Львівські новини

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем kati, 17 Липень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kviten

Kviten Member

Відповідь: Львівські новини

я так трохи заступлюся за перші поверхи, бо сама колись мала таке "щастя" зиму зимувати на першому поверсі на Сихові... Так от, в мене в хаті при відносно теплій зимі без електричного обігріву термометр показував 13 (!!!) градусів тепла!!! Коли включалось три потужні обігрівачі, ледве долазило до 18 градусів. Платили за електрику вдвічі більше, ніж за центральне опалення (це були сотні гривень вже тоді, 10 років тому). Зараз, я просто не уявляю, в яку суму б такий "дообігрів" виливався. І ніякі утеплення, (вікон, фасаду і т.п.), ніц не змінили. Так, ми весь час скаржились голові ОСББ. Досі не можу забути той жах, добре, що дітей малих не було в хаті і стареньких людей. А ми всю зиму хворіли.
    Зато в той час в коліжанки на 8-му поверсі (в іншому будинку) було плюс 28-30! В неї була мала дитина, вікна сильно не повідкриваєш серед зими, і то був теж капєц! Словом, та система центрального опалення просто аут. Для всіх, крім, напевно, середніх поверхів.

2. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Сяня, так вам простіше скрутити ніж першим поверхам доплачувати за догрівання, бо то немалі гроші.ьВам то по великому рахунку от скручування нічого коштувати не буде. А може навіть і дешевше вийде, якщо на будинок лічильник є.

3. Siania

Siania Love Life

Ну я власне на 6-му живу...Я розумію, але уявіть що тільки 8 квартир будинку мерзнуть, а 64 платять шалені гроші, а могли б платити набагато менше...((((
    так, центральне опалення то зло. але що робити, індивідуальне ж не можна ніяк...

---------- Додано в 21:48 ---------- Попередній допис був написаний в 21:42 ----------

Та гаряче не лише мені, а всьому будинуку...Ще раз повторюсь, від того що я скручу дешевше не буде. Я можу вікно відкрити, але жаль коли гроші йдуть в повітря...

4. KAPUCHINKA

Так всі поставте і скручуйте і дешевше буде. Бо догрівати то дуже дорого виходить. Напевно на сьогоднішній день гривень 500 треба якщо не більше і повітря дуже обігрівач сушить. А собі просто для комфорту просто так поставити можна.
    В мене знайомі постійно жаліються на ту спеку в хаті і дихати нема чим, і слизова пересушена, і просто неприємно, спати неможливо. Вікна не відкриють бо мала дитина. Кажу постав регулятор. Так ні. Для мене то просто загадка. Для чого так мучитися якщо то можна легко вирішити.

5. Siania

Siania Love Life

Ви мабуть не розумієте мене...не буде дешевше від регулятора! Буде просто холодніше от і все.

6. SoLana

SoLana Well-Known Member

Львівські активісти готують звернення-пропозицію до голови Львівської обласної ради Петра Колодія та міського голови Львова Андрія Садового щодо стягнення місцевого податку з власників розважальних закладів Львова та області на потреби армії України.
    Активісти пропонують «з кожного відвідувача, з кожного купленого квитка, з кожної придбаної страви, напою чи з кожної замовленої пісні в караоке стягувати 20%. А за ці кошти закуповувати військове спорядження та амуніцію для мешканців Львівщини, яких відправляють в зону АТО, а також броньовану техніку, тепловізори, дальноміри тощо», передає прес-служба ІГО «Допомога Армії України».тут

7. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Єслі шо - я не підприємець і розважальних закладів не маю. Але, ІМХО, 20% - то дуже багато. Або все дуже подорожчає, або почнуть закриватися.

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

9. SoLana

SoLana Well-Known Member

Я думаю, що ця затія не пройде затвердження міською радою, це дійсно примус. Людина яка хоче допомагати, допоможе і так, а яка не хоче, ніхто її не заставить, тільки викличе наступну хвилю обурення. А військовий податок, вже себе не виправдовує, чи як? Хіба, буде на добровільній основі, в кафе, в розважальних закладах. Треба зрозуміти, що людина, походом в кіно, чи на піцу, можливо себе таким чином рятує від депресії, а тут, бах, і того вже не треба. І взагалі, це додатковий контроль, і зразу знайдуться охочі, які захочуть на тому всьому нажитися.

10. KAPUCHINKA

Сяня, а що обовязково має бути дешевше, а як не буде то краще космос гріти? Ну і підхід.
    А по друге,як може не бути дешевше? Якщо вісім квартир будуть споживати так само, а решта шістдесят скрутять принаймні на третину. Я в себе як скручую то менще тих гКал виходить, перекриваю - не крутить взагалі. У вас в будинку що, лічильник за іншим принципом працює?

11. Siania

Siania Love Life

У нас загальний лічильник на подачі тепла. Скручуй не скручуй, вийде однаково. Ще раз - для мене не проблема відкрити вікно, але несправедливо що такі не малі гроші виходять в повітря.

Надіслано від мого LG-P765, використовуючи Tapatalk

12. Margarett

Margarett Well-Known Member

Напевне за умови, що у вас лічильник на одну вашу квартиру.
    У мене стоять такі крани щодо регулювання тепла у квартирі та лічильник є один на весь будинок (115 квартир). Скручую я чи ні ті вентилі + сусіди (котрі таке теж мають і користуються), різниця лише у Т в моїй квартирі, а рахунок за опалювання, за місяць завжди коливається в одній сумі (+-5 грн.). Тут хіба працює моя свідомість (в цілому кажу про свідомість людини), що треба економити і не більше. Можливо як би той лічильник був на під"їзд хоча б, то було б видно ті куби мінусові, а так за роки спостережень, зменшення кубів і відповідно суми у рахунках не бачу, лише у квартирі холодніше чи свіжіше.

