Львівська маршрутка

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Цитрина, 17 Липень 2011.

1. kraplynka

kraplynka реалістка

Відповідь: Львівська маршрутка

Логічним би було, якщо у ситуації із затримкою державою відшкодування проїзду пільговиками, перевізники розпочали страйки чи вдалися б до інших методів, щоб отримати належне. Але ж що роблять вони - простіше підняти вартість проїзду, а народ наш буде злий "бо то через тих пільговиків"...
    Щодо переповнених маршруток: Ше трафляє як водії починають кричати - "проходьте, бо всім їхати треба, середина порожня" (а середина вже така ж як і краї), а люди між собою починають гризтися, бо то не місця нема, а хтось пройти не хоче. З такою їздою вони мабуть надприбуткові. Цікаво, яку кількість пасажирів вони в розрахунки до нових тарифів подали?

2. Hermi

Hermi Well-Known Member

точно піднімати тариф треба! Дивіться скільки цікавого! І на бричці, і в поїзді, і в газовій камері...за екстрім треба доплачувати:)

ех з жахом уявляю що мене чекає через місяць, коли повенусь до львівського життя:sad:

3. olitsisa

olitsisa New Member

Ранок понеділка... Заходжу в маршрутку, звісно що ледве проштовхуюсь , висячи на одній руці і стоячи на одній нозі)) Ситуація знайома всім. Зупинка, звільняється місце , і зразу на це місце сідає молодий хлопчина - ситуація знайома всім(( Поряд зі мною висить бабка роців 70 . Я не витримую і кажу - Хлопче , мабуть треба щоб бабуся сіла , вона трохи старша ій стояти важко . У відповідь- Я не бачив!!!! ЯК? ЯК, ТИ НЕ БАЧИВ? З одного боку старша жінка , з іншого також , а він не бачив. Та це все ж таки стало нормою в нашому транспорті. Далі гірше. Бабка каже- Та нехай сидить , а я постою.Він хотів мені місце дати , а я постою. Хлопчина сидить бабка кричить на мене, жінки по років 50-55 стоять далі. Не витримала і кажу - Самі таких виховали , а потім скаржитесь на сучасну молодь, що не поважають старших. Вибачте що потурбувалась про вас. На що чую - Вибачаю. ААААААА . Це просто капець. Не впевнена що коли небуть буду вставати в маршрутках до поки хоч одне місце зайняте чоловіком.

4. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Не повірите, але таке може бути. Людина не сова. аби вертіти головою на 270 градусів :)

5. olitsisa

olitsisa New Member

Ви вважаєте що в забитих маршрутках їздять лише молоді хлопці і мужчини? Я впевнена що однозначно знайдеться старша людина якій на багато важче стояти. І так - не повірю.

6. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ви мені не повірите ще раз, але в переповненій маршрутці людині багато що відволікає увагу. І вже, мабуть, нізащо в житті не повірите, коли я скажу, що більшість людей в суті своїй - егоїстичні лосі. Це неприємно, але так воно є. Тому коли такий безсовісний егоїст їде в маршрутці, у нього пріоритетним завданням не буде вертіти головою на всі боки, щоб вишукати, кому б то дати місце. Він буде пильнувати свою торбу, слухати музику, тупити в вікно, мріяти і - Ви мені втретє не повірите - має на це все право. Тому, на жаль, у цих жорстоких умовах про місце має дбати той, хто має в ньому потребу. А подбати дуже просто - задекларувати цю потребу. Усно. Бажано без іронії і бажання підколоти. Рідко бачила, щоб після такого прохання відмовляли.

7. aknytsU

aknytsU волошкова...)

І в мене була не одна ситуація, до прикладу, остання. Сиджу в маршрутці, заходить дівчина і проходить по салону, тримаючи спереду велику сумку, стає за півтора метри від мене. Ніхто! з присутніх у маршрутці, що могли б зрозуміти, що вона при надії, не побачили животика (десь напевно 4-5 місяць, то так суджу по розмірах). І я глибоко сумніваюсь, що вони "не хотіли" його бачити, просто ця її сумка прикривала пузо. Маршрутка різко загальмувала, дівчина якось забрала сумку від живота і вуаля, практично всі, хто сидів поруч біля неї встали і з вибаченнями давали їй місце. Але що тут казати, якщо все одно

8. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

У мене одного разу таке було. Я їхала відразу за водієм місце і втупилась у вікно, така якась змурдована була якимись переживаннями, вся у своїх думках, була неділя, я їхала з церкви...У мене є звичка уступати місце старшим, але не побачила,як зайшли , чи то відразу на ходу нагрузили...На мене тоді наїхали настільки безцеремонно, що говорячи про культуру забули про що і якими словами ...Довели мене до сліз, бо реально і так уступила б, але нащо отак поливати брудом...
    підтримую, якщо ж ми маємо благі наміри, то повинні і поступати благородно і гідно

9. irushka

irushka Well-Known Member

Я так недавно їхала сидячи і поглядала на дівчину таку повнувату в платтячку з завищеною талією і я просто не могла зрозуміти чи в неї живіт вагітний чи ні. Вона стояла далеко від мене, тому я могла її роздивитись і то вагалась, а люди, що сиділи відразу біля неї 100% навіть не дивились на неї, ну бо як будеш людині живіт впритул розглядати. Так що я теж переконалась, що якщо тобі важко стояти треба людям про це сказати, бо дійсно буває не видно і не зрозуміло.

