Ліки та грудне вигодовування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Katrin, 22 Березень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Katrin

Katrin Well-Known Member

Перевіряти сумісність лікарського препарату з ГВ за назвою діючого препарату латиною (є в інструкції).

Ще один сайт для перевірки сумісності ліків з грудним вигодовуванням, уркаїнською MamaPharma

сайт німецькою мовою: Embryotox - Arzneimittelsicherheit in Schwangerschaft und Stillzeit: Datenbank Medikamente und Wirkstoffe: Wirkstoffe (Auswahl)

Дарма смієтесь, сьогодні якраз купила парацетамол, так там в протипоказах і є "вагітність та годування груддю"

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: повышенная чувствительность к препарату, нарушения функции печени и почек, сахарный диабет, заболевания крови, период беременности и кормления грудью.

Останнє редагування модератором: 7 Лютий 2018
    • Подобається Подобається x 2
  2. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Відповідь: Ліки та грудне вигодовування

Мала я проблему з зубом ще під час вагітності, думала підлікувала його, але треба було зробити рентген, але оскільки була вагітна то неможна. І ось тут мій зуб знову дав про себе чути. Спухла щока, болить несамовити. Зробили рентген, а там кіста, потрібно видаляти зуб, зуб під коронкою. Пішла я до лікаря, зробила вона мені анастезію, а мене не бере, біль дика, видалити не вийшло, зробили розріз, щоб випустити гній. Виписала мені пити антибіотик, щоб зняти набряк. А як же ГВ? Чи можна пити антибіотик і годувати дитину? Коли ходила вагітна пила Цефіксим. Цей раз прописали те саме, а в анотації написано, що не можна його вживати під час годування маляти. Подзвонила до неї, казала, що можна сцідити перше молоко і годувати далі нормально. Але доця не дуже хоче тепер брати груди :sad: випльовує і плаче. Казали можна при ГВ пити Цефуроксим. Правда це чи ні? Може хтось з таким стикався. Я вже й незнаю, що робити, бо видалити його потрібно однозначно, а болить шалено.

---------- Додано в 12:48 ---------- Попередній допис був написаний в 12:27 ----------

Щойно подивилася на сайті сумісність з ГВ - ризику ), що з одним антибіотиком, що з другим. То чому ж моя доня вчора так себе поводила біля грудей? Щось я нічого неможу зрозуміти. І незнаю, чи продовжувати мені пити його чи ні?

3. Margarett

Margarett Well-Known Member

4. Ari

Ari Well-Known Member

я з питаннячком - сьогодні була у стоматолога, і він сказав робити ренге, ми ще гамаєм цицю, переважно в ночі, і я незнаю скільки разів зціджувати молоко після ренгену, і чи є в цьому аж така велика потреба, бо молока не так багато, щоб я могла його руками зцідити?

5. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Рентген не впливає на склад молока і зціджувати нічого не треба, годуйте спокійно.

6. newlife

newlife New Member

Закликаю колективний розум до допомоги у вирішенні питання. Вихідні данні: коліжанка годує дитину більше року, зараз їй призначено дуфастон, бо є загроза викидня на малому терміні. Питання: чи не зашкодить той прогестерон дитинці яка годується і чи не спровокує відмова від вживання препарату втрати іншої дитинки?

7. mamaNata

mamaNata New Member

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp - ризик 0

8. newlife

newlife New Member

справа в тому що то не чистий прогестерон, а якийсь дідрогестерон. В тій системі не знайшла :-( Тому й запитую.

9. mamaNata

mamaNata New Member

те що є прогестагеном, в таблиці виводить він на прогестерон, відповідно ризик 0

10. Hanny

Hanny Active Member

Знаю, що гінекологи категоричні на рахунок естрогенів, а от прогестерон призначають і тут читаю що не виявлено побічних ефектів , але на курсах по методу природнього планування памятаю розказували , про дослідження які довели , що були проблеми в дівчаток мами яких приймали прогестерон .

11. fiesta

fiesta Well-Known Member

В мне малявка на ГВ 7місяців. Що можна випити, як болить голова, щоб їй не зашкодити? Колись пила анальгін - помагав супер. .. А тепер що можна?

12. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

ібупром......

13. allja

allja Well-Known Member

Потрібно мені ближчим часом пройти флюрографію. Питання стоїть в тому чи не пошкодить це ГВ? Шукала в гуглі, але видає різну інформацію - одні пишуть, що шкодить, інші - потрібно витримати інтервал 2 год....Яка інформація вірна? Дякую!

14. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Не зашкодить. Флюрографія не впливає на склад молока.

15. Vika

Vika Well-Known Member

маю запалення легень. треба антибіотики пити.
    лікарка наполягала щоб я не гоувала поки лікуюся, але я сказала що буду.
    виписала 2 антибіотики на вибір.
    перевірте будь ласка на тому мудрому сайті який краще.
    Фромілід, бактоклав.
    і ще виписала лоратидин і кетотіфен.

16. algo

СLARITHROMYCIN (Biaxin, Klacid, Zeclar)
    Group Antibacterial Macrolid
    Lactation Risk 0- Safe, compatible, not risky for BF or child

БАКТОКЛАВ
    Міжнародна непатентована назва: Amoxicillin and enzyme inhibitor

AMOXICILLIN (Amoxil, Clamoxyl, Novamoxin)
    Group Antibacterial Penicillin

Виглядає що то і то можна.

LORATADINE (Claratyne, Claritin, Clarityn, Loratyn)
    Group Antihistamine, Systemic Use
    KETOTIFEN (Asmafen, Zaditen, Zaditor)
    Group Antihistamine, Systemic Use
    Lactation Risk 1- Moderately safe, mild risk possible, follow-up

а ось тут ліпше перший

17. Vika

Vika Well-Known Member

ще будь ласка ереспал чи бронхомакс?

18. algo

не можу їх там знайти. до речі міжнародна назва в них одна, тобто фактично вони ідентичні

19. Irusya

Irusya Well-Known Member

Чи можна АЕвіт, бо в інструкції пише, що припинити годування...

20. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

нам 9,5 міс , гв, і в мене намічається міні операція , під загальним знечуленням. але ще має бути сібазон, потім аб. що робити з гв?

21. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Хто знає чи можна відбілювати зуби при ГВ?