Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Ksani, 29 Квітень 2008.

?

Відзначте вірні твердення:

1. Знаю таксу, по ній +- плачУ

24,1%
  2. Навіть не цікавлюся таксами, даю, скільки вважаю за потрібне

49,6%
  3. Знаю, не дам, бо злочин, гріх

6,0%
  4. Хабарництво ліквідує Начальник

0,4%
  5. Хабарництво подолаємо МИ

24,6%
  6. Хабарництво - наше всьо!

1,7%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Абсолютно не факт, що це реальна ЗП лікаря в приватному кабінеті.
    Бо в приватних клініках основна маса розрахунків йде готівкою, і цю готівку дуже просто провести попри касу.
    Тому 8000 - це може бути оф. оклад, а скільки там ще зверху, знає тільки роботодавець і працівник.
    Ну бо не буде толковий лікар працювати в приватній клініці на окладі 8000 грн, маючи змогу в держустановах заробити за місяць в рази більше.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  2. littlebird

littlebird Well-Known Member

Не буду сперечатись, не знаю.
    Більшість з них і працюють в державних лікарнях. Але популярні ще відкривають приватні кабінети, за які гроші? Спонсорську допомогу?

3. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Можемо тільки здогадуватися :girl_sad:

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. littlebird

littlebird Well-Known Member

Такі більші так, як і приватні лабораторії. А от кабінети УЗД і т.п. питання

5. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Ну та то якось некоректно питати. Чоловік мабуть має змогу утримувати сім'ю. Є ж той малий відсоток людей, для яких лікувати - покликання, а брати гроші від пацієнтів не варіант.

• Подобається Подобається x 1
  6. Cybulynka

Cybulynka Well-Known Member

• Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  7. Thebestnata

Thebestnata Well-Known Member

Виходить значить так: коли я йду в державну клініку, то маю думати не тільки про те, що мене шось болить, турбує,а й про те, чи хватає лікарю грошей на нормальне прожиття, і давати йому ті " подяки", і то так розумію великі, бо зарплати в них маленькі?) Для прикладу віддати всю свою мінімальну зарплату за природні пологи, і дві зарплати чоловіка за кр? За одну ніч? І це при тому, що купувати ще й медикаменти , і інше. Бо лікар так хоче. А як же боротьба з корупцією, хабарями, яка нібито ведеться в нас в країні? Ми майже лідери по тих взятках серед інших країн. Знаю, нас не порівняти з високорозвиненими країнами, але ж ми прагнемо кращого, чи ні? Якщо так, то треба починати викорінювати оті подачки за все і всім. І не тільки лікарям, а й вчителям, держпосадовцям.
    Ну бо реально 300 доларів за природні пологи, в державній клініці, з не сильно хорошими умовами - це дуже великий перебір! А про 1000 за кесеревий.. Могли би вже ті лікарі, які беруть такі суми (для мене високі) , хоч трохи совісті мати. Ну але в нас на житті і смерті зароблять гроші. І шкода, що так є.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  8. Dominika

Dominika Well-Known Member

та не давайте, та й по всьому. Я жодного разу в своєму житті не давала нічого лікарям в держ.установах. І коли стояла на обліку - теж. Ну ок, наприкінці дала за КТ, і то після дискусії невеликої. Все. Ні за виклики до малого додому, ні за будь-що інше не давала. Я хіба згідна віддячити в двох випадках - коли через мене лікар затримався понаднормово чи надав послугу, що не входить в його службові обов'язки. Але такого на разі не було, тому так.
    Про пологи, звісно, окрема історія. Там розрахунок йде "на емоціях", трудно зберегти голову холодною. Тому такі крайнощі відбуваються.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. marianast

marianast Well-Known Member

Якраз в ті випадки і входить домовляння з лікарем позачергово, на пологи.
    Мені по чесному, але не офіційно виглядало би так- прийшла домовлятися- одразу обговорили варіанти і ціни- підійшло, приїхала на пологи/ не підійшло, пішла шукати іншого лікаря.

10. Dominika

Dominika Well-Known Member

я мала на увазі звичайні відвідини лікарів в держустановах. Пологи - окремий випадок. От я точно знаю купу людей, що кожного прийому в лікаря дають йому 20-50 грн. Ну бо ж лікар поділився "таємними знаннями", як тут не дати...

