Лікування чи антибіотикотерапія?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем kraplynka, 11 Листопад 2013.

1. Talya

Talya Well-Known Member

Відповідь: Лікування чи антибіотикотерапія?

Ніколь мене випередила)))

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

якби я обирала, то малому на мокрий кашель дала би лазолван - відхаркати то все. Якщо вже щось аптечне. У нас теж вологий кашель булькаючий був, небулайзер і мать і мачеха не допомагали, на лазолвані ( пили флавамед, то те саме) відхаркали за 4-5 днів все начисто.
    Сухий кашель в своїх я лікую пектолваном плющ - він добре його в вологий переводить і більш натуральний за ереспал.
    Ереспал призначають тому що він 3в1, він і частково знімає набряк і діє як антигістамінний, він і запалення частково знімає, він і відхаркує і припиняє кашель, ну але нам щось він не допомагає взагалі.

---------- Додано в 17:54 ---------- Попередній допис був написаний в 17:53 ----------

синево може і робить якщо по суботах працює, медіс на некрасова точно робить.

3. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

---------- Додано в 18:07 ---------- Попередній допис був написаний в 18:05 ----------

дякую за те, що відгукнулися... Ви мені вже не вперше радите щодо антибіотиків )))
    я така розгублена в даний момент..., що навіть розсудливо мислити не спроможна... вміють вони лікувати антибіотиками...

4. Almariel

Almariel Well-Known Member

я говорила про сиропчик типу Проспану, не лазолван. Але вам дивитися самій.

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

лазолван, амброксол, амбробене, флавамен і ще здається був "ліки ведмедика БО" це є все амброксол, просто під різними торговими марками ну і ціною.
    лоратидин щоб наверняка зняти алергію, яку до речі ереспал своєми компонентами може викликати ( смаком і кольором наприклад, і до речі у багатьох таки викликає) а ношпа - ну допускаю через те що вона знімає спазм, і в легенях також, і колись ще давно ( в часи мого дитинства) коли лікували діток і не мали під руками скажімо еуфіліну, то давали но-шпу, еффект приблизно той самой.
    а умкалор до речі теж вважається щось типу природнього антибіотика, бо в складі має такі компоненти які чинять антибактеріальну активність на бактерії + імуностимулюючий еффект і т.д. ну але да, в порівнянні з і звичайними антибіотиками він безпечніший, правдае і чуть слабший, але не завжди треба одразу важку артиллерію при кашлі без ускладнень.

6. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

ось це в нас наразі ще актуально, не дуже малий відхаркує, взагалі кашляє рідко, хоча кашель мокрий. сьогодні лікарка вже сімейна, послухала, і хрипів не виявила, проте наполягала на прийомі антибіотика "бо я сумніваюся, що він так викарабкається". ну і як альтернативу виписала умкалор, бо я сказала, що цього не хочу без крайньої необхідності.
    старшій сьогодні йшла здавати аналізи і відповідно до сімейної теж потрапили - хрипів немає - про лікування антибіотиком навіть мова не йшла. від п'ятниці ми приймали ереспал, лазолван і ношпу при потребі (переважно наніч, щоб не було задушливого кашлю, і це допомагало). без антибіотика обійшлися (дякую дівчатам, що відрадили). отак - то наші лікарі займаються антибіотикотерапією без потреби...

• Смішно Смішно x 1
  7. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

стараюсь лікувати дітей антибіотиками лише в крайніх випадках.
    Зараз маю таку ситуацію з 7-річною донею: прийшла зі школи ще 5 днів тому з болем з одної строни шиї і великим набряком в цій зоні, темп.була 37,1, вище не піднімалась. Я вже подумала, що в нас паротит, але на ранок припухлість зменшилась, та темп. далі була 37,1. Малу оглянула сімейна і сказала, що в неї лімфаденіт, почали приймати лоратидин і глюконат кальцію (ще призначала анаферон, але його я не давала дитині). Сьогодні вже 5 день, лімфовузол вже менший,але все одно більший ніж з іншої сторони шиї, темп. далі 37,1-37,2, дільнича сказала - без антибіотика не обійдемось..Поки ще не купувала, завтра планую спочатку аналізи малій поздавати, подивитись результати...
    Може хтось мав схожу ситуацію зі здоров"ям дітей? лікувались антибіотиками?

8. Diana

Diana мрійниця

може варто ще в одного лікаря проконсультуватися, як на мене то схоже на паротит. колись мала мала збільшений лімфовузол, однак не так виражено то давали лімфоміазот та якись компрес, помогло

9. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

без аналізів ситуація є не дуже зрозумілою...

10. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Ага, а без аналізів можна обійтись :)
    Це може бути просто вірусна інфекція, а може щось інше, але як визначити на око?

От в нас зараз шоє - 34, лейкоцити - 11.6 але Гайдук каже, що то вірус такий і ніякий антибіотик для нас не потрібний.

11. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

вже маю результати аналізів - вони можна сказати ідеальні!!! дільнича була здивована результатами аналізів, бо лімфовузли в малої далі збільшені, правда вже менші, ніж були, температури вже немає зовсім. Добре, що я не почала давати антибіотик, який нам прописали, тепер казала наша сімейна вже не потрібно:), сказала пропити курс лімфоміозиту.

12. SoloGalka

SoloGalka Moderator Команда форуму

Вже другий тиждень лікуємось
    Якусь вірусяку хапнули (не з садочку, бо тоді ми не ходили)
    Малий вчора від 17год і до 2гочі тааак кашляв, що то був винос мозгів
    Соплі по задній стінці йому стікають і деруть горло
    І так на хвилину по декілька разів
    Небулайзер, Біопарокс, Лоратадин - йшло все, але без результатно
    О 2ночі він все те "добро" вирвав, аж тоді йому стало легше і дитина заснула
    Сьогодні купила в аптеці Лазолван для небулайзера (старий розчин закінчився)
    і якусь фігню для лікування соплів - 200 з гаком грн. як не було :girl_in_dreams:
    Бліііін, дорого тепер хворіти.... :8:
    Антибіотик принципово не хочу, бо поки обходимось
    Дай Боже, щоб не знадобилось :scratch_one-s_head:

13. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Нам Біопарокс (місцевий антибіотик) ще жодного разу не допоміг. А ще більше ускладнює ситуацію. Кашель від нього мали жахливий.
    Але якщо ви схопили вірус, то для чого Біопарокс?
    А кашель у вас який? Вологий чи сухий?
    "Фігня для носа", цікава назва )))) соплі які? зелено-жовті? Бо якщо прозорі, то ніякого лікування не потрібно. Гарно промивати ніс і все.

14. Hexe

Hexe Well-Known Member

а чого в охмадит не з"їздила, тобі ж там відносно близько?до лора б сходила:)кровушку здала(там до речі,дуже добре роблять)

15. Diana

Diana мрійниця

у малої все почалася із закислих та червоних очей, потім ніс закладений та на наступний день жовто-зелені соплі, трошки лаючий кашель, але температури нема, хоча як на мене то все схоже на вірус

16. kraplynka

kraplynka реалістка

У нас з Біопароксом та сама історія - що в мене, що в малої. У мене від нього такі відчуття наче мене щось лоскоче в горлі страшенно, і спричиняє кашель страшний, аж до нудоти.
    Схоже на аденовірусну.

17. SoloGalka

SoloGalka Moderator Команда форуму

Педіатр виписала, бо горло дуууже червоне було
    Був сухий, потім вологий, а потім тільки підкашлював від подразнення соплями горла
    Ага, і після "нічого не лікування" одразу отит, дякі, вже мали такий випадок

ОК, але то вже наступного тижня, для перевірки

18. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Дівчата, ви полівітаміни даєте діткам?
    Вік 2 роки, майже місяць з перемінним успіхом лікуємо застуду. Вчора були в лікаря - вже практично здорова дитина була. Сьогодні 37С, чхання, і соплі як в перший раз.. :sad:
    Думаю які би то вітаміни купити..

19. Hexe

Hexe Well-Known Member

а може це у вас алергічне?? нам теж алергічний риніт лікували як віруску(довгий час і безрезультатно) - Т 37, нежить, чхає,очі сльозяться.

20. Temenjagka

Temenjagka New Member

Добрий вечір) Доні 2 рочки мали температуру в обід 38.5, збили нурофеном до 37.8 решту дня. Дууже червоне горло і кашель з болями. Лікарка виписала Ереспал, септіфріл, бісептол і флюдітек. Що можна дати дитині щоб полегшити той кашель? Сказала що за два дні призначить антибіотик, я проти.