Любити всіх дітей однаково - можливо?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем guculyanka, 10 Березень 2008.

?

Любити всіх дітей однаково - можливо?

1. так

78,0%
  2. ні

22,0%
  1. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: Любити всіх дітей однаково - можливо?

От в нас так було. мама казала як народився малий то я так ревнувала - вдягала його шапочки, тулилася, просила погладити мене, але мама немала часу бо в нас в той час бабця лежала невстаючи і мама мусила все поробити, наварити, пеленки попрати. Скінчилося все дуже негативно - я вивалила малого з візка і мама лежала з ним в Охмадиті з струсом мозку. Після того мама сама призналася що малого любить більше бо вона себе за той випадок почуває винною. А брат тим користається.

2. Зануда

Зануда Well-Known Member

Коли я якось сказала до меншої (намагаючись вмовити її взяти участь у складанні іграшок) "зозулька" - ой що почалось! Старша так ридала "а ти мене не назвала зозулькою" "я назвала тебе котиком" "я не котик! я зозулька":D
    Тепер я завжди називаю обох однаково - або всі мишки або котики або зайчики і далі за списком :)

• Подобається Подобається x 12
  3. Гелена

Гелена Well-Known Member

нащо ви так за інших розписуєтеся?
    тяжко повірити що можна не менше любити одну дитину, ніж іншу?
    або взагалі не любити?
    мені легко вірити в це, бо знаю, що почуттями керувати тяжко і люди навіть не завжди про це задумуються

але. я собі не уявляю що я так могла би коли будуть інші діти
    чим більше про це думаю, тим більше відчуваю, що всі мої рідні діти, всіх любила би однаково
    як когось більше, а когось менше?
    виявляла може би по-різному, залежно від дитини, від характеру, від потреб, але не уявляю, що свою одну дитину могла би любити більше, ніж іншу, або взагалі не любити

якби відчувала, що якусь дитину люблю менше, то старалася би полюбити її так само, бо мене би совість замучила, що я хоч в душі, але кривджу одну дитину
    тут Ука права - навчитися любити своїх дітей однаково можна і треба
    головне тут розуміння, хто розуміє, що має любити однаково і хоче цього, той любити буде
    а хто думає, що нормально мати улюблену дитину, то й і не прикладе ніяких зусиль аби любити всіх однаково

і ще - думаю якщо є улюблена дитина, то не робити різниці дуже важко
    практично неможливо
    це так тільки здається, що різниці не зробите навіть якщо буде хтось більше любимий
    рано чи пізно це проявиться в ставленні до дітей

• Подобається Подобається x 2
  4. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

ого, це дійсно ревнощі

Зоряна, а як зараз відносини з братом - то повпливало, чи ні?

В моїх знайомих народилась друга дитина - хлопчик, дівчинці було 2,5 р. Що то було!!! Як вона ревнувала! Почала знову пісяти в штани, говорити, як маленька дитинка, а до того все чітко і гарно вимовляла, на руки посітйно лізла, малого тероризувала...........:sad: :sad:

5. Ірена

Ірена Well-Known Member

в наших знайомих був випадок, що хлопчик маленьку сестричку викинув з вікна...але вона дивом впала у підодіяльник, що сушився поверхом нижче...т чим скінчилася та історія незнаю, непам"ятаю, сама ще мала була

6. guculyanka

тобто, все залежить від батьків

• Подобається Подобається x 1
  7. Ірена

Ірена Well-Known Member

а брат мій дворідний (мій ровесник) так любив молодшого (на 7 років), що місячного його нагодував шоколадними цукерками:)
    але то від любові

• Подобається Подобається x 3
  8. guculyanka

Я не пам*ятаю, щоб дуже ревнувала. Спочатку, як брат народився, пам*ятаю, засинала, нє - прикидалась, що заснула, а все чула - на батьківському ліжку, щоб мене несли на руках :sad: . І ще забирала в малого пляшку з сумішшю, все сама висмоктувала, таке воно смачне було, а я як маленька...:) :) Але на стосунки з братом ті ревнощі не вплинули.

9. Ірена

Ірена Well-Known Member

любов і її виявлення - різні речі. ми можемо любити багатьох людей (не кажучи вже про рідну кровинку), але ж ми ставимося до всіх по різному,бо вони по-різному того потребують, а оскільки двох однакових дітей нема...

10. Гелена

Гелена Well-Known Member

я про це і кажу, що виявляла може би по-різному, але любила би однаково
    а що значить любити менше, любити більше?
    більше шкода одну дитину як впаде і вдариться, а іншу як впаде менше шкода?
    чи обох однаково шкода? якщо шкода однаково, то люблять однаково,
    хоч можна одній дитині дати по задниці, а другу втішити - залежно від ситуації

Додано через 2 хвилини
    я так думаю
    не від того яка чемна, яка нечемна, яка розумніша, яка ше там щось
    кожна дитина особлива, а всі рідні
    я відчуваю якби зараз мала троє, то всіх би любила однаково :)

Додано через 6 хвилин
    а дитячі ревнощі то інша тема, діти по різному сприймають появу братика чи сестрички, то зрозуміло, але з часом минає, якщо батьки дадуть дитині відчути що люблять їх обох і пояснять чому не має бути ревнощів

я не пам’ятаю чи ревнувала до брата, якого мама і досі любить більше, але це на стосунках ніяк не позначається
    він же не винний в тому, що мама його більше любить
    він всеодно мій єдиний рідний брат, то як його не любити?
    особливо на відстані, бо характер його мені зовсім не подобається :)

• Подобається Подобається x 3
  11. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

хто тут за інших розписується? :scare: я ж не пишу, що от в п. Гелени в сімї одна любов до всіх, чи в п. Гуцуляночки, чи в п. Зануди :) я просто кажу, що любов одна. це дуже філософське поняття, адже суть любові полягає в самій любові. для чого існує Любов? для Любові.

12. Гелена

Гелена Well-Known Member

бачте, ви як завжди в хмарах літаєте, а я по землі ходжу :)
    то не розділ філософії, а ми не філософський трактат пишемо, а говоримо про те як воно є в житті
    без образ :)

13. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

без образ ;)

в житті воно 100 разів важче ніж в філософії, а з точки зору філософії ми навіть не можемо сказати хто такі люди, що вони відчувають, чому відчувають любов і навіть якщо ви це все мені скажете це буде лише ваше свідоме (а що таке свідомість?) розуміння цих понять, що буде як мінімум в одному аспекті відрізнятися від мого розуміння і аж до нескінченності.

14. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А ми так і тата називаємо, бо також нераз гніваються. Ще одна дитина... Ось цю дитину напевно таки люблю інакше :D:D:D

• Подобається Подобається x 7
  15. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ні, я думаю не повпливало - ми в добрих відносинах. Та й ні він ні я того не пам"ятаємо :)

16. Зануда

Зануда Well-Known Member

А наш тато терпіти не може усіх тих "котя", "зая":D і якби почув таке на свою адресу:aggressive: :D :D :D В нього скромні запотребування - "умєньшитєльно-ласкатєльно" його ім"я і він відразу відкликається.:)

17. poputochka

poputochka Well-Known Member

А в мене саме зараз така ситуація. Маю двох донечок -5 років і 6 місяців. Навіть не намагалась визначитись, кого люблю більше, але перед старшою якось підсвідомо почуваю себе винною,особливо коли бракує часу, щоб нею займатись,а вона починає себе погано поводити. До того ж старшенька постійно питає- кого ти любиш більше? Рятує тільки вичитана в журналі фраза- люблю однаково, але тебе довше.
    А може я це все так сприймаю, бо маю старшу сестру, яка дотепер вважає, що батьки любили мене більше.

18. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

А ще таке можна почути:"А тобі не можна, ти ще малий" :)

Дітей таки любимо однаково. Просто стається, що одна дитина тягає за якісь уявні ниточки нашого серця більше, друга - менше.

А якщо й видається, що оцю люблю, а цю - вже так собі, то любимо ми хіба якісь власні вимріяні образи чи ідеали.

Це всього лиш моя думка, звичайно. :)

19. SPRING

SPRING New Member

У мене двоє дітей,дівчинка і хлопчик. Назарка я люблю більше,він ще й молодший,але я чула,що це нормально,якщо в сім"ї є різнополі діти,то мама більше любить сина, а тато-дочку.

20. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

я була старшою , брат молодший на 2 роки, то було дуже образливо чути"ти старша, будь розумніша" і т.д., я кричала тоді, що не хочу буди старшою....І ще, хоч мама все казала, що любить нас однаково, та брату дозволялось і попускалось білше....Так є і дотепер. Можливо мені бракло саме маминої уваги....бо якось так получалось, що я теж білше таємниць татові розказувала...Ставши сама мамою, я багато на що переглянула і змінила думку, але...дитячі образи чомус ьвсе-одно тримаються і відчуття того, що брата мама любить більше - теж:girl_sad: