Львівський форум видавців

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Грильяжка, 10 Вересень 2009.

1. Burberry

Burberry Well-Known Member

Відповідь: Львівський форум видавців

Аналогічно, теж купила на пробу:)І про якість книжок, тішить, коли видавці справді дбають про це. Сама маю пристрасть до кремового паперу:)і ще через погану якість не купила вогненні стовпи Іваничука КСД. Папір сірий, букви розлізлі:[

2. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Дівчата, пишете про Фелікс Австрія - так то про кохання між двома жінками чи що? Бо я щось і після презентації не можу ніяк вкурити. Тільки чула, що без всяких інтимних відвертостей на цей раз.

3. Burberry

)))я прочитала вже половину, ні, лесбійського натяку не знайшла. Просто про прив'язаність обох жінок, про дружбу чи як. Сюжет неординарний.

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

а я тішуся, що цього року купувала суто книжки для себе, а то завжди для роботи, навчання
    закупила Свічадо, по ціні були навіть трішки дешевші
    з Брайт Стар теж доволі доступні по ціні, але більшості тих, що так хотіла не було в наявності
    а от новинки (і не дуже) сучасників типу Роздобудько, Дереш були геть дорожче ніж в Ашані
    Молоко з кровю бачила там за 20 з гаком, а тут 40, якась така дивна різниця
    але може то я все дивилася на посередників, бо біля самого видавництва (вроді Клуб сімейного дозвілля видає) був повний аншлаг
    п.с. найприкольніше було бачити як люди на самому форумі чи біля нього знаходили місце де б присісти і читали куплені книжки:)

5. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

та ні, слава богу. служниця-сирота розповідає про своє життя і життя її пані. вони з дитинства росли разом, дуже добре відчувають одна одну.
    пані заміжня. так шо все пристойно)

---------- Додано в 14:29 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ----------

я от теж постійно дивуюсь от чому Абабагаламага і ВСЛ мають прекрасно оформлені книжки, а багато великих видавництв (як-от КСД) роблять якусь таку сєльхоз-поліграфію, шо не хочеться і в руки брати.
    через гамняну якість поліграфії я часто не купую книжки, які хотілось би.

6. Allo

Allo Active Member

Я теж цього року вирішила купити в Ашані чи інших книгарнях.
    На форумі придбала:
    1) На подарунок казки від Абабагаламага
    2) Класику, яку не прочитала в школі - Сад Гетсиманський видавництва Євросвіт
    3) На face з сином Вишневського - якраз проходила повз його автограф-сесію, а на нову книгу Гранд готель 70 гривень шкода було віддати.
    4) Ukraiński palimpsest. Oksana Zabużko w rozmowie z Izą Chruślińską. Якраз хотіла книжку польською і окремо щось Забужко, а натрапила на 2 в одному.
    5) Віктор Медвідь Незламні. Коротенька повість про майдан - бакалаврська робота мого земляка. Прочитала майже половину книги - досить легко та швидко йде.
    6) Найкращою покупкою цьогорічного форуму виявилася книга Жіноча сорочка.
    Які там неймовірні сорочки! Багато з них я не бачила. Нашим дизайнерам далеко до тих витворів простих українських селянок. За таку книгу 250 грн. не шкода.
    Ще хотіла придбати книжку про Львів нідерландців, але 350 грн. пошкодувала. Може, трохи згодом.

7. Diana

Diana мрійниця

І ми придбали, прада лише 1 Джейн Хіссі " Пригоди ведмедика та його друзів"

8. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

9. Virna

Virna Well-Known Member

Ми теж відвідали форум сьогодні. Скільки я отримала моральної насолоди навіть гуляючи там. Собі нічого не купувала, не було часу. Заглядала за Вишневським, але не попадалось мені нічого на очі. Все купила своїй дитині. Ви б бачили, як на мене дивилися продавці і продавчині, які питали про вік дитини, а я відповідала, що нема ще 2 місяців.:girl_cool: Ну нічо, ми купували "на виріст". Так мене тішить величезна кількість якісної дитячої літератури. "Абабагаламага", як завжди, поза конкуренцією. Купили гарну "Казку про майдан" від "Старого лева", підкупила мене назва. Але переглянула і не шкодую, бо якраз малюк народився в такий важливий час, треба, щоб потім він про то знав. Купили Андрусяка "Третій сніг", дісталась навіть з автографом. Ще купили дещо, але не все що хотілося. І як завжди з пустим гаманцем - додому:girl_haha:

