Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Ksani, 29 Квітень 2008.

?

Відзначте вірні твердення:

1. Знаю таксу, по ній +- плачУ

24,1%
  2. Навіть не цікавлюся таксами, даю, скільки вважаю за потрібне

49,6%
  3. Знаю, не дам, бо злочин, гріх

6,0%
  4. Хабарництво ліквідує Начальник

0,4%
  5. Хабарництво подолаємо МИ

24,6%
  6. Хабарництво - наше всьо!

1,7%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Siania

Siania Love Life

Все простіше. Я домовлялась з двома. І вони обоє про це знали. Один з Мечнікова, інший з Джамбула. З Мечнікова зламав ногу, родила на Джамбула.
    Насправді, домовляння - більше для власного комфорту. Я зі своїм лікрем була знайома з 36 тижня. Періодично приїжджала до нього, потім ще кілька днів лежала до пологів, у нього під наглядом, ну і після.
    Якщо ти народжуєш з чб, ти там нікому не потрібний, грубо кажучи. І це не погано, але як на другі, треті пологи, коли вже є хоч якийсь досвід.
    Ну і є лікарі, до яких реально страшно попадати. Які практикують витискання, шпиці і т.д.

• Подобається Подобається x 1
  2. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Тут палка з двох кінців, так сказати. Я мала домовленого лікаря і що? По факту, приїхала в пб якраз через годину після кінця його зміни. Тобто, був змучений. Мала повне відкриття, то він дуже вірив і надіявся, що я раз-два, справлюся і він поїде додому. А мене бачите ніяк не тужило, і в результаті він прочекав 3-4 години. Всім своїм видом випромінював незадоволеність і оце "ну коли вже?". Плюс в сусідньому родзалі був якийсь важкий випадок, то він бігав паралельно і туди. Як я народила малого, мене взагалі всі лишили і пішли туди. Була лише санітарка. Аж через якийсь час всі прийшли і лікар в тому числі і почав зашивати і т.д.
    Тому... Все те, що думають про чергову, в мене було з домовленим. А знову ж таки, тепер читала про свого лікаря чудові відгуки, аж надто чудові, як про власне чергового лікаря:)

Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. raspberry

raspberry Well-Known Member

Домовлений теж може так бігати, від того не застрахуєтесь. Мої перші пологи були на Батальній в завідуючого. Так випало, що три його "домовленості" приїхали в пологовий практично одночасно. То так і бігав між нами.

4. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Мій забухав на перші домовлені пологи. І так, я ще тоді була страшно перелякана, приїхала на чергову. Вона мені сподобалася і я попросила бути на моїх пологах. В результаті вона ще добу була зі мною, бо родила я довго і важко. За другі пологи я вже пішла з нею домовлятися і вона мене не влаштувала, порівняно з першими не домовленими. Бо якраз я приїхала зранку на кінець її зміни і їй явно хотілося спати, а не пологи приймати. І то неправда, що на черговій ти нікому не потрібна. Біля мене тоді бігали багато лікарів, завідуюча заглядала радити черговій, акушерки помагали, як могли. І то я нічого в той момент нікому не платила і не обіцяла. На других домовлених відношення було, ніби я до них додому приперлася. З акушеркою я так посварилася, що та розпсихувалася і мені привели іншу. Лікарка потім виспалася і знов була уважна і мила, але враження вже мені були зіпсовані. Тому третій раз я поїхала в район народжувати. По коштах вийшло до 1000 грн на все за 3 дні в пологовому, причому то перший раз не було потреби в медикаментах, а гроші за окситоцин в третьому періоді, ватки-бинтики дитині, рукавички ніхто не брав, все було в них наявне. Тому я не вірю, що на Львів не виділяють ніяких грошей на медикаменти, а в Пустомитах рай і все забезпечує держава. На Мечникова за ті дитячі і родові набори добрячі гроші здирали.

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. marianast

marianast Well-Known Member

Другий раз на черговій бригаді біля мене постійно була акушерка і коли почало тужити прибігла лікарка. Ніхто нікуди не бігав, ніхто мене не лишав, не кидав. Як і перший раз при домовленості з лікарем.
    Більше того, на черговій бригаді я більше чулася впевнено « качати свої права», наприклад коли категорично відмовилася від окситоцину мені його більше ніхто не пхав. А мій домовлений лікар поставив мені окситоциновий ультиматум, кинув мене і поїхав додому

Останнє редагування: 9 Червень 2018
    • Подобається Подобається x 2
  6. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

Ага. Так так. І Батальну вже відкрили. Сам президент відкривати приїжджав
    --- дописи об"єднано, 9 Червень 2018 ---
    Мій тато колись 4 місяці лежав в медінституті, то я пам'ятаю як лікарі за свій кошт в "своїх" палатах заміняли вікна. А про фонди... напевно просто так простіше оформити юридично

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

е зовсім. і залежить і від лікарів на чб. і від їх завантаженості на зміну. я ще коли в патології лежала,то не одна дівчинка змінилася. було таке. що ніхто не домовлявся з лікарем,будучи вже в патології. тоді, коли починалися пологи, черговий просто питав:"у вас є лікар?". якщо немає- спокійно брав на пологи. було таке. що в одного одночасно родили 3. і домовлені і чергова. однаковісінько до 3. Я домовлялася, бо лікар мене вела з 15 тижнів і знала всі мої нюанси. Що було б, якби довірилася черговій? не знаю. з одного боку, я попала на чергування Костюченко. Як черговий лікар вона була уважна, на кріслі дивилася акуратно, під час пологів заходила двічі.З другого боку- вона після огляду ще думала, що зі мною робити: чи дзвонити моїй, чи вколоти і відправити спати до ранку. А фіг би добре з того вийшло. Ну і в картці у мене взагалі покази на КР були. Хоча, повторююся, як черговий лікар вона була важна.

8. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

9. Haidee

Не знаю, як зараз. 2011 рік, середня сума "подяки" за пологи лікарю - 300 у.о. Моя лікарка розказувала, що в рік приймає ~350 немовлят. Нехай не всі дякували, нехай там навіть в них "фінансові піраміди" і лікар ділиться з начальством. Там вже ті палати мали б бути золотом покриті. Та й то взагалі смішно, бо навіть візуально ясно, що лікарі не живуть на офіційну заробітну плату. Попри те все, є лікарі, які будуть робити роботу і без віддяк, а є такі чмошніки, які дозволяють собі виставляти суми і носом крутити. Я не розумію, чого до них взагалі ходити при такому виборі. Але ходять, ще й прихвалюють.

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
  10. Merry

Merry Well-Known Member

то щось дууууже велика сума. Знаю про суми в 2000-4000грн за природні пологи на Джамбула
    Сусідка по палаті народжувала в Данкова, дала 1000грн. Сказала що не вважає за потрібне більше давати, так як приїхала майже вже з потугами і лікарю залишилось тільки прийняти маля. Але оскільки вона з ним домовлялась і сама була не зі Львова, то вважала за доцільне подякувати.

Останнє редагування: 10 Червень 2018
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Online

Online Well-Known Member

Підтверджую середню суму 300$ 2010-2011 рр. Я, мої подруги, сусідки по палаті. Пам'ятаю, що порівняно з середньою Батальною і Медінститутом це вважалося халявою). Потім зразу після інфляції, суми залишились в гривні такі самі, в доларах відповідно менші. Як зараз, навіть не знаю.

12. Siania

Siania Love Life

3000-4000 грн. лікарю, + 1000 грн. акушерці і санітарці

13. Haidee

Можна навіть тут на форумі глянути відповідну тему за ті роки. Після 2014, припускаю, що в доларовому еквіваленті сума зменшилася.

14. Shapokliak

Shapokliak Well-Known Member

В тих роках долар був по 8, і виплати на дітей були більші, особливо за 2 - 3. Лікарі тоді як поварювали піднімали розцінки - бо ж допомогу дають, то треба скористати, нехай діляться.
    В 2007 долар по 5 допомога щось 8500 незалежно від дитини, пологи (вся бригада ) обійшлися в 400 доларів (2000) грн. В 2012 долар по 8 - то тільки лікар (інший) озвучив 500 дол.йому (4000 грн.)+ по 400грн. акушеока і неонатолог, щось там ще медсестра дитяча вже не пам'ятаю, плюс санітарці лікар каже дай 100 - що прибере і завезе в палату(може, якась його протеже, не знаю), правда потім та санітарка в свої чергування так мила палату, як ніхто інший :girl_crazy:.
    Але в 2012 допомога була більша - не пам'ятаю як 1 і 2 , а мені за 3 призначили більше 100 тис., правда останню суму заплатили в травні цього року (до 6 років).
    Власне, я якраз добре пам'ятаю розмови мамочок і вагітних, що стали дерти більше через підвищення допомоги, та я сама переконалася. Звичайно, завжди були і ті, хто не називав суми.
    А починаючи з 2014 і долар звар'ював, і виплати зменшились - то звісно, що мусили трохи вгамувати апетити, бо таки платоспроможність породіль дуже впала. А заломити занадто велику ціну - можна залишитися і без клієнта.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Aylin

Aylin Well-Known Member

Чесно кажучи я з лікарем домовилась, за гроші не питала, а він і не казав, але для себе я вирішила, що спершу подивлюсь хто буде чергувати і як усе буде починатись, бо вагітність без ускладнень, якщо буде нормальний лікар на зміні, то можна і в чергового народжувати і нічого не платити. Набір купила весь наперед, крім медикаментів.

16. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Читаю про 300-400 у.о, волосся стає дибки. Хто, де, коли? 1997 р.- 50 у.о. лікарю+ медикаменти+ 10 у.о. акушерці; 2002 р.- 50 у.о. лікарю+ медикаменти+ акушерці(не пам'ятаю); 2013 р.-3000 грн.. лікарю, 500 грн.-акушерці, 100 грн.-санітарці, 300 грн.-неонатологу+ медикаменти.

17. Shapokliak

Shapokliak Well-Known Member

В 2013 1долар=8грн. 3000/8=375 . Все так і є. То Ви вже забули про курс .

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
  18. Havronia

Havronia Well-Known Member

В колі моїх знайомих в 2005 ( почали давати 8500 грн. ) - 2009 рр. 300 у.о. - це неускладнені природні пологи, а деякі лікарі на Батальній і Медінституті брали по 500.

19. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

а що, на неї можна прожити? Я б не хотіла, щоб в мене приймав пологи/лікував лікар, в якого голова забита думками як би то і комунальні заплатити і дітей нагодувати

20. Siania

Siania Love Life

Цікаво, а вчителям, водіям, продавцям (список довгий), теж даєте зверху, ну а шо, вчитель, який вчить Вашу дитину, має думати про те як комунальні заплатити під час уроку?
    Моя мама пропрацювала вчителем молодших класів багато років, і змушена була виїхати закордон, щоб прогодувати дітей і заплатити комунальні.
    А лікарі, в нас як царі. Особливо ті, що пологи приймають. У всіх людей важка робота, і гроші з неба не падають. Скромнішими треба бути, особливо на ДЕРЖАВНІЙ роботі.

• Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 1