Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Discussion in 'Ой слаба я, слаба я...' started by Ksani, Apr 29, 2008.

?

Відзначте вірні твердення:

1. Знаю таксу, по ній +- плачУ

24.1%
  2. Навіть не цікавлюся таксами, даю, скільки вважаю за потрібне

49.6%
  3. Знаю, не дам, бо злочин, гріх

6.0%
  4. Хабарництво ліквідує Начальник

0.4%
  5. Хабарництво подолаємо МИ

24.6%
  6. Хабарництво - наше всьо!

1.7%
Multiple votes are allowed.
  1. Orman

Orman Модератор-бомба

Взагалі в Україні жінка має право вибрати лікуючого лікаря. Тобто прийти і сказати: «я хочу КР в Іванова». І оскільки Іванов точно буде його робити коли зручно йому в свій робочий час, то нічого жінка йому не винна. А кому не подобається може йти в сантехніки. Но щось в училище черга не стоїть, а в мед стоїть.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 4
  2. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Я ото собі трохи вголос подумаю): є покази до КР, грошей на «дякую» нема. Як бути? Хто зробить?
    П.с. Коли народжувала старшого, то була зі мною жінка в родзалі (тоді були ще такі на декількох), яка мала чіткі покази до КР, але не мала грошей. Народжувала природнім шляхом. Ніхто не захотів виконати свій обов‘язок безкоштовно. Ну і поки народжувала, то різні лікарі приходили, та сплавили її до самого юного. Дякувати Богу, все було добре. В пологовому. А як було після не знаю, мала проблеми з власним здоров‘ям, які й стали показом до кр.

• Інформативно Інформативно x 1
  3. Havronia

Havronia Well-Known Member

Так багато чую про лікарів, які без грошей нічого не зроблять

• Подобається Подобається x 7
  4. Thebestnata

Thebestnata Well-Known Member

Взагалі порівняння лікаря і сантехніка не дуже доцільне. Невже лікар стає лікарем тільки для того, щоб заробити гроші? Ну в нашій країні може багато хто так робить. Але в першу чергу стають лікарями (на мою думку), щоб рятувати життя, допомагати людям. Буває ж, що лікарі їздять з місіями в країни Африки на безкоштовній основі! Це може більше практикують не наші лікарі, але таке є. Якщо лікар, який має приймати нове життя, думає тільки про те, скільки йому заплатять, то для мене це не лікар.
    Хоч погоджуюся, що часто ставлення лікаря до пацієнта залежить від того заплатили йому чи ні. І то не завжди. Лежала якось в гінекології на Русових, після операції заплатила вказану суму лікарю, а йому далі було плювати на мене) Тому лікар в першу чергу має бути людиною. І не вимірювати свою роботу в конкретних сумах. Якщо хоче конкретних сум, то хай йде працювати в приватний заклад. А так в нас медицина безкоштовна, і лікар має надавати медичні послуги на безкоштовній основі. А не заглядати в кишені пацієнту.
    Про домовленості з лікарем наперед щодо пологів - я питала, чи можна, щоб певний лікар прийняв пологи. Для мене так спокійніше, щоб більш менш орієнтувався в моїй ситуації,щоб знав мене, щоб поспілкуватися наперед. Хоч розумію, що може бути варіант, що прийдеться таки народжувати і в чергової бригади (не встигне лікар приїхати, не зможе і т.д.).
    Й тим більше лікарі офіційно рахуються на роботі в певному пологовому. Якщо я обираю лікаря, який працює в пологовому, де буду народжувати, то що не так? Тобто це ж його робота.
    І якщо лікар сам не називає суми, значить в нього немає конкретної ставки. То й не може розраховувати на те, що отримає 300 доларів за природні пологи, чи 600 за кр. А тільки на те, що пацієнт "подякує", хоч теж не вважаю, що це обов'язково. Бо він отримує зарплату від держави. Малі зарплати? В них єдиний вихід жити на взятках? Якби подяку подякою не називали, а таки це корупція, яка в нас недозволена.)

