Ліки та грудне вигодовування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Katrin, 22 Березень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Katrin

Katrin Well-Known Member

Перевіряти сумісність лікарського препарату з ГВ за назвою діючого препарату латиною (є в інструкції).

Ще один сайт для перевірки сумісності ліків з грудним вигодовуванням, уркаїнською MamaPharma

сайт німецькою мовою: Embryotox - Arzneimittelsicherheit in Schwangerschaft und Stillzeit: Datenbank Medikamente und Wirkstoffe: Wirkstoffe (Auswahl)

Дарма смієтесь, сьогодні якраз купила парацетамол, так там в протипоказах і є "вагітність та годування груддю"

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: повышенная чувствительность к препарату, нарушения функции печени и почек, сахарный диабет, заболевания крови, период беременности и кормления грудью.

Останнє редагування модератором: 7 Лютий 2018
    • Подобається Подобається x 2
  2. Людок

Людок New Member

Відповідь: Ліки та грудне вигодовування

Прошу, глянути чи сумісні з ГВ
    Капсули екобіолу?

3. Avanturistka

Avanturistka Well-Known Member

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

Дівчата, у моєї подруги Т 38,5, нежить. Ломить все тіло. У неї повне ГВ (дитині 3 міс). Каже, груди її не турбують, то певно вірус. Чи можна годувати, якщо висока Т, і чим їй полегшити стан? Дякую

4. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

При високій температурі годувати можна (і треба).

5. invisible

invisible Well-Known Member

Годувати можна! Полегшити стан - ну це залежить, як людина переносить температуру. Можна пробувати народні методи. Я коли мала один раз лактостаз або коли вже дуже нестерпно боліла голова, приймала дитячий парацетамол.

6. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

Чим полегшити стан має визначити лікар, про дозволені медикаменти читайте у відповідній темі "ліки і гв".

7. Lingerie

Lingerie New Member

Дівчата-консультанти,скажіть,а той сайт "e-lactancia" працює? (після перших пологів часто до нього "зверталась" ), а зараз не відкривається...Чи може є ще якісь сайти?

8. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

мені щойно відкрився. вони змінили дизайн, може якраз Ви втой момент пробували?

9. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

і в мене не відкривається. так може хтось приймав диклоберл - маю лактостаз+температура 39-40

10. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

І на сайті, і в інструкц.- не можна. Може щось інше порадять лактологи.
    Щодо мене, вперше я приймала зразу після пологів у вигляді свічок( тоді я ще не була така обізнана,а можна було обійтись без). Вдруге, мала t*39,5, страшно ломало тіло,тому я не думала в той час про вплив, бо і так не була в стані взагалі годувати(біль в момент як рукою зняло). На ГВ не вплинуло ніяк, по дитині-ніяких змін.

11. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

власне лактолог призначила, наголосивши що вплив мінімальний. і десь в пошуку на форумі знайшла, що перевіряли на якомусь іспанському сайті, то ніби мож.

е-лактанція запустилася! пише що диклофенак - ризик 0

12. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

чого ж. на сайті ризик
    Level 0

Very low risk. Compatible and not risky for breastfeeding or infant.

13. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

пардон, можливо на сайті і так є , з чимось поплутала. Але в інструкц. все ж таки "Диклоберл противопоказан для беременных и женщин, вскармливающих грудью"
    Нічого проти не маю, бо він мене реально спас.

14. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

у більшості інструкцій фармацевтичні виробники вказують що певні ліки що є протипоказаними при вагітності і лактації, бо вони не проводили досліджень впливу цих ліків на вагітність і лактацію, тому знімають з себе відповідальність. Тому багато ліків насправді можна вживати при лактації, навіть якшо протипокази вказані в інструкції, для того і є цей сайт Е-Лактанція, який займається дослідженнями впливу медикаментів при ГВ. Лікарі про це не знають, тому призначають ліки і кажуть що треба відлучати.

15. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

якраз до диклоберлу так розписано - прям по триместрах вагітність і на годування грудьми. мій чоловік не дає використати

16. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

розболілось мене вухо :sad: лікарка по телефону призначила борну кислоту. Але всюди пише, що при гв не можна. То насправді можна чи не можна?

17. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Маю цистіт. Може хтось порадить щось безпечне і результативне, босюсь що до нирок дійде. П"ю канефрон, не допомагає, все решта читаю при ГВ не можна.

18. Женічка

Женічка Well-Known Member

Порошечки е такi в аптецi, з голови менi вилетiло, практично за день пiвтора з цистiту мене витягло, вони на основi соди. Зараз спробую згадати.
    КАТАРІЯ - мене за день врятувало, там сполука соди якась.

19. Milongera

Milongera Well-Known Member

Дівчата, підкажіть таке. Під нігтями почала відшаровуватися шкіра. Повязую це з ГВ, мабуть бракує якогось вітаміну. Якого і що робити?
    До дерматолога можу піти, але налаштована скептично, бо ж зараз скаже - відлучай, давно пора і пропише щось заборонене.

20. Женічка

Женічка Well-Known Member

тобто відстають нігті?

тепер лікарі, принаймі у моїй практиці, не закидають такими реченнями.

це й якийсь грибок може бути, й перенесена інфекція, проконсультуйтесь зі спеціалістом. ще не чула, щоб від ГВ нігті відшаровувались.

21. Milongera

Milongera Well-Known Member

та ні, не нігті, а шкіра на подушечках пальців, на грибок не схоже