Львівський форум видавців

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Грильяжка, 10 Вересень 2009.

1. irushka

irushka Well-Known Member

Відповідь: Львівський форум видавців

Клас! І я з форуму, але подивилась ваш "улов" і зрозуміла, що багато пропустила. Теж хотіла "Потерчата" Рутківського, бо анотація зацікавила, але потримала в руках, погортала і не купила. Скажете потім чи цікаве, добре?

2. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

---------- Додано в 21:16 ---------- Попередній допис був написаний в 21:13 ----------

3. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Це точно. теж була в обідню пору на форумі, якраз випогодилося))) а ще зранку думала їхати чи не їхати))) рада, що таки поїхала. прикупила і собі пару книжечок.:girl_wink:

4. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ТО була ти..а ти мене не помітила..я в рудій куртці і рудих чоботах..і сама руда пробігала..біля Левуса

---------- Додано в 21:54 ---------- Попередній допис був написаний в 21:52 ----------

до речі, відзначу гарні книжки ВИДАВНИЦТВА СТАРОГО ЛЕВА- "Зварю тобі борщику"і "Бабусина господа"...гарне видання

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

а може хтось звернув увагу, чи там були представлені дитячі видання російських видавництв, чи українських але російською мовою?
    Бо не знаю чи навіть викрою час на 1 забіг туди, і хотілось би щоб той забіг був результативним...

6. Ная

Ная Well-Known Member

були і немало.

7. MorsImmortalis

8. Savchenko

Savchenko Member

А я розчарована і обурена :girl_devil: ми приїхали і очманіли вхід закритий на території люди були і чимало,однак охорона нікого не впускає тільки випускає, а графік роботи взагалі не такий як на сайті ба більше він не такий навіть як біля входу...тобто маємо три різні графіки роботи форуму і шукай вітра в полі...І нас було не двоє таких, що не могли зрозуміти чому форум працює лише до сьомої...тут наші пригоди не закінчились пішли прогулятись проспектом Свободи було за десять сьома побачили, що ще палатки стоять...може там щось приглянемо...натрапила на Матіос нову книгу, ціна: тверда палітурка 65 грн, м"яка: 45 - вивіска від видавництва...може в палаці ціна менша, але, завітавши в "Книгарню Є" мене здивувала ціна твердої палітурки - 52 грн якщо не помиляюсь і це магазин не видавництво...я спеціально шукала Історію України де співавтор Михальчишин свекор дуже хотів її почитати так от в палатці загнули 75 грн і що вона дуже рідкісна...ну думаю ще гляну в неділю в Палаці...Коротше кажучи я закупилась в книгарні на 150 грн всі книги які мене цікавили, а Історію купила за 50,88 і зробила висновок, що форум зіпсувся, можливо і є книги,що на форумі можна купити дешевше ніж в книгарнях, але стільки негативних співпадінь то вже занадто...раніше з таким не стикалась, відвідую форум вже напевно років 6 поспіль...
    Прочитала допис,вийшло, що за ціною ганяюсь((( Ні, я форум люблю не за ціни, а в першу чергу за атмосферу там...запах новеньких книг, ілюстрації і багато-багато книг, що аж очі розбігаються...Але от такі моменти просто ображають, от чесно(((

9. MorsImmortalis

є такий момент і вже давно. от Фоліо останні роки продає книжки на форумі дорожче, ніж в книгарнях.
    а є видавництва, які ставлять нижчу ціну, або рівноцінну книгарням (Абабагаламага, наприклад)
    ціни Фоліо, Піраміди і ше деяких видавництв мені не сподобались.

10. irushka

irushka Well-Known Member

Якщо ви про цю книжку, то я купила її в м`якій палітурці за 33 грн біля палацу.

