Любити всіх дітей однаково - можливо?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем guculyanka, 10 Березень 2008.

?

Любити всіх дітей однаково - можливо?

1. так

78,0%
  2. ні

22,0%
  1. Coffe13

Coffe13 Well-Known Member

Відповідь: Любити всіх дітей однаково - можливо?

Любити сильніше чи слабше - ні, а от по різному - так.

2. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

В мене колись діти запитали, "мама, а кого ти любиш більше", на що я відповіла. Уявіть, якщо вам скажуть віддати якийсь один пальчик, наприклад середній чи вказівний, який відаєте, який більше пальчик любите? Подумали і кажуть, то не можна вибрати, нам і той і той пальчик треба. А я кажу, отак і ви, як ті пальчики, різні, але вибрати не можу, і той "пальчик" люблю і той "пальчик" люблю.
    Більше не питають.

3. Олюська

Олюська Well-Known Member

І я зараз часто про таке думаю. Так сильно люблю своє чудо, що не уявляю, чи зможу я так любити другу, третю... І часами мене так мучить та думка, бо дток хочу багато. То певно, прояв егоїзму, правда?

4. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ні, то прояв здорового глузду та бажання бути справедливою, яке при потребі трансформується в правильну поведінку та вдалий вибір :)
    Гірше коли про це не думають та не аналізують.
    Мене також іноді мучить це питання, але я налаштовуюсь на позитив, буду намагатись проявляти свою любов однаково, бо любити напевно бути порівну :)

5. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Я обох діток люблю однаково сильно і за них будь-кого в баранячий ріг скручу:)
    Але коли одна дитина старша, а інша менша, то все рівно ставлення буде різне, бо зі старшої вже можна шось вимагати, чогось очікувати, а з меншої - ні. На старшу можна трошки гримнути, коли вже геть не слухається, а з меншою свої методи...
    Я не розумію, як можна одного любити більше,а іншого менше - це ж твої діти, ти їх всіх народила, ти їх всіх виховуєш! Якщо така диференціація присутня, значить, шось в сім"ї не так...

6. meros

meros New Member

любити одинаково не можливо!
    Бо дітки різні!
    От в мене старший бешкетник невиносимий, та дуже розумний 3 роки - віршик вчить за два повторення, тай знає все куди і для чого, а робить навпаки!
    Молодший повторює за ним!
    Та двох по-різному люблю: старший знає, що спитати, що розказати, коли я зла, а молодший просто - миле дитятко, яке хоче ласки і уваги! бо старший в обійми не часто кидається!!
    І таких ситуацій море!
    мається на увазі, що за різні поступки по-різному любиш, не менше чи більше, а іменно за що!
    я молодша в сі'ї, то від мами більше уваги отримувала, а сестра - знову любов більше матеріальну цінить, тому і їй її таку дають!
    Наговорила, а чи хтось крім мене то зрозуміє!
    Хоч мені полнгшало!
    Дякую!

7. Aster

Aster Well-Known Member

Якщо одинаково любити не можна, тоді розкажіть - ви можете сказати, кого з діток любите більше? Не нам скажіть, собі. Можете? Якщо так, то тоді дійсно - не буває одинакової любові до різних дітей.

А якщо ви навіть самі собі не можете визначитися, кого з дітей любите більше, то просте математичне правило підказує - любов до дітей ОДНАКОВА. А "за що" і "як виявляється" - не важливо.

8. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Може то і офф, але ви знаєте, тільки що подивилась фільм "Вибір Софі". В одній із сцен, де головна героїня попала в концтабір з двома дітьми їй дали на вибір, щоб вона обрала когось з дітей, якого кинуть в пічку, а якщо не обере, то кинуть обох. Особисто мені потекли сльози і я зразу додала до своєї молитви прохання про те, щоб мене життя ніколи не ставило перед таким вибором.

9. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А ми справуємося. Марко ревнував в перші дні, а тепер гладить і цілує братика. Правда часто цицяємося одночасно :) Я Михайлика годує, а Марко підбігає і каже - двоє :) Поки маленький спить бавимося разом, страраюся, а там побачимо

10. Sonne

Sonne Well-Known Member

Відповідь: А я не хочу другої дитини!

А чи не буде тебе гризти совість за те що приділятимеш багато уваги другій дитині, а на Іру знову буде менше часу?

