Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Ksani, 29 Квітень 2008.

?

Відзначте вірні твердення:

1. Знаю таксу, по ній +- плачУ

24,1%
  2. Навіть не цікавлюся таксами, даю, скільки вважаю за потрібне

49,6%
  3. Знаю, не дам, бо злочин, гріх

6,0%
  4. Хабарництво ліквідує Начальник

0,4%
  5. Хабарництво подолаємо МИ

24,6%
  6. Хабарництво - наше всьо!

1,7%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Відповідь: Дитячі лікарі: вимагання грошей у пологовому

ну краще так ніж вимагати гроші;), бо вони, бачте, дохтіри з вищою освітою і мають 7 років ВУЗу за плечима... і їх з/п не влаштовує.. тре було поцікавитися, як обирали професію

• Подобається Подобається x 13
  2. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Не подумайте, що я хочу вас образити, я висловлюю свою думку, яка протирічить з вашою. Я згідна, щоб медицина була платною, щоб я заплатила в КАСУ гроші, і все в лікарні мала безкоштовно(лікарства, добре ставлення, чисту постіль, теплу воду і т.д.), а так виходить, що все купляємо самі, послуг ніяких, так ще й "дяді"дай в карман на нову машину і таке інше. Я не маю на увазі простих медсестер, а лікарів. Хоча в тій же Батальній санітарці після родів всі дають по 25 грн., шоколадка(віддяка по-вашому) вже не піжходить. Знову ж таки все з власного досвіду. Не думаю, що саме мені попалиць такі по одинці лікар, неонатолог і медсестра. От про акушерку можу сказати тільки позитивне. Звати Оксана, по - батькові не пам"ятаю. Справді хороша людина. Оце мені здається одиниця серед всіх решта.

• Подобається Подобається x 7
  3. Ксеня26

Ксеня26 Well-Known Member

Neverland!!!! не хочу Вас образити, але я сама би теж ніколи не пішла на базар банани продавати, якби в мене мама і тато були лікарями!!!!!:girl_haha:А на рахунок того, що Ви брали гроші за дизайни... попрацювавши пару років в рекламі і маючи в підпорядкуванні двох дизайнерів, скажу, що гроші їм також пропонували, але вони чомусь їх не брали, а казали клієнту, йдіть купіть нам на відділ пива, бо Ви нас ставите в незручне положення...все залежить від людини. Як Ви спостерігаєте щодня як Ваші батьки беруть "подяку", то Ви собі думаєте, що тоже нічого страшного як мені дадуть...всі беруть і всі дають!:girl_cool:

• Подобається Подобається x 6
  4. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Оце ваша "вимушена" - деже багатостороннє. Ще раз повторююсь, але скажу: - це все "відмазка", нема такого вимушена чи не вимушена, або я чесно заробляю гроші, або я беру хабар. 80 відсотків українців живуть на мізерну зарплату і стикаються з хабарництвом усюди і всі, хто бере хабар, всі вимушені. Комусь не хватає на нову машину, комусь на квартиру, комусь на відпочинок, хтось позичив щоб виучитись, але це все хабар, і як його не переіменовувати, він і залишиться хабарем. Я вже писала, що мала змогу працювати на роботі, де дають хабарі, та відмовилась, це моє єство. І ні разу не пошкодувала.
    . В нас медицина не платна наразі, всі ми працюємо за зарплату, хто яку,
    і досить про те, "якщо би......". Буде платна, тоді і поговорим про платну.
    Трохи не по темі,та вдвох словах: коли виробляла закордоний паспорт для себе і дітей, то тиждень з дня в день ходила за паспортами (потрібно було терміново) і все мене посилали, , а вони мені: "чекайте..., прийдіть через годину..., прийдіть вечером..., нема бланків..., завтра....," згідна, хто немає терпіння і нервів, дав би ХАБАР і - чистий спокій. Я запаслась терпінням і сказала: "Ви хочете грошей - не дам, буду ходити з дня в день і компостувати вам мізки". На наступний ранок, перед робочим часом я тримала три паспорти в руках. Бех грошей, без хабара. Правда, як подивалась, на яких машинах вони поприїжджали на роботу (навіть секретарка), челюсть відпала.
    Вибачте за оффтоп, в печінках то хабарництво, нема сили

• Подобається Подобається x 20
  5. levandivka

levandivka З яйцями...

Це Ви, даруйте, діточкам розкажіть, які совдепії не бачили. Зарплати низькими і принизливими були і тоді. Знали/знають, на що йшли.