11. Katrine

Katrine Member

я теж сьогодні з форуму, так розумію, що багато наших, посиденьківських, було в районі 12-13 год там :). враження в мене дуже неоднозначні, хоча на форум чекала давно. окрім цін, про які дівчата вже згадували, мене направду напрягла відсутність якихось вказівничків, стендів з інформацією, яке видавництво де знаходиться. хотіла зайти всередину, чоловік на вході гаркнув, що вхід з іншої сторони, вихід вже як вийде. мені здається, що на події такого масштабу з організацією мало б краще скластись, але то не головне.
    головне - книжечки :).
    в мене покупки не такі грандіозні, як в MorsImmortalis, але все ж таки
    купила, треба про слухняних дружин читати ))). . прикупила нове творіння Люко Дашвар, величееезний атлас світу, про який вже давненько мріяла, трохи книжок своєму дітьо , трохи книжечок по Львову, і бізнес-літературу видавництва МІФ .
    скажіть, хтось можливо знайшов на форумі і купив "Поезію рудої киці" Аліни Артюх? бо так хотіла ту книжечку мати, але таки не знайшла :sad:

12. Nana11

Nana11 аспіранточка

А язадоволена дуже, правда в годині 17-18 було дуже багато людей і дуже мало місця, особливо на першому поверсі, закритий зал, навіть розминутися було важко. А так я собі прикупила море наукової літератури по темі дисертації, причому продавці на мене дивилися дивно, там такі книжки шо їїх ніхто не бере, віддали мені по 10-20 грн. :girl_crazy: Купила доціку дуже гарну книжечку теж по акції, словник, та ше й Дена Брауна, надіюся найближчим часом виділити собі часу на читання.:girl_in_dreams:

13. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

День розпочала на кавусі з Миколою Вереснем, далі піца в компанії з Люко Дашвар, Г.Вдовиченко і Л.Денисенко і на вечерю - з Янушем Вишневським. То було файно!
    Вересень закохує своєю харизмою, Януш - відмінним почуттям гумору, а от Люко Дашвар (книжки її читати люблю), і вищезгадані дві подружки - нуднува-а-аті, ледь не заснула в тій Ла П"яцці...

Усміхнуло гасло групи польських кобіт на фейсбуці, яке носить на піджаку Вишневський: "Не читаєш нічого - не піду з тобою в ліжко!"

Останнє редагування: 15 Вересень 2013
  14. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Була сьогодні.Розчарована. 80% книг російською мовою(українською-релігійні,деякі підручники і дитячі,ну і а-ля Роздобудько).Хотілося б побільше українського. Купили з подругою книжку про слухняних дружин і пішли пити каву:)

15. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Дівчата, бачу багато хто купує на форумі книги Ірен Роздобудько. ніколи не читала її книг. щось цікаве?

16. Відповідь: Львівський форум видавців

О, я навіть знайшла ту групу на Facebook :) Від зустрічі з Вишневським - тільки позитивні враження! Навіть вдалося питання поставити)

---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:49 ----------

І, до речі, сподобалася Данута Валенса, шкода, що я була там недовго.

17. MorsImmortalis

вчора гонила по центрі, по зустрічах :
    1) Валерій Шевчук - старий дуже добрий дядечко, точно такий, як я і уявляла. голос має душевний і розум ясний. то, певно, була найліпша зустріч з усіх. Шевчук- справжнісінький філософ нашого часу, без зайвих понтів і гордині.

2) Олесь Ільченко. зустріч була камерна (на 11 осіб), в Дзизі. я підписувала його "К"яру", то порадив не читати на ніч. наївний :girl_crazy: (дуже файно мені пішла та книженція 2 роки тому на ніч в готелі в Будапешті)

3) Вишневський. я спізнилась на 10 хв і народ вже товпився в коридорі. ніц не було чути. то я собі сиділа в фойє і чекала на Гапоненко

4) Гапоненко Мар"яна. дуже жаль, що її книжка "Хто така Марта" не вийшла укр. мовою, та й німецькою її придбати мабуть важко (ше не шукала). з прочитаних уривків я зрозуміла, що це чтиво для мене.