11. Shapokliak

Shapokliak Well-Known Member

Я не даю. Хіба кілька разів на Миколая або на День медика носила цукерки педіатру і медсестрі, але то вже чисто з вдячності за роки добрих взаємних відносин. І вони ніколи і не натякали...
    А 20 грн. за скребки і кал на я.г.(коли їх ще вимагали) - давала, бо

12. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Ми в свій час (як ішли в садок) чемно здавали 3 дні поспіль. Медсестра трохи повела бровою здивовано, але в підсумку всі аналізи були добрі, ніхто нічого зайвого не дописував.
    О, я ще в першу вагітність якось обмовилася на роботі, що нікому нічого не даю за прийом, то одна пенсійного віку співробітниця аж накинулася на мене: "Як так можна? То безсовісно, я внучку щоразу на плановий огляд веду (їй якраз тоді десь півроку було) і завжди лікарю даю гроші, і сама як іду теж. Яке ти маєш право? Ти взагалі тут навіть прописки не маєш і т.д." :girl_crazy:
    Я їй спокійно відповіла, що написала в поліклініці заяву на обслуговування, заплатила "добровільний внесок" (навіть через банк, того разу, доречі), тепер маю картку в цій поліклініці і більше нікому ніяких 50 грн щовідвідин не винна. То вона на мене дивилася як на геть ку-ку і вже мало не всі гріхи світу вішала подумки :girl_haha:
    Читаю тут суми подяки за пологи і тихенько офігіваю, чесно кажучи. Наразі налаштована, що все складеться добре з черговою бригадою. (Першого разу я теж народжувала у випадкового лікаря, але в місті яке менш славне "подяками" у всіх сферах :girl_smile:, як буде у Львові - побачу)

13. marianast

Буде добре. При найменшому натяку на те, що народжуєте обдзвонюєте ПБ питаєте хто черговий і коли міняється зміна, і на кого. І не соромтеся подзвонити 10 раз, як маєте сумніви

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  14. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

То виявляється, ще в поліклініці можна щось платити? Вєк живі, вєк учісь:girl_crazy:
    До ре, якраз в поліклініці дуже файна в нас і сімейна, і медсестра. Ставлення і уважність на рівні приватних лікарів. Тільки ж ті чееерги (попри запис), і ті вбиті лабораторії. В лабораторію я просто боюся ходити, після того, як мені хотіли брати кров з пальця без рукавичок і з залишками біоматеріалу попередніх пацієнтів.

15. marianast

• Зе бест! Зе бест! x 1
  16. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

І
    Нічого подібного багато вчителів займаються з дітьми у школі. То я точно знаю, в мене коліжанка вчителька, то її колеги саме так і працюють. Я як двадцять років тому поступала в універ то до репетитора туди і ходила.

17. Online

Online Well-Known Member

Не знаю за яким принципом набирають лікарів приватні клініки, але робота там зовсім не показник кваліфікації. Така сама лотерея, як і в державних. Платиш швидше за зручності: не сидиш по дві години в черзі, а приходиш на призначений час; не потьоки на стелі і грибок в кутках, а хороший ремонт, зручний диванчик, новіше обладнання... Щодо заробітків, то не такий вже й великий відсоток отримують ті лікарі. Хіба що власний приватний кабінет. Але там треба добряче вкластися грошима. І нервами. І не для всіх спеціальностей можливо.

Щодо хабарів загалом... Те, що неможливо народжувати, робити операції, лікуватися без хабарів - міфи, які розповсюджують між собою самі люди. Просто пацієнт, який принципово не хоче платити - повинен дотримуватися встановлених правил. Тоді платити нема за що і не доводиться. Я таких людей знаю. І дуже поважаю. Але сама так не роблю, бо мені шкода свого часу.

18. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

Власне, самі дають, домовляються, бо так спркійніше чуються, а в результаті пишуть про вимагання коштів лікарями. Не домовляйтеся, не давайте і не буде претензій. Я з двома малими, жодного разу не натрапила на лікаря, який би мені відкрито щось натякав на гроші. В поліклініці, як стояла на обліку жодної гривні не дала. З лікарем домовлялася на пологи, але сум космічних не давала і ніхто не вимагав.

Надіслано від мого F5122, використовуючи Tapatalk

• Зе бест! Зе бест! x 1
  19. HappyViki

HappyViki Well-Known Member

Дівчата, а на обліку для чого давати гроші. Я відверто не розумію. Чи то мені такі дільничі попадалися, що їм до всього було однаково.

20. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Є різниця чи хірург чи сантехнік і то дуже велика. Кожен хірург може зробити те, що робить сантехнік. А покажіть но мені хрч одного сантехніка який може зробити хоч щось з того що робить хірург. Є низько і високо кваліфікована праця, дивно, що Ви людина, яка має вищу освіту не знаєте цього.
    І не спішіть всіх в приватні клініки посилати. Знаєте є один узист. Так от якщо аіти до нього в Чорнобильську то це обійдеться десь 100 грн, а не дасте нічого,то не дасте нічого. А в Параскеви така сама УЗД коштує в районі 500 грн. Я, звичайно, рада за Вас, якщо Вам не розходиться скільки платити, але багатьом це таки суттєво.
    Мене трохи шокують ціни за пологи, якщо чесно. Вірю, що є такі, які називають суми. Але у грудні 14 р моя сусідка по палаті заплатила "домовленому" лікарю 1500 грн. І він їй слова не сказав.

• Подобається Подобається x 3