Львівські новини (2)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Альона, 12 Вересень 2014.

1. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Відповідь: Львівські новини

Вже так дістала та антисадовщина, хоч бери і за нього голосуй:girl_emo:

2. MarichkaR

MarichkaR Well-Known Member

Не знала де написати. Віктор Гурняк, член пластового куреня "Орден Залізної Остроги", котрий загинув, 19 жовтня, о 10.10 ранку поблизу Щастя (поблизу с. Сміле Луганської області, 32 блок-пост). Він намагався з поля бою вивезти поранених... Віктор народився 1987 року на Тернопільщині. Разом з дружиною Іриною виховував доньку. Працював фотографом. Співпрацював із виданням "УНІАН", "INSIDER" та "REUTERS TOMPSON". Спільно з друзями заснував фотоагенцію "LUFA". Останні півроку одягав, взував та доставляв усе спорядження для батальйону "Айдар". У вересні приєднався як боєць до цього батальйону. Він з Тернополя, але буде похований в Львові, бо тут живе його дружина. Віктор мій знайомий, разом ходили в спільноту діток при Церкві.
    Хто зможе прийдіть попрощатися з Віктором.
    Середа, 22.10.14 Львів

11:00 – Храм Святих Апостолів Петра і Павла (Львів, вул. Театральна, 11).

12:30 – поховання на Личаківському кладовищі.

Контактна особа у Львові – Христина Бліновська (тел. 063 99 85 622).

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Як інформує Львівська міськрада, сьогодні у місті розпочався опалювальний сезон для усіх категорій споживачів теплопостачальних підприємств. Проте, 12 будинків досі не готові до опалювального сезону. Найбільше з них будинків БУ-4 КЕВ Львова, які розміщені у Сихівському районі міста.

«У міжопалювальний період ми провели значні ремонтні роботи для забезпечення надійної і стабільної роботи наших об’єктів в опалювальному сезоні. Також з середини вересня розпочали процес заповнення водою своїх мереж і внутрібудинкових систем опалення.

Тому, відповідно до розпорядження міського голови про початок опалювального сезону, сьогодні зранку розпочався запуск об’єктів теплопостачання – котелень, ЦТП для подачі опалення до усіх споживачів, будинки яких готові до опалювального сезону. Однак, для нормалізації подачі опалення необхідно кілька днів, адже цей процес не відбувається миттєво.

Цього опалювального сезону на обслуговуванні ЛМКП «Львівтеплоенерго» є 1620 житлових будинків, 165 закладів освіти та 50 установ охорони здоров’я», - розповіли у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Як відзначають у міськраді, станом на ранок 22 жовтня не заповненими теплоносієм залишаються 12 будинків. Будинки на вул. Гашека,20,20а, вул. Максимовича,7,7а,7б,9,9а не мають актів готовності до зими. Через ремонтні роботи в середині будинку не заповнені житлові будинки на вул. Стрийська,59, Панаса Мирного,43 (ЖБК-61), вул. В.Великого,23,25 (ОВБД-29). Також не має жодних звернення щодо заповнення від власників будинку на вул. Кримська,30 (відомчий гуртожиток).

Теплоносієм заповнені усі заклади освіти і медицини, запевняють у мерії.

4. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

У нас включили опалення ( Пасічна). Чесно сказати, не думала, що так скоро буде. Файно, тепло)

5. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

На Науковій в четівертій дня стало тепло, аж не віриться:girl_wink:

6. сніжна

От що роблять чудодійні вибори "на носі".

У нас вперше за 14 (!) років включили опалення вчасно ( можна було ще і не включати, бо будинки і так утеплені і в квартирі і так досі в футболках ходили). Ну але сама суть: у нас КЕЧівський будинок і всі роки, що в ньому живу, опалювальний сезон починався ще тижнів за два, як " у всіх". А тут хоп- і батареї теплі. Може то кожного року ВР в жовтні переобирати :) ?

7. mokhnatska lesia

mokhnatska lesia Well-Known Member

і багато від кого таке чую,
    тепло включили і рахунок оплати почав відлік, думаю вони ще будуть на день виключати, бо ще кажуть потепліє, але квитанції напевно будуть з космічними цінами

8. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

що правда? наскільки знаю не було там львівських компаній, ну хіба суб, суб, суб підрядниками брали, можу помилятися. які компаніі садового були ген підрядниками?

9. Insolence

Insolence Living The Dream

Він усім допомагає, але за гроші.
    Просто у інвесторів є ліміт на суму "хабаря", в який, з апетитами нашої влади, вони не вписуються. Але це не тільки Львова стосується.

10. octavia

octavia Well-Known Member

А які компанії є у офіційні компанії є у Садового ? Є таке чарівне слово відкат:blush: :girl_crazy:.
    Незнаю ,незнаю:girl_curtsey:

11. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

сестра по нещастю))
    в нас теж вчора під вечір потепліло, але я би ще чекала трохи...

12. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Ги- а нам на Кульпарківській не включили.
    Я не парюся, бо ж є кондюк. Та все дуже цікаво))).

І до слова про аеропорти- хтось щось знає про те чим закінчилася спроба Коломойського наш львіський загребти під себе?

13. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Не можу фото додати, але там Садовий йде поруч. І що скажете??

Хто ще сумнівався, що хитрожопого львівського мера фінансує Коломойський? Під час візиту на Франківщину, Садовий "засвітився" з топ-менеджером Бєні - Олександром Шевченком. Останній, до речі, йде на вибори по 83-му округу під брендом Порошенка, як і колишній 1-й секретар комсомолу Франківщини - пан Довбенко, по сусідньому 84-му. Цікаво, що Шевченко нещодавно набив пику Ляшкові - креатурі Льовочкіна. Все як завжди, олігархи розіклали яйця в різні кошики, а найхитріший з них - Коломойський, запустив у парламент свого троянського коня - "Самопоміч". "Самопоміч" також підтримує відомий львівський олігарх Віталій Антонов, основний власник мережі АЗС під брендом ОККО, котрий від політсили львівського мера пхає в парламент свого регіонального прикарпатського топ-менеджера - Кіндія. І ще один ньюанс. Антонов є кумом одного із касирів сім'ї Януковича - Хомутінніка, фактичного співвласника його ж компанії, концерну "Галнафтогаз".

14. Latane

Latane Well-Known Member

ну незнаю.... в нас +15 в квартирі, а зараз ледь теплі батареї і маємо аж +18
    хоча б щось, бо будинок також кечівський і на опалення не сподівалась)))

15. сніжна

уточню, що хоч будинок на балансі КЕЧ , але будувався ще Карпатбудом у його "хороші часи". Тому збудований по всім нормам і у 2.5 цегли+ утеплення їхнє ж. І тому у нас , в принципі, зажди тепло. От оплення вчора то включили, але батареї то все рівно майже холодні ( навіть не ледве теплі-лічильник в будинку виставили зараз на мінімум). Тому в результаті оплата капає, а тепла як такого то не подається.

16. Latane

Latane Well-Known Member

ох, щасливі)))
    в нас хрущовка з вікнами на захід. Добре в нас тільки в спекотне літо)))

17. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

Львівські чиновники орендують електрокари у героя шоу "Холостяк"
    Герой шоу "Холостяк" та інвестбанкір Костянтин Євтушенко закупив 10 електромобілів, які планує здавати в оренду українським чиновникам та використовувати для тест-драйвів . Компанія вже запустила пілотний проект із львівською мерією - заступники міського голови Андрія Садового тепер їздять по місту на електрокарах Nissan Leaf.

Костянтин розповів, що глобальною метою проекту є позбавлення України від енергетичної залежності. За його словами, Україна щорічно ввозить понад 3 млн тонн нафти. У грошовому еквіваленті імпорт нафтопродуктів у країну за 2013 рік склав $ 6,4 млрд. "Щоб проїхати 150 км, середньостатистичний автомобіль потрібно заправити на 250 грн, а зарядити електрокар на пробіг в 150 км коштує всього 7 грн", - аргументує він. До того ж, електрика Україна виробляє сама і імпортувати його не потрібно.
    Львівська мерія на електрокарах: в Україні з'явилася компанія, яка просуває електромобілі

Зараз у компанії Євтушенка є два автомобіля Nissan Leaf, які вже передали львівській мерії в рамках пілотного проекту. Незабаром очікується поставка восьми електрокарів Renault Fluence. Крім того, Євтушенко хоче закупити дві Tesla - тоді в автопарку Shooter.ua будуть представлені електрокари всіх класів.

18. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

а хіба такі заводи можна будувати в межах міста? Я не захищаю Садового (він ще той фрукт), але мені здається, що зі сміттєпереробними заводами- то парафія облради (де заправляє Свобода, яка теж апетити має, дай Боже...)

19. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Це точно! Сміттєпереробні заводи все ж є шкідливими для довкілля, це вже визнали в європі, тому почали роздільнр збирати сміття і пеперобляти його локально: макулатуру на паперові вироби, скло на склозаводи, а органіку на біомасу. В Швеціі проблема нестачі сміття, оскільки всі харчові відходи йдуть на переробку, в результаті якоі освітлюють вулиці, а на біомасі іздить громадський транспорт. Головна проблема сміття-це відсутність добре налагоджених зворотніх потоків того сміття на переробку і відсутність бажання і розуміння людей щодо необхідності сортування сміття.
    Але я згідна з тим, що цю проблему не складно вирішити, адже львів досить прогресивне місто, переймає багато позитивного досвіду європейських міст, то чому наша влада і мер в тому числі того не робить у тій сфері ніц

20. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Круто.
    То повністю електромобілі чи ні?
    І ДЕ цікаво вони їх заряджають)))?