1. SovaBa

SovaBa noctua

Відповідь: ЛЮБОВ убиває?

Вважаю,що як є якісь питання- тре ходити в церкву і хороший священник має на них відповіді. Ніхто з нас не в праві ні трактувати,ні цитувати біблію, ні повчати інших. Дуже мені не подобається,як Свідки Єгови дорівняли себе до Апостолів-ходять і "проповідують" впарюють іншим шо і як має бути, ніби всі дурні,а вони одні розумні. Останнє речення нікому особисто не адресоване і не є докором- прошу не ображатися. Це моя узагальнена думка на обговорення теми "Релігія"

• Подобається Подобається x 2
  2. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Юля написала те чого не могла сформулювати я думки бігали. Цілком погоджуюсь.

3. Neverland

Neverland Well-Known Member

От в мене особисто стосовно церкви саме дуже багато протиріч. А Єговісти то взагалі курам на сміх. Просто я вважаю, що між Богом і людиною не має бути жодних посередників. Священники чи інші духовні люди теж люди, як ми. А якщо ще подивитися на саму структуру церкви (дещо знаю, бо сама маю знайомого священника і його батько священник) то там особливо релігійністю і не пахне. Лише одиниці справні можуть носити духовний сан, а ще менше мати прямий зв"язок з Богом. А в нас церков на кожному кроці. Це ще не така біда, а от якщо врахувати те, що з 10 тільки 1 на дійсно підходящому місці... Наприклад, Печерська Лавра, і ще 2 церкви у Києві стоять на святих місцях, вони дійсно цілющі, а решта... аби було. Це не лише стосовно християнства, купа є псевдолам, псевдопророків, що за гроші обіцяють тобі просвітлення, деякі іне за гроші, аби не так паливно було, а для секти. Це я до того, що відпоавіді на всі питання людина може знайти в собі і лише в собі. Нам ж для того певно і життя дано? :)

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Агов.
    Швиденько дивимося назву теми, картинку

і думаємо...

5. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Любов не вбиває, власне вона і рятує цей світ. Господь дозволя випробуєвати тих кого любить. Чи не про це нам говорить Біблія? Знадаймо історію Йова.
    "Бог є любов" і це правда. Тільки з великої любові Він ще терпить людям відсутність належної шани, поваги і слави до Нього. Кожному з нас Він ще по нині дає шанс.
    А якщо десь, щось не так у нашому житті якби ми того хотіли, то згадаймо про те яким чином Бог карає, аж на сьомих поколіннях і т.д. То певно є для того аби перед тим як вчинити якесь зло ми думали і знали шо платити за нього будуть наші діти.
    Я часто коли отримую те чи інше випробовування запитувалася "Боже за що? Чому зі мною? Що я роблю не так?" а потім знайшла відповідь на свої запитання.
    Бог не карає і ніколи не мав наміру карати людей. Бог - випробовує, вірніше дозволяє нас виробовувати Дияволові. НЕдарма коли ми молимо "Отче Наш" там є слова про врятування від лукавого.

• Подобається Подобається x 3
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Ну, ви, дівчата, вибачте, але ви мене щиро здивували, бо гіршого я ще не читала, мабуть. Оте, що ви написали, то є приклад мертвої віри.
    Перший крок - скинути відповідальність на священика - бо він скаже.
    Другий крок - скинути відповідальність на Бога - Він усе зробив.
    Третій крок - покинути читання будь-чого й жити на власний розсуд.
    Ви ніби пишете про священика й церкву, але насправді вони вам не потрібні.
    Ви Біблію читали? Коли востаннє? То ТАМ написано, що ТАК треба жити в вірі?
    Якою має бути жива віра?
    Чому Церква каже, що кожен із нас має царське священство? На чому це полягає???

Щодо питань до священика.
    Мені аж до церкви йти не треба, бо маю одного вдома під боком, при тому вже майже з докторатом.
    Чому починаю такі дискусії? Бо не можу змовчати, коли бачу, що хтось пише єресі й нісенітниці та ще й видає то за християнське бачення. Інакше як "проісками" нечистого це назвати не можу, бо нечистому власне вигідно, аби не були свідомі своєї віри, аби ми помилялися, йшли помилковим шляхом...
    Так, я тут часто пишу свою думку, але коли починаються дискусії на серйозні теми, то завжди перепитую свого "домашнього" священика, чи не написала я яких дурниць бува. От він цю дискусію перечитав і на Сови допис дуже засмутився, що люди так вважають, що християни так вважають, бо віра передбачає активне життя в Христі, в його науці, й подібні дискусії тоді є одним із видів молитви.

