Ліки та грудне вигодовування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Katrin, 22 Березень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Katrin

Katrin Well-Known Member

Перевіряти сумісність лікарського препарату з ГВ за назвою діючого препарату латиною (є в інструкції).

Ще один сайт для перевірки сумісності ліків з грудним вигодовуванням, уркаїнською MamaPharma

сайт німецькою мовою: Embryotox - Arzneimittelsicherheit in Schwangerschaft und Stillzeit: Datenbank Medikamente und Wirkstoffe: Wirkstoffe (Auswahl)

Дарма смієтесь, сьогодні якраз купила парацетамол, так там в протипоказах і є "вагітність та годування груддю"

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: повышенная чувствительность к препарату, нарушения функции печени и почек, сахарный диабет, заболевания крови, период беременности и кормления грудью.

Останнє редагування модератором: 7 Лютий 2018
    • Подобається Подобається x 2
  2. Neverland

Neverland Well-Known Member

Відповідь: Ліки та грудне вигодовування

Скажіть, а череда має якийсь явний вплив на гв? Бо я нічого толком не знайшла, мо не там шукала...

3. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Наступного тижня йтиму до зубного. колотимуть Убістезин.( Articaine+Epinephrine ) на сайті ризик 0. але стоматолог радить зцідитись після уколу. хіба це необхідно?

4. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

не то що не обов'язково, а просто абсолютно не потрібно

5. algo

Бальзамом зірочка можна натиратись?грітиму свою ранену щелепу))

6. Олюська

Олюська Well-Known Member

Та хіба вони щось на тому розуміються? В мене стоматолог дуже добрий і мудрий чоловік, а коли запитала в нього, чи можна після уколу годувати дитину, то він відповів, щоб пропустити одне годування:girl_haha:, так ніби то молоко має десь випаруватись

7. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

мій стоматолог казав шо можна годувати

8. algo

а мені та що рвала зуб радила дитину водою задурити, щоб пропустити годування. я би певне посивіла поки таке зробила!

9. hrobak

hrobak Well-Known Member

я знову тут. лікарка виписала мені клотримазол, свічки. по діючій речовині нічого знайти не можу. питаю в лікарки, чи сумісні вони з ГВ, вона відповідає - ой, та всі ліки несумісні з ГВ, але ж то ліки місцевої дії, ну скільки ви там їх, на ніч одну свічку поставите (так 7 днів...), шо там воно сильно вплине. та сама лікарка здивувалась, що я ще годую дитину - в 9 місяців. та ж лікарка сміливо виписує породіллям антибіотик - шоб не було сепсису, бо ж (цитата) виділення нестерильні, а в породіль шви, тріщини ітп, та й скільки там та мама ті перші 3 дні годує, ну хіба вона дуже вже молочна і в неї багато молозива в ті перші дні, а так то переважно сумішшю догодовує, а не годує (кінець цитати)
    то все я дізналась вже по факту, після того, як до неї звернулась (була в неї вперше, рекомендували), навіть не впевнена, чи хочу я так лікуватися, як вона пропонує, але на майбутнє цікаво чи все-таки той клотримазол можна чи нє.

10. Galya

Galya Well-Known Member

Міжнародні назва - Clotrimazole, подивіться по цій назві на е-лактанція, ризик 0. Написано: не використовувати на грудях, або змити перед годуванням. Ретельно мити руки.

11. hrobak

hrobak Well-Known Member

йолкі, я ж по ній і шукала. може помилка була десь там, звідки копіювала, тому не знайшла.
    дякую :girl_tender:

12. Amerykanka

Amerykanka New Member

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

Дівчата! Вчора випиласи мені антибіотики, подумала прийшов час закінчувати ГВ, малюк вже великий. Вже добу протрималась. Жах! Шкодую і плачу! Груди дуже болять.Трохи зцідила, шо можна зробити? Мама радить компрес з горілки, я шось боюсь. Перевязуватись?
    Допоможіть будь ласка!

13. Klava

Klava Member

А які антибіотики? Може, можливо (майже 100% можливо) замінити на ті, що сумісні з ГВ. Скільки дитинці?

14. Amerykanka

Amerykanka New Member

Та ні, то була операція з наркозом і тепер багато всяких уколів таблеток, я планувала літом відлучати бо в вересні маю відрядження на 2 тижні.
    Сину 1,6 знаю тут то небагато, але однозначно- достатньо.
    Просто не знала шо мені буде так важко, він рідко просить, кажу нема. Але порадьте шо з грудьми робити?

