Львівські новини (2)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Альона, 12 Вересень 2014.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

то вам дали гарячу воду?

2. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

То на якій вулиці таку воду подають?
    Я вчора включила тіпа теплу воду, вона так добре з напором текла, але холодна((((

3. Dobbi

Dobbi Well-Known Member

"Твоє місто" вчора писало, що подали гарячу воду майже по всьому Франківському району, решті будинків мають ввімкнути сьогодні. На Кн.Ольги-Сахарова поки нема, чекаємо, надіємось))

4. Chekay

Chekay Well-Known Member

Наукова-Симоненка також,
    аналогічно

5. сніжна

нема. Але вчора, видно, пустили по трубах з гарячою водою, власне холодну. Я не перевіряла , бо зараз користуюся бойлером. Але , судячи по тому, що в мене постійно йшов хаотичний витік води з трошки вже підстаркуватого бойлеру( що буває лише при одночасній подачі з двох труб), а труба була холодна- можливо пустили воду в систему без підігріву. Сьогодні бойлер вже не тече, труба холодна, і "пуста"

6. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

В. Великого район Нового Цуму є. Як мало людині треба для щастя)

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. svoybox

svoybox Well-Known Member

Не знаю, чи то в них така гаряча, бо в нас колонка.
    Це кінець Городоцькоі.
    Уявіть, що на такій воді в садочках-школах готують для діток

8. Osya

Osya Active Member

• Інформативно Інформативно x 5
  9. сніжна

Останнє редагування: 9 Травень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 18
  10. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

Та тому, що НІХТО не хоче тих посвідчень викидати з автобуса, а добровільно вони не будуть дотримуватися графіку. Я це зараз не узагальнюю, а говорю про основну масу. Адресна допомога і відміна пільг це б вирішила, але на це потрібні гроші з бюджету...А так влада вся в "бєлом" а віддуваємося ми і перевізники. Нам вже до чоловікових батьків(100км) вигідніше машиною(теж газ-установка давнішня) на 30грн.

11. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  12. solomka

solomka Active Member

як же ж мене "дістали" ті з "посвідченням".... По закону ж право на безкоштовний проїзд мають не всі пенсіонери "по віку", а лише ветерани праці. В мене на роботі є співробітниця,має інвалідність і, відповідно, звичайне пенсійне пластикове посвідчення, то вона по тому посвідченні їздить безкоштовно в маршрутках. В неї зарплата така ж як у мене, має пенсію (нехай і мінімальну), то ще й в маршрутках не платить.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  13. Альона

Альона Well-Known Member

Дівчата, ви серйозно? Ви проти пільгового проїзду пенсіонерів в маршрутках? Проти пенсії по інвалідності в парі з безкоштовним проїздом??? Чи не правильніше нарікати на жахливі маршрутки замість великих чистих автобусів, які їздитимуть по розумному маршруту і графіку? Пенсіонери повинні мати пільги, старість має бути хоч в чомусь безтурботною. Та більшість бабусь-дідусь крім внуків радості не мають, лише проблемами високих тарифів на комунальні, на продукти і все решта живуть. Наші пенсіонери крім лавки в дворі і грядки в селі "відпочинку" не мають, бо нічого дозволити собі не можуть.
    Я ЗА пільги людям похилого віку у всіх сферах.

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Hermi

Hermi Well-Known Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 11
  15. Альона

Альона Well-Known Member

Не знаю і не хочу знати. Бог їм суддя.
    Я це навіть повагою не вважаю. Повагою було б гідне безкоштовне лікування, відпочинок в санаторіях і т.п. Думаю нам не варто дискутувати, кожен залишається при своїй думці.

16. Анута

Анута Well-Known Member

В нашій країні все безкоштовне дуже умовне і обходиться населенню дуже дорого.

Я не прихильник теорії безкоштовності, бо це колгоспи і бардак. Це ми вже проходили у совку і наразі воно міцно сидить у головах.
    Мені більше до вподоби модель розвинених європейських країн: нормальний ПФ, обов'язкове страхування, страхова медицина і т.д.

