Львівська маршрутка

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Цитрина, 17 Липень 2011.

1. Siania

Siania Love Life

Відповідь: Львівська маршрутка

Рано їдуть на базар, бо потім вже нема чого їхати.
    Та й бабці всіх дратують не тільки в час пік, і мене теж всі дратують коли повно людей))) І бабці і рюкзаки, і дядько який встає на ногу)))) Маю свою панацею, поділюсь, може комусь згодиться. В момент, коли закипаю, думаю: "Ніхто мені не винен, сама винна що не заробила ще собі на авто". І злість проходить)))))

2. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Ну, не думаю що 1-2 бабуськи не в час пік, аж так сильно нервують людей в маршрутці)) Ну і, що не кажіть , а на Шувар якраз можна їздити за продуктами нее тільки зраненька)

3. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Не вартує так на себе наганяти!!!!Авто-це авто, а громадський транспорт-зовсім інше!!!Є звичайно люди, які весь час пересуваються автомобілем, але більшість чітко розмежовують ці речі. Авто є для одних поїздок, а громадський транспорт-для інших. Це поєднання здорового глузду, економії, екології та громадської позиції. Навіть в багатих країнах Скандинавії, де майже кожен заробив собі не на одне авто, люди масово користуються громадським транспортом.

4. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Купіть велосипед краще. І економніше, і екологічніше, і собі краще зробите :girl_smile:
    Вони все люблять подешевше знайти зраненька а всі мають страждати
    от от... це якась розважальна програма для старших людей покататися в ранкових маршрутках)))

5. Siania

Siania Love Life

Я поки з Сихова на АС-2 доїду, то доведеться душ приймати))))
    Якби було поруч - 100% так би зробила.
    Я думаю що кожна людина вправі сама вирішувати коли і куди їм їхати.
    Ви ж не шукаєте роботу з графіком на 11:00 год. щоб інші через вас не страждали)))

Про авто - згідна, кожен сам обирає як їхати, і маючи авто я б охоче їздила громадським транспортом. Але приємніше мати вибір.

6. zaderyshka

zaderyshka Member

Тішать поради типу "купіть машину, купіть велосипед, ходіть пішки", от як я раніше не додумалась, то ж капець :girl_blum: Наприклад, нема у мене альтернативи пересуванню маршрутками, наразі. Велосипед, міг би бути варіантом, але на роботі мушу бути "при параді", а переодягнутись в такому разі нематиму де. Пішки...гииии, а шо там від Зимної води до Бандери топтатись. Власне, не з усіх куточків Львова є альтернативні варіанти, щоб бойкотувати той маршрутний капець.
    Тому варіант Сяні для мене в саму десяточку зараз:girl_yes2:

7. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Як тільки підняли вартість проїзду - то я почала брати квиток в маршрутках. По моїх спостереженнях це роблю лише я. Ні, та я звісно знаю, що багато з вас теж так робить - просто нас дуже мало, бо водії зазвичай витягують ті квитки з глубин папок, десь там під сидінням, довго вовтузяться та з кислою миною мені його дають. А хай би огризнулися - маю повне прав вимагати квиток. І то не залежить коли я їду чи зранку чи після обіду, практично нема квитків на видному місці - певно не популярне це .От якби всі так робили:girl_in_dreams:.

8. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

то б було шикарно, якби всі так робили) Ті квитки є точно напевне у великих маршрутках.

9. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

а мені швиряють так, що ледве ті квитки ловлю :girl_mad:

10. Музик

Музик Мартуська

про квитки - то хтось давав відео мудрого дядька, то я тепер помітила, що так воно і є. рідко який водій дає квитки, які потім десь обліковуються, бо вже кілька разів бачила ситуації, коли водій просто метр тих квиточків відривав і віддавав бажаючим, бо йому не шкода. стараюсь брати, якщо не забуваю і маю можливість. але, здається, то і так нічо не вирішує

11. Ziben

Ziben :)

теж стараюсь брати квиток, але виходить вкрай рідко. Зранку сідаю на Любінській в 138 (ну як сідаю,- влажу)) і маю за щастя стояти хоч на останній сходинці, щоб не чекати наступну, таку ж переповнену) тут мені не до квитків. Після роботи вимагаю квиток, тут можна бонусом отримати пів рулона на цілий тиждень)))

12. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Мене чоловік переконує: та нащо тобі та машина, я от якби не мусив стільки всюди їздити по роботі, то точно маршрутками б користувався. То ж така красота - сісти в маршрутку і відключитись.
    Ну, він реально не має досвіду щоденної їзди в маршрутках!

