Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Ksani, 29 Квітень 2008.

?

Відзначте вірні твердення:

1. Знаю таксу, по ній +- плачУ

24,1%
  2. Навіть не цікавлюся таксами, даю, скільки вважаю за потрібне

49,6%
  3. Знаю, не дам, бо злочин, гріх

6,0%
  4. Хабарництво ліквідує Начальник

0,4%
  5. Хабарництво подолаємо МИ

24,6%
  6. Хабарництво - наше всьо!

1,7%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Eirini

Eirini New Member

Відповідь: Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Кожного разу, коли йду здавати аналізи, купую перо, чи шприц, чи рукавички. І не один раз бачу, що мої рукавички кладуться збоку, а кров вона бере в тих, що вже були на руках. І не можу я просто по своїй дурній тихій натурі сказати їй:"Вдягніть, будь ласка, ті рукавички, що я принесла". не хочу ставити усіх медсестер під одну мірку, є справді хороші і чесні, але чогось на них рідко щастить...

2. tuzyachka

tuzyachka New Member

Мені здається, що це все залежить від того "як в них заведено", я маю на увазі в поліклініках. Не у всіх однаково, напевно)))

3. Just me

Just me Member

От не знаю, мені чесній і хорошій, щастить на чесних і хороших медсестер :) Був у нас період, коли тато за 3 роки переніс 6 операцій, в різних лікарнях і різних відділеннях. То всі ставилися нормально. Не могли ми сидіти 24 години на добу з ним, приходили зранку, тато казав, що медсестра щось там за свої гроші купувала - цитрамон від головного болю чи що. Я могла впертися рогами і сказати, що від головного болю в лікарні ліки є, бо в нас медицина безкоштовна. Але для чого? Потішитися самообманом? Вона в нас така ж безкоштовна, як і освіта. Гроші повернула (копійки) і ставлення до мене було відповідне (ні, хабарів ми не давали, як-не як 6 операцій і реанімація за 3 роки - великі витрати)

---------- Додано в 12:59 ---------- Попередній допис був написаний в 12:55 ----------

Моя позиція проста - хабарів не давати, але знаючи яка ситуація з постачанням витратних матеріалів у державних установах, не бачу причини очікувати ставлення до себе "по закону", бо і вони до мене "по закону" не ставляться - ставляться по-людськи. Плачу тою ж монетою. Будуть ставитися "по закону" - ну що ж, мають право.

4. terezka

terezka котяка-вишивака

а таки є, і навіть не лише цитрамон.

авжеж, бо оплачуєте все наліво і направо. А по "закону" - не треба. Додаткові оплати за кожну печатчку, як ото:
    уже оплачені з наших кишень податками. Просто у деяких поліклініках і лікарнях то не крадуть, бо мають совість, а у деяких крадуть, а потім ще й беруть і вимагають (як ото з кожного принести спирт+ватку, і залишити їм, або ж оплатити 3 грн за капочку спирту і катульку ватки), а оголошення на дверях: "аналізи безкоштовні, за вату і спирт - не оплачувати", просто так висить, бо ж може хтось таки "поведеться".

5. нталька

нталька Well-Known Member

ну, і я трохи знаю ситуацію з постачанням витратних матеріалів. От, дивно, що ви так за лікарів розпереживались, а вам вчитель написала, що в неї теж немалі затрати власні, то ви чогось не підтримали її.
    А в лікарнях і поліклініках таки видають мінімальний набір ліків. Звичайно, на всіх пацієнтів того не вистачить, тому тримається для екстренних випадків. І бланки лікарняних зазвичай видаються, а не ксеряться лікарями. Але ж хіба відношення мед персоналу до пацієнтів має залежати від забезпеченості? Чи від моральності? І оце ваше "по закону"... вибачте, по закону чого?

6. Just me

Just me Member

Чому ж не підтримала? Як Ви це визначили? Не знаю, як зараз, а коли я вчилася у школі, то ми ремонти робили за свої, дошку міняли за свої, навіть крейду за свої купляли (ні, крейда у школі була, але не та, яка зараз, нормальна, а така розгливіла, у брусках, тому ми просто скидалися і купували - ну ж не чекати, поки вчитель витягне зі своєї кишені і купить крейду, щоб нас вчити. Журнали їм видавали - то ми не купували, а от табелі теж за свої.

І тим, хто пише про одяг та взуття - це просто нісенітниці, бо одяг чи взуття - це не послуга пацієнту, а коли медсестра за свої гроші ксерить форми довідок, купує клей, щоб довідки попідклеювати чи тягне з дому обігрівач, щоб дітки зубами не цокотіли коли їх оглядають - то ви вже мене вибачте.

---------- Додано в 13:40 ---------- Попередній допис був написаний в 13:38 ----------

Той хто за свої кошти для пацієнта купує, той не краде, майте совість

7. terezka

terezka котяка-вишивака

---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:43 ----------

ліки які є у аптечці апріорі, той таки мабуть десь ті ліки перед тим дів, нє?
    а ватку та спирт, рукавички - складають для майбутніх поколінь? Ксерокс роблять за 15-20 коп, а беруть 3 грн і т.д.?

8. Just me

Just me Member

Тільки тому, що кондуктори за свої гроші нічого для нас не купують, а вчителі чи лікарі змушені це робити, щоб не сказати "шановні дітки/пацієнти, нині і доки не зміниться щось у цій країні ми нічого не робимо, бо нема паперу/ручок/олівців/бланків/крейди/холодно у кабінеті"

9. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

тут ще треба уточнити, що в даній гілці більше все ж про лікарів ЖК і облік вагітних. Так от вагітних - не лікують. А просто "рахують"=Об-ЛІК. І всіх витратних матеріалів там - кілька папірців, менше пачки вати, менше банки спирту і двічі - якісь рукавички. Вся інша комерціалізація - особиста справа кожного.
    За "людське ставлення" не платитиму ніколи, бо хто мені хамить чи погрожує - на того заява гол. лікарю установи. А все решта - особливості характеру і настрою людей, я поблажлива. Я краще напишу заяву чи свідчення про те, що "лікаря Н в установі Н не забезпечують 1), 2), 3), прошу розібратись", аніж башлятиму. Щось мало кому цікаво, що я за весь період обліку ходила в одній-єдиній сукні.
    В Універі теж зарплати маленькі у викладачів. І дехто робить си сам "покращення." І для мене хабар в будь-якій устаові - це не просто мій особистий злочин, це ще і продовження ланцюжка і пірамідки, у яку втраплять після мене з моєї мовчазної згоди ще купа людей.

10. Just me

Just me Member

Не послуга, бо не послуга і все, не треба мати 2 вищі, щоб це зрозуміти

11. cjomcjomka

12. Just me

Just me Member

Амортизація є незалежно від того, працюєте Ви взагалі десь чи не працюєте взагалі, і їсти треба, і у щось одягатися. Але якщо швидка почне казати "ми не виїжджаємо, бо бензину нема", а лікар не дасть довідки, бо не схоче бігати ксерити за свої гроші, вихователька у садку скаже дітям, що гратися нема чим, бо держава не виділила на іграшки, вчитель писатиме розгливілою крейдою по покоцаній дошці, бо лише тим його забезпечила держава, то навряд чи я матиму право тому працівникові докоряти чимось. Будемо чекати "весни" пакращення. Чи нормальна ситуація з довідками за 3 гривні? Ні, це все, як тут зауважували, має оплачуватися із наших податків. Але НЕ оплачується. І доти будуть знаходитися люди, які ксерять за свої, просять купити папір/крейду/бланки, і будуть знаходитися люди, які це розумітимуть і ті, які це не розумітимуть.

13. cjomcjomka

так вже ж каже! с. Кореличі, Перемишлянський район
    і ні одні, ні другі, ні треті жодним чином не розвяжуть ситуації. Треба виставляти конфлікт нагору, треба скаржитись і реагувати. А не просто всі всім співчувають, бо всі - біднесенькі.

14. Just me

Just me Member

Тому виходить, що честь їм і хвала, бо вони тим самим виставляють
    а не затикають державні діри своїми ресурсами. А дехто затикає, а коли хоче це відшкодувати, наштовхується на нерозуміння. На жаль.

15. Fast

Fast Well-Known Member

До вас не їде швидка, бо нема бензину.
    Які будуть ваші дії? Будете листи у інстанції писати і два тижні чекати на бензин чи скажете що заправите ту машину, лиш би приїхали.
    Якщо приїхати в пологовий без домовленості з конкретним лікарем, так можна нічого не платити. Але коли з дохтором домовляються, серед ночі телефонують, що вже, то просто при відсутності совісті можна йому не віддячитись.
    Далі, у малої синехії. Від педіатра пішли до дитячого гінеколога. Мене запитали чи маю я рукавички, якщо ні то 5 грн. Не мала ні того ні того. Але все зробили, лікування подальше розписали. Сказали як буде можливість прийти через місяць, як не буде- то по потребі.
    Можете називати мене тою, хто сприяє процвітанню корупції, але через 2 години, я їй занесла в кабінет конверт.
    А взагалі, мені комфортніше в приватні кабінети ходити. Але оскільки ціни там таки не дешеві, і інколи таки той лікар, який тобі потрібний не працює у приватному кабінеті, то ідеться в держ поліклініку.

16. cjomcjomka

я дала гроші на заправку машини і написала листи у МОЗ і прокуратуру.

17. apelsyn

apelsyn New Member

Знімаю капелюха! Так і треба! Розповісте потім, як все пройшло. Я теж родила - ні кому ні копійки не дала , але нерви мені поїли конкретно. Я тут в темі писала.

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну да, і тим не менше це дозволило моїй лікарці з ЖК вимагати в мене 50 грн в місць на витратні матеріали. А не маєш/не хочеш, то роби шо хочеш, бо " в нас своїх повно".
    Тим не менше моя знайома стверджує, що мені повезло що лікар "заспівала" тільки 50 грн, а он її сотку в місяць бере...

---------- Додано в 16:40 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ----------

Вже колись говорилося. В такому випадку, коли лікар зривається посеред ночі і в свої не робочі години приймає у вас пологи, можна спримати як приватні послуги, які можуть тягнути за собою відповідну подяку.
    Принаймі я це так бачу.

19. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Так і кажуть.
    Я поїхала в лікарню на таксі. Написала скаргу на імя міського голови. Отримала за 3тижні листа, де було написано, що була проведена розяснювальна робота і оголошено догану всій зміні.
    Але могла просто заправити або приїхати на таксі і забути, нічого не писати. А потім просто на ДП поплакатися.

20. Holly

Holly Moderator

Я тричі стояла на обліку, жодного разу ні копійки не давала. От писали за картки, канцтовари. Лікарям ручки, папірчики на яких пишуть рецепти/направлення на аналізи дають різні фірми, таким чином рекламуючи свою продукцію. І якби з мене так нагло вимагали, то я б гроші не давала, а купила їй той клей, ручку і т.д. А про обігрівачі - то лікарі тільки про діток думають, чи все-таки теж не хочуть мерзнути?