Львівські новини (2)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Альона, 12 Вересень 2014.

1. svoybox

svoybox Well-Known Member

• Інформативно Інформативно x 2
    • мімімі мімімі x 1
  2. Альона

Альона Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  3. flame

flame невгамовний експериментатор

Щойно по ТСН показували сюжет про випадок з дівчинкою. В швидкій прокоментували, що карета за 30 хв подолала 22 км, а потім ще 30 хв. їхала до лікарні. В нас маршрутки по місту швидше їздять. :girl_devil:За годину маршруткою з купою зупинок легко можна добратися з Липник (враховуючи, що 15 хв треба пішки йти до зупинки) до Арсену на Чорновола з пересадкою

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
  4. MilkiWey

MilkiWey Well-Known Member

Нічого в тому житті не міняється :girl_cray:!!! Як завжди - по просьбе трудящихся! Школи поставили перед фактом і все тут! Що казати, якщо навіть від освіти чиновники лукавлять?!! Тільки яка мета цієї брехні? Так ми скоро почуємо, що народ сам попросив собі ціни на комуналку підняти, а від збільшення зарплат ми всі категорично відмовляємося, от вони і йдуть нам всім назустріч! Здається, що це не шкільні лінійки пахнуть совєтчиною, а дії місцевої влади, при чому смердять. Цікаво, то тільки Львів має таке щастя на кінець навчального року?

• Подобається Подобається x 2
  5. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

То вони їхали, получається, 44 км\год??? То називаєтьс "швидка"??

Вони з Сихова до Винник їхали півгодини, а потім, їз стікаючою кров"ю дитиною(!) - ще півгодини до восьмої лікарні, яка знаходиться ближче(!) ніж Сихів??? Мій мозок відмовляється у це вірити....

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  6. Siania

Siania Love Life

А як то швидка з Сихова їде в Винники??? По обїздній з колєгою на розвалюсі їздили за 15 хвилин! А швидка по обїздній і за 7 хв. би справилась.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Bulavka

Отож і я про те... Навіть по Зеленій-Пасічній-Личаківській, мені здається, можна заїхати швидше, ніж за півгодини...

8. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

В серпні 2014р. до сина також "швидка" медична допомога їхала до Винник із Сихова практично 1 год. і це у нас була підозра на апендицит, про що по телефону ми повідомили. Словами не передати нашу тоді розпач, та годинна на здавалася вічністю, але їхнє до нас добирання це ще нічого, от саме цікаве почалося коли ми з Данилом сіли до карети швидкої допомоги і коли нас по об"їзних околицях почали везти на Орлика (по Лисиничах, Кривчицях і т.д.) а там яма на ямі, американські горки відпочивають, малий так від кожного підскоку кричав і плакав (що якби тоді виявилося, що то дійсно приступ апендициту, то не знаю чим би все це закінчилося), я ледве його тримала на колінах, нас буквально кидало по машині, медичний персонал вже пристосований до їзди в таких умовах і ще цікавий факт, коли нас везли до лікарні, на дорогах було безліч автівок, які не дуже поспішають пропускати швидку допомогу, а мигалки і сирену водій не мав права ввімкнути, бо на той час, було не проплачено місту податок на таку річ, і казала лікарка, що коли везли важко хвору дитину і життя дитини "ішло" на секунди, водій на свій ризик таки ввімкнув сирену, то його зупинили працівники ДАЇ і оштрафувало. Ось так, маємо що маємо.
    А дівчинку і рідних дитини безмежно шкода, навіть важко підібрати слова, щоб виразити всю біль від того що сталося.

• Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  9. Isa

Isa Well-Known Member

Я то не розумію,якщо дійсно стікає кров'ю дитина,то чому не можна надати допомогу в тому госпіталі?як то "нема спеціалістів"?та кожна медсестра має знати як зупинити кровотечу будь-яку,чи я не права?

Просто в голові не вкладається....

І зі швидкої ще мали наглості такий ідіотизм говорити-22 км за пів години...

Що робити,щоб винних всіх покарали???

