Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Відповідь: Мало молока. Що робити?

Власне. Будь-яке тепле пиття стимулює приплив молока. Я на початках іноді бувало як нап'юся здуру теплого трав'яного чаю на ніч, то потім мучаюся на ранок з твердими грудьми, бо мала вночі не так сильно смокче як вдень...

2. Galicija

Galicija Well-Known Member

в донечки був чудовий апетит, тому нічого такого не сталося і в НАШОМУ випадку і не мало б статись - дитинка висмоктувала практично все...
    "певні правила" не читала, але те, що з інших друкованих джерел дізналась - мені допомагало.

просто тепла вода не смакує :girl_nea:.....

3. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Головне, що не завадило:)
    Я вже десь писала. Часто чую, як мами жаліються, що роблять все можливе для покращення лактації, все, крім, фактично, найважливішого - годування на вимогу і нічних прикладань. Тому пити, їсти, відпочивати - то все класно, корисно. Головне - дати дитині груди у вільний доступ і не замінювати сторонніми речами. Бо тоді ніякі чаї не поможуть.

4. Іриска

Іриска Well-Known Member

Наталя, а поясніть це) пліз

5. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Вам важливо мати хоча б годину денного відпочинку, може ви перевтомлені і перенервовані і ваші емоції передаються дитинці ІМХО , тому плаче, а не через брак молока.

6. natorella

natorella Well-Known Member

пояснюю
    надто велика кількість рідини, котру випили понад міру, спричиняє викид гормону вазопресину, що подавляє лактацію

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

питаннячко: чому тоді у перші дні після пологів радять скоротити питний режим саме з позиції щоб не було гіперлактації на етапі приливу молока ( просто сама з тим стикнулася, коли не скоротила питний режим, а навпаки пила досить багато і в результаті на 5 день отримала не просто прилив молока і лактостаз, а значно серйозніші проблеми). Чи на етапі налагодження ГВ це правило питного режиму ( більше рідини-менше молока) не діє?

8. natorella

тут як синусоїда - п*те дуже мало (менше 1л)=мало, п*єте для тамування спраги (1,5-2л) =більше, п*єте понад спрагу (3 і більше)=мало
    я так - на хлопський розум

9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Пити (і їсти ) треба за бажанням - не пити, бо треба. Не їсти за двох, бо треба. Слухайте свій організм. І консультантів. І мам, які мають досвід успішного годування грудьми. 2 і більше років.

10. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

...назріло питання, а яким чином тоді досягнути того, щоб дитинка доїдала до заднього молока? Якщо вона буде гамати кожну грудь по 10 хвилин?
    Бо наша доця активно смокче десь хв 4-5, а потім засинає і розбудити її можна тільки коли, забираю цицю... (довго не можу тримати бля грудей, бо соски вже дуже розбиті ;( )...

11. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Це правило діє тоді коли дитина постійно висить на грудях, наприклад: посмоктала одну 30-40хв, потім дали другу, висмоктує другу і далі хоче їсти, тоді чергуєте груди по колу, даєте ту, яку їла останнньою. Якщо дуже малі інтервали між годуваннями(20-30хв), то молоко не встигає розділитись на переднє і заднє.
    Якщо дитина смокче 5хв, то на наступне годування даєте ту ж грудь.
    Правило давання двох грудей за одне годування діє тоді коли є лактаційний криз, тоді коли здається що мало молока і дитина не наїдається.
    А на рахунок болісності сосків: чи є тріщини, як вони виглядають. Чи ви впевнені що правильно прикладаєте? Після годування змащуйте соски заднім молоком, побільше повітряних ванн для грудей, можна використовувати крме пурелан.

12. natorella

вам треба конче перевірити прикладання
    шоб добирати заднє - одна грудь в 1,5 - 2 год

13. Orman

Orman Модератор-бомба

оте 3 ЛІТРИ І БІЛЬШЕ - треба писати великими буквами, бо народ в нас пити не привик, думає, що 4 склянки в день, то вже забагато...

я прям озадачилась, а як мала дитина має дати знати що хоче пісяти? Сказати? Чи зразу сам на горщик йти?

14. strochka

strochka Member

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

Потребуємо поради, дитині 10 міс, імо майже все, вдень даю груди 3-4 рази, а вночі "капець" - малий цицю не відпускає, мене вона болить відчуваю що пуста, недоспані ночі, нерви. Цієї ночі невитримала - вночі годувала малого з поїлки (соски ми не признаємо) що робити? Як покращити лактацію? Чи давати суміш, бо я скоро кидатись на людей буду. Ми чекаєми на зубчик, 3 нижні є - ждем 4-го, мабуть з цим пов,язано, але то триває вже декілька місяців. Підкажіть!

15. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

От саме щоб покращити лактацію вам треба годувати вночі, вночі найбільше виробляється гормону пролактину, який відповідає за кількість молока. Малий хай цицяється, а ви собі спіть. Поексперементуйте з позами щоб вам було зручно лежати і спати.
    Ніякої суміші, а розганяти лактацію нічними годуваннями. Вдень спіть з малюком, відпочивайте. Заспокойтесь, все буде добре, пару таких ночей, а потім стане легше коли проріжеться зубчик.
    Ну зубчики лізуть один за одним, виліз один, потім 3-4 тижні мучить другий. Тому дитина і висить на циці. Ще буває таке: коли обмежувати денні прикладання то дитина вночі собі то що недоотримала вдень наздоганяє. Але то ще від дитини залежить, одні люблять цицятись майже всю ніч, а інші сплять до ранку.
    Тримайтесь, не відмовляйтесь від чиєїсь допомоги, якщо є кому, а ви трохи дайте можливість собі відпочити.

Останнє редагування: 19 Жовтень 2013
  16. strochka

strochka Member

ох, дякую! а чим ту лактацію можна збільшити, таке враження що то кінець мого грудного годування:girl_cray:. Чи впливає кава на процес лактації, бо я трохи кавоманка.

17. Judice

Judice Закохана в гори ))

Може справді замало прикладань вдень? Бо я, чесно кажучи, не розумію, як дитину такого віку можна прикладати певну визначену кількість разів.. Моєму сину 11 міс і я не можу сказати, скільки разів він їсть груди вдень, бо того просто неможна порахувати.. він прицьмокується як тільки я десь присяду/приляжу - не завжди з метою поїсти (може просто перевіряти, чи все на місці:),, але все ж.. то може бути по кілька разів на годину, тим більше, коли лізуть зуби..

18. Oriana

Oriana Well-Known Member

19. natorella

20. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Народ, виручайте! Чогось у мене в одній груді значно менше молока стає, не розумію, що не так. Груди по черзі, міняю щодвігодини. Буває, що їсть частіше, то якщо минула година, даю ту саму, тоді на наступний раз - уже іншу.
    Зараз, коли помітила проблему з правою груддю - стараюсь підсовувати праву частіше: поїла з правої - через годину знову пропоную її, якщо не бере - ще через півгодини... потім уже черга лівої. Але щось нічого воно не дає. Так і є там мало молока.
    Підтвердження навіть сьогодні отримала: доця плаче - даю праву грудь, пару хвилин смокче нормально, тоді пару хвилин смокче з перервами, тоді відвертається з плачем і більше її не бере, кладу на ліжко - плаааааче, даю ліву грудь - смокче хвилин 10, заспокоюється...
    і що робити?