Лохотрон - жорстока реальність

Тема у розділі 'Оголошення', створена користувачем SovaBa, 31 Січень 2009.

1. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність

по селах ходять молоді люди, збирають типу на АТО.
    хочуть лише гроші. Берци, куртки чи продукти їм не підходять:girl_nea:
    попередьте родичів!

• Інформативно Інформативно x 1
  2. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Прочитала останні кілька сторінок, так і не зрозуміла дечого. Має ж на телефон підтвердження прийти, в разі операцій якихось? І ще - при "знятті без карточки" пін-код не потрібний?

3. skai

skai Well-Known Member

Шкода, що Ви попалися тим шайраям. Я десь місяць назад ледве не попала у таку халепу. Але не ображайтеся, що дівчата пишуть про те, що звернення в міліцію і т.д. нічого не дасть. Це чиста правда, на жаль.
    після того, як мене намагалися розвести, я телефонувала в київстар, щоб тому пройдисвіту номер заблокували - нуль реакції. правда сказали, що врахують моє повідомлення.
    а що саме цікаве - я телефонувала на гарячу лінію банку. З банком історія така: зі спілкування з шахраєм я дізналася, що він не має лише мого СВВ коду; одразу зателефонувала в банк. щоб заблокували картку; ті сказали, що треба, щоб я особисто прийшла у відділення і написала заяву; я розкіпішувалася, бо за той час гроші з картки могли зняти; банківський працівник сказав, що зняти гроші не реально, оскільки СВВ код шахраям не відомий. Через 2-3 години на мій мобільний прийшло повідомлення про те, що кошти пробували зняти з рахунку і якби за щасливим збігом обставин я їх не зняла, то плакали б мої грошики. Я як законослухняна людина подзвонила тим лопухам з банку. які мені плели, що без СВВ коду гроші не зняти, а підібрати його дуже складно. Хотіла сказати, що і без коду грошенята реально скачати. Так до мене як визвірилися з претензіями чому це я їм дзвоню. На тому мої пошуки правди закінчилися.
    Правда я написала повідомлення тут на сайті і, як я зрозуміла за кількістю подяк, змогла допомогти не одній людині. Оце мене і тішить.
    Тепер періодично читаю, що нового ті шарлатани вигадали.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

прийде вам вже смс , що грошики тю-тю...нічого не потрібно підтверджувати жодними смс, шахраї тим і користуються, маючи ПІБ номер картки і код на звороті, який продиктували довірливі люди...в нас багато знайомих постраждало через то сландо(((

5. analastanka

analastanka тень на стене

А що за банк, якщо не секрет? Приват?

6. Krosha

Krosha Well-Known Member

Чесно кажучи, не знаю, як там з фізичним зняттям грошей з картки без наявності картки і доступу до мобільного телефону, але наприклад при оплаті на аліекспрес - вказувати потрібно тільки власника картки, номер, термін дії і СВВ-код. Ніякого додаткового підтвердження на телефон нема. СМС приходить, що гроші з карточки вже пішли.

7. skai

skai Well-Known Member

Ні не приват. Правда той брехун, що мене по сландо хотів розвести, сам спитався чи в мене приват і, як мені здолося, трохи розстроївся, що інший банк. Може гади мають якусь систему швидкого пошуку СВВ коду.
    Хоча я сама собі от що надумала. Той СВВ код має аж 3 цифри. Їх не так складно і вгадати або тупо до тисячі всі поперепробувати. Правда, я ніколи не пробувала вводити хибні цифри. Може якесь блокування спрацьовує, якщо помиляєшся. Але ж можна на іншому сайті в неті розрахуватися і там вже пробувати нову комбінацію цифр.
    А щодо наших правоохоронних органів, то хочу зауважити, що було би бажання найти злодіїв (я вже не кажу про повернення грошей), то можна й спробувати. Хоча б реагувати, якщо люди вказують номер телефону, з якого їх розвели або пробували розвести. А можна і взагалі "ловлю на живця" організувати.
    Той козел, що мені дзвонив, мабуть і залишився в мережі. От наглі, навіть телефон не змінюють!

8. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

В мене до Приват банку є багато претензій, але справедливості ради напишу пару слів на захист, давно ще коли планувала розраховуватись в інтернет магазинах картою і включала на карті цю опцію в відділенні, мені рекомендували саме тільки в цьому банку для безпеки завести окрему карту і перекидати туди і звідти гроші. І детально пояснили, як багато відбувається крадіжок. Що я в принципі і зробила.Тому чесно не розумію, як можна так легковажити і тримати на карті, яку світити в неті, купу грошей. Та вже, як подали оголошення на сландо, аукро, кідстафі і т.д то мус завести зразу окрему карту, не легковажте з цим.Тим більше, зараз в Приват24 можна за кілька хвилин і абсолютно безкоштовно відкрити собі інтернет рахунок, на який закидаються гроші без комісіі, а переводяться на іншу карту зі стандартною комісією. Чесно, не перестаю дивуватися, чому при такій кількості інформаціі про крадіжки і детальні роз'яснення про окремі карти і номер телефону, не прив'язаний до карти (хоча б давати чоловіка(мами, тата, сестри, брата) карту, а номер тел. свій і навпаки, якщо немає іншоі сімки) всеоднл люди регулярно попадаються. Це сумно і дуже шкода, а таких афер буде ще і буде сотні.
    Недавно у фейсбуці читала про те, як легко можна дізнатися пін код карти, ми ж всі його вводимо при купівлі в супермаркетах і направду там немає аж таких умов, щоб потенційний грабіжник не зумів при потребі побачити і запам'ятати, а потім викрасти карту. Тим більше, для цього створюється злодюгами купа різних приладів зчитування. Я за те, щоб взагалі не тримати великі суми на тих картах, з якими ходимо до банкоматів і розраховуємось в магазинах.

• Корисно Корисно x 1
  9. skai

skai Well-Known Member

Дівчатка, нова заміточка про шахраїв. Скидаю частинку повідовлення в ЗМІ.

В Тернопольской области мошенник выманил у женщины 16 тыс. грн.

Потерпевшей на мобильный позвонил мужчина, представившийся работником службы безопасности банка. Он начал убеждать женщину, что с ее счета пытаются снять средства, и нужно срочно провести некоторые банковские операции, поэтому он узнал у женщины номер карты и другие персональные данные.

Будьте обережні!

10. Finya

Тобто, якщо людина має номер вашої карти і телефону - може знімати гроші? Без підтвердження за допомогою смс, без нічого?
    Мені надзвонювали з номера 0567335040, незнайомі номери не маю звички брати, тим більше в неділю о 9 ранку) Подивилася в неті, а там)) http://www.cejnomer.info/0567335040

11. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

саме так! я в своєму дописі номер телефона не перераховувала, і без нього можна обійтись, я мала на увазі лише ПІБ номер картки і ТРИ цифри на звороті, які в жодному разі нікому не диктуйте, а от якщо шахраї знають ще й номер телефону, який прив"язаний до картки, то це взагалі кландайк для них. Навіть,якщо ви отримуєте смс-повідомлення, що гроші зняті, можна швидко зателефонувати на гарячу лінію і зупинити подальше зняття грошей.

12. Finya

А, ще якісь цифри повинні знати. Не звернула увагу.

13. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

а до нас сьогодні дзвонили лохотронщики з розряду "МАМА,я попав в аварію збирай вези гроші...".
    Що я можу сказати? Мама в мене емоційна, (бо брат має їхати знов на полігон після відпустки), брат вдома спав в цей час. Результат істерика, сльози, швидка. Добре, що все добре закінчилась і вона нічого нікому не перевела і сама жива-здорова.
    Як ті с**и потім по землі спокійно ходять??
    Будьте уважні до таких дзвінків , попередьте ще раз всіх знайомих.
    Головне, що я батьків вже попереджала про таке але емоції і ефект несподіванки взяли своє((

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  14. mamba

mamba Member

УВАГА ШАХРАЇ!
    Текстове повідомлення такого змісту приходить на мобільні телефони та у приватні повідомлення у соцмережах:
    “Розішли будь-ласка усім знайомим(попросили). Дитині потрібен донор 3 мінус група крові(дуже рідкісна). Дитина помирає. 0950195094-Катерина Євгенівна”.
    Це шахрайство, бо подзвонивши на цей номер, з мобільного рахунку одразу знімають кошти.
    Гастролюють шахраї по всій Україні, пройшлись по Криму навіть. Афера свіжа, підхоплюють ваші друзі, родичі та знайомі та пересилають. Мені муж переслав ))))). Я дурне - всій контакній книжці )))). Добрі люди і гугл просвітили. Другу годину сі вибачаюсь перед всіма)))). Розішліть всім про аферу- бо повідомлення масове!!!!

