1. SovaBa

SovaBa noctua

Відповідь: ЛЮБОВ убиває?

Ніде в моїх словах нема агресії. А "насмішки"- то кілька жартів,і все. Тому рахую,що священник,який на то вчився,і вірю, що має покликання, має тлумачити Біблію для всіх, щоб не виникало непорозуміннь на ґрунті: я так зрозуміла!-а я так!

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

То ви так вважаєте, співрозмовник же бачить інакше.
    Перший допис був грубим, а далі насмішки й образи, або емоційні закиди. Але то все дурниці, забудьте. :)
    Тільки от я щось не дуже розумію зв'язок цих слів із наступним реченням. Трактування слів співрозмовника і трактування Біблії - це для вас рівносильне?
    Трактування Біблії не передаються усно, вони в книжках написані. В університетах давно не викладають виключно священики. Світські неправильно навчають?
    Я би наприклад ніколи не бралася Біблію трактувати, та й нема потреби, бо все в книжках уже написали, вистачить лише відкрити тлумачення відповідного вірша й усе. А ви про що?

Тут дискусія була не про трактування Біблії, про це є інша гілка (я там писала, до речі, що проти "домашніх досліджень" без відповідної літератури під боком). Тут була дискусія про те, що Церква каже, що Бог є Любов, Бог НЕ Є зло, Бог НЕ вбиває і Бог не сотворив смерті. От тільки люди собі власне дозволяють трактувати все по-своєму і священиків про те, як правильно, однозначно не питають.

3. SovaBa

SovaBa noctua

Ви не бачите емоцій,з якими пишу,тому не можете судити: є агресія,чи ні. А перший мій допис лише про те, що має бути покора: тобто- так сталось, значить на то воля Божа,і моя заслуга в тому(про дзеркало)

4. levandivka

levandivka З яйцями...

О!
    Нарешті повернулися до головного, до теми. :)

А робота над помилками не потрібна?

Last edited: Aug 24, 2009
    • Подобається Подобається x 2
  5. Liliyah Romanova

Та нема вже сенсу ваші й мої емоції мусолити, бо як кажуть поляки "diabeł siedzi w szczegółach". Краще на тему говорити. :)

Я не згідна з тим, що треба лише у священика питати, можна й самому щось довідатися, а можна й запитати в інших братів християн, бо відомо, що кожен до свого рівня мудрості й знань доходить не раптово, а працює над тим. Християни мають царське священство (це також вчення Церкви), що їм не забороняє говорити про Христа й віру, а навпаки - спонукає.
    Деякі ж речі є очевидними і якщо хтось говорить нісенітниці чи небилиці на форумі (читайте, публічно), то на таке не можна змовчати, саме тому, що то є висловлювання публічне, а не у вузькому колі, тому й варто сказати про помилку й про те, що такі й такі слова суперечать словам Христа й ученню Церкви.
    І речі самі по собі не стаються, щось таки їх зумовлює... Але смерть точно не Бог насилає на людину чи тим більше на дитя в лоні матері.

6. kitka

kitka Well-Known Member

Слухайте люди, може то якусь тему сотворити, але не знаю, яку. Бо тут багато хорошого і цінного написано, але назва цієї теми завузька для кількох останніх сторінок.
    SovaBa, все таки Вам цікава ця тема, раз Ви до неї постійно повертаєтесь:girl_smile:?

7. Liliyah Romanova

Повиносила у відповідні теми. Дякую, що звернули увагу!

8. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Я вчора довго думала над Божою любов*ю, Її впливом на нас, і тим на що ця любов здатна. Я вкотре розгорнула Писання і саме на Коринтянах. Я вкотре отримала відповідь.
    "Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!
    Ніколи любов не перестає!..”

Чи здатні ви на таку любов у якнайслабшому прояві кожної якості? (я не можу говорити про досконалі прояви якостей) То чи личить нам опісля говорити про Господню жорстокість?
    "Бог же, багатий на милосердя, через свою превелику любов, що нею Він нас полюбив..." (Ефесян 2:4) Бог, через любов до нас віддав на страшні тортури та смерть Свого Сина, як викуп за нас грішників. А ми опісля, задаємося запитаннями "чи любов вбиває?". Нашій вдячності просто нема меж.
    ..