З.І. Не подумайте, що я агресивно налаштована до пенсіонерів чи інвалідів. Навпаки, просто хочу, щоб система мала більш цивілізований вигляд ;)

• Погоджуюся Погоджуюся x 18
    • Подобається Подобається x 7
  17. MilkiWey

MilkiWey Well-Known Member

Гарний лозунг! Але ближче до реалій. Буду писати банальні речі - мало пенсіонерів (та й інвалідів), які живуть тільки на пенсію - більшість продовжують працювати. І від того, що я не пенсіонерка, їсти я менше не хочу, а у тих, хто має дітей, ще й на них величезні витрати і комунальні платежі такі ж, як і в пенсіонерів. Тільки чому тоді я плачу за проїзд, а пенсіонер не повинен цього робити? Нещодавно я їхала в маршрутці і сиділа біля водія. Так от - на зупинці біля Шувару зайшло 9 людей, з них заплатило 4, решта з посвідченнями. От перевізники і будуть за наш рахунок повертати цю різницю. Хоча це повинна робити держава, якій ці пенсіонери платили податки, а не люди непенсійного віку!!! Я теж за те, щоб старість була забезпечена і безтурботна, щоб доживши до пенсійного віку людина йшла на відпочинок і подорожувала світом, а не продовжувала гарувати, бо за ці копійки не виживеш. Але то має буди не такий рівень життя в державі, як у нас. А в даній ситуації, коли в пенсіонера дохід більший, ніж у мене (враховуючи сказане вище) я не розумію, чому я маю платити і за себе і "за того парня", щоб перевізник не був в накладі?

• Погоджуюся Погоджуюся x 15
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
  18. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

І я за пільги. Знаєте, сьогодні одній бабусі (стояла в брамі майже, втулилася до стіни і, ховаючи, тримала стаканчик на гроші, певно стидалася) дала 2 гривні, а вона розридалася.. Мені дух перехопило.
    Всі ці слова про реформи, страхування, і інші бла-бла - це дуже ефімерне і далеке майбутнє, і якщо і колись те почнеться, то явно не з пенсіонерів. Наші батьки, а інколи й діди-баби ще на городах не від гарного життя вкалують, пхаються на Шувар купити яйця на 15 коп. дешевше і т.ін. Згадайте, як вони вам студентами торбами їсти передавали. А комусь і досі. Скільки там того лишилось.. Мені не шкода заплатити 3 грн. та й підняли ціну не лише тому, що пенсіонерів безліч. Згідна, що бувають різні пенсіонери, та все ж багато з них заслужило хоча б те. От ви пишете, що має держава компенсувати, а як того нема, то що, типу "ну як нема, то я не винувата, таке життя, хай платять"? Моя мама наприклад - і то, ні я не вона не вважаємо, що вона прям пенсіонер такий.. за все платить в транспорті - ветеран праці, працюючий пенсіонер. Має 900 грн пенсії і 600 грн зарплати.. Дуже поплатиш кожного дня? З іншого боку, молоді мають відповідний вік, роботи-зарплати, чоловіків, дітей, різні підробітки.. Щось як в центр вийдеш в вихідні, далеко не бідний середній вік. Тому молодим завжди легко про те говорити. Ну і можна гуляти багато, поки літо, наприклад. Ровер. Я часто і в центр через пів Львова йду гуляти. Не розумію молодих людей, які 2 зупинки їдуть. Зараз скажуть, що буває всяке, що хтось живе в Зимній воді і т.ін., та мій пост не про те, а що повага все ж має бути до віку певного. А не тому, що нас нервує, що бабулі їдуть в час пік на ринок. Не знати, які ми будемо.

Sent from my SM-T230NU using Tapatalk

Останнє редагування: 11 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. сніжна

пільговики- це не лише бабулі. У нас "штат" пільговиків , які мають право на безкоштовний проїзд,роздутий до неможливості.І серед них- теж купа працюючих і добре заробляючих.Пільги мають бути. Але адресні, а не всім підряд.Бо за кожного пільговика оплачує працюючий. І якщо вам сьогодні
    , то через тиждень буде вже не шкода і 4. А потім- і ще більше.

молодий спеціаліст на держслужбі , де зараз скорочені майже всі доплати ( та і до тих копійок, що доплачують, треба ще добрий стаж напрацювати)- зарплата від 1218 до 1523. Мінус податки. І в нього теж є діти. Дуже поплатить?
    це коли не працюєш, або працюєш неподалік дому- то можна і погуляти. А якщо ще і по роботі доводиться щодня багато бувати по різним установам- то нагуляєшся від душі :). А якщо ти вранці заводиш дитину садок або в школу, то не особливо є час гуляти ще і на роботу пішки. І з роботи теж- коли летиш, щоб ту дитину забрати

• Погоджуюся Погоджуюся x 14
    • Подобається Подобається x 5
    • Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. terezka

terezka котяка-вишивака

а молоді то означає на всі 100% гарантовано здорові? точно?
    чи висаджувати тих, хто готовий оплатити за проїзд, бо їм мало їхати? звідки таке заглядання на те, хто скільки їде?

• Подобається Подобається x 4