Ліки та грудне вигодовування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Katrin, 22 Березень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Katrin

Katrin Well-Known Member

Перевіряти сумісність лікарського препарату з ГВ за назвою діючого препарату латиною (є в інструкції).

Ще один сайт для перевірки сумісності ліків з грудним вигодовуванням, уркаїнською MamaPharma

сайт німецькою мовою: Embryotox - Arzneimittelsicherheit in Schwangerschaft und Stillzeit: Datenbank Medikamente und Wirkstoffe: Wirkstoffe (Auswahl)

Дарма смієтесь, сьогодні якраз купила парацетамол, так там в протипоказах і є "вагітність та годування груддю"

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: повышенная чувствительность к препарату, нарушения функции печени и почек, сахарный диабет, заболевания крови, период беременности и кормления грудью.

Останнє редагування модератором: 7 Лютий 2018
    • Подобається Подобається x 2
  2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Ліки та грудне вигодовування

Ой, я в них не розуміюсь.
    Мабуть звичайною,якщо казала цідити молоко.
    То шо, сціджувати, дівчата?

3. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

а позвонити перепитати чим саме знеболили?

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я не маю телефона.
    Але думаю певно щось звичайне.
    Хоча я лікувала зуби з наркозом і ніколи ніц не цідила, а тут мене лікар так строго наказала сцідити, що я от сама не знаю.

---------- Додано в 13:17 ---------- Попередній допис був написаний в 12:28 ----------

Так, ну, все, малий вже приклався і мене не питався...)
    Не знаю чим то буде грозити, але в будь-якому випадку вже як є.

5. Ylyona

Ylyona New Member

Мамочки. Порадьте.
    Які ви вітаміни ( таблетки) приймали під час годування. Я дуже схудла, виснажена дуже. Мені приписали Prenatal forte. Містить фолієву кислоту та йод. Почала приймати. Малий почав не так себе вести, незнаю чи це з таблетками звязано чи це він капризнічає на зуби, ще ніодного зубчика невилізло а нам скоро 9 місяці!

Останнє редагування модератором: 17 Травень 2014
  6. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

В мене подруга весь період вагітності і ГВ приймала
    її малому нічого не було.

7. Ylyona

Ylyona New Member

Значить це у нас зубки. Буду приймати дальше.

8. sofka08

sofka08 kasperjonoks

Дівчата підкажіть, дуже болить плече. Колись вже таке було, руки підняти не можу,і вбік повернути теж, лягти на бік, то страшні болі в плечі, запальний процес, колись кололи уколи і пройшло, зараз ГВ, зрозуміло, що тепер так не можна. Лікар порадив перцовий пластирь на плече і між лопатки, + натирання спиртом. Спиртом точно натирати не можна, а от пластирь безпечний? Можливо ще щось можна зробити?

Надіслано від мого Transformer Prime TF201, використовуючи Tapatalk

9. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

sofka08, знаю можна диклофенаком натирати. якщо допомагає. бо в мене так зі суглобами

10. sofka08

sofka08 kasperjonoks

В інструкції пише, що проникає в грудне молоко. Я так розумію, щоб не втирала, все проникає, тре вибрати із того всього менш шкідливе.

11. algo

Diclofenac

Breastfeeding risk
    Level 0
    Very low risk. Compatible and not risky for breastfeeding or infant.

Comment
    High plasma protein binding makes excretion into breast milk to be very low.
    Because the latter and a rapid elimination rate it is considered to be compatible with breastfeeding.

те що в нас пише в інструкції я майже не читаю)

12. Savchenko

Savchenko Member

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

за порадою тіраміски пишу тут, дівчинці сироті будуть робити чистку чи як воно називається,щоб вийшли залишки плаценти...дівчинка годує грудьми, їй колотимуть окситоцин,але дитинка хвора а якщо його колоти годувати грудю не можна(( молоко ускладнить жовтушку(( так сказали в лікарні...прошу допомоги,що робити щоб молоко не пропало?

13. yacht girl

yacht girl Member

Мені кололи окситоцин після кровотечі, (окрім того після окситоцину почалась задишка і мене ще накололи купою різних ліків, які не сумісні з грудним вигодовуванням), але я не здалася і зціджувала молоко молоковідсмоктувачем що три години, тобто кожного разу після того як погодувала малу сумішшю. Одним словом три тижні моя доня їла суміш, а я день і ніч цідила молоко. Зараз нам 5 місяців, і ми їмо цицю. Думаю і у дівчини, про яку ви пишите, молоко не пропаде, головне правильно його зціджувати, щоб потім не мати ще проблем з грудьми.

14. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А чому окситоцин не сумісний з ГВ? Його ж застосовують в доброї половини породіль в першому періоді пологів, і поголовно, майже без виключень в всіх в третьому періоді. І годують ж при цьому. Чи то якийсь не такий окситоцин?

15. Savchenko

Savchenko Member

не знаю, дитинці 2 тижні і дівчинці так сказали в лікарні, бо малий має жовтушку і ряд хвороб...може тому...але мабуть буде зціджувати, бо на сумші вона не витягне без грошей(((

16. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Ну не знаю, що там лікарі кажуть, я після пологів мала проблеми з тиском взагалі були кепські справи, відповідно кололи дуже багато різних ліків і антибіотики. То ніч коли була під крапельницею і було мені погано, доцю від мене забрали і підгодовували сумішшю, а вранці коли вже прийшла до тями і мені стало краще, принесли дитину я відразу дала груди. І вже від тоді годувала постійно, не зважаючи що ще сутки були крапельниці і уколи. Доречі педіатр з пологового мене в цьому підтримала, сказала що грудне молоко найкраще. Трошки частіше заглядали до нас і дивились чи в дитини не має реакції і все, а давали пробіотики і мені, і доці.
    Але це все відносно, адже в кожного інша ситуація.

Надіслано від мого GT-S7272, використовуючи Tapatalk

17. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Знаю, що дівчатка писали, які знеболюючі їм кололи стоматологи при лікуванні зубей. Зараз не можу знайти. Другий день болить зуб,сьогодні просто невиносимо. Хочу подзвонити до лікаря і перепитати чи \ в нього цей препарат. Аня витримц\ без циці максимум годину.

18. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Мені видаляли зуб мудрості (різали десну, різали і видаляли зуб) під дією "ультракоїн форте". В аннотації і на сайті є-лактація пише що цей препарат можна під час гв. Відчувала хіба як зашивають, хоч мене знеболюючі слабо беруть (бо ж більшість гв-сумісних, тобто легших препаратів мають легшу дію)

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Дівчата, які антибіотики сумісні з ГВ? Я більше не витримаю. Третій день до 40, гнійна ангіга...Дільничу навіть боюсь викликати, пише все підрят.

20. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Я при запаленні легень пила такий антибіотик: azithromycin 250mg Tab

21. algo

Fleshka, з цефтріаксонів здається все можна. Але чи вони помічні при ангіні не знаю