А от щодо "самі винні, що не заробили на авто" (теж так інколи думаю) - тугу навіває, виходить, в маршрутках самі лузери їздять?..

Є до речі ще один класний варіант - знайти роботу з наданням службового авто. Декому так щастить, це в основному в сфері торгівлі.

13. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Повертаюись до квиточків...

Згадала я таки сьогодні за квиточок і попросила. Водій з усмішкою дав мені штук 5. На моє прохання роздати їх пасажирам, а не мені всі 5 штук, мило посміхачись грр сказав, що йому не шкода, бо і так ввечері то все в смітник викидає:girl_feminist:.
    Що робити далі?
    Готова підтримати мітинг за порядок в тій сфері.

14. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Фото і відеофіксацію. Щоб не бути голослівною перед мерією:)

15. Siania

Siania Love Life

Я то тільки собі кажу, не комусь :)
    Мене це навпаки стимулює)))
    В людей такий менталітет, якщо щось не так (в даному випадку роздратування через велику кількість людей в транспорті), то ми дратуємось на людей, бабульок, тих кому треба місце уступати і т.д. А тією фразою я повертаю собі спокій, ну бо люди не винні мені що я там їду і вони мене тиснуть.

16. Sera

То не панацея імхо. Якщо всі пересядуть на колеса,то:
    1- будемо в пробках жити
    2- кінець світу настане значно швидше і причиною будуть шкідливі викиди в атмосферу
    В Європі тому так і популяризують гром.транспорт.

---------- Додано в 19:24 ---------- Попередній допис був написаний в 19:14 ----------

В 33 вроді їх нема. Або дуууууууже мало.
    Ну або як варіант- то просто мені так везе))).

---------- Додано в 19:27 ---------- Попередній допис був написаний в 19:24 ----------

На город нема чого їхати після 10 ранку просто.

17. Siania

Siania Love Life

Та це не панацея, я не вирішую проблему громадського транспорту міста. Поділилась тим що мене заспокоює коли пасажири дратують. Любителям маршруток не читати))
    Ще раз пишу, я за те щоб мати авто, і користуватись громадським тоанспортом по мірі необхідності.

18. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Хто там хотів діяти?...

19. Sera

Я.
    Дуже вчасний пікет))). Завтра малого явно не буде з ким лишити. Ех. Мо чоловік піде...

20. Neverland

Neverland Well-Known Member

Ех... я от собі зараз дуже хочу на якесь авто назбирати. Я впринципі цілком згідна, що та авто краще мати і мати вибір чим їхати. Якщо я кудись не поспішаю, то їхати трамваєм годинка так 3-4 саме воно. А в дощ, коли треба кудись далеко, їхати в смердючій переповненій маршрутці мене аж ніяк не приваблює. Ну і поїздки в Карпати, чи ще кудись - авто тут просто порятунок. Я вже не студент, щоб брудною з наплічником, більшим за мене, весело їздити поїздами з пересадкками в 3 ночі. Старію)))
    Корки і зараз є. І то чималі бувають. Але комфортніше в корку таки в своєму авто, а не в гидючній маршрутці, затиснутою лобом в скло, пахвою немитого з тиждень пана:girl_wink: Це так, накипівше.
    А якщо що, то я щоб мати і велик і автівку. Автівка переважно для форсмажорів чи далеких поїздок, а для решти велик+трамвай. Але ніяк не маршрутки, маршрутки такі, які є зараз - зло.