---------- Додано в 20:23 ---------- Попередній допис був написаний в 20:01 ----------

Мене це просто вбиває. Одного разу теж сиджу в тому ряді, де тільки одне крісло, з малою на колінах. В іншому ряді, де подвійні сидіння вільне одне місце під вікном, тоді сильно пекло сонце через вікно, тому люди позаймали спочатку місця біля проходу. Заходить бабця і каже до молодої жінки, що сидить біля проходу: "Посунся!", вона каже: "Ви заходьте туди, бо я на сонці не можу їхати - дуже голова болить". Бабця криком: "Дивись жиби сь не здохла! То я маю стільки років і буду на сонци сидіти, а воно не посунесі!!!". В мене щелепа відвисла, кажу до тої "пані", що крім років ще треба якусь культуру трохи мати, то я теж вислухала свою характеристику. Всю дорогу мила бабця бажала "довгих років життя" тій жінці, що не хотіла посунутись, а мені, коли виходила, показала язика і покрутила пальцем біля скроні :). Чудеса!

10. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

11. olitsisa

olitsisa New Member

Бачу що моя ситуація повторюється, знову ''каміння'' летить у мою сторону))) Виходить як завжди, мабуть це наш менталітет. Мій майбутній чоловік їдучи у маршрутці навіть не подумає сісти на місце яке звільнилось. Але маємо що маємо і в ситуації
    горбатого могила виправить.
    А на рахунок ось цого
    чомусь у час коли я їздила з пузом в маршрутках вставали переважн жінки , а хлопці і чоловіки навіть не намагались встати, звісно не завжди , але у більшості випадків.
    Всі ми знаємо про повагу до старших , у всіх є батьки яких ми любимо які в дитинстві казали що треба встати колии в транспорт заходить літня людина, вагітно жінка. Ми живемо в таку єпоху у якій більшість забула про моральні і єтичні принципи. І ще , ми бачимо лише те що хочемо бачити.

12. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Не згідна, чесно кажучи, бо не думаю, що лише українці такі, як Ви пишете :)
    Не про те тут мова йшла, просто інколи бувають ситуації, що важко зрозуміти чи потрібно давати місце чи ні. Зриватись з місця, щойно зайде чуть старша людина чи дівчина з поки що незрозумілим животиком це не вихід.

13. Vероніка

Vероніка Never give up

Так, це буває. Але мова йдеться про те, що часто молодь і підлітки зараз зовсім невиховані - прекрасно вони бачать і старших людей, і вагітних, і маленьких дітей, і демонстративно дивляться у вікно. Тому поступатись місцем чи ні, залишається на совісті кожного з нас.

14. olitsisa

olitsisa New Member

Саме це і мала на увазі.
    Мова не про ''чуть'', а далеко так пенсійний вік. Думаю що картину, коли стоїть дідусь , на якого дмухни і він розвалиться, а коло нього сидить такий собі поважний хлопчина бачили всі. Єдине що хочеться зробити це закричати від безсилля і сорому. Але ж як виявляється ''має на це все право.''

15. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Так, має на це право, тому що заплатив за проїзд. Але не можу не підтримати те, що

16. olitsisa

olitsisa New Member

А часом оті таблички у маршрутках написані для кого? Місяця для інвалідів, дітей і т.д. Вагітні також платять за проізд і що ? Не впевнена що є сенс взагалі продовжувати розмову в цому дусі, тому що кожен залишиться при своєму. Я наприклад не змогла б сказати своїй мамі про те що от той хлопець , який сидить і дивиться у вікно має на це право тому що він оплатив проїзд.

17. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

Відпочивала в Черкасах паро років тому і їздили містом на маршрутках, там стоячих пасажирів шофер не брав, ну десь колись 1-2, в кожній маршрутці були кондуктори.
    Часто в маршутках такі люди що не хочуть сідати, кажуть мені близенько, не тяжко постояти, тоді незручно почуваюсь в такій ситуації
    В маршрутках багато правил написано, але більшість їх не виконують.

18. terezka

terezka котяка-вишивака

для тих, хто там сидить
    а інші місця розраховані на тих, хто оплатив проїзд і не є пільговиком. Вступати місце чи ні - уже добра воля того, хто сидить (а іноді і можливість).
    А не так: оплатив проїзд, сів, і тут підскакує бабка "дай місце бо я їжджу лише на цьому місці". Я в таких випадках не вступаю ніколи, абсолютно ніколи.

19. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Чи бачите, основна складність полягає в тому, щоб визначити, хто тут горбатий ;)

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Їхала зранку в маршрутці. І якось сумую тепер. Переважно якщо і їздим з малими громадським транспортом, то автобусами або тролейбуси-трамваї. До стану тролейбусів-трамваїв я вже за роки звикла. А от маршрутка і її водій після автобуса і водія автобуса - це капець. Може не всі такі, але саме коли їду 44, то водій або дууже спішить, аж так , що не може почекати пару секунд поки я допоможу малому піднятись (зимою, коли все слизьке), то просто не бачить мене на зупинці, коли зупиняю. Сьогодні просто роздивлялось - яке ж воно бруднюче. Водій по телефону триндить, однією рукою передачі переключає і кермо притримує, маршруткою водить з боку в бік. Хоча прям над водієм наліпка, що водій не має права під час руху розмовляти по телефону. Ну і зовнішній вигляд водія і манера їзди теж лишає бажати кращого. Хто знає, де прописано, як часто мають мити ті маршрутки, які вимоги до водіїв і т.д.?