ЛЮБОВ убиває?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем vitalinka, 20 Серпень 2009.

1. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

Відповідь: ЛЮБОВ убиває?

........................

• Подобається Подобається x 1
  2. Switljachok

Switljachok Well-Known Member

Одного разу у моєї донечки була дуже висока температура, ми зробили все, що залежало від нас, щоб її збити. Я взяла ручку моєї дівчинки, молилася і була наче у мареві. Ну чому, Господи, чому моє сонечко так страждає, у чому вона винна, вона ж така світла... Може, щось у мені, може, через мене, але я так люблю її, я з нею, я завжди хотіла бути найкращою мамою... Чому вона така слабенька?....
    І тут я "побачила", наче уві сні, дивне місце - озеро, кришталеве повітря навколо і я зрозуміла, що повинна увійти у воду. Я плила у цій воді і бачила дно, яке сяяло небаченим блиском... Коли вийшла з води, я відчула, наче хтось обійняв мене легко-легко. лагідно-лагідно. Обличчя я не бачила, але почула "Ти не можеш знати усього... Просто вір мені..."
    Я "прокинулась". Це був наче й не сон. Я нахилилась до донечки, а температура спала...
    Напевно, часом стається те, що ми не можемо пояснити, не все відкривається нашому розуму. Але що може нас тримати - це віра ...

• Подобається Подобається x 17
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А Божа воля - це не те саме "Бог дав, Бог взяв"?

Розумієте, тут важливо підкреслити, що Бог нам того всього не посилає. Певні події є наслідками наших дій, або дій інших людей, але Бог нам не насилає смерті... Бо Бог не сотворив смерті! Саме тому, що Він є Любов, а любов не убиває.

• Подобається Подобається x 5
  4. levandivka

levandivka З яйцями...

Зручна позиція. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=GdEXWZYXyCE

5. vitalinka

vitalinka Well-Known Member

Все що не робиться - робиться руками Божими! Треба на це по-іншому подивитися: а може та дитинка мала бути хворою, калікою, приреченою, тому Бог її забрав собі...повторю ще раз: Він знає що робить

6. Радість

Радість Well-Known Member

Маю на диску цю пісню, не знайшла в інтернеті, щоб вам виставити. Дуже мені подобається. Ось текст.

"Встретились как-то раз случайно cредь тополиной вьюги
    Близкие в недалёком прошлом бывшие две подруги.
    Первую звали Жизнь, вторая - Смертью звалась с рожденья:
    Модница-Жизнь - в красивом платье, Смерть - в строгом облаченьи.
    Жизнь пригласила Смерть на ужин, столик взяв в ресторане.
    И - словно не было разлуки, не было расставанья…
    Лучший коньяк, закуска, фрукты - щедрое угощенье…
    Очень уж ей вернуть хотелось Смерти расположенье.
    Смерть не была на Жизнь в обиде - просто другие взгляды,
    И подружиться с ней, пожалуй, снова была бы рада.
    Кстати, коньяк хороший, правда - чокнулись, всё по чину…
    Но обойти не удалось им ссоры былой причины.
    Вспомнили, как в ту ночь подруги спорили да рядили,
    Как златокудрого младенца между собой делили,
    Как невозможно было слушать матери плач из окон…
    «Смерть, почему его взяла ты, разве пожить не мог он!?»
    И, призадумавшись немного, жизни она сказала:
    « Господом было мне открыто, что его ожидало:
    Если б ребёнок жив остался, - стал бы тогда убийцей,
    И, очерствев душой, не смог бы к Господу обратиться».
    «Надо же так! - тут Жизнь вздохнула, - этого я не знала…
    Ну, а ты помнишь ту старуху, что тебя призывала?
    И как мы с ней тогда просили эти прервать мученья…
    Но только ты призывам нашим не придала значенья».
    «Да, - отвечала Смерть, устало, - помню я ту старуху, -
    Это она своим проклятьем дочь обрекла на муку.
    Надо успеть приехать было дочери издалёка,
    Чтоб та сняла с неё проклятье перед дорогой к Богу».
    Жизнь головою покачала: «Этого я не знала, -
    Ну, а вот тот, сорокалетний, тоже ведь пожил мало?»
    «Мало, - сказала Смерть сурово,- только наделал много,
    И никогда б уже не стал он каяться перед Богом».
    Тут телефон запел у Смерти тихий мотив церковный,
    Стало лицо её бледнее, голос - спокойным, ровным.
    И извинившись перед Жизнью, чмокнув её неловко,
    Проговорила, убегая: «Срочно! Командировка!»"