• Подобається Подобається x 8
  6. Neverland

Neverland Well-Known Member

Ксеня26, стосовно грошей. В мене робочий день був з 9 до 6, але я сиділа і до 10, якщо хтось приходив по 6 а я ще була і треба було дизайн. І я робила. І це не входило в мою зарплату, хоча дехто вважав що то ок, що я сиджу до ночі за його дизайном і ніц не платив а я ніц не казала. І гінеколог мене не раз чекала до 8 вечора, якщо я дуже просила мене почекати, це теж в її зарплату входить? І мій знайомий хіругр вдома не буває навіть на Новий Рік, бо оглядає хворих і їздить до них вночі. По суті його робочий час з 9 до 6, але він там сидить як проклятий, це хіба його забов"язання?
    А ви уявляєте, що в моїх батьків лікарів не стільки грошей))) Що в нас машини нема, і в хаті ми ремонт робили 5 років))) І я не вчусь на престижному юридичному і в Єгипті не була))
    І щось мені цікаво, звідки ж люди машини купують (іномарок більше 80% у Львові) з зарплатавми в 80% населення по 1500? Цікаво ж...

Останнє редагування: 5 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 2
  7. Orman

Orman Модератор-бомба

то лікарі :D

• Подобається Подобається x 8
  8. Ксеня26

Ксеня26 Well-Known Member

Цікаво на якій то Львівській фірмі дизайнери сидять до 10 години?:girl_haha:
    Neverland!!!Ви самі сказали, в попередніх дописах, що Ваші батьки беруть "подяку", а так як кожен з нас навіть на цьому форумі давав "подяку" лікарям, то знає, скільки середньостатестичний лікар має "добавки" до зарплати!:girl_cool:

9. Neverland

Жесть:lol:
    Ксеня26 Ви судите певно лише по гінекології. Нікому не секрет що гінекологи мають гроші, і не малі, бо аборти-пологи то не дешево. Стосовно моїх батьків і подки, то вони не гінекологи, і не мають мільйонів:girl_haha: Цукерки в хаті завжди були, я ними об"їдалась до неможу, гроші щоб їжу купити не найгіршу і одяг непоганий теж, але не більше, і я навіть не уявляю, яка ж то має бути "подяка" на 3 машини і 2 квартири:girl_haha:

10. OxankaF

Всі ми маємо мабуть знайомих-лікарів, а цікаво, чи бачив хтось бідних лікарів????
    Я особисто ні!

11. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Втручуся і я в дану суперечку. Багато тут писали про "піти на базар торгувати, бо там більше платять". Як на мене, то не конкретно про базар йшлося. Можна мати освіту, але йти працювати зовсім в іншу галузь, якщо маєш до того здібності. До того ж, в тій іншій галузі можуть краще платити. Бо працювати за мізер і плакатися, що все так погано вважаю негідним заняттям. Можна ж взятися за книжки і самому навчитися робити в житті шось інше. Бо повірити, що зараз лікарі йдуть працювати за покликом серця мене не змусить ніхто!
    І понаднормово працювати, якщо це не оплачується додатково (але офіційно, не хабарями в кишеню), також не є гідним заняттям. Американці жодної зайвої хвилини на роботі не просидять, якщо їм це не оплатять, а можливо, навіть по даблрейту як понаднормове навантаження. Вони мають законні 40 робочих годин на тиждень, і більше їх ніц не турбує!
    Розумієте, такими вчинками ми самі привчаємо людей, що таке положення речей є нормальним. Що можна припертися в турфірму, коли на дверях вже давно висить таблична ЗАЧИНЕНО, але ж там ще горить світло! А керівник в гонитві за зайвим клієнтом напрягає тебе посидіти зайву годину-дві...Я півроку такого нахабства свого часу витримала і звільнилася, бо мені дорожче мої нерви, а з/п ніхто навіть не збирався піднімати за отакі понаднормові посиденьки на роботі по вечорах або у вихідні...
    Так само з розпиханням купюр по кишенях, коли того робити не обов"язково. Ми самі привчили медичну систему до того, що без купюри навіть ворушитися не варто, а тепер самі й жаліємося. Лікарі чудово знали, куди вони йдуть і на яку з/п. Якщо їх не влаштовує 1500грн, нехай шукають собі інше заняття навіть попри те, що 7 чи скільки там років провчилися в медичному. Я вже майже 9 років віддала абсолютно непотрібній мені освіті, бо працюю зовсім в іншій галузі, і нічого, не жаліюся: мою роботу дуже достойно оплачують попри відсутність диплому взагалі і відповідної освіти зокрема...

• Подобається Подобається x 13
  12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Бідних не бачила, але знаю лікарів (не з пологового) , які гроші не беруть! Дільнича з нашої дитячої поліклініки на Пушкіна не тільки золота людина і чудовий спеціаліст, а й жодного разу не взяла ні копієчки . Розпитуюсь у інших мам- те саме. Одного разу порадила її своїй знайомій з іншого району міста, яка приїхала до неї з дитинкою на консультацію- з неї теж не взіла ні копієчки,дитинку оглянула і призначила усі необхідні аналізи. Ось так!