п.с..зустріч з Мар"яною закінчилась і мій чоловік якраз підписав "Самотність" у Вишневського для мене (півгодини стояв в черзі на автограф))

18. Katrine

Katrine Member

особисто дуже люблю цю авторку, зрештою, як і багатьох сучасних письменників. якраз на форумі поповнила свою колекцію "Ліцеєм слухняних дружин", то вчора просто не могла відірватись, настільки цікава книга. моментами просто зупиняєшся на якомусь уривку і думаєш над прочитаним, над вчинками героїв, емоціями. словом, я її дуже рекомендую.
    всі :). я починала з "Гудзика", свого часу мене дуже вразила книга. Потім пішли "Перейти темряву", "Останній діамант міледі", "Він - ранковий прибиральник, вона - шості двері", "Амулет Паскаля". Насправді треба прочитати бодай одне її творіння, щоб зрозуміти чи це ваше.

19. Freitag

Freitag Active Member

Усі 20 років поспіль Форум видавців для мене одна із найважливіших подій вересня. На жаль, обставини склалися так, що цьогоріч я могла присвятити йому лишень близько 2-х годин у четвер (абсолютний мізер якщо порівнювати із тим, що у попередні роки я була там щодня).
    З сумного - фактично ляпас на вході: "Гид по форуму издателей во Львове" від журналу Корреспондент. Я людина толерантна, але як же сталося так, що у межах наймасштабнішої української книжкової виставки розповсюджувався путівник виключно російською мовою. Якщо його створено для туристів, то де тоді англійський, польський, німецький варіант?! Про українську версію взагалі мовчу - рідкісний вияв неповаги до себе самих. На запитання чому так - просто геніальна відповідь: "Ну, журнал Корреспондент друкується лише російською..." Цікаво, організатори так мало заробляють на видавцях, що нездатні самі створити путівник іншими мовами? Питання, звісно, риторичне.
    До речі, чимало волонтерів були у гарних футболках і з виразом на обличчі "Не чіпайте, будь ласка, мене - я і так нічого не знаю".
    Учасників стає дедалі більше. Хтось прогресує у своїх виданнях, хтось регресує. Для мене прикладом такого регресу стали видання "Піраміди". "Піраміда" має видавничі права на усі твори Марії Матіос. Хотіла придбати збірку "Вибране", оскільки чимало раніше купованих книг роздарувала. Я не розумію як видавець може дозволити собі "запихати" твори такого яскравого, непересічного, правдивого автора у видання настільки неякісні. Гаразд, якщо мова йде лише про тверду / м'яку палітурку - це супер, ти маєш право вибору. Але: низької якості папір, погана склейка зошитів і шрифт 6 кегля?... Є автори, чиї твори, книги потрібно зберігати і постійно перечитувати. Видання ж "Піраміди" не витримає й одного прочитання... Сумно, але книгу я купити не змогла. Хай це буде мій тихий протест проти неякісних видань. Почекаю кращого :). До слова, про те, що книга "Солодка Даруся" вийшла німецькою мовою вони навіть не чули.
    На виході проводили опитування-анкетування. На превеликий жаль, вільного простору для власної думки і зауважень в анкеті не передбачено.
    Тепер про хороше.
    Чимало видавництв заслуговують на слова подяки і пошани. Чудові видання А-Ба-Би-Га-Ла-Ма-Ги щороку купую для своїх племінників. Останнім часом вони створюють і прекрасні видання для дорослих. Серія поетичних збірок - окремий здобуток. Загалом, здебільшого, 70% літератури, яку купую на форумі - це дитячі книги. Багато цікавих підліткових видань у "Видавництва Старого Лева". Щоправда теж із певними недоліками друку, але тепер уже не про це. Тішуся з того, як розвивається видавництво "Урбіно". З того, що видавництва, які спеціалізуються на навчальній літературі висловили свій протест супроти насилля над шкільними підручниками.
    Радію, що українські дитячі видання таки не стоять на місці, з'являються нові автори й ілюстратори. Що існує розуміння, що все починається із малого ;)
    Жалкую, що не вдалося потрапити на жодну із творчих зустрічей, куди так хотілось би. Але наступного року такої нагоди не проґавлю :)

Останнє редагування: 15 Вересень 2013
  20. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Читала першу і останню з названих в цитаті - цікаві, "Зів"ялі квіти викидають" сподобалась менше.