15. Galya

Galya Well-Known Member

Коли дуже неприємні відчуття розпирання, підцідити - але небагато, тільки щоб стало легше і далі чекати коли буде знову таке відчуття, що вже не можете терпіти і знову зовсім трошки підцідити. Кожного разу ви все довше зможете чекати до того підціджування і поступово молоко перестане прибувати. Головне - підціджувати якомога менше (чим більше зціджуєте, тим більше стимулюєте вироблення наступного молока) і слідкувати, щоб не було затвердінь окремих. Якщо є - добре зцідити грудь, щоб не лишалось затвердінь. прикладайте капустяний лист з холодильника.

16. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Порадьте пліз заспокійливе, щоб без наслідків для Ромка. Меліса і ромашка мене наразі не рятують, валеріана трошки помагає, але може щось ефективніше. Яка макс доза отих жовтих таблеточок валеріани допустима при ГВ дитини Ромкового віку?

17. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

я дуже не люблю таких ситуацій, для чого ви прикриваєтеся лікуванням? у більшості випадків антибіотики повністю сумісні із ГВ чи можна знайти сумісні препарати.
    І для того щоб бути до кінця чесною із собою і із своєю дитиною подивіться/чи напишіть назву препарату по довіднику Сумісність медпрепаратів із ГВ
    категорично не можна використовувати компреси з алкоголем через велику ймовірність маститів які переходять в абсцес. алкоголь різко зменшує кількість гормону окситоцину що в свою чергу унеможливлює виділення молока як із грудей так із проблемної ділянки
    це також дуже шкідливо, про перев'язування є допис #394
    це ваша дитина і ви відповідаєте за неї. відповідно якщо ви хочете відлучити то вам у тему Як відлучити від грудей? допис #145 ви маєте виважено приймали рішення про відлучення! #1 #4 і найголовніше що чим раніше ви відлучите від грудей дитину тим вам і дитині гірше #40
    і трохи цікавого #475

18. Vika

Vika Well-Known Member

підкажіть чим лікуватися: горло болить страшенно ( з полосканнями проблема: бекаю), і температура 38. мушу збивати бо дуже погано переношу високу т-ру. загальний стан просто жахливий. напевне заразилася від дітей: в малого була т-ра 1 день, в малої 2 дні, лікарка дитяча казала що якись вірус.

19. Олюська

Олюська Well-Known Member

Як ви думаєте, нижчеописаний спосіб лікування гостриків припустимий для годуючої мами?
    Цей засіб Наталя Земна вважає найбільш ефективним проти гостриків та аскарид. Готують і вживають його так. Цибулину середнього розміру подрібнити, залити склянкою окропу і залишити на 8-12 годин, тобто найкраще – на ніч. Пити по півсклянки вранці натщесерце та увечері перед сном. Курс лікування – 4-7 днів. За десять днів повторити.

---------- Додано в 19:12 ---------- Попередній допис був написаний в 19:10 ----------

Пошукайте в неті Біопарокс інструкцію, чи можна при ГВ. То зле, що не можете полоскати, бо то найліпший лік на горло. Ще добре прополюс смоктати, але не знаю, як на рахунок сумісності з ГВ

20. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Не знаю куди то писати...чи в темку про відлучення, чи про дар, чи про гв і дитячу хворобу...
    Ситуація в нас склалась наступна. Вже другий тиждень лікую вірус, організм обезсилений, біль в горлі жахлива, очі як в вампіра, позапалювались. Полоскання і всякі народні липи-чаї не допомагають. Щодня гірше робиться. Лікар виписала антибіотик, коли почала пити то в Романа-алергіка зразу почався свербіж і порушення травлення. На третій день прийому мною ліків його висипало, плюс піднялась температура, я так зрозуміла він підхопив від мене хворобу. Почав рвати і відмовився від їжі. Циця нон-стоп. Довелось терміново припиняти прийом ліків. Через день після відмови від антибіотиків мені стало гірше. Зараз ситуація невтішна. В мене біль дика, очі закисають. Роман вже майже тиждень вертає всю їжу, хоч видно що голодний, бо кидається на неї. Антибіотиків нам не можна категорично. Лікар рекомендує алярмово завершити ГВ щоб пролікуватись... Не бачу виходу з тої ситуації. Порадьте щось будь ласка. Я не можу отак просто взяти і забрати в Романа єдине що його заспокоює і єдине що він зараз п"є-їсть, та й біль я терпіти більше не можу.

21. nalia

nalia Member

Підкажіть чи можна використовувати обліпіхові свічки?