Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Neverland

Neverland Well-Known Member

Відповідь: Мало молока. Що робити?

Та речовина сіра погана в тих лікарів :girl_feminist: Не може в мами бути погане/непоживне молоко для дитини, воно таке яке потрібно саме вашій дитинці. В матеріалах про ГВ написано, почитайте і лікарці покажіть, по поможе

2. Kvit

Kvit New Member

Дякую Neverland , я теж так думаю, що такого не може бути.

3. Fast

Fast Well-Known Member

Перепрошую, але то глупість. Мамине молочко для дитини є саме корисне і саме поживне і саме смачне. Годуйтесь на здоров'ячко. І справді, зверніться за допомогою до консультанта :)

4. Kvit

Kvit New Member

Сьогодні зробила тест на попіси. Результат 10 разів. Чи це означає, що в мене мало таки молока і дитина недоїдає?

5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Це означає, що Вам потрібно звернути увагу на організацію ГВ.

Годувати вночі :
    Груди чергувати по часу - на протязі 1-1,5 години даєте одну грудь, потім іншу. Наприклад, прокинулись в 9. Всі прикладання з 9-ї до 10:30 до лівої, з 10:30 до 12 - до правої. Якщо дитина спить не прокидаючись, не допускати проміжку між годуваннями довше 1,5 - 2 годин - коли дитина знаходиться в фазі поверхневого сну лягаєте до неї, вкладаєте груди до ротика (слідкуючи, щоб був правильний захват). Лоскотання щічки, за вушком стимулюватиме смоктальний рефлекс.

---------- Додано в 18:11 ---------- Попередній допис був написаний в 18:10 ----------

В mamaNata в підписі - питайте деталі

6. Sonne

Sonne Well-Known Member

Маю трохи дурне питанько, але все ж: якщо проводити тест на мокрі пеленки, то в що дитину вдягати, тобто як ту пеленку скласти? І як тоді з нічним сном, я б певно всю ніч не спала?

7. Galya

Galya Well-Known Member

То не обовязково мають бути пеленки, будь-який одяг можна, просто назва така:) Головне, щоб не памперс, щоб ви могли порахувати скільки разів дитина пісяла. Якщо за день набереться 12 раз, тоді вночі можна і не рахувати.

8. Sonne

Sonne Well-Known Member

А як гуляти?

9. Galya

Galya Well-Known Member

Нууу, думаю нічого аж такого не станеться, як 1 день і не погуляти, нє? уявіть, що надворі дощ:) Тест на пеленки ж не робиться щодня.

10. Victi

Victi Well-Known Member

Я коли робила такі тести (а оскільки малий повільно набирав вагу, то робила їх щодватижня, поки не заспокоїлася) то ми ходила гуляти ненадовго, одягала памперс - якщо був мокрий, рахувала за мінімум, себто за один попіс. результат виходив хоч і приблизний, але заокруглений в меншу сторону.

11. Єва

Єва Well-Known Member

Поділюсь своїм досвідом. В мене майже за 5 місяців ГВ кілька разів було таке, що дитині молока не хватало. В роддомі - через ускладнення після пологів, а потім кілька разів вдома - через мою дурість. Два рази перенервувала через дрібниці, разок хотіла "вирівняти" груди по розміру і годувала меншою, потім хотіла "не мати животика" перед весіллям подруги. А страждала від того дитинка. Кричала несамовито, то кидала порожню цицю, то мордувала мене день і ніч, тягнучи до болі в грудях. Правда я не піддалась на вмовляння рідних і не догодовувала дитини сумішшю (мені в селі навіть пропонували коровяче молоко напів розведене кипяченою водою, бо "суміші нема де купити ввечері").
    Для стимуляції лактації мені помагав чай з насіння кропу, морквяний сік з молоком, але найголовніше - прикладання дитини до грудей навіть тоді, коли в них нічого не було. Молочні кризи тривають всього кілька днів, потім молоко прибуває, якщо все правильно робити. Крім того, нам часто здається, що молока немає, а насправді воно є, тільки дитинці потрібно більше часу, щоб його тягнути. А догодовування, як на мене - це перший крок до припинення лактації.

12. Alonka

Alonka New Member

так я починаю тихо панікувати:ninja:, мала з 10 години ще ні разу не пісяла! Тільки не кажіть що ми вже великі і є прикорм... ми не п'ємо нічого крім ГВ, і зараз практично не їсть нічого вже тижні три:confused: Вчора я десь біля п'яти попісів нарахувала,
    Що робити? бо я вже не знаю:sad:

13. Galya

Galya Well-Known Member

А груди як часто і як довго смокче вдень і вночі? Активна, бавиться,вчиться щось нове, весела?

14. Alonka

Alonka New Member

так я вже не на жарт переживаю, з 21 до 9 один попіс і то з ранку в 9! :girl_cray::girl_cray::girl_cray:
    Цілу ніч кашляла і будилась, не може відкашляти нормально, тобто груди нон-стоп. В день через 2-3 год і можемо до години висіти. І як спить в день то я не можу нічого зробити, кашляє і цицю шукає. Досить активна, бавиться, але мене ні на крок не випускає.
    Хіба нормально взагалі такі перерви? Чи то я просто панікерка? Мені казали що після року важливий об'єм, а не кількість...але мені здається що і об'єму малувато...

15. Alonka

Alonka New Member

Порадьте хоч щось, з дев'ятої до тепер ще ні разу! Я згадала, що плантекс є то випила з молоком. Пити відмовляється. Аууууу....

16. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Вибачте, але я не врубуюсь (голова не та вже, старість) а чому ви не хочете звернутися до лікаря? що він на то все скаже (яка дурна порада від мене бо я чудово знаю які вони компетентні, але все ж таки вони лікарі). Бо радити щось по інету складно бо не бачиш всієї ситуації

17. Galya

Galya Well-Known Member

А ще важливо колір - насичено жовтим пісяє чи світлим? Коли смокче - чути ковтки? на фоні хвороби може бути і відмова і взагалі багато чого, тому дійсно зараз важливо вилікуватись. А ще у вас в квартирі жара...

18. Alonka

Alonka New Member

вже мені сказали:
    І давайте пити, і давайте їсти замість грудей, груди лише зранку і в вечері:cesored:

19. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

я не зрозуміла одного. Дитина хвора так? і мало пісяє так? але вона і вже велика яка по кількості не оприділяється норма так? скільки днів це триває? і як себе дитина почуває? (в'яла, сонлива...)

20. Alonka

Alonka New Member

колір ніби нормальний(можливо трішки жовтіше, але ледь-ледь), і запах не різкий. Чути що ковтає. Ну в нас зараз лише кашель залишився(ще з 9-того числа хворіємо), робимо масаж, так ніби нормально. Груди бере сама коли хоче і скільки хоче. В нас жарко, вікно постійно відкрите, в кімнаті 26-27, нижче нереально... але я б не сказала що вона потіє... навіть штанішки вдягаю з носочками бо нозі дуже холодні як по підлозі повзає...

---------- Додано в 18:03 ---------- Попередній допис був написаний в 17:57 ----------

не здорова, але вже і не дуже хвора... активна, весела, на рахунок сонливості...не вроді...це десь день третій- четвертий...просто спочатку було малувато списувала на хворобу, а сьогодні капец... Груди смокче, не п'є, і не пісяє (за день з'їла 2 ст ложки рису з м'ясом)