Last edited by a moderator: Aug 24, 2009
    • Подобається Подобається x 9
  9. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Ксаті о птічках-хрестові походи,інквізиція-все з словом Божим на устах і в імя Бога!!! Як ви до того ставитесь? Як Бог таке дозволяв?
    і ще одне,як священник який має 10 дітей може думати тільки про Бога і жити за його заповідями і на одну зарплату)))) Моя думка і тілько моя.що священник той хто веде монашеський образ життя і тому повністю присвячує себе служінню Богу,а наші священники в туфлях від прадо і сорочках від гуччі і на мерсах, ходять до церкви як на роботу,беруть хабарі і ще й бются за місця і настроюють свою паству за себе чи проти іншого священника і т.д.,але то моє ІМХО і я нікого не хотіла образити!

10. Liliyah Romanova

У Старому Завіті взагалі пише, що Господь вигубив... і далі перерахунок різних народів, яких вигубив...
    Моє ставлення нічого не змінить.
    Кожен помиляється, але людські пристрасті не змінюють Правду, як і не змінюють Церкву.
    Я дуже люблю щодо цього цитувати "Декамерон" Бокаччо. А точніше одну історію, про навернення жида. Дуже повчальна й дуже мудра історія. :)
    При тому деякі можуть бути гомосексуалістами, переслідувати новиків, котрих інші співбрати попереджають замикатися наніч у келії, або можуть просто мати проблему з мастурбацією... а займатися парохіями монахи взагалі не покликані, для них це тягар. Вибачте за натуралістичні приклади (притому цілком життєві й реальні), але невже ви думаєте, що в монахів зразу крила ростуть? Чи це такий спосіб зіпхати зі себе християнські обов'язки, бо їх виконання можливе лише в монастирі?
    Грішний кожен, незалежно від вибору.
    Ваш допис одразу захопив 4 (!) теми з цього розділу: у Бога за пазухою, добрий священик, священичі родини і цю. Почитайте решту названих.

Я знаю священиків, які мають 3, 4, 6 і більше дітей. Жоден з них не є поганим священиком, кожен з них є на парохії і їхні парохіяни за них ладні життя віддати. У такого священика мало часу на егоїзм, більше часу на терпеливість та розуміння. Кожен, кожен може служити Богові своїм життям у тому, що дав Бог!
    Священикам більше дано, то з них більше спитають. Але в принципі спитають з кожного християнина...

А про машини та одяг - то якась типово українська риса, що мати то й хизуватися, що обговорювати це.

11. Liliyah Romanova

Додаю текст другої новели з Декамерону Бокаччо.

Еврей Авраам, вследствие увещаний Джианнотто ди Чивиньи, отправляется к римскому двору и, увидя там развращенность служителей церкви, возвращается в Париж, где и становится христианином.