• Подобається Подобається x 11
  13. OxankaF

Про це я і казала

14. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Я мала досвід звернень до корпоративного педіатра. Мушу сказати, мені дуже то сподобалося! Лікарка абсолютно чесно відробляє свої гроші, які їй за кожний візит оплачує фірма (вона веде журнал відвідувань і потім звітується, а їй кожен візит працівників оплачують). Ти приходиш і знаєш, що вона отримає гідну платню за свою роботу, а вона, в свою чергу, належним чином тебе приймає, бо їй за це гідно платять.

15. Neverland

Невеличкий офтоп:Ксеня26 Фырма Поліграф-сервіс:girl_smile:. Працювала цілодобово, бо це поліграфія. І я сиділа і робила дизайни. Іноді і довше, якщо треба було виводити пластини. І я звісно то все мала робити "безкорисно" за милі очув:girl_cool:

16. нталька

нталька Well-Known Member

а навіщо ви то робили? треба було відмовлятися...

можливо, якби ті ж лікарі діяли якось, замість того, щоб чекати подяки і виправдовувати її,(та хоч би і йшли в іншу сферу діяльності, і масово не було б кому лікувати) то щось би змінилось

• Подобається Подобається x 4
  17. Зузулька

Зузулька Well-Known Member

Йой дівчатка, десь вас не на той форум занесло, тема:Дитячі лікарі: вимагання грошей у пологовому, хоч в приват напишіть, скільки тих грошей вимагають, бо в пологовий збираюсь десь за тиждень-два, а останні пару сторінок тіко ваші сварки читаю. Створіть собі хтось тему, давайте посперечаємось ))))) без образ. Я маля чекала 12 років і ризикувати через якість папіри кольорові не збираюсь, не підтримую, звичайно, але вирішила для себе - вимагаєш - на, твій гріх! Для конкретики пишу що збираюсь у пологовий на Мечнікова, буду дуже вдячна хоча б за приблизні ціни за звиклі пологи і за кесарське, бо хто його зна як все буде. Дівчатка не ображайтесь, всім бажаю здоров"ячка)))

18. OxankaF

І вам здоровячка і бажаю швидко, без ускладнень і щасливо народити здоровеньке і гарнюнє малятко. А про ціни в сусідній гілці писали.

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

від 200 до 400- звичайні пологи
    700-800 - КР
    Все залежить відж лікаря.

20. enigma

enigma Well-Known Member

Почитала тему і шось розізлилась :girl_devil:
    Для початку скажу, що я проти хабарів і блату. Це дійсно дратує, якщо не сказати більше.
    Але. Я собі тяжко уявляю, як лікар вимагатиме гроші. Повірте, якщо ви приїдете на Топольну і шось буде терміново потрібно, то лікарі, що зможуть, те зроблять. І якшо вам терміново треба зробити кесареве, але ви не спроможні заплатити 800 дольців, то вас і вашу дитину не кинуть помирати!
    З другого боку, ми хочемо найкращий сервіс за бесплатно (ну бо 1000 грн з/п то є бесплатно як на мене), а бесплатний сир тільки в мишоловці. Ми хочемо кращих лікарів і кращих палат. Не хочете - не платіть і йдіть до рядового лікаря, читай будь-якого (і не того, що вам на Посиденьках порекомендували, бо він/вона най-най!) і лежіть в звичайній палаті, не платіть ні копійки і вимагайте те, що від лікаря/медсетри очікується - і зупиніть таким чином хабарництво! Почніть таким чином з себе і нарікайте не на лікарів, хіба на державу, владу тощо. Але чесно, я особисто сумніваюся, що хоч хтось захоче пересічного лікаря і палату, "в яку Бог пошле"... Тому і платимо.
    На заході - чим дорожче ваше забезпечення (страхівка), тим краща лікарня і лікарі. І в нас так само - тіки нелегально, більше заплатим, краще отримаєм. Чи ви все ще ідеалізуєте цей світ і думаєте, що найкращий спеціаліст Львова вас обовязково має проконсультувати, бо ви саме до нього хочете на консультацію, а не до когось іншого? А чи найкращий спеціаліст в США вас проконсультує за дякую?
    Тут також були думки за платну медицину. Ну так, а ваша бабуся за які шиши собі страхівку придбає? Або безробітний, а їх зара при кризі досить багато? На разі я за частковий перехід до такого типу медицини - тобто створення приватних клінік з хорошим штатом спеціалістів, де ви за страхівкою можете лікуватись/народжувати/консультуватись. І тоді не треба буде вибирати, який лікар найкращий, бо там всі хороші будуть. І по блату влаштовуватись в таку клініку не треба буде.
    Все. Кидайте тапками. І вибачайте, що так різко висловилась. :girl_smile: