Лохотрон - жорстока реальність

Тема у розділі 'Оголошення', створена користувачем SovaBa, 31 Січень 2009.

1. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

І мене це дратує страшенно - вище писала директор БФ що фонди вуличних зборів не проводять, бо це якось неправильно з точки зору благодійності, якщо на тебе нападає отой "збирач" тицяє під ніс якнебудь заліплений кухонний контейнер і взиває до твоєї совісті. А зовнішність в них яка - особливо ті,які стоять на перехресті Любінська-Виговського - цигани натуральні!
    От якщо скринька в маркеті-аптеці, є інформація, людина гляне, сама почитає що за дитинка, чим хвора, який фонд, контакти, щоб перервірити, і сама вирішить.
    А це якийсь жах, і сама задумувалась - куди на них можна скаржитись? В міліцію ніби немає за що - і не вимагають, і як довести,що ошукують, якщо дійсно може бути зареєстроване "лєвий" фонд, а щоб довести нецільове викоистання зібраних коштів треба заяву матері тої дитин, на яку збирають, а невідомо чи це реальна дитина...

2. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

я ще читала, що копії документів у них часто видані на інше ім'я, тому можна просити показати паспорт, звірити дані. наразі крім розповсюдження інформації (щоб люди знали і не давали гроші) і тролінгу публічного не бачу варіантів

3. Kayla

Kayla Well-Known Member

дівчата,а якщо подзвонити на гарячу лінію ДАІ і поскаржитись саме на таких збирачів, які стоять на перехрестях? як думаєте, то щось дасть? або на гарячу лінію Садового?

4. onebyone

onebyone Well-Known Member

вчора з цього приводу сама з самого ранку намагалася хоч кудись задзвонити. Задзвонила на зік , мені сказали зателефонувати на телеканал, а там автовідповідач і лінія повна. я і перестала. А сьогодні тут читаю, і тоже мене то болить. вчора по дорозі додому бачила, як той хлопчина (Що стоїть на Левандівська-Шевченка) років 14-16 спілкувався з якимись старшими, таке враження що то є їх бізнес, бо стояв дуже винувато , а вони йому щось втирати . Ще коли їх так масово не було, пару разів кидала, а тапер ні, бо така велика їх кількість на перехрестях насторожила

5. Materynka

Materynka Well-Known Member

О, ті збирачі, вони тепер в наглу підходять і стоять над тобою і чекають коли ти відреагуєш.
    А я щойно чуть не попалася на платний дзвінок. Шукаю роботу, понавідправляла купу резюме, приходить відповідь на пошту, що для запису на співбесіду передзвоніть бажано зі стаціонарного на номер який починається на 0900, добре що згадала, що бувають розводи з якимись номерами і точно перевірила в Гуглі. Як так можна, розраховують що людина чіпляється в цей скрутний час за будь-що.А оголошеня про роботу було на Trud. ua. Тепер з тим сайтом буду обережніша

6. Tequila

Tequila Well-Known Member

7. Holly

Holly Moderator

Хотіла дещо купити на сландо. Погуглила, а там такі мохінації провертаються. Хтось там щось купує? Як вберегти свої гроші? А ще дивуюсь, як люди легковажно віддають великі суми, а потім плачуться

8. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

я візок брала. але дивилась оголошення тільки львівські. щоб вживу можна було взяти

9. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Я продавала речі на Сландо, але теж, суто Львів.

10. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Власне, я теж. В нас на ЛФ про аукро розповідають http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=97758

11. Halina

Halina Well-Known Member

Купую періодично щось дитяче (одяг, взуття, іграшки, книжки). Але тільки розглядаю львівські оголошення, коли можна подивитись, поміряти і тоді купляти. Причому попадались мені ну дуже приємні і доброзичливі продавці (їхала за 3 книжками, а мені за ту ціну дали цілий пакет дитячих книг).

12. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Купувала декілька разів і без проблем. Просто переплачувала 17грн на Новій Пошті за переказ коштів назад до відправника (переплата вартує гарантій). На відділенні дивилась, чи мені все підходить і аж тоді оплачувала/забирала. Купувала дві електронні книги (але то був інтернет-магазин), зарядку і ще щось, але вже не згадаю. Одного разу навіть продавала - клітку для папуги. Відправляла поїздом в Крим (так-так, було і таке), то потім мені гроші на картку перекинули і ще подзвонили подякувати:girl_claping: Ціна питання була така, що навіть якби мене "кинули", то я б це спокійно пережила:)

13. Holly

Holly Moderator

ну коли ціна маленька, то зрозуміло. Але я читала, чоловіка кинули на 3500. Як можна переказати таку суму без гарантій?

14. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Лохотрон якраз на таких довірливих (див. перший корінь в слові "лохотрон") і розрахований:girl_in_dreams:

15. Materynka

Знову лохотрони на сайтах пошуку роботи, ніби сайти досить порядні, і перевіряють фірми, які подають вакансії. І от на різних сайтах, від імені різних фірм, подібні вакансії, але ідентичні описи, буква в букву. В мене вже скоро якась істерія почнеться, вакансій і так обмаль і серед них ще великий % лохотронів

16. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

Я купувала дитячі речі, з Києва, Кривого рогу, Житомира - всі люди були відповідальні) ще й мені до кожної посилочки додавали подаруночки)

17. Aelita

Aelita Well-Known Member

Купую на кіддстафі і сландо. На кіддстафі тільки якщо є рейтинг, хоча б якийсь, а на сландо - якщо продавець зареєстрований хоча б рік там і має ще якісь товари на продажу. Таку схему виробила собі тобі, коли на сландо мене розвели на 200 грн. Цей випадок стався на раньому початку моєї історії інтернет покупок. Продавалися гарні нюдові туфельки на каблучку, я проплатила і чекала...чекала... продавець обіцяв вислати завтра-післязавтра...через 3 дні він видалив всі дані свої з кідстафу. Телефону його я не мала, його логін складався з цифр, зареєструвався безпосередньо перед продажем цих туфель. Я виясняла, писала скарги, сландо відсилав мене в відділок міліції. Я б ту справу довела до кінця, але оскільки це була моя перша дистанційна покупка, то чек з проплатою зі своєї недосвідченості я "утеряла" ..З того часу я вже купила безліч речей по інтернету, але обов"язково перед покупкою ретельно перевіряю "торгівельну історію" продавця. На сландо це зробити важче, ніж на інших сайтах, де є спільнота продавців з рейтингом і відгуками покупців, але я і там купую, наразі успішно )))

Останнє редагування: 23 Квітень 2014
  18. Materynka

Я знов сюди:girl_sad: Фірма Капітал , вул Ів. Франка 14- ТЯНШИ, саме основне коли відправляла резюме назви такої не було, були якісь інші, тепер навіть вичислити не можу, яка ж то фірма була підставна

19. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

В мене хлопець там час від часу щось купує. Він домовляється з продавцем що гроші буде оплачувати на пошті. Поки що все нормально було. Я, коли ще працювала на своїй колишній роботі нашу продукцію туди кидала, то ми домовлялися що товар я буду відсилати при 100% передоплаті.

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

якщо десь у вакансіях зазначається номер телефону, забийте його у пошуковій системі. дуже часто по номерам тел. можна дізнатися багато цікавого- і те, що це за компанія, і що вона може бути у чорному списку