Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Ksani, 29 Квітень 2008.

?

Відзначте вірні твердення:

1. Знаю таксу, по ній +- плачУ

24,1%
  2. Навіть не цікавлюся таксами, даю, скільки вважаю за потрібне

49,6%
  3. Знаю, не дам, бо злочин, гріх

6,0%
  4. Хабарництво ліквідує Начальник

0,4%
  5. Хабарництво подолаємо МИ

24,6%
  6. Хабарництво - наше всьо!

1,7%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. napoleona

napoleona Well-Known Member

Відповідь: Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

санітарка за плату буде носити, просто так ні

з медсестрою і звісно треба за то платити, тому краще у звичайну і сусідка по палаті передзв в разі чогось
    реально, якщо ти себе норм почуваєш, бо коли тобі погано, то нічо не зробиш і мус хніми послугами скористуватися

2. sofka08

sofka08 kasperjonoks

Якщо себе нормально почуваєш, і дитя тебе відпускає, то можеш сама бігати на 1 поверх. Мене малий не відпускав взагалі, то чоловік підходив до тьотіньки, давав їй 10 грн. здається і вона мені все приносила, що я "замовляла" в чоловіка, а назад забирала все непотрібне і віддавала чоловікові.

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

4. sofka08

sofka08 kasperjonoks

у сусідки по палаті , чоловікові якось так вдало вдавалось приходити, що дитя спало по 20 хв, а вона тим часом собі знизу з чоловіком теревенила. Якщо дитя прокидалося, я їй про це повідомляла і вона за хв. вже була в палаті.
    Чому дурні, цілком нормальні.Якщо ти мала важкі перші пологи, і тобі було важко, то не дивно , що зараз ці думки тебе відвідують, а + до того є малий хлопчина, без якого ти теж свого життя не уявляєш. Молись Господу Богу, щоб подарував тобі сили на пологи і допоміг правильно вирішити усі складні ситуації.

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Не можу цитувати-пишу так.дітей не пускають навіть у платні палати

6. нталька

нталька Well-Known Member

Дівчата, може мені так співпало, але особисто я не давала грошей медсестрам-санітаркам. Чоловік передавав знизу через чергову без грошей (ну, я йому не казала, а він сам не додумувався), мама моя прийшла, то 5 грн давала тій жіночці. Коли я залишилась сама в палаті і треба було мені десь піти, то занесла мацьопку до медсестер, там у них ті "ліжечка" для дітей стоять, теж нічого не давала (правда, мацьопка спала, інакше я би її не лишила). І укольчик мені кололи безплатно, і аналізи без грошей.
    Єдине, при виписці попросили 50 грн на відділення :) Але у них там журнал був, де ти розписуєшся (хоча підозрюю, що то і так для замилювання ока). Дала, бо перед тим за день сусудка по палаті виписувалась і сказала, що не має грошей, то та медсестра йшла з нею вниз, щоб хтось з родичів дав. Неприємна ситуація, як на мене. Тому, як не хочете давати, то просто треба так і казати.

---------- Додано в 12:41 ---------- Попередній допис був написаний в 11:40 ----------

І загалом, за що на Мечнікова просили гроші, але можна й не давати:
    за узд при виписці - 30 грн, (не сама узд-истка просить, а палатна лікарка (типу подякуйте))
    за щеплення, хто робить - по 20 грн (медсестра заходила в палату і казала, хто робить щеплення приготуйте 20 грн)
    за кров (чоловікову):) - та ж палатна лікарка сусідці казала - раз нема довідки, то давайте 100, а не маєте 100, ну то, хоча б 50. Взагалі, хто неприємний, то це саме та палатна гінеколог Марта (не пам"ятаю як далі), от вона вічно щось м"ялася-мусолила, думала де би їй за що гроші отримати.
    Ще неонатолог одна казала, якщо можете, підготуйте на виписку 200 грн. Але приносила довідки і віддавала, не чекаючи, щоб дали гроші. (якось цікаво, у мене була одна неонатолог, у сусідки інша)

7. сніжна

у мене братова ніц не заплатила. Їй теж сказали "подякувати". От вона "прошлангувала" і просто сказала "дякую"

8. sofka08

sofka08 kasperjonoks

і мені казала моя палатна лікарка, піти на узд, взяти з собою рушничок і 30 грн.
    Мені зробили узд, я подякувала і вийшла, і тільки в палаті, коли засунула руку в кишеню, згадала про подяку. Так і зекономила трошки грошенят.

9. Paradise

Paradise New Member

А що то за аналіз крові чоловіка має бути, і за який період???

10. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

то не аналіз - то треба на пекарській здати кров - типу донорство, або в кишеню лікарям 100 грн.
    Флешко, а чому не хочете в 2-місну безкоштовну?..Сусідка по палаті по потребі пригляне за Вашою дитинкою, так само, як б і Ви за її. Ми так робили. Обсінялись телефонами - поки сусідка знизу говорила з чоловіком, я пильнувала малят, в разі чого - дзвонила їй. З передачами те саме - одна йде, друга дивиться. Чи в душ помитись, чи в туалет...

11. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Хочу.
    Напевно так і проситиму.
    То найбільшмудрий варіант як на мене.
    І на Батальній за УЗД мене попросили 30 грн.

12. newlife

newlife New Member

в якому роддомі?

13. popelushka

popelushka Well-Known Member

у всіх ПБ так

14. sofka08

sofka08 kasperjonoks

а можна трішки розгорнутіше, бо вперше про таке чую.

15. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Чотири роки тому я на Джамбула не платила ні за довідки, не бачила палатної, не ходила на узд, про ніяку здачу крові не чула, ні медсестрам, ніхто нічого не говорив. Коли чоловік забирав малого медсесра що мямляла, але я сказала що їй вже віддячила. Напевно хотіла ще від чоловіка. То зараз так всюди здирають чи то так на Мечнікова?

16. newlife

newlife New Member

Ви впевнені?
    Бо я знаходила дописи, що до когось приходив чоловік з старшою дитинкою, яка розсмоктувала груди в перші дні. Але не знаю в якому з Львівських ПБ таке було.

17. сніжна

вперше чую, що таке можливо у львівському пологовому. На Мечнікова такого точно не дозволять. На Джамбула теж.

---------- Додано в 17:46 ---------- Попередній допис був написаний в 17:42 ----------

є така річ: під час вагітності ( в ідеалі) родич вагітної повинен підійти на Пекарську і здати кров. Це робиться для того, що якщо під час пологів буде потрібне вливання крові і буде використовуватися донорська кров з банку крові, цей банк поповнявся. Тобто фактично таке створення резерву. Коли чоловік ( чи ін. родич-знайомий) здає кров, йому видають довідку. Ця довідка або підшивається до обмінки або в обмінці лікар з ЖК пише, що кров здана. На практиці далеко не кожен лікар з ЖК говорить про необхідність здачі крові. І ось тоді у пологовому можуть згадати: а де ваша довідка? Якщо такої довідки немає- пропонують або здати кров родичу або "купити" довідку. Звісно, що далеко не кожній пропонують

18. newlife

newlife New Member

Може про мед писали?
    А Ви спеціалізуєтесь по Мечнікова? Бачу багато знаєте про цей ПБ.

19. popelushka

popelushka Well-Known Member

в медінституті також дітей не впускають

20. Zyzya

Zyzya New Member

мені 5 років тому на Мєчнікова лікарка виписала пропуск для чоловіка.Проходив без проблем( в години прийому)