10. Virner

Virner Well-Known Member

І я сьогодні на Форум попала. :girl_claping:
    І маю поповнення в бібліотеку:
    В.Лис "Століття Якова" (вже читала, а тепер маю свою книгу), Л. Мод Монгомері "Емілі з місячного серпа", Ю. Сангал "Львівська пані" ( за 10 грн. взяла), Люко Дашвар "На запах м'яса".
    А потім ще йшла до Оперного, то по дорозі накупила: "Славетні гості Львова", книги Ілька Лемка, І. Каганець "Нація золотих комірців", і, певно, ще б набрала, але вже не мала грошей:girl_blush2: А книги вже вдвічі дешевше продавали...А у мене просто очі розбігались - все хотіла.

11. Burberry

Дівчата, а не знаєте випадково, скільки в Ашані "Рецепти мумі-мами"?бо на форумі були 60 грн. І чи готуєте щось звідти?

12. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Дівчата а по скільки ви купляли книги про Енн авторки Люсі Монтгомері. а то думаю потім і наступні частини купувати. я купила на форумі за 45 грн.бачила і по 50, і 55грн. а скільки вони в книгарнях, в Ашані, може хтось знає?

13. Burberry

У НТШ теж 45грн

14. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Цього року на форумі купила "Куди зникло море" Прохаськів (не так навіть для сина, як для себе) ще для малого Стронга "Кімнатні пірати" і собі "Фелікс Австрія", правда зараз її читає мама. )) Взагалі в мене з українською сучасною не дуже складається, але цього разу ніби має бути цікаво.

• Подобається Подобається x 1
  15. Joll

Joll Well-Known Member

Цьогорічний Форум видавців був чудовим! Із нотаток:

Усі популярні серед мас видавництва були розташовані на першому поверсі, де стояла така спека і духота, що можна було вмліти – страшенно не вистачало засобів кондиціонування повітря, а якраз найбільше людей сновигало туди-сюди саме на першому поверсі. Із кондиціонерами таки треба щось робити.

Вдалося потрапити на Анатолія Дністрового (до речі, йому потрібно якось піарити свої зустрічі та самому займатись організацією заходів з своєю участю, так як дядько дуже цікавий, кандидат наук як-не-як, розповідає із певною магією, можна слухати його не одну годину) – людей прийшло ще менше, ніж минулого року, зате вдалось як читачу задати усі питання письменнику, як хотілось ;-).

На зустрічі із Софією Андрухович теж було дуже цікаво – дуже позитивна, щира, вдумлива і розумна жінка. Правда, до її нової книги «Фелікс Австрія» поки що я не добралась, вона стоїть у моїй особистій черзі ))).

Якщо говорити про автограф-сесії, то, як на мене, найбільша штовханина була біля Макса Кідрука – стільки молоді проривалось підписати його книжки, прямо пачками підсовували і «Бота», і «Твердиню», і новинку «Жорстоке небо». Найбільше дратувало те, як хлопці, намагаючись закорєшитись із автором, переповідали йому своє бачення тієї чи іншої книжки, а також розповідали неймовірно круті історії з своїх подорожей – ти там стоїш, потієш, вмліваєш, а вони язиками чешуть і не намагаються закруглятися.

До Ірени Карпи теж стояла черга, правда, Карпа вміла «регулювала» своїх читачів і черга за автографами не була настільки втомливою, як у інших. До речі, на мою скромну думку, Ірена на цьогорічному форумі була чи не єдиною письменницею, яка підписувала книги поза чергою мамам із крихітними дітками та вагітним ;-) (ох і настоялися ми у чергах до когорти інших митців!). В умовах тісноти та духоти це було дуже важливо!

Стосовно книжок – купила малій кілька книжок із серії Діснеївського клубу, від «Абабигаламаги» та «Махаону», для себе знайшла дві книжки по роботі та навчанню, придбала ще одну книгу від Карпи та одну педагогічно-психологічну від «Свічадо». Надто не захоплювалась, так як розуміла, що все одно все не купиш ))). А так, від кількості та різноманіття дитячих книжок та дитячих видавництв у мене цього року голова йшла обертом ;-).

Ну і кілька фото:

• мімімі мімімі x 1
  16. Demetra

Demetra Well-Known Member

І я в суботу була на форумі:girl_dance: Правда покупки були скромніші ніж минулого року, але все одно я отримала масу задоволення! Атмосфера там неймовірна! Купила ''Фелікс Австрія'' С. Андрухович, ''Жорстоке небо'' М.Кідрука ( і то купила в книгарні по дорозі додому, бо на форумі дорожче було) і ще дві книги нових для мене авторів. Одне розчаровує, що книги на форумі дорожчі ніж в книгарнях. Особливо новинки українських сучасних авторів. Якась неправильна така цінова політика.:girl_impossible:

17. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Ага, і зробити вхід через головні двері, а не катакомби чорного ходу. І ще би більше місця!
    А ми з малою роздобули 5 частину "Часодіїв" Щерби з автографом і надписом "Читач №5" (насправді, мабуть все-таки №1, бо вона вже на форумі вгніздилася на сходах і почала читати, і взагалі до обіду неділі той талмуд "проковтнула", так їй було цікаво, що аж сон не брався, підірвалася серед ночі і читати-читати-читати, поки мама з татом сплять :)), прикупили а-ба-ба-га-ла-ма-ги-ну "Таємницю козацького скарбу" і ще добровільно-примусово отримали якусь книжечку, бо автор так закликАла Настю, що тій було незручно відмовитися (до речі, досить дороге "задоволення" вийшло). Ще послухали казки Лірника і побачили нашого міністра культури і патріарха Філарета, які собі вільно так ходили в натовпі. Руки чесалися купити ще щось, і ще, і ще, але розсудлива Настя сказала, що на той раз досить, а далі нехай Миколай замовлення приймає, тому було вирішено зупинитися з покупками і віддати наш скромний залишок грошей на армію (сподіваюся, збірка перед входом не була лохотроном). :)

18. Demetra

Demetra Well-Known Member

Хочу нагадати , що вже скоро : ''9-13 вересня 2015 року відбудеться 22-ий Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові»''. Хто що пранує придбати? На які новинки слід звернути увагу?

• Подобається Подобається x 4
  19. Jeanjerry

Jeanjerry Active Member

Планую придбати нову книгу Юрія Винничука "Аптекар". Про Львів 17 сторіччя. Думаю буде цікаво. )

• Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

Це мої скромні плани)) Звісно не все куплю на форумі, як-не-як сума величенька вийде, але це плани на півроку.

серія Темна Вежа, Воно, КДТ, Що упало те пропало, Мізері, 4 Сезони Стівена Кінга (КСД)
    Буквар миру - Сковорода. (КСД)
    Мирослав Дочинець - Карби і скарби (КСД)
    Макс Кідрук - Бот:Ґуаякільський парадокс (КСД)
    Дуглас Адамс - Автостопом по галактиці (Богдан)
    Конні Вілліс - Книга судного дня (Богдан)
    Желязни - Хроніки Амбера (Богдан)
    Айн Ренд - Атлант розправив плечі. Трилогія(видано перші дві) (Наш Формат)
    Орвел - "Колгосп тварин" і "1984" (Жупанського)
    Джеймс Джойс - Улліс (Жупанського)
    Лариса Крушельницька - Звірятка у моєму житті (Астролябія)
    Беовульф (Астролябія)
    Андрей Шептицький. Послання любови. (Discursus)
    Сунь-дзи - Мистецтво війни (Видавництво Старого Лева)
    Гарпер Лі - Убити пересмішника (Країна мрій)
    Гуцульські світи. Лексикон - Наталя Хобзей та ін. (Інститут українознавства ім. І. Крип'якевича)

• Подобається Подобається x 9
    • Зе бест! Зе бест! x 1