Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Ksani, 29 Квітень 2008.

?

Відзначте вірні твердення:

1. Знаю таксу, по ній +- плачУ

24,1%
  2. Навіть не цікавлюся таксами, даю, скільки вважаю за потрібне

49,6%
  3. Знаю, не дам, бо злочин, гріх

6,0%
  4. Хабарництво ліквідує Начальник

0,4%
  5. Хабарництво подолаємо МИ

24,6%
  6. Хабарництво - наше всьо!

1,7%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

багато хто закидає, що мої пологи обійшлися мені навіть не згадаю скільки вата-зеленка, рукавички і тд тому, що от в Катруся були проблеми.
    а я собі тепре згадала, що перед випискою палатна подивилася що в мене нема узд і післала. виздзвонила лікаря зі словами - тут жіноча, глянь. і Тудай (?) прийшов так, сказав, щоб нікому не казала, що він ще в меді, нормально оглянув - і пішов. всьо. які гроші? чесно кажучи, йому було фіолетово в той момент, він просто зробив свою роботу.

2. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

або щоб нарешті відстали і виписали...
    я Вам скажу, які розцінки, точніше віддяки(бо то серед лікарів, які сум не називають, ті, які називають, то дорожче, є там такі зіркові) "ходили" на Джамбула 2 роки тому: ПП - 2-2,5- ну 3 тис. (дехто давав і 4, але то вже виглядало надмірно), КР ще+1-2 тис до того+анестезіолог 1 тис. Ліки з аптеки на КР - 1000 грн. Акушерки і неонатолог - по 300-400, дехто не давав, медсестри і санітарки на пологах - 50-100. Отаке медсестрам в кишеню, бо зайшли, за ктг і т.п, за узд - наскільки в мене склалось враження, всі намагались уникнути або дати по-мінімуму, (ну, за узд, скажімо). Роздавання направо-наліво типу "я не бідна" фактично не побачила, може одинично, можу сказати, що загалом була приємно здивована, бо перед тим також наслухалась, як і Ви, про такі фантастичні суми, і уявлялось, що на кожному кроці вимагають і дають. Ну і ще така ремарка, жодна з тих сум не була озвучена медперсоналом. І ця інформація серед тих, хто лежав в патології, думаю, є ще значний відсоток тих, хто приїжджає по швидкій і віддячує меншими сумами, або не віддячує взагалі. Ну і справді, лікар, який називає суму, то моветон, чес слово, не ходіть до таких, якщо загалом оце питання подяки лікарю таке досить морально неоднозначне, то в такому випадку це такий хабар-хабарем.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Julija Janovich

Julija Janovich New Member

Я особисто лікарю давала 300 дол. Питала в нього він сказав що пологовий це держ установа. І ціни не називав)

Надіслано від мого Lenovo K10a40, використовуючи Tapatalk

4. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

Пишу конкретно по сумі, майже 2 річної давнини за КР на Джамбула- з лікарем Данковим домовлялась. Медикаменти 1000 грн, анестезіолог 1000 грн, медперсоналу 450грн і лікарю 2000 грн - все ! Де беруться такі астрономічні суми я не знаю і знати не хочу, перший КР обійшовся в таку ж суму. Відношення гарне в обох випадках було.

Надіслано від мого ASUS_Z00VD, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  5. MakarOnka

І ще згадала за педіатрів , в мене була приємна і толкова лікар з сучасними і прогресивними поглядами на догляд за дитиною і як людина мені сподобалась + ще свою дитячу косметику для малого давала ( розумію що то розповсюджуважі їй приносять, але все ж приємно, косметика недешева), Марія Миколаївна здається, розрахувалась з нею гривень 400 ніби дала, натяків ніяких не було, просто людяне відношення + були проблеми під час операції, які вона успішно вирішила. Зі мною в палаті ще було дві жінки після КР, з абсолютно здоровими дітками, педіатрів ми всі мали різних - їхні були старшого віку. Так от, одна заплатила , на погляд педіатра, замалу суму то перед випискою їм бігом жовтушку виявили , від мами під лампу забрали і сказали зцідженим молоком годувати, а інша не платила нічого, то педіатр пішла до її оперуючого лікаря, який ту мамочку так на коридорі пропісочив, що я була в шоці з тої всієї цинічності і відігравання на дітях. В результаті , коли я виписувалась, вони обоє ревіли і казали чоловікам заплатити любі гроші лиш би їх з дітьми виписали. Я радила їм підійти до головного лікаря, але в них був не той настрой.

6. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

А звідки беруться такі як ваші суми? То лікарі чи медперсонал сказали "між іншим" що "такса 1000 грн. і того хватить", чи ви так на свій розсуд давали? Не розумію, бо якщо медицина безкоштовна, то чи тисяча, чи тисячі то хабарі. Чи то зараз хто скільки дасть раді? Але чому це людина має так платити? В приватному закладі то все ясно, є прейскурант, а так? З якої радості медперсоналу давати ті гроші? Ну розумію, що на радості хочеться віддячити, але чому такі суми? На інших роботах ніхто не поспішає отак 450 грн чи тисячу комусь нести, за свою законно виконану роботу.
    --- дописи об"єднано, 1 Вересень 2016 ---
    Ото "довіддячувались". Ну не мають права не виписати без грошей, якщо на то причин нема:girl_smile:. Бо ж самі зацікавлені щоб місце звільнилось. А от те що принижували - то їх непрофесійність і порушення етичних норм лікаря. Діють старими "перевіреними " методами, і так буде поки люди на то ведуться. Знаєте я взагалі поважаю лікарів, то важка і відповідальна праця. Але недавно знайомий розказав, що лікарям знайомим недавно пропонували йти на 30 і більше тис. грн. зарплати у приватні клініки, і що ви думаєте? Ніхто не погодився. Вирішили працювати у старих приміщеннях, з обдертими туалетами, на маленьку зарплату, а не йти туди де гарно, чисто, обланано і все по тарифу та прозора зарплатня. Їм підходить, бо так неофіційно дічтають набагато більше:girl_smile:

Останнє редагування: 1 Вересень 2016
  7. MakarOnka

Якби я йшла оперуватись у любого лікаря, який оперує у цьому закладі і мені б не залежало в особі, то і того б не платила, АЛЕ я хотіла оперуватись у певного лікаря і бути вперненою що все буде зроблено професійно як з боку дитини так і з мого боку. Я попросила лікаря про послугу щоб саме він мене оперував і лише з його доброї волі він мене взяв, хоч міг і відфутболити до інших -розумієте різницю? Але про суми я не питала.
    Форумлянка попросила написати конкретні суми за пологи, а не " заплатили на власний розсуд"

• Подобається Подобається x 3
  8. MakarOnka

@Supernatural особисте питання, а ви народжували безкоштовно, чи написали лиш би поговорити?

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Supernatural

Я платила за покращену палату (вона була платна, сумісного перебування і я так планувала), сама купувала медикаменти в аптеці (на щастя багато не потрібно було, бо все легко пройшло), лікарю чоловік віддячився символічно на свій розсуд (ніхто навіть не натякав за подяку і тим більше якусь суму, хоча ми з лікарем наперед домовлялись, з власної ініціативи, тож навіть по-людськи ніяк не віддячитись не випадало) але "такс" не було:girl_smile:). Може якщо якісь складні пологи, КР, то отак платять, не знаю, а так то нащо? Анестезіолога в нас взагалі не було, лише лікар і акушерка, потім вроді нянічка приєдналась, коли дитинку вдягали вже. Ще дівчата платили деякі за УЗД, консультанту, а я нічого не давала (та ніхто і не просив, просто хто дає у того й брали, мене глянули, все ок, і все), і про ГВ нормально все розказали, і натяку на гроші не було. І при виписці заввіділенням наякала що "треба внесок", але ми нічого не давали, і нічого вона заставити не могла, і на виході заохочували до платної фотосесії, але ми відмовились (знали що там так активно пропонують). Недавно знайома народжувала у чергової бригади, то каже що навіть не збиралась нічого платити, і не платила. Як там було деталей не знаю, треба буде розпитати.
    --- дописи об"єднано, 2 Вересень 2016 ---
    То ті тисячі лікарю, анестезіологу і гроші персоналу то на ваш просто розсуд ви давали? Чи хтось так порадив "як зараз прийнято"? Чому саме стільки? Нічого особистого, просто цікаво, звідки такі суми беруться.

10. Fast

Fast Well-Known Member

@Happy Fiancee КР - 10000 - все включено. Але набір для КР, пригадується - 2000 грн був

11. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

))) ну так якраз більшість і віддячуються )))
    І хоч ви суму не назвали, але звідкись ви її теж для себе сформували. Ось і виходить, що хтось на когось орієнтується.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

так тут таких 99% - лікар такс не називав, але чоловік віддячився чисто символічно ( але скільки- мене то не цікавило. Та і "чисто символічно" - у кожного поняття різне :).