13. KAPUCHINKA

Ну по перше ви собі теж на квартиру поставити можете, ми ж поставили. Нам же його добрий дядя не приніс. Ну так то трохи клопіт. Але не таки й вже великий.
    А по друге ну навіть якщо вам і не буде дешевше, ви ж всеодно зекономите для держави. Ви можете переконати і сусіда зробити те саме замість того щоб відчиняти вікно. Тут писали що від тих кранів може тиск падати. Ну впринципі так не повинно бути. Але якщо так то можна майстра покликати і ту проблему вирішити, було би бажання. Зараз дуже багато говорять про те, що починати треба з себе. От якраз цей випадок. Але тепер виходить що відкрити вікно то не проблема, і рахунок +- 5 грн зовсім не рятує. Ну що ж кожен свій вибір робить сам. Але треба памятати, що то як ми живемо і будемо жити далі якраз і є результатими нашого вибору.

14. Margarett

Margarett Well-Known Member

Я вам описала лише сутуацію.
    Ви щось геть не у ту сторону хилите. По - перше звідки ви знаєте про те, що для мене і для ін. є 5 грн. і чи я ціню ті кошти, чи ні. По-друге: звідки ви знаєте чи є мені чи ін. людям можливим ставити такий лічильник (щодо опалення) на квартиру. І для того аби економити мені особисто жодних спонукань не треба, бо я є вихована в тому дусі, мої родичі в далеких воєнних роках пережили своє і своїх дітей і онуків навчили тому. І взагалі, не зовсім розумію описану предвзятість. Але якось так сперечатись з вами не буду, бо не предметно виходить.

15. KAPUCHINKA

Я не вас мала наувазі, то так в загальному. Вибачте, якщо вас образила. А за лічильник написала, бо ви сказали що він в мене є, я відповіла що і у вас може бути, і у всіх хто захоче. І його можна поставити будь де. Ну я тим цікавилася коли ми про таку можливість взнали. Просто в залежності від системи там якось по іншому ставлять. Я вже не пригадую, бо то давно було, та й займався тим в основному чоловік.
    Розумієте, справа не в тих кранах, насправді є багато речей, які ми самі можемо змінити чи трохи удосконалити, при чому без особливих зусиль. Але чомусь відразу виявляється що то нікому не треба, підходить і так.

16. Tequila

Tequila Well-Known Member

На жаль, Львів не має автономної електричної системи, яка би була незалежною від загальної енергосистеми, і тут ми є заручниками ситуації
    Тому графіки аварійних відключень діють з 1 жовтня цього року до 1 жовтня 2015 року. Відповідний графік уже погоджений Держенергонаглядом, і з 4 серпня є на погодженні у Львівській облдержадміністрації.
    Джерело: http://www.lvivport.com/novyny/economy/33361-lviv-hotuietsia-do-temriavy

17. Siania

Siania Love Life

З тими лічильниками не все так просто, тому давайте не будемо говорити "починати треба з себе" і т.д. Добре що Ви поставили, платите менше, молодці. Не у всіх є така можливість. І для початку за той лічильник треба заплатити не малі гроші, і не у всіх будинках є технічна можливість таке робити. Ми коли міняли батареї, то майстер сказав що єдиний вихід економити - скручувати подачу тепла для всього стояка.

18. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

Велику роль для першого поверху грає чи утеплена підлога. Я вже тут писала можливо підвали ще й не закриті, тому і тягне холодом з підлоги. А ще головну роль грає оце: зараз люди в нас хитрі до всього, маю на увазі що люди можуть подоставляти собі ребра до чавунних радіаторів, відповідно до інших людей вже тепла йде трохи менше а коли доходить наприклад до 1-го поверху (якщо розводка магістралі системи опалення верхня) або 9-го (якщо розводка магістралі системи опалення нижня) то вже батареї йдуть холодніші ніж мають бути, тому що це тепло забрали додаткові ребра....

19. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Капучінко, у Вас якийсь такий агресивний підхід до цього питання, чесслово. Ви ніби не читаєте що пишуть інші... Я писала за свій будинок. В нас так розводка зроблена, що найтепліше в дитячій та на кухні (вони крайні), вітальня посередині, там прогрівається найдовше. То така система! В дитячій на батареях є крани, але оскільки звідти йде подача на весь стояк догори, то якщо я скручу в себе, то сусіди з 10 поверху просто не отримають тепла. Більшість будинків будувались ще в ті часи, коли ніхто навіть не думав про такі крани, тому ніхто і не розраховував на них. Ще одне: в середньому під*їзді так намудрували з тими трубами, що в тому ж стояку перші поверхи мерзнуть, а останні смажаться.
    Ну і щодо економії: кількість тих кілокалорій чи як там їх рахується на вході на лічильнику і те, що Ви собі скрутите нічого не змінить, для держави економії не буде. Позаминулого року наш сусід займався тим лічильником. Вдень і коли тепліло він максимально скручував, на вечір додавав тепло. Тоді була економія біля 100 грн на міс. Але наш файний ЖЕК забрав в нього ключі від лічильника і "всьо прєкратілось". На ту зиму обіцяли знову надати доступ. Побачимо, що з того буде.

20. magic

magic Well-Known Member

Львів приймає Фестини кримськотатарської культури.

Статус теми:
Закрита.