Новелла Памфило, вызывавшая иногда смех у дам, в общем была одобрена. Ее выслушали со вниманием, и когда она была окончена, королева велела Неифиле, сидевшей рядом с Памфило, рассказать и свою новеллу, следуя установленному порядку развлечения. Неифила, отличавшаяся столько же приятностью обхождения, сколько и красотой, весело отвечала, что сделает это охотно, и начала так:
    - Памфило в своем рассказе показал нам, что благость божия не взирает на наши заблуждения, если они исходят из причин, ускользающих от нашего ведения; я же хочу своим рассказом показать, что эта благость, терпеливо перенося недостатки тех, которые должны были бы всеми своими действиями и словами свидетельствовать о ней истинно, а поступают наоборот, тем самым дает нам доказательство своей непреложности, дабы мы с тем большей твердостью духа следовали тому, во что веруем.
    Мне рассказывали, любезные дамы, что в Париже жил один богатый купец и хороший человек, по прозванию Джианнотто ди Чивиньи, ведший обширную торговлю сукнами. Он был в большой дружбе с одним очень богатым евреем, по имени Авраам, также купцом и очень честным и прямым человеком. Джианнотто, зная его честность и прямоту, сильно сокрушался о том, что душа этого достойного, мудрого и хорошего человека, по недостатку веры, будет осуждена. Поэтому он принялся дружески просить его оставить заблуждения иудейской веры и обратиться к истинной христианской, которая, как он сам мог видеть, будучи святой и совершенной, постоянно преуспевает и множится, тогда как, наоборот, его религия умаляется и приходит в запустение, - в чем он сам мог убедиться. Еврей отвечал, что он не знает более совершенной и святой религии, чем иудейская, и что он в ней родился, в ней намерен жить и умереть, и нет ничего, что бы могло отвратить его от этого намерения. Это, однако, не остановило Джианнотто, и через несколько дней он снова обратился к нему с подобными же речами, доказывая ему попросту, как это умеют делать купцы, по каким причинам наша религия лучше иудейской. Хотя еврей был большим знатоком иудейского закона, тем не менее, по большой ли дружбе, которую он питал к Джианнотто, или повлияли на него речи, вложенные святым духом в уста простого человека, только ему стали очень нравиться доводы Джианнотто, хотя, продолжая упорствовать в своей вере, он не позволял обратить себя. Как он упорствовал, так и Джианнотто не переставал убеждать его, пока, наконец, еврей, побежденный этой настойчивостью, сказал: "Хорошо, Джианнотто, ты хочешь, чтобы я сделался христианином, и я готов на это, но с тем, что сперва отправлюсь в Рим, дабы там увидать того, кого ты называешь наместником бога на земле, увидать его нравы и образ жизни, а также его братьев кардиналов; если они представятся мне таковыми, что по ним и из твоих слов я убеждусь в преимуществе твоей веры над моею, как это ты старался мне доказать, то я поступлю, как тебе сказал; коли нет, я как был, так и останусь евреем".
    Выслушав это, Джианнотто был крайне опечален, говоря про себя: "Пропали мои труды даром, а между тем я думал употребить их с пользой, воображая, что уже обратил его. И в самом деле, если он отправится к римскому двору и насмотрится на порочную и нечестивую жизнь духовенства, то не только не сделается из еврея христианином, но если бы и стал христианином, наверно перешел бы снова в иудейство". Затем, обратясь к Аврааму, Джианнотто сказал: "Друг мой, зачем хочешь ты подвергать себя такому труду и большим издержкам, сопряженным с путешествием в Рим? Не говоря уже о том, что для такого богатого человека, как ты, каждое путешествие, морем или сухим путем, исполнено опасностей, - уже не думаешь ли ты, что здесь не найдется никого, кто бы окрестил тебя? Если у тебя есть сомнения по вопросу о вере, которую я тебе разъяснял, где, как не здесь, найдешь ты больших ученых и более мудрых людей, которые растолкуют тебе, что пожелаешь, или то, о чем спросишь? Вот почему, по моему мнению, это путешествие излишне. Представь себе, что там прелаты такие же, каких ты мог видеть и здесь, И даже лучше, потому что ближе к верховному пастырю. Итак, по моему совету, прибереги этот труд до другого раза, для какого-нибудь хождения к святым местам; тогда, быть может, и я буду тебе спутником". На это еврей отвечал: "Я верю, Джианнотто, что все так, как ты говоришь, но, сводя многое в одно слово, скажу тебе (если ты хочешь, чтобы я сделал то, о чем ты меня так просил), что я окончательно решил ехать; иначе я не сделаю ничего". Видя его решимость, Джианнотто сказал: "Поезжай с богом", а в то же время подумал про себя, что, если он увидит римский двор, никогда не сделается христианином. На этом он успокоился, так как теперь ему делать было нечего.
    Еврей сел на коня и поспешно отправился ко двору в Рим. Прибыв туда, он был с почетом принят своими единоверцами евреями и жил там, не говоря никому о цели своего путешествия, осмотрительно наблюдая образ жизни папы, кардиналов и других прелатов и всех придворных. Из того, что он заметил сам, будучи человеком очень наблюдательным, и того, что слышал от других, он заключил, что все они вообще прискорбно грешат сладострастием, не только в его естественном виде, но и в виде содомии, не стесняясь ни укорами совести, ни стыдом, почему для получения милостей влияние куртизанок и мальчиков было не малой силой. К тому же он ясно увидел, что все они были обжоры, опивалы, пьяницы, наподобие животных, служившие не только сладострастию, но и чреву, более чем чему-либо другому. Всматриваясь ближе, он убедился, что все они были так стяжательны и жадны до денег, что продавали и покупали человеческую, даже христианскую кровь и божественные предметы, какие бы ни были, относились ли они до таинства, или до церковных должностей. Всем этим они пуще торговали, и было на то больше маклеров, чем в Париже для торговли сукнами или чем иным. Открытой симонии они давали название заступничества, объедение называли подкреплением, как будто богу не известны, не скажу, значения слов, но намерения развращенных умов, и его можно, подобно людям, обмануть названием вещей. Все это вместе со многим другим, о чем следует умолчать, сильно не нравилось еврею, как человеку умеренному и скромному, и потому, полагая, что он достаточно насмотрелся, он решил возвратиться в Париж, что и сделал.
    Едва Джианнотто узнал, что он приехал, он пошел к нему, ни на что столь мало не рассчитывая, как на то, чтоб он стал христианином. Они радостно приветствовали друг друга, а когда еврей отдохнул несколько дней. Джианнотто спросил его, какого он мнения о святом отце, кардиналах и других придворных. На это еврей тотчас же ответил; "Худого я мнения, пошли им бог всякого худа! Говорю тебе так потому, что, если мои наблюдения верны, я не видел там ни в одном клирике ни святости, ни благочестия, ни добрых дел, ни образца для жизни или чего другого, а любострастие, обжорство, любостяжание, обман, зависть, гордыня и тому подобные и худшие пороки (если может быть что-либо хуже этого) показались мне в такой чести у всех, что Рим представился мне местом скорее дьявольских, чем божьих начинаний. Насколько я понимаю, ваш пастырь, а следовательно, и все остальные со всяким тщанием, измышлением и ухищрением стараются обратить в ничто и изгнать из мира христианскую религию, тогда как они должны были бы быть ее основой и опорой. И так как я вижу, что выходит не то, к чему они стремятся, а что ваша религия непрестанно ширится, являясь все в большем блеске и славе, то мне становится ясно, что дух святой составляет ее основу и опору, как религии более истинной и святой, чем всякая другая. А потому я, твердо упорствовавший твоим увещаниям и не желавший сделаться христианином, теперь говорю откровенно, что ничто не остановит меня от принятия христианства. Итак, идем в церковь и там, следуя обрядам вашей святой веры, окрести меня". Джианнотто, ожидавший совершенно противоположной развязки, услышав эти слова, был так доволен, как никогда. Отправясь с ним в собор Парижской богоматери, он попросил тамошних клириков окрестить Авраама. Услышав требование, они тотчас же это и сделали. Джианнотто был его восприемником и дал ему имя Джьованни. Впоследствии он поручил знающим людям наставить его вполне в нашей вере, которую он скоро усвоил, оказавшись потом человеком добрым, достойным и святой жизни.

