Ліки та грудне вигодовування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Katrin, 22 Березень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Katrin

Katrin Well-Known Member

Перевіряти сумісність лікарського препарату з ГВ за назвою діючого препарату латиною (є в інструкції).

Ще один сайт для перевірки сумісності ліків з грудним вигодовуванням, уркаїнською MamaPharma

сайт німецькою мовою: Embryotox - Arzneimittelsicherheit in Schwangerschaft und Stillzeit: Datenbank Medikamente und Wirkstoffe: Wirkstoffe (Auswahl)

Дарма смієтесь, сьогодні якраз купила парацетамол, так там в протипоказах і є "вагітність та годування груддю"

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: повышенная чувствительность к препарату, нарушения функции печени и почек, сахарный диабет, заболевания крови, период беременности и кормления грудью.

Останнє редагування модератором: 7 Лютий 2018
    • Подобається Подобається x 2
  2. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Відповідь: Ліки та грудне вигодовування

Призначила мені гінеколог Бетадин.
    з інструкції
    Сайт елактація дає ризик 2. я вже одну свічку поставила. дуже зле?

3. Magnit

Magnit Від себе не втечеш

Питала про нього теж тут, відповіді не отримала...
    Я прочитала в інструкції, що не можна застосовувати дітям до 1 року. Малому на той час було 1,10. То я таки застосовувала ті свічки на ніч, після годування. Не знаю, добре чи ні, але тоді зробила такий вибір...

4. algo

але ми вночі досить багато їмо...

5. Magnit

Magnit Від себе не втечеш

Навіть не знаю... Може є якась найбільша пауза в годуванні? І якраз тоді ставити? Або як є можливість, перепитати у лікаря про той замінник, що сайт видає? Чи той препарат буває у вигляді свічок.

6. algo

Замінник Хлоргексадин, але то рідина.

7. WildWind

WildWind Member

І я сюди...
    Малому 5 міс. Повне ГВ. Мала сьогодні купу гостей (іменини в дитини). Годувала по годиннику, бо малого хресні забавили, і він забував просити їсти. Готувала на холодній кухні. Але я така, що можу і в футболці вибігти надвір, ну.. добігалась. Маю темп. 38 градусів. Ніякими ліками я ніколи темп не збивала, переношу легко завжди. Але вже дуже давно не хворіла, тому зараз як розбита, важко взяти себе в руки.
    Питання: чи можна на ГВ пити калину? Мед? Лимон? Якщо я 5 міс. берегла дитину від алергенів, і ні меду ні цитрусових до рота не брала? Або чим ще лікувати порадите? Малина мені не допомагає. Реально все життя лікувалась лише калиною.

8. Soleil

Soleil New Member

Йду в суботу видаляти зуб. Будуть колоти знеболююче і треба пити антибіотики. Не знаю, як то вплине на моє ГВ. Малому 6 міс. і догодовую його 3 рази в день (картопля, печенько, яблуко), чи можна годувати грудьми в перший день, чи краще зцідити молочко перед тим? І як то молоко морозити, чи можна в скляних пляшечках?

9. algo

знеболюючі можна майже всі (убестезин, ультракаїн)
    а антибіотик який?

10. Soleil

Soleil New Member

Про антибіотик я ще не знаю, то треба говорити з лікарем. Але знеболююче хочу сильне-сильне :girl_smile:

11. algo

)) убістезин форте) ви спитайте лікаря, може антиботик буде такий який безпечний при ГВ і нічого зціджувати не треба буде, або якщо не дозволений, то щоб змінити на безпечний.

12. uliana

uliana Well-Known Member

Мені кололи Септонест, через 2 год можна годувати.

13. Людок

Людок New Member

можливо питання трохи не в тему, але всетаки

14. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Порадьтеся зі своїм стоматологом. Мій мені казав, що якщо не ургентно, то краще лікувати після пологів. Бо вагітній не бажано робити рентген, а після пологів то легко можна підібрати обезболення сумісне з гв.
    То я чекала і лікувала все опосля, але в мене дійсно не було нічого термінового - дві маленькі дзюрочки.

15. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

Я теж "за" після народження дитини
    мій стоматолог казала з усіма питаннями прийти вже коли буду годувати

можна і народити передчасно
    (хто як ставиться до процедур у стоматолога :girl_smile::girl_smile: :girl_crazy:)

16. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

О, я згадала, народити-не народити, але мені було тааак важко в тому кріслі сидіти, не могла дихати, ніби як задихалась, ледво 5 хв огляд петерпіла, але то вже було теж десь на тижні 35.

17. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Люда
    після
    ти шо
    а хто то такий мудрий сказав до тобі? то в меді?

18. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Маю таке питання; чи сумісний наркоз і гв? Наркоз точно не знаю який. Але так на хлопський розум, то такий звичайний, з відключкою)))

19. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

В мене запитання: чим збити тиск при гв, хто мав таку проблему, мій стандартний 110/70, другий день високий 140/90, вчора був 160/110. їла пару зерен калини замороженої, чуть впав. Це все від недосипання мабуть, дитина їсть цицю 5хв і ну ніяк довше, інтервал між годуваннями 1,5-2 год, виспатися ніяк, трохи переживаю з цього приводу і голова сильно болить

20. uliana

uliana Well-Known Member

я збивала папазол+ношпа

21. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

дякую, буду зараз пити, бо тиск критичний досягає до 180/120, а скільки часу ви приймали папазол і чи не позначилось це якось на дитинці, бо дуже переживаю із-за ГВ. Звонила до педіатра сказала пити папазол