то така +- стандартна сума, яка не змінюється вже років 10. тільки тоді ті 10000 грн були більш ніж 1000 дол. Так що зараз можна сказати, що "беруть менше" :)

13. Svitlana83

Svitlana83 Well-Known Member

мої пологи 3 тижня назад обійшлися мені в 1300 гр, саме стільки я дала лікарю і акушерці.
    ліків чи навіть рукавичок не купляла, бо все дали в пологовому. Ніяких поборів на відділення. Умови нічим не гірші чим на Мечнікова, я б сказала що оскільки людей менше- чистіше набагато.
    це Пустомитівський пологовий.

14. Danuta

Danuta Active Member

чула багато позитиву за ваш пологовий, жалію що не поїхала туди

15. ranetka

ranetka New Member

Народжувала на Джамбула в квiтнi 2015, спочатку поклали в патологi ю, на вiддiлення i пробi рки пiшло майже 100 грн, узд - 20, пп - 1000 грн, родпакет менi i дитинi - 550, санiтарка - 50, акушерка i неонатолог - по 200, двом медсестрам на виписцi по 10.

16. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

На Джамбула 7 років тому платила 2500 грнлікарю( родила довго і важко), 200 грн акушерці, 200 грн дитячому. На мечнікова 2,5 роки тому 1500 грн лікарці ( роди досить швидкі і легкі , але викликали її вночі) 200грн акушерці ,100 грн дитячій і 200 грн дитячій на родах( їх чомусь там дві). Палатна попросила 100 грн, за довідки і ще щось , я заплатила, а потім медсестри принесли документи і кажуть давай 50 грн, я пояснила що вже заплатила нехай розбираються з палатною, вони фиркали , бурчали , але вже ніц мені не казали.Перед родами теж читала хто скільки платить, але я рахуюю що 500 грн акушерці і 300 грн санітарці то задуже.

17. Supernatural

Саме так, ми ні на кого не орієнтувались, дав пару сот гривень, якщо то так комусь цікаво:). Так лікар і того не хотіла брати. За платну палату вроді день перебування був біля 200 грн. (виписали мене на третій день). Потім дивувалась що люди такі великі гроші платять за пологи, і ще більші за КР та ін., а виявляється що "люди так радять", що "то треба так дати бо знайомі так дали" і в тому роді, або ж лікар прямим текстом сам їм сказав що кому і скільки:girl_yes2:. То вже давно я народжувала, але бачу хабарництво у медицині процвітає і ставки ростуть :girl_in_dreams:
    В нас палатна теж було до чоловіка пристала щоб ще на щось здав гроші, або має йти здавати кров. Але нічого такого ми не планували робити, то вона відстала. Потім розказували що вроді чоловіки породіль мають кров завжди здавати (щось таке, точно не пригадую). І санітаркам нічого не платила, нікому ніц не давала, може б вони і хотіли щоб їм за все платили, але блін, то ж їх робота прибирати в палатах і т.д. Отак люди привчать кожному пхати гроші кожному, а потім дивуються що "відношення не таке".
    А оті що дають більше "щоб бути не гірше інших" то взагалі окрема тема :girl_in_dreams:

Останнє редагування: 2 Вересень 2016
  18. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Цікаво, бо як вже згадувала на початку більшість пишуть "чисто символічно", "скільки вважали за необхідне". Ну і почути ще раз ті самі фрази якось потреби немає. Зрештою хто хотів, той вже поділився інформацією. За що всім дякую окреме тут. Не все так сумно як виявилося.

• Подобається Подобається x 3
  19. Supernatural

@Happy Fiancee але майте на увазі що теперішніх розцінок і "такс" я тим більше не знаю, лиш бачу що хто хоче - нічого не платить, або дякує на свій розсуд, велика частина платить як радять знайомі, і ще доволі велика частина платить навіть більше "щоб не гірше як у людей" було :girl_smile: Та й врахуйте, що лікарі теж є різні - є такі що не кажуть, не вимагають нічого, людяно ставляться, і будуть раді за любу подяку, а є такі що мають певні вимоги стосовно у цілком конкретних сумах. Тому так все різнопланово.

• Подобається Подобається x 1
  20. Ulianusia

Ulianusia Well-Known Member

Ага,ті конкретні суми,то вже взагалі....а головне мені найдивніше як ім не страшно????