Львівські новини

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем kati, 17 Липень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Відповідь: Львівські новини

я думаю, в них вистачить розуму робити відключення поквартально, бо навіть в 90-ті, пригадую, не було такого, щоб весь район одночасно був без світла, не те, що все місто. Ну і бабусі вже як спатки підуть, то в 22.00 мережу не будуть перевантажувати, а в 10.00 вже досить багато людей таки на роботі..
    а зміст? тоді ж і економії не буде практично..
    Не знаю, чи вигідніше, але пече таки добре, мій газовий Гефест тільки місце займає.. В братової електрична, треба поцікавитися її економічністю.
    А стару проводку обов"язково треба міняти, хоч і дорого. Після того, як ми ледве не погоріли і тиждень були без світла, а сусідам закоптило весь коридор (без усяких "вимкнень") питання міняти чи не міняти навіть не стояло.

2. Dominika

Dominika Well-Known Member

а от мене більше непокоїть не побутовий аспект, а кримінальний. Темні під'їзди, неосвітлені зимові вулиці...У багатьох сім'ях хтось повертатиметься додому після 8 вечора, а ще хтось буде, не дай Боже, напідпитку...У нас в будинку сходи круті, там в білий день можна голову скрутити, а що казати за вечір. Крім того, зараз серед білого дня купа " кримінальних гастролерів" в місті, " то лі єщє будєт"...

3. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дівчата, та то не в проводці справа, я так думаю. Просто коли газ прийдеться економити розхід електрики збільшиться в рази, а вугілля то бракує, на всю зиму треба розтягнути, от і будуть виключати. Читала сьогодні, що розглядають варіант купівлі вугілля в польщі. А ще мене цікавить от ГЕС вона ж від води працює, то чому там де вони є теж будуть відключати. Ну і атомні, це ж, ніби теж світло, чи ні? Пальне для атомних теж треба економити чи як?

4. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Якщо ми довший час не будемо вивозити використане паливо в Росію, то, може, й так. Не все ж тут могильники робити..
    Я собі так думаю - можна там де ГЕС, не виключати, а там де нема - виключати кожен день. А можна якось врівноважено. Я думаю, енергії від ГЕС однаково знайдеться застосування по повній.

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Міненерго повідомив, що вугілля в Україні для ТЕЦ вистачить лише до середини листопада. До речі, навіть львівські ТЕЦ в основному- на донецькому вугіллі, якого зараз практично на мінімумі.
    в 90-і світло тоді відключали по усім районам , але по затвердженому графіку по вулицям-будинкам . Але не було його часто і не лише по 2 год ( на Личаківській було і по 4 год, вимикалося о 19 взимку і вмикалося о 22, а то і пізніше. Я навіть пам ятаю, що в 1993 році, коли був останній навчальний рік і поза школою готувалася ще на курсах та з репетитором до вступу, то повертталася додому в 19 і якраз вимикалося світло. Усі домашні шкільні завдання при свічці готувалися. У нас в будинку ще і котельня з підкачкою води на верхні поверхи від електрики залежала ( та і зараз залежить) Вимикалася електрика- вже з 5 поверху і води не було на ті 3-4 години.

---------- Додано в 14:20 ---------- Попередній допис був написаний в 14:17 ----------

жителям багатоквартирних будинків вибору особливо немає. А от з приватними- все простіше. У мене друзі вже і пічкою-каміном на дровах запаслися і міні-дизель на електрику закупили ( тобто тих кілька годин відключення на день того вистачить).

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

ще такий нюанс: дизель-генератор має певну к-ть децибел. Уявіть, коли кілька квартир на будинок їх ввімкнуть. Крім того, вони дають вібрацію. Для багатоквартирок включення регулярно кілької генераторів, то може бути смерть. У нас в сусідньому будинку в минулу осінь ( у нас в р-ні часто бувають проблеми з кабелями на осінь) одні так дизель на балконі поставили. ТО шум як від трактора було чути навіть у нас, де більше 50 метрів між будинками

---------- Додано в 14:33 ---------- Попередній допис був написаний в 14:23 ----------

у мене не такі радужні спогади, бо вчилася посилено в той час до вступу і мала змогу домашку робити лише по вечорах. То ж було лише при свічках. Очі напружувалися, від того голова починала боліти і т.п. Зараз я от думаю, що тут і з гуртками тепер якось треба думати.Мабуть, доведеться відмовитися. Бо то не вихід, щоб так само при свічках вчитися. Змушена буду так свій графік роботи передивитися, щоб наглядати за малим, щоб він приходив і до 18-19 вже уроки зробив ( а коли ніхто не пильнує- то хлопці не дуже мають бажання вчитися :). Ті, хто з роботи приходить пізно , то "називається трудно"

6. terezka

terezka котяка-вишивака

може досить продавати електрику за кордон, перестати її гнати у кримнаш, для початку. це ж стосується і газу, якого для населення цілком було би достатньо, якби його давали населенню. то все риторично що робити. життя змінилось, і уже з тим ніц не зробиш.

7. poetka

poetka Well-Known Member

Не знаю,чи дешевше, але тепер всі нові духовки електричні (маю на увазі вбудовані) газових принаймні я не зустрічала. Те,що пече вона краще,це 100%,там і конвекція і т.п. і всякі програми,коротше електричні кращі функційно...

8. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

справа в тому, що для нас

відповідно він - не закордон, а прикра помилка..але як на мене, треба вже думати про нас.

9. terezka

terezka котяка-вишивака

я про це казала, в першу чергу.

10. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

цікаво, куди гроші пішли..

11. Osya

Osya Active Member

От головне щоб графік виккнень був, хоть знаєш що маєш до якої години попрати, чи щось зготувати, ане так просто коли хочуть тоді і вимикають.

12. kraplynka

kraplynka реалістка

Поставки відбуваються згідно контрактів. Якщо вони на кілька років - то ними 100% можуть бути передбачені штрафні санкції за невиконання договірних зобов'язань.
    Сказати по правді - простий народ все крайній. Всі, хто при владі, вже й так з генераторами і всім іншим. тому їм раз плюнути такі обмеження придумати. Це простіше, аніж шукати резерви аби людям комунальні послуги надаавти безперебійно.

13. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

14. KAPUCHINKA

15. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Я як уявлю, що світло відключать у вечері, то я напевне до ранку буду сидіти голодна, сама живу, нікому мені щось приготувати. А ще після роботи на 9 поверх чалапати, якщо ліфт працювати не буде. А ще треба собаку вигуляти..тяжко буде. Якщо скрутять тепло, то в хаті взагалі дубар буде.

16. KAPUCHINKA

17. terezka

terezka котяка-вишивака

та, я в курсі, але - де наш газ, який по контракту ми мали отримувати з раші? санкції? зла я на те все, бо все крайні прості люди

18. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Вони знайдуть, ага.
    Тільки я от наразі не дуже впевнена, що фінансово це потягну.

Казав муж, що польське вугілля дешевше за наше. Будем пасмотреть.

19. KAPUCHINKA

20. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Статус теми:
Закрита.