Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Zelenka

Zelenka New Member

Відповідь: Мало молока. Що робити?

дівчата прочитала всю гілку дякую за поради але молока мало маленька їсть майже кожну годину (нам уже майже 3 тижні)спочатку сціджувалося багато а тепер тільки пару крапель що робити я в шоці так хочеться годувати ..........

Останнє редагування: 15 Вересень 2011
  2. apelsyn

apelsyn New Member

А що робити з тим переднім-заднім??? Щоб не повторити досвід...
    Galya, дякую, буду намагатись давати частіше

3. nattsol

nattsol Well-Known Member

а ви зціджуванням визначаєте кількість молока? що, наприклад, "каже" тест на мокрі пелюшки?

4. Zelenka

Zelenka New Member

дівчата може хтось знає донечка їсть майже щогодини(нам уже 2 тижні )в грудях відчуття що немає нічого перший тиждень ще хоч щось сціджувала ....а ось уже 3 дні нема ніц що робити?????може хтось щось порадить будь ласочка.

---------- Додано в 09:46 ---------- Попередній допис був написаний в 09:44 ----------

пісяємо нормально 9-11 раз

5. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

В мене кількість молока завжди різна. Тиждень мало, два - багато. Тобто, коли багато молока (відчуваю наповнені груди), то не виїдає іх повністю за 2 год. Трохи потяне і відпускає. А от коли молока менше, то щодві годи змінюю груди, до однієї на протязі 1,5 год, прикладаю декілька разів. І навіть коли здається, що грудь вже зовсім пуста, відчуваю приливи і декілька за годування, тоді чую як малюк мочинає ковтати. От коли кількість молока зменшується звичайно трохи хвилююсь, але намагаюсь не впадати у відчай. Приймаю теплий душ чи ванну, медитую. І навіть коли груди здаються пустими, під час цих процедур приходять приливи, груди тверднуть і з них тече молоко.

6. Holly

Holly Moderator

ну вам ВСЬОГО два тижні. Моя в такому віці з грудей не злазила. І про сціджування писано-переписано, що то не показник кількості молока. Я от Оленку вже рік годую, а зцідити і 10гр не можу. Розслабтесь і насолоджуйтесь ГВ ;)

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я щось не зовсім розумію, а для чого ви молоко сціджуте. Годуйте дитинку та й все.;)

8. Zelenka

Zelenka New Member

Через 3 тижні маю йти на роботу :girl_cray: то ж мушу цідити щоб мали чим доню годувати А я щось думала чим більше сцідити тим більше молока прибуде хіба це не так?

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ой, співчуваю.:umbrage:Дитинка ще зовсім манюня.
    Та ніби так, але якщо чесно, то я пробувала цідити дуже рідко і то мені щось не дуже це вдавалося. Так якби оте молоко не хотіло іти. Тобто довго і нудно тиснула, щоб щось витиснути. Але може я не правильно це робила не знаю, при тому що груди були налиті молоком.

А вам якщо є гостра потреба зберегти лактацію і при тому відлучатись на роботу, то може краще купити якийсь гідний молоковідсмоктувач. спати ж все рівно з лялею будете, тому з продовженням ГВ думаю проблем не буде.

10. Zelenka

Zelenka New Member

Звичайно що буду в ліжечку вона щось не дуже хоче спати а з нами залюбки :girl_haha:

11. Galya

Galya Well-Known Member

Перед зціджуванням прийняти теплий душ, випити чогось теплого, настроїтись на дитину (думати про дитину) і зціджувати краще по пару хвилин кожну грудь, чергуючи їх і знову по колу (а не по 30 хв. підряд кожну грудь) стаття про зціджування

12. Zelenka

Zelenka New Member

а в ночі також треба сціджуватися?

13. Galya

Galya Well-Known Member

Вночі якраз найкраще стимулюється лактація, тому якщо хочете, щоб молока було більше, то зціджуйте хоча б 2 рази, особливо з 3 до 8 ранку.

14. Zelenka

Zelenka New Member

дуже дякую за відповідь :girl_smile::girl_curtsey:

15. madey

madey New Member

Девочки подскажите что делать.Доце 2,5месяца пытаюсь кормить грудным молоком,но с каждым днем количество сокращается всё больше и больше.Сегодня уже не хватило даже на ночное кормление,а обычно ночью молоко очень хорошо прибывало.Можно было бы перейти на искусственное питание,но малышка КАТЕГОРИЧЕСКИ не признает смеси.Пытаюсь докармливать нутрилоном ГА,хуманой...но получется только перевод продукта.Смесь делаю и потом её выливаю,т.к. доця не ест.Иллюзии себе не рисую на счет длительного ГК,т.к. первую свою дочку кормила тоже 2,5 месяца.Посоветуйте какой смесью можно докармливать,чтобы ребенок ел с удовольствием,но только что бы не спровоцировать алергию,т.к. у нас есть к этому склонность :sad:

16. Galya

Galya Well-Known Member

З чого ви робите такий висновок? Як це проявляється? Скільки раз на джобу дитина пісяє? Як часто міняєте груди? Як часто прикладаєте вдень і вночі?

17. madey

madey New Member

Вывод был сделан из наличия молока в груди...грудь не налита,ребенок не ест,а больше жует её...в результате чего и засыпает.Количество мочеиспускания я не считала.А кормлю 7-8 раз(как когда) 5-6 раз на протяжении дня и 2 раза ночью.Днем кормлю сначала одной грудью, потом доедает с другой,а потом еще пытаемся доесть с бутылочки смесь,а ночью 1 раз одной грудью,2 раз другой

18. nattsol

nattsol Well-Known Member

можу вас трохи заспокоїти на рахунок наливання грудей: в мене відчутні припливи зникли, як доні було 2-3 тижні, АЛЕ це не показник нестачі молока, просто його виробляється стільки, скільки треба у відповідь на смоктання дитини.

спробуйте діяти за рекомендаціями з 1-го допису і пошвидше відмовляйтесь від пляшечки ;)

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Для прикладу. В мене ніколи не було приливів молока, ніколи не відчувала наповнення, ні одного дня. Рідні казали - годувати довго не будеш. Роману зараз 2,2. Досі на ГВ.

20. DarkNess

DarkNess New Member

Незрозуміло, якшо ше й до того

для чого

??
    Не переживайте, що дитина голодна, через пару днів ваш організм звикне до нових (більших) потреб дитини, і молока буде достатньо. А поки порахуйте к-ть сечовипускань і часто (!) прикладайте дитину до грудей. Впринципі в 1 дописі все сказано, тай взагалі темку би не помішало почитати.

певно ту, що в мами в груді...:girl_wink: