Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Discussion in 'Ой слаба я, слаба я...' started by Ksani, Apr 29, 2008.

?

Відзначте вірні твердення:

1. Знаю таксу, по ній +- плачУ

24.1%
  2. Навіть не цікавлюся таксами, даю, скільки вважаю за потрібне

49.6%
  3. Знаю, не дам, бо злочин, гріх

6.0%
  4. Хабарництво ліквідує Начальник

0.4%
  5. Хабарництво подолаємо МИ

24.6%
  6. Хабарництво - наше всьо!

1.7%
Multiple votes are allowed.
  1. Mammy

Mammy Well-Known Member

Відповідь: Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Повірте, на Батальній далеко не всі "деруть"! Це залежить від конкретного лікаря і зміни! Нам черговий неонатолог повернула більшу частину суми, сказавши, що не вона вестиме малу, всі санітарки приходили з чеками і рештою, лікар нічого не говорила про гроші, а просто подякувала за те, що ми дали. Звичайно, були винятки (у вигляді неонатолога), але того було дуже мало. Загалом, фінансовими питаннями на Батальній я задоволена.

2. glasses

glasses Member

Взагалі, я от помітила. Дуже багато є дійсно добрих лікарів, але велика частина з них так заїлися, що дозволяють собі називати захмарені суми, накричати на пацієнтів, поставитись типу - ти тут "ніхто". А винуваті ми самі. Як на мене теж було б краще, якби я платила офіційно за медичні послуги. Але скажімо якщо це платна медицина для наших пенсіонерів, то це ж нереально. Вони на хліб шкребуть гроші. Якби держава платила за таких людей, то я згідна. Щодо цієї реформи, то потрібен дуже обдуманий план дій.

3. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

4. Keeri

Keeri New Member

я живу на батальній, але родила на джамбула, бо знала про той "безпредел".
    до порівняння за КР заплатили 400$ (суму лікар не називав).

5. Rostuslavchuk

Не спорю що не всі, але чомусь маю таке ставлення до того пологового вже не один рік.
    Чомусь про Джамбула, Мєчнікова і Мед. такого не чула. А що не стикнусь з захмарними цінами, так то зразу Батальна. Можливо, просто не знаю про такі випадки у інших ПБ.
    Але навіть коли в Меді лежала, там максимально за КР брали 500-600 $ , то на Батальній було 800 - 1000.

6. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

у липні 2006 року сказав 200 долярів..чоловік дав 160 і все було ок..в морду не дав,хоч він такий-шовіжутопаю.....блатний:girl_blum:

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Ну, все-таки людина сама робить вибір чи лишатися людиною, чи нахабніти, так що, хоч люди й виховують хабарників, звіріють зазвичай з власної волі.
    Я би, мабуть, уточнювала: брали чи давали. Хоча тут питання таке закручене: курка чи яйце.

8. Rostuslavchuk

Особисто я КР не мала, але пролежавши місяць до пологів там, То дехто з дівчат казав що їм конкретно сказали скільки то буде коштувати, інші з тих чуток самі так давали, були і менші суми і ніхто нікого з відтам не вигнав. Дехто давав скільки міг. А одна дівчина розказала, що пішла питати на батальній конкретно, що то буде вартувати, в неї крім КР була зразу і операція міому вирізали, то на Батальній їй заспівали 1000 долярів, то вона почала шукати іншого лікара, знайшла в меді , то їй сказали 600. То як на мене, то дуже крута різниця. І оперував її теж не рядовий простий лікар.
    Було багато таких дівчат, що першу дитинку народжували на Батальній, а другу в меді, аргументували тим, що ціни в меді значно нижчі.

Щодо Джамбула, то моїй коліжанці там КР робив, якийсь з їхніх відомих лікарів, забула прізвище. То було 1,5 роки тому. То їй обійшлося в 200 доларів. І лікар не ображався, кожен день приходив.

9. glasses

glasses Member

І ще я б сказала, що дуже рідко просять гроші давати наперед. Не сперечаюсь, бувають такі. Тому якщо розібратись, то можна і не давати такої суми по ставці. А так як писала Сніжна і Mammy (знаю такої думки), віддячувати по своїх можливостях.

10. Rostuslavchuk

Не зустрічала таких випадків щоб на перід брали.
    У вище розказаній розповіді, дівчина, прямо цікавилась, бо знала, що там буде не лише КР, і мусіла від чогось відштовхуватись хоть приблизно. Але сам факти називання ціни був і його не заьереш. Розраховувалась вона теж після.

В меді теж був випадок коли лікар за звичайні швидкі без ускладнень пологи скзав дати 2000 грн. Чоловік породілі дав тільки 1000 грн., сказав більше не маю. То нічьо з тим дохтором не сталось, не збіднів.
    Найсмішніше у тих випадках інколи, коли народ сам запитує, дохтор, а що з нас, лікар називає ціну, а потім возмущаються, що здер. Не питайте, якщо хочете віддячити, дайте самі скільки вважаєте за потрібне, або можете. І не буде тих обурень. Знаю що є випадки коли потім лікар приходе і каже що мало, то вже правда свєрхнаглость, але думаю рідкість. В такому випадку можна і зхамити тоді.

11. glasses

glasses Member

З моєї мами взяли наперед, була операція камінь в сечовому.

12. Rostuslavchuk

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

згідна.

14. invisible

invisible Well-Known Member

Ну та хіба вже отак там все по "офіційним" розцінкам чи то все таки виходячи з того "хто що дав"? Скільки не говорила з людьми, скільки не читала відгуків, то переважно лікарю дають "по можливостях". Насправді отак прямо ціну ж рідко хто каже (от Сімкін з Батальної якраз до винятків належить, не вперше про це чую), і я чесно кажучи таких лікарів навіть менше поважаю (я розумію, що домовлений лікар не зобов'язаний приділяти мені час, приїжджати вночі і приймати в мене пологи, але ж всьому є межа). В Меді теж є свої світила, як і в інших ПБ. Наприклад, Грицишин (Мед) за звичайні пологи в моєї подруги в 2012 році взяв 500 дол.

15. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Гм.. я може ідеалізую, і ще не знаю як то в мене повернеться, але виникло питання: А нащо так давали? Наперед домовлялись? Чи він постфактум ціну назвав?
    Якщо "пост", то як немає можливості стільки дати , то назад же дитину, вибачте, не запихне... Інша справа, як пологи з ускладненнями. Але то ІМХО...

16. invisible

Наперед сказав - "у мене пологи коштують стільки то, якщо не підходить, шукайте когось іншого". Ну але там така ситуація, що і її сестра до нього ходила лікуватися і потім народжувала, і вона ходила лікуватися і протягом вагітності консультуватися, так що вона йому дуже довіряє і навіть думки не допускала народжувати в когось іншого. Тож ціна була прийнята "як належне" (вона мене потім ще переконувала, що всі лікарі за пологи ціну прямо називають і менше 500 дол. мені то не обійдеться). От певно через таких лікарів і виникають "розцінки".
    Хоч особисто мені він одразу не підійшов. Років з 5-6 назад, коли я мала ерозію, прийшла я з нею до нього на консультацію. Ну він подивився на кріслі мене і сказав приходити на кріо. А потім каже мені в кінці - в мене консультація коштує 50 грн. (а то ж коли було!). Я стільки не мала дрібними, то сказала, що не маю і дала десь 30 грн. чи що. Більш до нього не ходила.

17. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

якщо ті консультації входять в ціну - то норм. І якщо людина комусь так довіряє - то вона і більше заплатить....

Але попередній допис я більш загально писала про ситуації з "оплатою" пологів... Просто використала для наглядності цитату...

18. нталька

нталька Well-Known Member

о так, цього дорогого світила я не забуду ніколи :/ Народжувала у нього по домовленості. Теж наперід казав ціну, бо він з командою працює, і то типу не особисто йому, а на всіх. ) Ага, а потім ще всім окремо казав додати, і, оскільки, через ті окремі додавання для нього самого у нас в день пологів вже пару десятків долярів не вистачило, то приходив по них в інший день. )
    Але гроші - то не основне. Жадний він, того не віднімеш. Але довіряти йому у природності пологів не можна. Я довіряла, коли мед закривався прийшла, щоб порадив до іншого лікаря, як він сам і обіцяв. А він вирішив, що я вже готова і в той день народити...

---------- Додано в 01:05 ---------- Попередній допис був написаний в 00:58 ----------

А консультації у нього в ціну не входили. ) Коли водив на узд в меді чи ще до якогось лікаря, то всюди казав скільки дати, бо треба, щоб всі були задоволені. І сам ні від чого не відмовлявся.

19. Rostuslavchuk

ну то почнем з того, що їм таке підійшло. Якби не підійшло, то б шукали іншого лікаря. Не на ньому одному світ клином зійшовся.

швидше не з таких лікарів, а з таких пацієнтів, які спочатку погоджуються, а потім
    За що і мова йде:

20. invisible

На фоні майже повного негативу щодо лікарів і вимагання в цій гілочці згадалася мені вчора вночі одна історія з власного досвіду. Було то, до речі, на Батальній, лікар Верніковський (правда років 5-6 тому). Робив він мені кріо шийки матки. Розцінок я тоді взагалі не знала, але попередній лікар, у якого я консультувалася, відкрито хотів за цю процедуру 500 грн. То ж я на свій розсуд даю Верніковському 400 грн., а він мені зі словами "та ні, ви що, це забагато!" повертає назад 200 грн. У мене такі очі були :shok:, чесно не сподівалася навіть на таке. :)