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

• Інформативно Інформативно x 1
  11. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Кровотечу з магістральної вени, яку не змогли навіть лікарі зупинити? Ви серйозно?:girl_crazy:
    http://portal.lviv.ua/news/2015/05/13/divchinka-yaka-vpala-z-velosipeda-pomerla-cherez-vtratu-krovi
    При таких травмах рахунок часу йде не на години, на хвилини.

12. Isa

Isa Well-Known Member

Чесно,думала,що так!тобто це норм,що в тому госпіталі іі відправили?на всю ту установу не знайшлося нікого,хто міг би то зробити?

Я все не розумію,роль нашої швидкої...таке враження,що вони вміють тільки приїхати і тиск поміряти і валідольчику дати чи щось в тому роді...я певно хочу якоїсь казки,бо в моєму розумінні,якраз на швидкий мають їздити такі специ,бо дуже часто бувають такі випадки,де час іде на хвилини,і що,приїде цьоця і температуру поміряє?
    Гнило,чим далі тим більше...гнила краіна,так сумно!

• Погоджуюся Погоджуюся x 8
  13. Іспанка

Які специ, ви певно американських фільмів про лікарів передивилися:) В нас на швидких їздить, по суті, молодший медичний персонал (якщо не помиляюся). Тобто їхня основна мета - надати всю можливу першу допомогу на місці, поставити первинний діагноз і забезпечити транспортування хворого до медзакладу. А от там спеціалісти і беруться за роботу. Виняток - реанімобілі і автомобілі медицини катастроф - там вже фахівці їздять з відповідним обладнанням. Але їхня специфіка роботи інша, ніж в звичайної швидкої допомоги.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. МаленькаКотя

МаленькаКотя Well-Known Member

На швидкій обов"язково їздить лікар, фельдшер... І про американські швидкі ви занадто високої думки- там їздять так звані парамедики,які по суті не є лікарями , а просто натреновані дотягнути людину до лікарні

15. flame

flame невгамовний експериментатор

О, Фреймут якраз показує як працює "швидка" у Львівській обл. ППЦ:girl_impossible:

16. Isa

Isa Well-Known Member

Певно таки надивилась..Хауса)))

та просто не розумію, як от аткі випадки стаються, або схоже(де реально лічені хв), то що - нічого не робиться, просто везуть чи константують факт?
    от реально, як стається якийсь випадок, не надіятись, що швидка реально допоможе?

і можна, в двох словах, а реамобілі на які виклики ідуть, яка в них специфіка?

тут така штука, що поки з тим не стикнешся(виклик швидкої), то якось і не паришся...от думаю, чи краще самій в машину і поїхала в лікарню чи всетаки чекати швидку, бо зможе надати швидше допомогу?

мене просто на стільки та ситуацію вразилав, шок не проходить...дитя просто собі каталось і нема його, пів години їхало поряд з лікарями, стікаюча кров*ю, може і мама була поряд(не уявляю її стану) і все..."вони дуже співчувають, дуже тим переймаються"....

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  17. Ari

Ari Well-Known Member

а мене вбиває відмовка про спеціаліста, якого немає у Винниківському госпіталі, та якщо то біднятко дійсно везли у госпіталь, а там її відфудболили тою відмовкою, то як можна рятувати тих же поранених солдатів, із схожити травмами, коли борони Боже в нас щось трапиться, то як спеціаліста нема, а як же ті кровозупиняючі штуки (вилетіла з голови назва).

18. Іспанка

Так, але то зазвичай лікар загальної практики - а тут був хірургічний випадок. Сантехнік роботу електрика зробити не може (то для порівняння приклад)
    Та допоможуть, але в межах своїх знань і можливостей.

19. Ari

Ari Well-Known Member

у моєму недавньому випадку просто везли, просто положили на лікарняне ліжко і все лікування розпочалось коли тицьнули гроші, і бігом погнали в аптеку за ліками, а небуло б грошей, то

20. Bulavka

я переконана що перше. В таксі і погнали в приймальне вдділення чи травмпункт - по ситуації.
    Спасение утопающих - дело рук самих утопающих (с)

• Погоджуюся Погоджуюся x 3