Ліки та грудне вигодовування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Katrin, 22 Березень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Katrin

Katrin Well-Known Member

Перевіряти сумісність лікарського препарату з ГВ за назвою діючого препарату латиною (є в інструкції).

Ще один сайт для перевірки сумісності ліків з грудним вигодовуванням, уркаїнською MamaPharma

сайт німецькою мовою: Embryotox - Arzneimittelsicherheit in Schwangerschaft und Stillzeit: Datenbank Medikamente und Wirkstoffe: Wirkstoffe (Auswahl)

Дарма смієтесь, сьогодні якраз купила парацетамол, так там в протипоказах і є "вагітність та годування груддю"

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: повышенная чувствительность к препарату, нарушения функции печени и почек, сахарный диабет, заболевания крови, период беременности и кормления грудью.

Останнє редагування модератором: 7 Лютий 2018
    • Подобається Подобається x 2
  2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Ліки та грудне вигодовування

Glasses, при лактаціі пролактин по любе буде вище норми

3. glasses

glasses Member

І то зрозуміло.
    Короч, в мене ступор, бо такого повороту подій я не очікувала.
    Буду консультуватись.

4. Megan

Megan Well-Known Member

В мене така ж ситуація. Лікар каже, що наразі ми нічого не робимо, це на фоні ГВ, просто спостерігаємо. Коли закінчимо з годуванням, гормони стануть на місце, тоді будемо дивитись що далі, може бути таке, що проблема зникне.
    Так що вам однозначно ще треба консультуватись з кимось.
    До речі, моя Г похвалила, що ми ще досі годуємось.

5. Matvijko

Matvijko Мамуся в декреті...

Вклинюсь і ще я! Щодо ерозії, перед вагітністю мені теж поставили діагноз, що така складна ерозія чуть не початок раку і тільки оперувати, при тому, що я ще не народжувала. Я обійшла тоді дуже багато лікарів, порядка 10, і лише одна взялася за лікування і то не антибіотиками, а простим екстрактом чистотілу. Незнаю, як то при ГВ би виглядало, чи він не є шкідливим, але то внутрішня обробка і за 3 таких процедури мене вилікували, а через 3 місяці я завагітніла. До чого я то все, до того, щоб шукати толкового лікаря, який би підійшов, і якому можна було б довіритись, а потім зважувати відлучення і т. д. Тримайся...

6. glasses

glasses Member

Тобто у вас теж псевдоерозія?
    А можна дати контакти лікаря?

7. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

---------- Додано в 12:37 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ----------

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну там не все так просто, легко, швидко, і дешево.
    правильно робите, я консультувалась з 4-ма лікарями : з к-ки Альтернатива, в ЖК в поліклініці, в Томича з Батальної і у Вереснюк з центру планування і здоровья жінки, і жоден з них не заікнувсі про те щоб вже і негайно кидати ГВ. Лише Вереснюк, яка займалась моєю ерозією, власне лікувала і врешті вилікувала сказала що ГВ трішки ускладніє процес лікуванні бо треба підбирати ліки і методи лікування так щоб медпрепарати або по мінімуму або не попадали в грудне молоко або не шкодили дитині.
    псевдоерозію ви можете кагбе не лікувати, але вона в любий момент може стати не псевдо, а може набути атипових клітин і взагалі, це все не жарти. Звичайно і з тим живуть, але я наприклад вважаю що якщо мжна вилікувати то це варто зробити і не запускати.

Я вам зараз ПП напишу з повною історією мого лікування, але зауважу щоб вас заспокоїти що вилікувати реально, і на ГВ, і ліки підбираються нормально, моєму малому на час лікування було 1,3 і звичайно про припинення ГВ не було мови бо він би цього не витримав, але вилікували, так що не нервуйтесь, просто проконсультуйтесь ще в лікарів.
    п.с. щоб вкратце - у мене була ерозія на всю видиму поверхню ШМ, прижигала радіохвилями, лікувала взагальному з середини вересня до кінця року. В травні була на контрольному огляді, все зажило.

9. invisible

invisible Well-Known Member

Ну звичайно залежить від типу, стадії. В мене 7 років тому була значна ерозія, була підозра на дисплазію, робили біопсію для уточнення діагнозу. То припалили азотом (лікувалася у Верніковського, подякувала скільки вважала за потрібне), зажило нормально, тьфу-тьфу, на пологи не вплинуло. Зараз правда налякалася Оліною історією, треба піти до лікаря, бо вже більше року не була...

10. glasses

glasses Member

Але йди до позитивних до ГВ:)
    В мене оцей розподіл, що я там писала, то також казала, що є підозра на дисплазію.
    ДівчаточкА, усім дуже дякую, особливо Ніколь, мене дужеееееееее підтримала своєю історією і я ожила:)
    Мене інколи треба чимось гримнути і я на землі:))))

11. Megan

Megan Well-Known Member

Якщо це ви мене питали, то можу в пп написати. Якщо ще актуально.
    Ви головне не панікуйте. Тримайтесь.

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

вам зробили кріо.
    воно то заживе чим би не припікали, але кріо може залишати рубці, не у всх і не завжди але може. Радіохвилі на сьогодні вважається найбільш щадяшім методом лікування. Хочаб той факт що виділень після тої процедури меньше і проходять вони швидше нж після кріо. Але не всі лікарі знають де роблять радіохвильову деструкцію, не всі туди направляють, да у Львові по факту на пальцях можна перелічити заклади де використовують цей метод.

13. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Маю перелом, поклали гіпс. Біль посилюється, боюсь не витримаю так всю ніч. Що можна з сильніших обезболюючих, вже випила два ібупрофени результату нема?

14. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Скільки дитині і як часто годується?
    Lactancia каже , що кетанов 0 рівень має

15. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Нам майже 2 роки, циця тільки вночі. Як відправлю чоловіка з нею в іншу кімнату, то до ранку буду вільна.
    Дякую.

16. uliana

uliana Well-Known Member

Дівчатка,хелп! чи можна приймати салофальк в таблетках? ми ще такі маленькі,але дуже потребую лікування!

17. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Можна. ризик =0.

18. Amilada

Amilada Well-Known Member

Отже лікую зуби. Відчуваю хлористий присмак в роті від ліків що для нерва. Стоматолог каже ні би не мало впливати на молоко. Та молого вчора цілий день животик крутив- не міг прокакатись. Нині ж тричі від ранку рідким какав, в останьому памперсі знайшла кровянисті вкрапленя. Шо то робити- зуби не лікувати?! Чи може мені для печінки якісь ліки пити, щоб ліпше то фільтрували.
    Взагалі скеруйте мене де почитати про утворення молока, що впливає, як шкідливі речовини з мого організму передаються молоку.

19. lforum

lforum New Member

абсолютно не всі ліки потраплають з організму мами до грудного молока . є навіть антибіотики, які можливо вживати при грудному вигодовуванні. Я саме так від бронхіту лікувалася.

20. glasses

glasses Member

Дівчата, а якщо потрібен рентген зуба?

21. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

можна. навіть якщо рентген всього тіла, то можна.