• Подобається Подобається x 6
  7. бетменша

бетменша Well-Known Member

згідна з такою позицією. все, через,що ми проходимо є нам потрібне, має якусь мету і чогось нас вчить. хоч часто це звучить жорстоко і тяжко такий висновок сприйняти

8. Liliyah Romanova

:eek: :eek: :eek:
    Так? Справді? А чому тоді стільки калік все-таки родиться?? Як таке взагалі можна писати?? В голові не вкладається. :8:
    Як взагалі можна в такі єресі вірити, що ВСЕ робиться Божими руками. Бог чинить зло??
    Так у вас позиція інша. Досвід є досвід, ким би він на нас посланий не був.

• Подобається Подобається x 3
  9. Яруська

Яруська Well-Known Member

А може то якраз і покарання батькам за щось.
    Є ж вислів "На все воля Твоя".
    Я не є релігійною людиною але вірю в Господа, тому можу тільки розмірковувати...
    А взагалі мені здається, що ми ніколи не будемо мати відповідей на такі запитання на цьому світі.

• Подобається Подобається x 6
  10. Liliyah Romanova

Невідомо, у Біблії є два бачення. Люди кажуть, за які гріхи батьків таке дитині, Христос відповідає - не за гріхи, а щоби Божа воля сповнилася на ньому.
    А що? Каліки не люди? Вони - покарання для близьких?
    Нехай БУДЕ воля Твоя.
    Тобто аби МОЯ воля не була вищою за все. І в принципі, аби моє Я не було вищим за все інше.

В "Отче наш" є слова "не введи нас у спокусу". От тільки Бог нас не вводить у спокусу й трактування тих слів зазвичай є неправильним.

На які? Суть у тому, що Бог є Любов і Він НЕ Є зло, а відповідно й не чинить зла. У цьому світі владу має ще "князь цього світу". Знаємо хто він, правда? От він і запускає негативні процеси, він чинить зло, а не Бог. Якби Бог чинив зло, він би тим злом і був.

Загалом неправильне трактування йде з незнання та остраху. А треба таки прагнути пізнати, як є насправді, а не ховатися за загальними фразами...

Останнє редагування: 23 Серпень 2009
  11. Switljachok

Switljachok Well-Known Member

Liliyah, Чи ж не той забирає життя, хто й дає?
    Згадайте наші "витоки", чому ми зараз тут, на Землі, а не з Богом у раю. Що є "платою за гріх?"
    Ніхто не помирає двічі, але ніхто й не уникне цього. І рано чи пізно - обираємо не ми.
    У цьому світі, дійсно, є ще один володар, але він хоче не життя, а хоче душі. І час випробовування ним відведений нам лише Богом.
    Ми думаємо по-людськи, що смерть - це зло. Чи це так? Можливо, у Божих очах смерть є лише переходом у інший світ... У світ, де ми будемо ближчими до нього.

Відчуваю, Liliyah, що у Вас ще дуже сильний біль за втратою, Ви, напевно, дуже сильно любили, втрата - це біль, але ця любов - ось це Бог...

• Подобається Подобається x 8
  12. Liliyah Romanova

Бог не сотворив смерті! Крапка. Чи ви цього не знаєте?
    І мене дивує, у що вірять люди. Вочевидь у те, що самі собі придумали.
    Чи може, ви покажете цитату в Біблії, де сказано, що Бог сотворив смерть??
    ЧОГО результатом є смерть??? Ви наводите аргумент, який вам же й перечить. ЧИ ви цього не бачите?
    Це вже ви пишете про напередвизначеність. Тільки забуваєте, що Бог дав нам вибір. І ми не робимо той вибір, який нам призначено, а той, який хочемо. І тільки Бог знає, що би було якби. А ми не знаємо. Вибір же ми робимо самі. Як у раю, так і тут.
    Довший чи коротший буде час, обираємо також ми. Якщо хтось обере шлях самогубства - це ж його вибір. Чи ви мені скажете, що на таке теж Бог штовхає й таке призначено?
    І люблю далі. І досі плачу, як згадаю.
    Тільки моя втрата на істини віри не впливає.

Загалом ви багато добре написали, але трохи собі позаперечували.

Останнє редагування модератором: 22 Серпень 2009
  13. Neverland

Neverland Well-Known Member

Можна я трохи вклинюсь в дискусію? Зразу кажу що своєю думкою не хочу образити нікого віруючого і не претендую на єдиноправильність:girl_smile: Стосовно "Бог - дав, Бог - взяв". В кожного Бог свій, в християн, іудеїв, індуїстів. В моєму розумінні - це сила яка керує законами буття. Буття - наслідок наших з вами вчинків і дій, певна кармічна павутина. Іноді ми маємо за своє життя розплатитися за скоєний гріх, відмолити його чи відстраждати, іноді ми платимо за гріхи батькі, дідів. (Моя думк основана на кармі і сансарі). Якщо стається щось погане - то це очищення нашого єства, певний урок, кара, будь-що що має показати нам що є страждання і що таке закон буття. Але ми не завжди можем адекватно оцінити речі які стаються в житті в силу того що ми не знаємо законів Божих (вживаю це слово в загальному розумінні). Чомусь згадалась одна притча буддистська правда. Коротко опишу. "Коли Будда в одному зі своїх перевтілень був капітаном корабля, він взнав що один з членів його команди збирається перерізати всю іншу частину команди і захопити груз на кораблі. Будда вбив того заколотника, і цей його вчинок на вагах законів всесвіту був розцінений як правильний". Це я веду до того, що ми люди, ми не Боги і не святі, ми не можем знати навіщо щось стається з нами. Але раз стається - так треба, і не завжди те. що ми вважаєм злом є злом, як в притчі про Будду. Саме в цьому контексті я вважаю що фраза "Любов убиває" має місце.

