Любити всіх дітей однаково - можливо?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем guculyanka, 10 Березень 2008.

?

Любити всіх дітей однаково - можливо?

1. так

78,0%
  2. ні

22,0%
  1. Зануда

Зануда Well-Known Member

Відповідь: Любити всіх дітей однаково - можливо?

Вітаю вас! Нічого страшного. Навпаки. Чим довше тягнеться власницька поведінка дитинки, тим важче її викорінити, а наступна дитина це змінить. Різниця між дітьми не критична. У мене 1, 5 року і нічого - ображених немає. :) На початках трошки підвищилась плаксивість, вередливість, але ми ніколи не відсували її на задній план. Крім того, старша дуже делікатно відносилась до молодшої, ніколи не намагалась зробити щось погане (вщипнути, вдарити) і взагалі ніяких важких чи страшних спогадів з того часу я немаю.

2. Ірена

Ірена Well-Known Member

в нас наразі все пучком (попри те, що Остап егоїст ще той, ходить кругами довкола Сашуньки і намагається поцілувати), проблему створила прабабця малих, яка все нагадує мені, щоб я старшого не забула погодувати і т.ді т.п:girl_crazy:

3. olena

olena New Member

Я дуже давно пообіцяла собі,що маючи більше одної дитини,ніколи не зроблю між ними різниці,бо бачила на свої очі багато прикладів такої "неоднакової" любові.
    Зараз маю двох діток,різниця між ними 5,5 років.Ревнощів до молодшого братика моя донька не має,адже вона дуже хотіла сестричку чи братика,сама мене про це дуже довго просила.Ми відразу готували її до того,що деякий час мама не зможе приділяти їй стільки уваги,що маленький братик буде потребувати більше часу і ,як на мене,вона це зрозуміла.Але я завжди наголошувала й наголошую далі,що однаково люблю їх обох,бо розумію,що для неї зараз то дуже важливо.Єдине,що на початках вона ображаласьна те,що ми купуємо малому багато речей і просила щоб купували однакову кількість для неї і для нього.Але я їй пояснила,що у неї повна шафа лахів,а йому потрібно купувати все з нуля.
    Коли дивлюся як вони люблять одне одного,ще більше розумію,що ми маємо брати приклад з них-любити своїх дітей незалежно від того скільки їх у нас -одне,двоє,троє чи четверо,адже для них різниця не буде зрозумілою ніколи.

4. Indi

Indi New Member

Різниця в віці між дітьми 8 років.І коли не було ще маленької Дарусі , я не розуміла ,як можна когось ще так сильно любити ,як я любила свою старшу донечку.Нічого .Родилася Даруся, і тої любові не стало менше, а наоборот її стало в два рази більше!!!

5. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

У мене є молодший брат, і скільки нас памятаю, він завжди для батьків маленький. Ці постійні слова від мами "загрій ДИТИНІ їсти" лунали постійно, навіть до недавна, мама навіть незамислюється, що та ДИТИНА вже велика, що вона має дружину і в тої ДИТИНИ через 3 місяці народиться своя дитинка.... Але я в жодному разі нескажу, що когось мама любила більше, а когось менше, принаймі я цього не відчувала ніколи.:girl_flag_of_truce:

Зарас маю дві мацьопи і навіть не уявляю собі, як можу любити одну більше. Звичайно бувають різні випадки, наприклад, вчора молодша дуже плакала і я не могла її приспати, а старша прийшла з барабаном і дуже тішилася ним і хотіла зі мною бавитися (самі уявляєте, які почала видавати звуки) я розізлилася і насварила на старшу малу. Вона так сильно на мене обідилася, що мені аж стало соромно за свою поведінку, адже вона теж маленька дитина, яка потребує багато уваги.... Я люблю своїх діток однаково, дуже люблю, але приділяти однаково уваги наразі для мене просто неможливо. Але я роблю все для того, щоб старша не почувала себе покинутою.:girl_bye:

6. Яруська

Яруська Well-Known Member

Це в нас те саме...Моя мама кругом старшого квокче страшенно, що я часом вже сміюсь і пропоную, хай його ще цицькою погодує. Капєц якийсь.

7. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Коли народився перший синочок- разом з ним народилася величезна материнська любов.
    Коли народився другий синочок- любов подвоїлася.
    Я змалку ненавиділа коли мене запитували: Кого любиш більше- маму чи тата?
    Тепер ненавиджу коли запитують: якого сина любиш більше-молодшого чи старшого?
    Як на мене, то це абсолютно дурні запитання.

8. vernata

vernata New Member

Теж не уявляю, як можна одну дитину любити більше за іншу. У мене різниця між дітками 1 рік і 3 місяці. Ми стараємося приділяти синові стільки ж уваги, як і донечці. Йому не поясниш, що вона маленька, він сам ще маленький. Впевнена, що дітки будуть любити один одного, я вже бачу, як синочок тягнеться до сестрички, хоче її погладити, дати іграшку, а вона йому посміхається.

9. Juliasia

Juliasia Member

А ви говорите своїм дітям про те, що ви їх любите? Я говорю і досить часто, деколи задумуюсь чи не забагато :) А нещодавно почула від знайомих, що вони своєму малому ніколи такого не говорять і були здивовані коли він у них про це спитав... На їхню думку не можна привчати дитину до "телячих ніжностей", а стосовно любові, то дитина ітак розуміє, що її люблять...
    Як на мене, то говорити слова любові дитині все ж таки потрібно.

10. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Не потрібно, а необхідно!

То БЗДУРИ! Дитині необхідно знати, що її люблять. І не тільки дітям, але і дорослим. То необхідно. І власне казати, а не хай сам здогадається.
    Мені майже не казали того, а я дуууже потребувала і потребую. Тому своїй дитині кажу по надцять раз на день, що її люблю. І чоловіку не забуваю сказати. То нормально.

11. In4a

In4a Well-Known Member

Говоримо, і я, і чоловік.
    І коли вперше мій син подивився на мене своїми очима, обійняв мене і сказав "люблю маму", то сльози навернулись мені на очі...
    І ніхто мене не переконає, що це якісь "тілячі ніжності".

12. Kandya

Kandya Well-Known Member

От і у мене в сім"ї не були заведені оті телячі ніжності. Хоча всі любили один одного, діями це показували, але словами чи обіймами-поцілуночками -- ні. Зате я зі своїми дітками та чоловіком вже такими телячими ніжностями займаюсь!!!! Може і забагато? Бо пять метрів на вулиці не можу пройти, щоб когось не цьомкнути. І люблю усіх однаково, жодної різниці між ними немає (а дітей у мене троє -- старшому 3 рочки, середній три дні тому було 2, а найменшому завтра два місяці)

13. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

і у нашій сім"ї так заведено) постійно говорим донечці, що її сильно-сильно любим, і вона чує як ми з чоловік один одному це говорим, чи вдома, чи по телефону, І це нормально, дитина росте в любові і доброті з малку. І відповідно з такою любов"ю і добротою буде ставитись і до своїх рідних)