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
  5. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

Так. В його робочий час або на його чергуванні

6. Siania

Siania Love Life

Як на те пішло, це незаконно, лікар не сплачує податок, і на благо пологового гроші не йдуть, а напряму в кишеню одному лікарю.
    Хоча він ні копієчки не вклав у свою кар‘єру (окрім навчання), місце де він працює повністю на забезпеченні держави.
    Чого ж вони не купують хоча б потрібні ліки на пологи?
    Одна породілля дякує місячною зарплатою (мінімалкою). Це так коштує нічний приїзд?
    Мали б совість на державній роботі ще й суми називати. Я б до такого лікаря не пішла ніколи. Віддячилась на власний розсуд.
    І ставлення було чудове як до, так і після пологів. Думаю, якби я нічого не заплатила, мій лікар теж би нормально поставився до цього, і так само був би уважним.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2
  7. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

Йдуть
    Лікарі (не тільки в пологових) за свій кошт роблять ремонти в палатах, міняють вікна і т.д. Мій лікар мені говорив, що ті ліжка трансформери в родзали вони за свій кошт купують :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  8. Aylin

Aylin Well-Known Member

Так, це правда. А деякі лікарі роблять ремонти у палатах які за ними закріплені ( така практика є не тільки в пологових, а й у інших лікарнях), також лікарі мають наперед закуплені ліки на екстренний випадок, бо різне буває...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. marianast

marianast Well-Known Member

Приїздіть народжувати в його робочий час, на його зміну. Тоді все написане вами однозначно правильно .

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  10. Siania

Siania Love Life

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Ну і держава таки виділяє певний мінімум препаратів. Сильно сумніваюся у "благочинності" лікарів, які за свій кошт породіллям окситоцин приносять, ага :)
    Ой прям. Лікарям взагалі-то і на "вертольотах" цілком зручно пологи приймати, "нє вєрю", що вони так дбають про комфорт жінок, що аж ліжка купують. Та і дійсно постійно є інформація що обладнання як не з одного фонду іноземного, то від діаспори то ще звідкись передали лікарням

• Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  12. marianast

13. Orman

Orman Модератор-бомба

в районах завідуючі ліниві жахливо. Те що скидалися на ліки - вірю. Але керівництво не подає запитів (як і в садках), не намагається вийти за межі "мають все привезти", але підкрадати привезене не встидаються.
    Ну і ПБ і звичайна лікарня - різні речі. На ПБ більше грантів дають на благоустрій.

14. Thebestnata

Ну мамина знайома, яка працювала акушеркою в медінституті (коли він був відкритий) навпаки додому приносила з роботи вату, бинт, спирт, ще деякі речі і медикаменти) тому дуже сумніваюся, що вони там за свої гроші купляють ліки, ліжка чи інше.
    Може і є винятки, але те,що кожного разу гроші від породіль йдуть на пологовий - в це не вірю.

15. marianast

Я за те щоб мухи і котлети йшли роздільно.
    Якщо «застовбив» собі лікаря - плати, якщо по чесному - тоді по чесному і без лицемірства. Бо ми так само не праві як і вони.
    Аналіз власних помилок. Я два рази домовлялася з Надіжком. При перших пологах чергував Герчаківський, при других Беген ( в якої я в результаті і народила). Ні один, ні друга нічим не гірше Надіжка. Питання вартувало домовлятися з лікарем при без проблемній вагітності? Ні, однозначно. Якби йшла втретє, без особливих передумов, не домовлялася би однозначно.
    За перші пологи заплатила, совість не мучила, бо по домовленості. Лікар суми не називав.
    За другі пологи домовлялася з Надіжком, народжувала в чергової Беген. Вона щодня натякала на оплату, чоловік заплатив їй ті гроші, які планував занести Надіжку, бо Беген в той момент була нашою сусідкою)))))
    Мене мучить совість до нині. Що не сказала, що принципово платити не буду. Бо то була її робоча зміна .
    Тому якщо по чесному і принципово, то треба починати з себе і вже послідовно так само відноситися до всіх решта. А якщо намагаєшся створити собі якісь приференції то будь готова за ті приференції оплатити з власної кишені. І казати що лікар дорого бере теж не чесно, якщо той лікар не черговий