Останнє редагування: 15 Січень 2015
    • Інформативно Інформативно x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Корисно Корисно x 1
  15. markusya

markusya New Member

Доброго вечора! Розкажу про лохотрон, на який ми могли б попастися. Вчора з нашої машини викрали документи, маємо відео з грабіжниками, яке виставили в соцмережах, на ютубі і т.д. Сьогодні дзвонять особи з цього номеру 0983206668, наче викрадачі, і просять перерахувати 2000 грн, якщо нам потрібні документи. Казали, що після перерахунку документи підкинуть і вкажуть місце де саме. Чоловік не повівся, оскільки нема ніяких гарантій, що повернуть, сказав, що лише з рук у руки. Потім був ще один дзвінок, направляли нас до "Фуршету"(в кожному маркеті є банкомат), просили частину суми, а потім - документи - ще частину. При тому не орієнтувалися до якого саме (по розмові було зрозуміло, що не львів'яни, не знають міста). Вдома ми ввели в Гуглі цей номер і зрозуміли, що на такий лохотрон з цього номера попалося багато людей. А ще подзвонив мешканець нашого міста, який прочитав у соцмережі про наше пограбування, і повідомив про аналогічну ситуацію і щоб ні в якому разі не перераховувати кошти (що він зробив), бо не має досі ні грошей, ні документів. Номер звірили - той самий. Це добре напрацьована схема.
    --- дописи об"єднано, 21 Січень 2015 ---
    Швидше за все ці люди вишукують в неті такі ситуації й користаються цим, оскільки під враженнями і з бажанням якнайшвидше повернути вкрадене багато з нас ведуться на це.

• Інформативно Інформативно x 10
    • Корисно Корисно x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  16. Tsykerochka

Tsykerochka New Member

На днях дзвонили до мого знайомого, типу з податкової міліції, при тому з іншого районного центру, сказали, що його розшукує наша податкова, яка підпорядковується тій податковій з якої дзвонять, і вони звернулись до них, щоб його знайти, бо він не оплатив податок по своєму СПД. Мій знайомий каже, що мол вже більше року як закрив СПД і всі документи про закриття у нього є, на що йому сказали, що саме сьогодні той хто дзвонить буде в нашому місті, і хоче зустрітись, щоб закрити то питання (явно намікав на те, що пару сотень питання вирішать). Мій знайомив від нього відмахався, сказав що зустрітись не може і сам прийде в податкову з усіма документами.

Ми проаналізували цю ситуацію і дійшли до висновку, що це просто хотіли розвести мого знайомого на кілька сотень, залякуючи його штрафами і розбираннями з податковою міліцією, тим більше, що наша податкова підпорядковується тільки Львову, і мого знайомого добре знають в податковій, і самі б до нього подзвонили, якщо щось треба було б. Але саме цікаве тут в тому, що швидше за все хтось з "своїх" хотів розвести, бо знали всі дані паспорту, прописку, телефон, і це є самим сумним і неприємним..((

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Корисно Корисно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  17. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Такі процедури робляться як мінімум через письмове звернення/вимогу й т.д. з особистим врученням, а не через 10-руки щось там переказувати. Потрібно добре знати свої права :). В податковій міліції та й в самій податковій строго прописані процедури, зп невиконання ви можете оскаржити їхні дії навіть в суді, ну або попередньо написавши скаргу про неправомірні дії в саму под. міліцію - теж з повідомленням про вручення.
    Будь-які просто телефонні дзвінки в даному випадку - неправомірні.

• Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 2
  18. Emotional Lady

Emotional Lady Well-Known Member

• Інформативно Інформативно x 2
  19. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Знову до банківських шахрайств. Дзвонять ніби-то з банку і розказують, що з вашої карточки (називають номер) вже стільки-то разів намагалися зняти кошти. Це ви знімали? Ні, для підтвердження, що ви є власником карточки (чи ще будь-що вигадують) назвіть 3 цифри зі звороту карточки. І па-па грошики.
    Я так собі думаю, що не завжди чесні продавці в магазинах, де розраховуєшся карточкою. Можуть номер зісканувати, сфотографувати і т.д.
    Пильнуймося!

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

Теж зі серії карткових розводів: знайомий розмістив оголошення на OLX, буквально відразу йому дзвонить "клієнт", каже, що річ підходить, давайте номер картки. Знайомий приватівської не мав, дав іншу. Покупець вимагає тільки приватівську. Ну той просить у співробітника номер картки, продиктував "покупцю" (але прізвища й ініціалів не сказав). За якийсь час дзвінок нібито з приватбанку: "Шановний Іван Іванович! Тут на вашу картку гроші прийшли, але є проблеми з нарахуванням. Потрібна додаткова інформація..." (ну і далі- стандартний перелік питань, які треба для зняття коштів без картки). "Іван Іванович" виявився мудрим чоловіком і розкусив, що до чого (картка ж не його була насправді), тому послав їх куди подалі :) Будьте пильними!!!

• Корисно Корисно x 3