Останнє редагування: 25 Листопад 2009
  11. Зануда

Зануда Well-Known Member

А чому відразу така драматична постановка питання? Наскільки видно з лінієчки - дитина у вас одна, але ви вже знаєте, що з народженням другої дитини перша автоматично буде занедбана і обділена...
    А ну, зголосіться мами двох і більше дітей і розкажіть нам страшні історії про запущених і обділених увагою старших дітей

Останнє редагування модератором: 25 Листопад 2009
  12. Usmishka

Власне, думаю, що швидше молодша постраждає-бо з Ірою на початках буде явно цікавіше :)
    Насправді не знаю, загадувати не буду, час все покаже і розставить на місця, але багато що буду робити по іншому, але намагатимусь порівну :)

13. Sonne

Sonne Well-Known Member

Та в тому той справа, що пора ставити нову лінієчку. Несподіванка сталася:) І ось тепер мені страшно. Не знаю, як зробити так, щоб не образити жодної з моїх дітей. Однозначно Софії зможу приділяти менше уваги, ніж тепер. Ще вона дико ревнує мене до чоловіка і я боюся собі уявити, як вона поставиться до братика/сестрички.
    Хоча я завжди впевнена була, що хочу мати двох дітей і з не дуже великою різницею у віці. Я молодша від сестри на 7 років і в нас мало завжди було точок дотику. З віком спільного більше не стало: живемо на різних континентах, я -сім"я, сестра - робота.

14. Usmishka

ВІТАЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    То що ти тут робиш, тобі треба не альтернативні думки читати а позитивно налаштовуватись! Як чоловік відреагував????
    Я думаю, так і має бути, раз сталося-то значить така воля Божа, і все буде ОДНОЗНАЧНО добре, тим більше, що ти ПРЕКРАСНА МАМА!!!

15. Leila

Leila Well-Known Member

Sonne, а скільки вашій дитинці старшій, наперед не накручуйте себе, помаленьку все складеться, вирішуйте проблеми по мірі їх настання, зараз головне щоб друга ляля була здорова,

16. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

а як давно виникла ревність (чи можете припустити внаслідок чого?), і в чому вона проявляється?

17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Мене ті самі слова насторожили. Як на мене, якщо дитина ревнує до тата, значить, мама десь оступилася в вихованні.
    У нас, здається, лише раз почали проявлятися ознаки ревнощів, але ми максимально показували, що любов може взаємоіснувати без проблем і все перейшло. Хіба з татком дуріють часом "моя мама, ні! моя мама", але то завжди зі сміхами й несерйозно. Переважно дитина навіть на таке не реагує.

18. Sonne

Sonne Well-Known Member

В мого чоловіка все вирішується просто: є гроші - нема проблем. Мені б хотілося, щоб він більше часу приділяв донечці, а він заявляє - візьмемо няню. Я не няню хочу, а тата для доньки! З двома дітьми питання для мене вдвічі болючіше.
    Ревність мала проявляє подібно як поводився пес чоловіка, коли ми тільки починали зустрічатися. Якщо ми йшли за руку, то він мусів бігти посередині. От так і мала, якщо тато обнімає маму, то її місце посередині. Якщо не пускають, то починається безконечне пісь-пісь, пий-пий, мама вставай. Це нормальна поведінка?

19. Usmishka

Для нас то також трохи болюча тема, але в нашого тата стільки обовязків появилось через мааму :), яка "не вміє сама покупати", в неділю не йде гуляти, "не завжди може нагодувати", і то окрім того, що тато наш доцю обожнює і попри всю свою лінь і з власної ініціативи приділяє троха часу, але мені завжди мало:), часто прошу просто бути присутнім при наших іграх, дитина тоді радяк слоник.
    Ревнощів в нас немає, але якось чоловік не дуже звикший проявляти свої почуття вербально, в основному я можу підійти обійняти і т.д., то в нього з сімї, вони всі дуже замкнуті, нажаль.

20. Sonne

Sonne Well-Known Member

В нас виходить трохи більша різниця, ніж у вас,- 2р.5м. Поділіться, як виглядає ваш день, чи вдалося обійтися без ревнощів. В мене такий каламбур в голові, не уявляю, як то все має виглядати...