Львівські новини (2)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Альона, 12 Вересень 2014.

1. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Відповідь: Львівські новини (2)

Я про це чую вже десь 2 тижні. Не знаю, хто запустив чутки, але справді всі знайомі гроші познімали:girl_wink:

2. Hermi

Hermi Well-Known Member

студентам у деканаті сказали зняти стипендію.
    І я зараз не знаю що робити. В мене вдома немає банкомата Златобанку, а як минулого разу у Приваті знімала з тої карточки, то я осталась без грошей (гроші зависли у повітрі і ще досі виясняють де вони ділись).

3. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

Пишуть у ФБ, що на Правобережжі України півгодини тому був землетрус, дехто пише, що й у Львові було відчутно. Ми в особняку живемо- не помітили... Мешканці багатоповерхівок, трусило чи ні???

4. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Батьки подзвонили з Тернопільщини, то їх трусило. Не сильно... Але книжкова шафа трохи похитувалась і на дивані маму підколисувало...
    Ми у Львові нічого не відчули.

5. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

Вже є інфа- епіцентр землетрусу був у Румунії, легенька хвиля ніби й до Львова докотилася. Найсильніше Одещину трусило

6. Deidra

Deidra Well-Known Member

А я тут гойдаюся на дивані на 8ому поверсі, а хлопці (брат і чоловік) попивають пивко і дивляться на мене так, ніби то я захмеліла ;)

7. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

живу на 9 поверсі, то не відчула нічого

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

хвиля від епіцентру йшла іншим шляхом- південно-центральним, по лінії Ізмаїл-Одеса_Вінниця. Тому навіть в Києві трішки відчули і то не всі.Тому у нас нічого і не могло відчуватися. Бо відчутним хоч тіршки є землетрус силою 2 бала, а у Львові і того не було. 2.2, здається було у Вінниці

9. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

У Львові встановили 24 точки безкоштовного Wi-Fi.
    З наближенням зимових свят, які, за традицією, починаються з грудня і тривають до кінця січня компанія «МТС Україна» організувала безкоштовний Wi-Fi в 24-х місцях Львова.
    Тут карта та адреси

10. smilechyk

«Пам’ятник» Небесній Сотні на Сихові таки демонтували. Що далі?
    Ввечері 24 листопада, у понеділок, у Львові демонтували макет пам’ятника Небесній Сотні, який був встановлений без погоджень минулого тижня на Сихові. Інформація про цей «пам’ятник» викликала хвилю обурення в соцмережах. Проте, заспокоюють міські чиновники, ідею та концепцію для такого пам’ятника шукатимуть на міжнародному конкурсі, а кінцеве рішення мають намір винести на широке обговорення з громадою.
    Картонний макет пам’ятника Небесній Сотні на Сихові встановила громадська організація «Український чин». Його розмістили навпроти кінотеатру Довженка на проспекті Червоної Калини. Голова Сихівського району Ірина Маруняк того ж дня повідомила, що це зроблено без жодних погоджень і в понеділок конструкція має бути демонтована.

Інформацію про сьогоднішній демонтаж макета Tvoemisto.tv підтвердила начальник управління культури Львівської міської ради Ірина Магдиш.

Вона наголосила, що ситуація на Сихові – це «волюнтаристська дія однієї громадської організації».

«Такі дії можуть відкрити скриньку Пандори: кожна вулиця на кожному кроці тоді може встановлювати свої пам’ятники Небесній сотні, і місто опиниться в хаосі», – пояснила свою позицію чиновниця.

Вона нагадала, що у Львові в жовтні створено організаційний комітет з вшанування пам’яті Небесної Сотні.

«І, як на мене, оргкомітет подав добру ідею – оголосити міжнародний відбір ідей та концепцій. Тобто наразі йдеться не про сам проект, а про ідею такого пам’ятника», – сказала Ірина Магдиш. Детальнішу інформацію про міжнародний відбір оргкомітет озвучить завтра.

Вона додала, що вшановувати можна не лише пам’ятником: «Це не обов’язково має бути постать на коні. Це ж може бути простір як пам'ять, чи школа пам’яті, чи дитсадок імені когось», – додала чиновниця.

Вирішити ситуацію з пам’ятниками загалом, з її слів, має нове положення про встановлення нових об’єктів у місті. Наразі він на доопрацюванні, та вже на початку 2015 року його сподіваються винести на розгляд сесії Львівської міської ради.