А від чого ви таким чином відгороджуєтеся? Від чого втікаєте і ЧОГО боїтеся?? Про Бога, віру та істини віри ТРЕБА говорити, бо інакше застигаємо у власному соці і є як застояна вода - несмачні та гіркі, бо мертві духовно... Не треба допускати навіть таких думок до себе. Якщо ви зустріли Бога в своєму житті, якщо зустрічаєте Його щодня, то мовчати про свою віру, про Божу любов до вас і свою до нього Ви не зможете, а тим більше не зможете мовчати на висловлювання, що протирічать вірі в Бога, що протирічать тому, що вчив Христос.

Не може бути й нема віри для себе, не можна вірити для себе, бо якщо вірите, то вже маєте свідчити, собою, способом життя, поведінки й говорення про Бога. А якщо ви зібгали Бога в кулачок і заховали віру в нього в найдальший кутик серця, то Йому там тісно, та й інших ви жорстоко обділили...

Та священики не мусять бути ідеальними. Павло пише про те, що має колючку, яка його терзає й упокорює. Отак і священики - мають мінуси, котрі тримають їх у покорі перед Богом і людьми. І вони свідомі того, що грішні, і з тим більшою покорою вони встають зранку й ідуть служити Богові, бо ВІН їх вибрав, а не вони Його. А ідеальних людей Господь на служіння Йому не вибирає. Подивіться на Ноя. Господь Його вибрав, аби врятувати, але той самий Ной мав проблеми з алкоголем. Він не був ідеальним, але називаємо ж його праведним.
    Не згідна. Людина в собі хіба в лабіринт залізе... І вкінці може зайти в безвихідь.
    Ти все дуже правильно написала, крім оцих слів. Ти сама далі написала, що Бог не карає, бо так і є. Йому нас не треба карати, бо ми самі чудово це робимо, ми себе караємо так, що ніхто би нас так не покарав, а тим більше Бог. Та й гріхи наших близьких теж на нас відбиваються, бо особистого гріха нема, як я вже писала...

Last edited: Aug 23, 2009
    • Подобається Подобається x 6
  7. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

йой Лілю, я тут мала на увазі покуту за гріхи.
    неодноразо знаю такі випадки коли прапрабабка в селі аборти робила, а зара її прапраправнуки без рук народжуються у абсолютно здорових батьків. Або знаю інший випадок, коли жінка зробила вісім абортів а опісля народила ще двох дітей, і шось ті діти ні щастя ні долі не мають і вона нато те дивиться і мучиться і діти мучаться і вже не малі діти за тридцятку перевалило. То такі наближені.

• Подобається Подобається x 1
  8. levandivka

levandivka З яйцями...

Йой.
    З єресі й ця тема розкрутилася на тезі "любов убиває".
    Ваш зойк, як цей камінь:
    Нє?..

Віра теж буває попсовою.
    Думаєте, поможе?

9. Neverland

Neverland Well-Known Member

Лілю, ви дуже правильно написали про "живу" віру, я те саме хотіла написати приблизно, але мала бігти з хати. Стосовно священиків ви трішки незрозуміли. Вони не є ідеальні і не мають ними бути. Просто вони Бога сприймають крізь призму свого сприйняття, бо люди індивідуальні, і іти по поради до священників, або ще кудись - то останнє діло, не читаючи і не вивчаючи першоджерела. А про те, що люди мають шукати відповіді в собі, це я і мала на увазі осмислювати Бога і його вчення з першоджерела, себто крізь своє сприйняття, а не з переписів, перетрактувань, перекрутів.

10. levandivka

levandivka З яйцями...

"Я сама" (с) ?
    (бо інші все перекрутять)

11. Liliyah Romanova

Суть у тому, що священики не говорять від себе, розумієте? Я вам можу впевнено сказати, що священик говорить не від себе, а вчення Боже й Церкви, він проповідує Правду, за яку готовий життя віддати. І попри усвідомлення того, що він негідний бути служителем, служить і проповідує, до речі, проповідує в першу чергу для себе й повчає в першу чергу себе.
    Я коли тут пишу, то теж в першу чергу до себе, а тоді вже й для решти. Бо як можна іншим щось сказати чи звернути увагу, не усвідомивши перше власну слабкість, негідність і недосконалість?

• Подобається Подобається x 4
  12. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

+100!!!!!! Допис місяця!!!!!
    Молодець, Ліля!
    Побільше би таких живих дописів було на форумі!!!

13. Liliyah Romanova

То попсову віру попирати? Христос не потурав таким, а чітко казав, що і як. Незалежно від того, ким і якими вони були. Чорне є чорне, біле є біле.
    Якщо хтось має плитку віру, то точно не може іншим вказувати, що "моя віра - моє поле, не лізь". Це не християнство, це застояна вода...
    Церква недаремно наголошує на тому, що є ТРИ церкви - Церква як спільнота у храмі, Церква домашня - сім'я, і Церква - ми самі, бо наше тіло є храмом душі. От у житті тих трьох Церков і полягає буття християнином.

• Подобається Подобається x 5
  14. levandivka

levandivka З яйцями...

І всюди - любов.
    Нє?

15. SovaBa

SovaBa noctua

То точно як "проповідники" на вулиці ходять зі словами: "послухайте! А, не хочете? То від нечистого!!!":xaxa: Особисто я слухаю священників, не з пальця беру те,що пишу. І єресью вважаю отаке "проповідування" через інет. Слідуючи переконанню,що саме це від нечистого,не вважаю за правильне надалі дописувати у цій темі.

16. levandivka

levandivka З яйцями...

Тю...
    Хто - де живе... :)

І фся любофь... (с)

Але кожен чує своє. :)

Наспівуючи:
    http://www.youtube.com/watch?v=GP22WwciX0U

17. Liliyah Romanova

Знаєте, я ВПЕВНЕНА, що ви НЕ ходите до церкви ПИТАТИ, це просто ваша відмовка. А якщо ви й питали, тільки відповідь почули не таку, як чекали, то теж це чітко бачу. Не треба прикриватися, що буцімто питаєте священиків, бо то у вас із серії, що мали вуха, але...
    Ви не єдина така, і тому я пишу гостро, що за таких серце болить, бо самі собі полуду на очі напустили й тішаться своєю сліпотою. Отак гостро пишу, бо болить мене й переживаю... А згадайте, як гостро лаявся Христос. Думаєте, то лише на фарисеїв? На нас ні? Ми не лицеміри??? Щиро скажу, що пишу з молитвою в серці, з тремтячими руками й переживанням, бо щиро за вас прикро, що не тільки не заважає вам сліпота, ви ще й плекаєте своє більмо...
    Як таки справді треба йти й питати, то підіть, але ж ви це не робите, чи не так? Тому така ваша відповідь зараз. Найкращий захист - це напад. Але горда віра - це знову ж таки НЕ християнство. Бо там, де Я переростає усе, там Богові тісно, бо Його звідти вигнали...

Вас же ніхто не просив писати допис "краще жувати", правда? Якщо ви вірите ТАК, то будьте готові почути відповідь і відстоювати свою позицію. Тільки щось вам це не дуже вдається відстоювати. Чи не тому, що сказати нічого? Того й просите інших "не лізти" у "вашу віру"?
    Не читайте релігійний форум, якщо вам так пече, візьміть почитайте Біблію і най Христос поселиться у вашому серці.

+100!
    Тільки Правда одна.

18. SovaBa

SovaBa noctua

Нажаль і вичитує в Біблії теж кожен своє, а потім повчати інших. Маєте іншу Біблію ніж всі? Чи розумієте все правильніше? Писати не збиралась, не стрималась:no:

19. levandivka

levandivka З яйцями...

Я знаю. [​IMG]

20. Liliyah Romanova

То Біблія каже, що треба мати таку мертву віру? Біблія каже, що кожен з нас окремий острівок у своїй вірі, а всі решта най собі сидять окремо й мене не чіпають? Так Біблія каже?
    І коли ви її читали? Чи вважаєте, що почутого часом у церкві достатньо? Я серйозно питаю й хочу почути щиру правдиву відповідь.
    Я не кажу, що правильніша, я навпаки зі свідомістю власних гріхів пишу й говорю з іншими, просто ви явно заплуталися, тому я вам відписала. Я не вважаю себе правильнішою, то ваше сприйняття, бо брак любові не дає почути мої слова. Ви навіть у цю гілку писати зайшли без любові, грубо, як у взутті з болотом... а навіть цього не помітили. :girl_sad:
    Я тільки підкреслила. Бо тут чомусь кажуть, що правд багато, і Біблія буцімто різні правди проповідує.