12. GONE BABY GONE

GONE BABY GONE Well-Known Member

цікава дискусія...але Ісус Христос ПОМЕР і воскрес заради нашого спасіння!!!!!!!! і без Божого повеління і волосина з голови не впаде!чи життя чи смерть це все від Бога!помирає людське тіло,а душа людини йде до Бога!а він всьому суддя!!!тяжко судити нам Божі плани!ми не маєм на це права!!!в Біблії написано про чоловіка,котрий втратив сімю,дітей,багатсво,послав йому хворобу,але він не зрікся Бога а прославляв,та дякував йому за все!!!і після того він отримав рясні благословіння!нам в цьому житті,ми також не знаєм для чого Бог посилає різні випробування!!на ВСЕ ВОЛЯ БОЖА!!!!!

13. Liliyah Romanova

Чоловік називався Йов. Ціла книга його ім'ям названа. ;)
    Дуже люблю радити людям її почитати. Повчальна.
    Так і є. А чому помер?

І чо такі крики?
    То все так і є. Але не міняє факту, що Бог не створив смерті. :)

14. GONE BABY GONE

ДЛЯ ТОГО,ЩОБ МИ МАЛИ ВІЧНЕ ЖИТТЯ В ЦАРСТВІ НЕБЕСНІМ!!!ВІн помер ЗА НАШІ ГРІХИ!і воскрес заради нашого Спасіння!!!

15. Liliyah Romanova

Нащо так кричати? ;)

Все правильно. А ще чому помер? І чи написане вами заперечує, що Бог не сотворив смерть?

16. GONE BABY GONE

правильно!