«Велику участь у вирішенні таких питань, згідно з цим проектом, повинна мати громада. Важливо, аби саме громадське обговорення мало вплив, аби його брали до уваги. Також в проекті є пункт про можливість демонтажу об’єктів, які порушують вимоги і правила. Сподіваюсь, після голосування за це положення той пункт таки залишиться», – сказала Ірина Магдиш.

11. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Цікаво, що видає Гугл про Львів та інші міста України :girl_smile:
    і лише Чернівці залишаються містом романтики:
    Тут є інші міста http://inspired.com.ua/news/google-suggestions-ukraine/

Останнє редагування: 28 Листопад 2014
  12. APR

APR Well-Known Member

ПРОЩАННЯ З ІГОРЕМ ПАНЬО!
    25 листопада в зоні проведення антитерористичної операції, поблизу Лисичанська, загинув командир Першого протитанкового взводу Третього батальйону територіальної оборони Львівщини «Воля», сихівчанин, лейтенант Ігор Паньо.
    Народився Ігор 8.06.1991. проживав на Сихові, здобував освіту в СЗШ №84 та Українській академії друкарства. За словами друзів був чесним, вірним, зі стійким характером, справжнім патріотом. Захоплювався баскетболом.
    Розклад Заупокійних Богослужень:
    27.11. - 19.00 парастас у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (Сихів)
    28.11 - 8.30 заупокійна Свята Літургія, Панахида у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (Сихів)
    11.00 похорон у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла
    "Ніхто більшої любові не має над ту, якби хто свою душу поклав би за друзів своїх!" Євангеліє від св. Івана
    http://www.032.ua/news/676430

13. smilechyk

Це жах:shutup:
    У Львові на футбольному майданчику знайшли відрізану голову...
    У Львові на футбольному майданчику на вулиці Сахарова, 42 виявили пакет із відрізаною людською головою.
    Як повідомляє ZAXID.NET, цю інформацію підтвердили у ГУ МВС України у Львівській області.
    Про знахідку повідомила жінка, яка гуляла на території футбольного поля із собакою. Саме собака і знайшов пакет,
    – розповіла речник обласного управління міліції Львівщини Світлана Добровольська.
    Вона не уточнила чи це голова чоловіка, чи жінки. Пакет забрали експерти. Вони будуть з’ясовувати, кому належить голова і скільки часу вона лежить на вулиці.
    Наразі обставини злочину не відомі. На місці події зараз працюють правоохоронці.

14. Strelka

Strelka Member

15. Margarett

Margarett Well-Known Member

ЗІК,
    "Cьогодні, 1 грудня, на Львівщині введено в дію графіки аварійних вимкнень електроенергії.
    Про це повідомляє відділ корпоративних зв’язків ПАТ «Львівобленерго».
    Як повідомляється, станом на 29 листопада 2014 року склалась загроза збереження збалансованої цілісності Об’єднаної енергосистемі України у зв’язку з аварійним вимкненням енергоблоку Б-3 потужністю 1000 мегават (МВт) на Запорізькій АЕС і, як наслідок, виникнення дефіциту потужності, який не покривається.
    29 листопада 2014 року ПАТ «Львівобленерго» у складі інших енергопостачальних компаній отримало розпорядження Державного підприємства НЕК «Укренерго» про ведення з 7.00 1 грудня 2014 року графіків обмежень по потужності та енергії в повному обсязі."

Таки без світла !
    Зі практично 10 год. ранку, Залізничний р-н (вул. Шевченка ...) без світла майже 3 год.

16. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

В мене теж з 10 до 13 немає світла на В. Великого

17. kristas

kristas Well-Known Member

Шукаю графік і нічого не можу знайти...

18. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

Ми теж , на левандівці, без світла були. А пару днів тому, вдень горіли вуличні ліхтарі майже по всьому району...

19. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Мама дзвонила на гарячу лінію міста, то підтвердили про відключення, але про графік і де він не казали. Наче зранку 2 години, про вечір не знаю.

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

і на офіційному сайті Обленерго, де завжди розміщені графіки планових і аварійних віяльних відключень, є лише графіки на грудень планових відключень. Віяльні аварійні не розміщені. Чи то вони по навантаженню будуть дивитися і відключати ( ну бо на те і "аварійні" бо по суті по графікам, навіть віяльним- це планові) ?