд поцямкає і все.
    Зазвичай це було 1,5-2 год

---------- Додано в 00:25 ---------- Попередній допис був написаний в 00:24 ----------

Ну і якщо цікаво, то почитайте мої результати по молоці, ледве добилася, щоб прийняли сьогодні, бо на завтра мабуть вже не було б що здавати

---------- Додано в 00:33 ---------- Попередній допис був написаний в 00:25 ----------

Вода - норма 88 в перехідному та зрілому молоці, у мене - 98. білок перехідне молоко норма 1,59, у мене 2,03, зріле молоко норма 1,1 , у мене 1,9. Лактоальбумін перехідне молоко - 0,51, у мене 0,02, зріле молоко 0,4, у мене-0. Лактоглобулін перехідне молоко - 0,8, у мене 0,2, зріле молоко -0,6, у мене 0,3.Жири перехідне молоко 3,5, у мене 0,2, зріле молоко 4,5 , у мене 0,3.Холестерол перехідне молоко 0,024, у мене 0, зріле молоко - 0,14, у мене 0.Вуглеводи( лактоза) перехідне молоко 6,4 у мене - 1,3, зріле молоко 7,1 , у мене 2,2.
    Інфекції ніякої нема, була консультація з їхнім лактологом, її висновок, що дитина ВЗАГАЛІ не отримує поживних речовин, бо їх нема.Казала що таке зустрічається рідко, і перелічила чим це грозить у розвитку малечі. Я тепер ще більше не знаю, що робити...

---------- Додано в 00:43 ---------- Попередній допис був написаний в 00:33 ----------

Ще у молоці мають бути поліненасичені кислоти, їх нема у мене взагалі.
    Високий білок перенавантажує нирочки, тому вона часто пісяє, а ми ж рахували попіси і з ними все гаразд.
    Жири - основне джерело енергії для організму дитини. Вони позитивно впливають на розвиток мозку і зміцнення нервової системи. Нестача жирів призводить до «голодуванню» дитини, що веде до уповільнення розвитку

---------- Додано в 00:44 ---------- Попередній допис був написаний в 00:43 ----------

Залізо та кальцій не засвоюється взагалі

15. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Дуже шкода що ваша дитина так реагує на молоко під час кд.
    Добре що хоч пару разів прикладається і на пару хвилин.
    Чим догодовуєте?
    Я вам раджу між місячними по трохи зціджувати, наприклад 50гр на добу і робити запаси молока, щоб ви могли цим молочком догодовувати з ложки коли настануть наступні КД і дитина буде відмовлятись їсти груди.
    Не зациклюйтесь на тому, пройдуть місячні і все стане на свої місця.
    Тепер про аналіз молока. То що вам там наговорили і написали викиньте то з голови, забудьте. Перегляньте свій раціон харчування, вживайте м"ясо, рибу, сир домашний, кефіри пийте, гречку, хліб з висівками, тобто кальцієві і залізовмісні продукти. І зараз намагайтесь їсти сезонні вітамінні овочі і фрукти. І не сидіть на дієтах, вживайте все і дивіться як реагує дитина, вживайте вершки, масло, щоб були жири.

16. Naama

Дівчата порадьте щось...
    Тільки не кажіть, що я дурна, не треба було кудись йти, а годувати дитину і не заморочуватись...Я ж відчуваю та бачу зміни в малечі ,і мене це мучить, як любляча мама ,я хочу, щоб дитина була здорова.

---------- Додано в 00:53 ---------- Попередній допис був написаний в 00:50 ----------

Все це присутнє з перших днів.
    Я про це теж думала, але того переднього молока теж не хватить на 5 днів, а після пологів в мене місячні 7-10 днів тривають, хіба б врегулювалося за 2 цикли

17. Amilada

Amilada Well-Known Member

Naama, а де Ви досліджували молоко, і як виглядає забір перехідного і заднього молока? Не знаю як кому, але я підтримую такі дослідження. Хоча б заради того щоб знати в яку сторону корегувати власний раціон, бо я маю проблеми зі шлунком, до вагітності мала досить дієтичний раціон. Аби нині так сама харчувалась, малому б явно не вистачало.

18. natorella

natorella Well-Known Member

дівчата, ви трохи плутаєте тепле з кислим
    думаю люди шоковані і писати погане не хочуть, а добре - де воно?
    оті аналізи - то витягування грошей, нема норм, НЕМА НОРМ!!!!
    лікарі приїжджають... мдя

19. Fleshka

Наама, моя думка - брєд сивої кобили ті всі дослідження. І впевнена то не тільки моя і не тільки думка, а так воно і є.

20. SoLana

SoLana Well-Known Member

Я не бачу логіки в тому. Ну припустимо, шо такий аналіз існує, і хтось на нього ведеться, ну напишуть вам, шо молоко погане/синє/не ситне, короче як наші бабці кажуть "не молочна корова" :), І призначать дієту з певним набором продуктів, який Вам особисто не підходить, бо маєте зі шлунком проблеми, шо будете робити? ШВ? Короче, люди, все дуже просто, або ви хочете годувати, або шукаєте якісь відмазки....