16. Shapokliak

Shapokliak Well-Known Member

Приклад: я прицільно домовляюся з певним лікарем і він наперед називає суму, яка мене влаштовує. Скажемо прямо, не мала сума. І не я одна. То вже , курча мать( пардоньте за мій французький), на місці лікаря я вже була би гонорова, і закупила би собі ящик рукавичок хоча би, ну і 1-2 резервні комплекти тих мінімальних ліків і шприців, які в разі потреби використовувала би, і поповнювала з нових "траншів". Мова не йде про дороговартісні специфічні ліки... Так ні, плюс пишуть список з тих рукавичок, вати-марлі і т.п.
    Я не кажу, що давати в руки добре, краще, як в приватному кабінеті - оплати в по чеку, і тебе не обходить пеленка, рукавички, оглядовий набір і т.д. Якщо я йду в державну поліклініку, то розумію про можливу нестачу фінансування, несу то з собою, але вже не даю нічого в кишеню. А в пологовому, навіть якщо домовлялась з кандидатом наук (він прямо казав - у мене професорські гонорари), ті дурнуваті рукавички все одно довелося бігти купувати на ходу, бо я наївна питала, чи щось треба - казав нічого. А як до діла при поступленні в П.Б. відправили чоловіка зі списком - нам лікар ніяких особливих вказівок щодо Вас не давав...
    Неприємний осад залишився.
    Іншого разу з іншим лікарем я вже прямо питалась - що крім гонорару, то сказав приблизно суму потрібну для віддяки бригаді - акушерка, неонатолог, медсестри... "І список необхідного висить на стенді". І знову там ті рукавички...
    Може, вони і скидалися там в медінституті на щось, не знаю, в тих кращих платних палатах, де я перебувала, висіли таблички з подяками меценатам...
    Але висновок напрошується сам собою - скільки не дай, а рукавички , блін, купи...

• Подобається Подобається x 5
    • Смішно Смішно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Dominika

Dominika Well-Known Member

ну бачите...Аптеці, яка розташована в холі лікарні(будь-якої), треба мати щоденний обіг, а лікар собі купить на якійсь гуртівні того добра і прибуток "кап-кап" попри кишеню зацікавленого. Кому то треба?

• Смішно Смішно x 1
  18. Thebestnata

Та так, аптеки ж теж хочуть заробити))) мені лікар казала нічого з медикаментів наперед не купувати, а вже на місці в аптеці, бо там є все наборами. Я так розумію, що набором вийде дорожче, але запастися всім необхідним на випадок природніх пологів чи операції не вийде. Тобто може бути варіант екстреного кесеревого (хоч надіюся, що таки не буде), то для нього інший набір. Але аптеки в ПБ весь час мають достатню кількість тих всіх наборів? Не може бути, що раптом останній набір якраз купили? Чи вони там щодня забезпечують себе новими?
    І от справді лікаря собі наперед можна вибрати, а акушерки, медсестри - то будуть ті, яких лікар приведе, чи які на зміні в той час? І чи їх там є декілька? Бо раптом одночасно пологи ще в когось будуть, то акушерка буде бігати туди сюди, чи таки теж передбачено, що їх з запасом є?)
    Акушерка теж називає свою ціну, чи їй можна точно дати на власний розсуд?

19. Online

Online Well-Known Member

Якщо лікар сам називає свою суму, то на пряме запитання скільки дати акушерці - відповість. Як ні, то дасьте скільки вважаєте за потрібне. Або не дасьте). Акушерок достатньо. Це лікар одночасно може бути на 2-3 пологах, а акушерка при тобі від початку до кінця. Своїх лікарі не приводять, вони ж з різними чергують по графіку і всіх їх знають, тому працюють з тими, зто зараз є на місці.
    Набори є з запасом. А як навіть якийсь і закінчиться - там немає нічого такого, що не можна зібрати за 5 хвилин з наявного в аптеці асортименту. Набори - це такий спосіб натягування клієнта на гроші)

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  20. Haidee

Haidee Well-Known Member Staff Member

Сама ж почала))) з тих, кого знаю особисто, то не створюють нічого. Ну тобто люди різні, але я менше грошима розкидаюся на "медсестричок", ніж дівчина з села. То якийсь такий фан в людей - показати, що гроші для лікаря є. А взагалі я люблю касу і приватну медицину. Ну чи там страхову, наскільки це можливо.

Я колись в американських фільмах бачила, що в них таки за кожною вагітною закріплений лікар і він їде тоді, коли вона народжує. Тобто є варіант чергової зміни, а є, мабуть, ще й такий. А може то просто кіна)