Львівські новини (2)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Альона, 12 Вересень 2014.

1. Vероніка

Vероніка Never give up

Відповідь: Львівські новини (2)

А гаряча лінія Львівобленерго на протязі 2 год. зайнята - відключили чи так багато звернень?!

2. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

А в нас вчора світла не було десь до години, а може і більше, Шевченківський р-н, сьогодні ще не виключали.

3. Margarett

Margarett Well-Known Member

Щодо графіків, натрапила на таку статтю.
    Так виходить з пояснень відповідальних осіб, що як такі чіткі години і адреси вулиць міста, тобто ГРАФІКИ В/Е не будуть довенені до споживачів. Є певна кількість Вт доведених до чи то області, чи то міста з гори - відповідно на місцях мусять вкластись. В Львівобленерго (чи де ?) є відповідальний диспетчер, кортий дивиться скільки той чи ін. р-н міста використовує Вт і звідси випливає - ДЕ ? відключити і НА СКІЛЬКИ ЧАСУ ? відключити. Я так розумію, де більше потужних ПУО - там більше і споживають Вт. Ось пояснення.

«Якщо Львівщині доводять, наприклад, 800 МВт на споживання, то тоді ми в них маємо вкластися усі: і підприємці, і побутові споживачі», – зазначила вона.
    На запитання, чи будуть вимикати світло населенню по графіках, Галина Єлісеєнко відповіла так : «Є державне підприємство, на балансі якого високовольтні лінії. Саме воно відслідковує, щоб енергетична система була збалансована. Коли побачили, що цього немає, що один блок вийшов з ладу, виникла необхідність регулювати споживання електроенергії по областях. Львівщині довели 773 МВт. Спершу включаються графіки обмеження по потужності, це регулюють підприємства: вони обмежують споживання на підприємницьку діяльність та власні потреби, а решта вже задіюється по команді диспетчера Західної енергетичної системи. Вони нам говорять, що слід застосувати графіки аварійних вимкнень і в них є декілька черг – кожна черга – це певна кількість МВт, це не вулиці чи адреси. У даному випадку ми мали знизити потужність на 64 МВт, та ситуація не покращилася, відтак були змушені включити 5 чергу – 77 МВт. Буде потрібно ще – включать 6 чергу. Це відслідковує диспетчер».
    На уточнення, чи все-таки вимикатимуть світло в області по конкретних годинах, Галина Єлісеєнко зазначила: «Це відслідковує диспетчер енергосистеми, це йде по високовольтних лініях, хто підпадає під це – чи підприємства, чи і побутові споживачі, ми цього не знаємо. Це все відключається зверху централізовано. Немає так, що з 8 до 10:00 буде відімкнена якась вулиця. Тут такого не буде, йде суто регулювання по потужності».

Трохи накручено. Ось тут взяла.
    http://vgolos.com.ua/news/lvivoblen...ymknen_svitlo_znykatyme_haotychno_165063.html

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ага, значить так, як я і писала. Аварійні- без графіку. То дивляться по навантаженню. І якщо воно на певній ділянці вище норми- одразу вимикають. Тому можуть вимикати і на годину і на 5 годин і в різний час і без попереджень.

5. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

тоді як я зрозуміла якщо я з візком і двома малими дітьми живучи на 9 поверсі вийду на двір нема різниці в якій годині і в той час відключать всю левандівку я буду змушена мерзнути на дворі? чи як тепер не виходити гуляти бо в любий момент можуть відключити світло? :girl_devil: куди звертатись зі скаргами на гарячу лінію обленерго чи в міську раду?

6. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

В нас вже 4 години немає світла.... Забила м би, цемне нормально без попереджень і графвків отак... Уроди!

7. Raven

Raven Мама малятка

не те слово, в мене і дитині рочок, і іменини, і в мужа іменини, а ніц не працює

8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Тут нема?
    http://www.loe.lviv.ua/ua/planovi_vidkluchenna
    Дуже незручно шукати, всі файли на грудень.

9. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

Це планові, а не аварійні відключення.
    Я теж спочатку подумала що це є графік аварійного відключення...

10. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

В нас теж не було світла з 13 до 17 - от тільки з"явилося. Ми сьогодні йшли надвір гуляти - світло було, а верталися вже пішки з візком на 8 поверх. :girl_devil:
    Мені цікаво, якщо світло вимкнеться якраз коли ми в ліфті будемо їхати - то так і просидимо 4 год там, поки не включать?

11. Oddly

Oddly Well-Known Member

В нашому будинку всюди автономне опалення - котел без світла не працює. То ми мало, що в темряві, ще і в холоді будемо сидіти?

12. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Немає...
    Щойно дали. Але блін, 4!!!! години! В хаті дубак, бо котел на електриці, пралка зупинилась, моб 4% зарядки, працювати з компом не могла, бо нету теж не було. Як на мене краще б були ті осінні годинні відключення з чітким графіком аніж отакий бардак!

13. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Тоже про це думала, а раптом застряну.... ніякого повідомлення про відключення немає. Ще сьогодні пішла в 4 год на базар біля Нового Цуму, то там світла немає, Сільпо і Барвінок закриті. Вернулася я з пустими руками майже.
    А щось чути чи будуть ввечері відключати світло?бо я всю хату перерила у пошуках свічки і не знайшла. Думаю, нехай на всякий пожарний буде. Якщо ще ввечері відключать, то буду сидіти з собакою і котом в темній кімнаті))

14. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

ще якби на вечір відключали, може ще не так трагічно, а отак серед дня... Випадаєш з життя, роботи на 4 години, ми ж зараз повністю залежні від електрики. Якось би то все організували.

15. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

аналогічно. ще й діти хворі.
    купили блок безперебійного живлення.

16. smugastik

smugastik Well-Known Member

сьогодні на Левандівці ( Широка) біля 2-х годин не було, добре, що ліфт стоїть поламаний, а от як би мама їхала з дитинкою і візочком в той час, коли надумали відключити світло, тоді як сидіти в ліфті невідомо скільки. Щось інші графіки, або списки боржників, вони вівішують дуже швидко, а тут коли не буде світла ( щоб якось прилаштуватися до того графіку) нащо.

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

нє, ну я витерпіла нинішні 5 год, бо думала, що завтра-післязавтра графіки будуть
    а то виходть дійсно отак можна в ліфті з дитиною застряти
    уххх, і як то далі бути?

18. Monopoliya

Monopoliya Well-Known Member

19. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Мдяяя.... прийшла на роботу на 9 год, а тут світла немає ( вул. Донецька) Попрацювала вже....

20. Orman

Orman Модератор-бомба

ага в хаті +16 і тримісячна дитина. Хто що тут говорив про романтику? тьху

сьогодні знову вимкнули десь о 8-30