ЛЮБОВ убиває?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем vitalinka, 20 Серпень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: ЛЮБОВ убиває?

Дякую, бо я вже втомилася стукати. Та й Зануда теж писала прямо.

Справа в тому, Бог є понад тим усім. Він є понад злом, понад смертю... і людина сама робить вибір, кому хоче служити. Бог є понад злом, але зло від нього не йде, тільки від нечистого, котрий є особою й обирає чинити зло, як і ті, кого він спокушає на злі вчинки.

Відповідно смерть була результатом гріха, який вчинили Адам із Євою. У Біблії чітко написано, що смерть прийшла у світ через Адама.
    12 Тому то, як через одного чоловіка ввійшов до світу гріх, а гріхом смерть, так прийшла й смерть у всіх людей через те, що всі згрішили. (Рим.5:12)
    А наступна цитата ще більше показує, що Бог не творив смерті. Бо протиставляється Христос і Адам.
    21 Смерть бо через людину, і через Людину воскресення мертвих. (1Кор.15:21)
    Якби Бог сотворив смерть, Він би не мав потреби її перемагати, а саме це Христос зробив своєю смертю на хресті. Він смертю переміг смерть і смерть перестала бути страшною. Однак суті смерті це не змінило, вона ніколи не була й не буде творінням Божим.

2. Liliyah Romanova

Читаю дописи про те, які недобрі плани Бог має, що дає та не дає і в голові мені ті плани не вкладаються. Ну, не вірю я, що Бог складає злі плани смерті людей, нещастя їхнього тощо.
    Такі дописи мені нагадали ось ці дві картинки. Вибачайте за нецерзурщину на другій.
    [​IMG] [​IMG]

Невже справді таким Бога бачимо? Невже дійсно віримо, що Він такий?

3. Відповідь: ЛЮБОВ убиває?

Не вірю, що до усіх нещасть, які є у світі, причетний Бог. Навіть не вірю, що Він карає (мається на увазі одразу ж). Не вірю також і в "долю".
    Я вважаю, що людина часто сама себе карає. Бо рано чи пізно негідні вчинки призводять до плачевних наслідків. Але також і присутня проста випадковість. Наприклад, у тому, що впав літак, винуватий не Бог, а людина (помилка пілотів, халатність техніків). Та і "доля" тут ні до чого.

Бог - любов. А люди, які думають, що Бог посилає нам нещастя, понижують його до рівня людини, яка може злитися, мстити.

Хоча, на рахунок цього, маю питання:
    В Старому Заповіті часто ми бачимо "мстивого" Бога, який карає за провини на третьому та четвертому поколіннях.
    В Новому ж Заповіті постійно наголошується, що Бог є милостивим та люблячим, як добрий батько.
    Чому така різниця?

4. Liliyah Romanova

Колись читала пояснення, що люди не були готові сприйняти Бога як люблячого батька, тому в Старому Завіті Він як грізний суддя.

5. Korona

Korona New Member

Людина сама творить свою долю. Бог дав людині житя через матір, новонароджена дитина як білий листочок. Звичайно на перших кроках батький заповнюють цей листочок, але в дорослому віці - сама вибирає між добром і злом, що погане, а що ні. Тому вибираючи той чи інший шлях- твориться сама доля.

6. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

На рахунок "мстивого" Бога, то Ви трохи перебільшуєте. В Старому завіті також сказано про Бога як про довготерпеливого, прощаючого, багатомилостивого, ласкавого і милосердного :

Чис.14:18 Господь довготерпеливий,
    і багатомилостивий
    , Він прощає
    провину та переступ...

Неем.9:17...Та Ти Бог, що прощаєш, Ти ласкавий та
    милосердний, довготерпеливий та
    багатомилостивий
    , і Ти не покинув їх!

А чому така різниця ? Тут важко сказати лише кількома фразами.
    Варто сказати тільки те, що Старий завіт Господь cклав був з людиною, а Новий- зі Своїм Сином(Ісусом).

Не всі люди зараз є дітьми Божими.
    Бог Отець стає Батьком тільки для тих, хто народжується від Нього, тобто для тих, хто вірить і приймає Його Сина Ісуса:

Iван.1:12-13
    А всім, що Його прийняли, їм владу
    дало дітьми Божими стати, тим, що
    вірять у Ймення Його...

що не з крови, ані з пожадливости тіла,
    ані з пожадливости мужа, але
    народились від Бога.
    .

Останнє редагування: 25 Листопад 2010
  7. vikad

vikad New Member

Віталінка, як я тебе розумію. Це несамовитий біль, який не покидає тебе! Я відчуваю його ще з 2007р. Щоразу, при згадці про це - сльози на очах. Дуже важко. Але повір - не Божа це воля. Вірші з Біблії, які тут наводилися підтримають тебе. Я розумію, що завдяки Адаму і Єві маю більшість своїх проблем, але Богові точно не потрібна на небі ні моя, ні твоя дитинка. Псалом 139:16 говорить про Бога: Мого зародка бачили очі Твої, і до книги Твоєї записані всі мої члени та дні, що в них були вчинені, коли жодного з них не було...