Ліки та грудне вигодовування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Katrin, 22 Березень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Katrin

Katrin Well-Known Member

Перевіряти сумісність лікарського препарату з ГВ за назвою діючого препарату латиною (є в інструкції).

Ще один сайт для перевірки сумісності ліків з грудним вигодовуванням, уркаїнською MamaPharma

сайт німецькою мовою: Embryotox - Arzneimittelsicherheit in Schwangerschaft und Stillzeit: Datenbank Medikamente und Wirkstoffe: Wirkstoffe (Auswahl)

Дарма смієтесь, сьогодні якраз купила парацетамол, так там в протипоказах і є "вагітність та годування груддю"

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: повышенная чувствительность к препарату, нарушения функции печени и почек, сахарный диабет, заболевания крови, период беременности и кормления грудью.

Останнє редагування модератором: 7 Лютий 2018
    • Подобається Подобається x 2
  2. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

Відповідь: Ліки та грудне вигодовування

А біля дитинки одягати маску чи треба обмежувати перебування з нею? Ще не пробувала цитрусові окрім лимона в чаі, алергії не викликав

3. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а лісобакт?

4. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

ні. то вже не допоможе)) то би мало сенс якщо чоловік захворів а не мама)

здається теж. не пам"ятаю. мені завжди фарингосепт діє. хіба як дуже дуже, то стрепсілс але той, що на основі флірбупрофену. а взагалі полоскання содою, йодом, сіллю)

5. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

Дякую буду зараз лікуватись

6. glasses

glasses Member

Я той раз фарингосептом рятувалась, його можна при ГВ

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

завтра маю рвати зуба. як вийде анестезія, то ж воно ще буде боліти? які таблетки можна?

8. olerusya

olerusya sweet candy ;)

мені лікар прописав Рапідол, бо болі були дуже сильні, там в основі парацетамол. Але я не провіряла ніде в неті їх безпечність, тому не можу 100% радити...

9. Женічка

Женічка Well-Known Member

Iбупром, кетанов.

10. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Я брала ібупрофен, потрійне дозування (залишилось з післяпологового періоду).

11. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

На днях вирвали зуб:) Можна ібупрофен.
    Я випила аж одну таблетку Імету (ібупрофен) і то напевно більше з переляку, щоб часом не боліло. Гострого болю не було практично.

12. littlebird

littlebird Well-Known Member

---------- Додано в 10:03 ---------- Попередній допис був написаний в 09:50 ----------

Відчуваю, що захворіла. Пчихаю, кашляю. Це перший раз за останні два роки. Чим рятуватись, щоб малюкові не нашкодити?

13. Almariel

14. Fistawka

Я ніц не буду робити:) Буду беззуба. Мені 8-ку видаляли. Без них можна жити))

15. Женічка

Женічка Well-Known Member

мою страшнезну зубну біль ібупрофен не брав ні в яких дозах, зате після двох таблеток кетонову я забула про все :) о, як згадаю.
    мені пів року тому видалили нижню шістку ліву, 15 років тому зле полікувала й утворилась кінська гранульома, біль словами не передати.
    до чого я веду, якщо без вісімки жити можливо :), то без шістки - досить скрутно :) от так, на пустому місці, при нормальних здорових зубах, на яких навіть камінчика за все життя не було, я отримала вакантне місце у роті :sad:
    імплант - і дорого, і страшно, ну а привагітності його точно ставити нізя. а хотілось би зробити лад з тим моїм вакантним місцем ще до народження третьої дитини.

16. Almariel

якщо 5-ка і 7-ка на місці, то можна місток. чи він має якісь суттєві недоліки?

17. Fistawka

Хто? Місток?
    Звісно має. То треба спилювати один, а в гіршому випадку два, здорових зуба.

18. littlebird

littlebird Well-Known Member

19. Almariel

от біда, тоді і я буду беззуба((

20. Amilada

Amilada Well-Known Member

Коли практично нема зуба, але е міцний корінь, можна на нього вдягти коронку. Так само у вагітність не полікувала, мусила з другого місяця малого по стоматологах ходити. То мені лишили корінь, на нього з якогось металу наростили культю, на неї одягнули коронку. Аби у вагітність полікувала- не мала б такого клопоту нині.

21. Almariel

нє, то мені вже корінь виривали - він болів страшенно.
    я уже бежжуба, чекаю, коли буде боліти)))) буду заливатися дитячим ібупрофеном-сиропом, на крайняк маю якийсь "доломо" - в інструкції написано що при ГВ можна, е-лактанція видає ризик 1.