14. Liliyah Romanova

Буддизм атеїстична релігія, там нема віри в Бога. Відповідно сприймання цілковито відособове.
    Тоді виходить, що людина то якась маріонетка в руках фатуму? :)

Я теж напишу приклад, але на прикладі казки про потоп. В принципі, вашому він не перечить. Хіба трошки...

Потоп був зісланий Богом, аби погубити людей за їх гріхи (Старозавітній Бог - грізний суддя, на відміну від Новозавітнього). Тут ніби все ясно. Врятувалися лише праведний Ной і його сім'я. Тут теж ніби ясно. Але тварини врятувалися не всі, а лише по парі кожного виду. А що ж із рештою? Що зі світом? Чому постраждали решта тварин тощо? Бо коли людина грішить, це не є її особистий гріх, він впливає на інших посередньо чи безпосередньо.
    Тільки любов не убиває. Убиває наше бездумство й байдужість до інших, та й до себе зрештою.

Останнє редагування: 23 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 4
  15. SovaBa

SovaBa noctua

Все,що стається,має свою мету і свою причину. І не нам з вами обговорювати- що робить Бог,а що ні. Кесарю кесареве;) . Не треба шукати винних- у всіх вдома є дзеркало

• Подобається Подобається x 2
  16. levandivka

levandivka З яйцями...

Тю...
    А кому? [​IMG]

А шо їх шукати?
    Кожен сам робить вибір:
    1. Зробити ТАК
    2. Зробити інакше
    3. Ніяк не робити

17. Liliyah Romanova

SovaBa, про мету й причину згідна, а щодо обговорення цілковито не згідна. Якщо не говорити, то люди так і лишаться без поняття про те, у що вірять. Або віритимуть у такий нонсенс, що Бог іх убиває. Ми ж кажемо, що Христос через воскресіння переміг смерть. А нащо би йому було то взагалі робити, якби це було частиною Його творіння й плану?
    Інакше виникає аж надто багато питань. Якщо то Бог сотворив людей Содоми й Гомори такими, то чому іх погубив? Змінив думку? А Каін убив Авел з Божого наказу вихрдить??

Чи "давайте не будемо говорити", бо страшно, бо мало знань, а більше ніж знаємо, знати не хочемо, бо так жити простіше???
    Не даремнр владика Гузар так часто наголошує на єввнгелізаціі, бо наш нарід, хоч катехизований, мало або й цілком не євангелізований...

• Подобається Подобається x 4
  18. Neverland

Neverland Well-Known Member

Не зовсім, але частково. Є купа можливи "шляхів". Вибираючи певний шлях, ми автоматично вдмовляємось від інших. На кожному шляху свої повороти долі, не такі як на інших.

Мудро сказано. Просто особисто в мене поняття Бог, чи Бог як любов, не асоціюється з чимось або добрим або поганим. Це просто Все, це життя, це буття і це смерть як частка життя. Це просто Абсолют, і лише він знає що є добре а що зле. Але по суті всі біди з вини людей і не біди теж. Наші злі вчинки породжують зло, яке має каратися чи відмолюватися, добрі породжують добро.

• Подобається Подобається x 2
  19. Liliyah Romanova

Не можу цитувати на айподі..

Щодо маріонетки. Не можна бути маріонеткою частково. Якщо маріонетка сама вибирає, котрц дорогу на розвилці вибрати, то це вже не маріонетка, бо в неі вже є вибір і власна воля. До речі, я вище писала про те саме, тільки іншими словами, що Бог знає, "що би було якби", а ми - ні.

Щодо Абсолюту. Християнство каже про Бога, котрий є понад доброс і злом, тому так Він не є ні добром, ні злом, інакше би він не був всемогутнім. Однак Він не створив смерть, навпаки, дав людям дерево життя, доступ до якого вони втратили після гріха, вчинення якого й спричинило іхню смериність.

20. levandivka

levandivka З яйцями...

ТАК то МИ, християни. Люди ж різні бувають.
    Нє?

Наспівуючи:
    http://www.youtube.com/watch?v=H-2pyKXEC-A