просто наскільки мені відомо ви дружина священника,а не знаєте
    а хто створив???????????????
    відповім цитатою

17. Liliyah Romanova

Якщо я щось питаю, то це не значить, що я не знаю відповіді. Я просто не люблю підносити готове на тарілочці. Це раз.
    Друге. Я богословської школи жодної не закінчувала й не знати щось цілком маю право. ;)
    Ну, то я вам ще раз однозначно скажу. Бог смерті НЕ СОТВОРИВ.
    Якщо ви переконані, що сотворив, то прошу мені сказати, в який із днів Сотворення Він це зробив. Чекаю відповіді. :)

18. GONE BABY GONE

я також її не закінчувала,проте читаю Біблію!!!

а що тоді таке Потоп?Содома і Гомора???? це від кого????? чекаю відповіді!:)

до Створення світу,гріха ще не було!!!поки Адам і Єва не згрішили!!!

Last edited: Nov 20, 2009
  19. Liliyah Romanova

Ну, раз ви читаєте Біблію...
    То я відкрила Біблію, Книгу Мудрості й вичитала там таке:
    12 Не шукайте собі смерти вашим життям безпутнім | і не накликайте погибелі на себе ділами рук ваших.
    13 Бо Бог не створив смерть, | ані не радіє з погибелі живучих.
    14 Він бо створив усе на те, щоб існувало, | і творіння світу - спасенні; | нема в них жадної погубної їді | і царства смерти на землі немає,
    15 бо справедливість - безсмертна.
    16 А безбожні ділами й словами смерть на себе накликають | і, взявши собі її за приятельку, гинуть за неї; | союз із нею заключають, | тому вони варті, щоб належати до неї. (Муд. 1:13-16)

І ще таке:
    23 Бог же створив безсмертною людину | і вчинив її за образом власної природи.
    24 А через заздрість диявола смерть увійшла у світ, | скуштують її ті, що йому належать. (Муд. 2:23-24)

Ще для вас цитата із лекцій зі Сотеріології викладача УКУ.

Чи був Адам безсмертний до гріхопадіння?

В Муд. 1, 13 говориться, що людина не була сотворена смертною істотою, і що Бог смерті взагалі не створив: (+Муд. 2, 23). Іншими словами, людина була ані смертною ані безсмертною, тільки в залежності від направлення своєї вільної волі здатний або до одного або до іншого. Метою людського життя було в тому аби з можливості не померти піднестись до стану неможливости померти. Смертність не була безумовною, а залежала від напрямлення вільної волі. Отож, смерть не була сотворена Богом, а це означає, що вона не є властивістю людської природи, а тим самим, вона є неприродною для людини. Карфагенський собор своїм 109 правилом постановив: „Аще кто речет, что Адам, первозданный человек, сотворен смертным, так что хотя бы и не согрешив умер бы телом, не в наказание за что-либо, а по необходимости естества, да будет анафема”. Блж. Августин ("О граде Божием", кн. 13, гл. 15) вчить: „Как известно, христианам, держащимся истинно кафолической веры, смерть телесная постигла нас не по закону природы, потому что Бог не сотворил для человека смерти, но вследствие греха”. В другому місці він говорить, що „людина не померла б, якщо б не згрішила”. Свт. Феофил Антіохійський так пояснює ("Послание к Автолику", кн. 2, гл. 27) вчення про по відношенні до людської природи: „Он (т. е. человек) сотворен по природе ни смертным, ни бессмертным. Ибо, если бы Бог сотворил его вначале бессмертным, то сделал бы его Богом. Если же наоборот, сотворил бы его смертным, то Сам оказался бы виновником его смерти. Итак, Он сотворил его способным и к тому, и к другому, чтобы, если устремится он к тому, что ведет к бессмертию, исполняя заповедь Божию, то получил бы от Него в награду за это бессмертие и сделался бы богом. Если же уклонится к делам смерти, не повинуясь Богу, то сам был бы виновником своей смерти, ибо Бог создал человека свободным и самовластным”.

І ще лінк на статтю о. Михайла Димида.
    Господь не сотворив ні смерті, ні страждань...

20. GONE BABY GONE

на жаль ви не відповіли на жодне поставлене мною питання!!!а написали безліч цитат (зразу видно богословську школу;)окремо вирваними цитатами з Біблії можна взагалі довести,що Бога не існує!!!в мене до вас одне лише питання і прохання!прочитайте з Біблії Дії Св.Апостолів 5 голова з 1 по 11 вірш і поясніть мені будь-ласка,але конкретно не відходячи від теми і по доступному!(адже ми обоє в богословській школі не вчились!!!дякую!