Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Ksani, 29 Квітень 2008.

?

Відзначте вірні твердення:

1. Знаю таксу, по ній +- плачУ

24,1%
  2. Навіть не цікавлюся таксами, даю, скільки вважаю за потрібне

49,6%
  3. Знаю, не дам, бо злочин, гріх

6,0%
  4. Хабарництво ліквідує Начальник

0,4%
  5. Хабарництво подолаємо МИ

24,6%
  6. Хабарництво - наше всьо!

1,7%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Відповідь: Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

то розцінювати як офф?
    чи тими словами ти таки хотіла підтвердити факт, що більшість лікарів в першу чергу заглядають/оцінюють товщину гаманця пацієнта і їм далеко небайдуже на чому він приїхав?

я двічі так народжувала, і шо? то що, дивина чи рідкість якась?

2. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Юля, це ти до мене? я таке десь писала?
    я вже взагалі не розумію про що тема:)
    в заголовку лікарі - а вороги усього акушер-гінекологи
    всі йдуть до самовибраних акушер-гінекологів - і вони ідіоти чомусь на це погоджуються
    ніхто не відповів логічно, чому не йде до призначеного державою
    медицина - вся в сірих грошах
    а медики - бо лікарів ви у Львові не бачите, або це винятки - взагалі нікому непотрібна професія
    благо ніхто не наїхав на стоматологів. Тут все якось дякувати в порядку. Пломба 100 у.о. і це норма.
    Приватних ПБ нема. Приватних клінік, наприклад кардіологічних нема. Взагалі профільні клініки у нас - це прогалина.
    А завтра будуть. Але всі скажуть що акушер-гінеколог (той же ж) гівнюк, бо пологи в його приватному ПБ за 10 000 грн - це ППЦ:)
    Що тут казати: ми - українці. Це наші традиції. Традиції все мати, бажано на халяву, або бажано щоб на блюдці і так далі.
    Є по-різному, добре не є точно. Жахіть на кожному кроці теж нема. Вибір є точно. У всіх.
    не буду шукати - ти писала, що до ВИБОРУ (знач вибирала, а не приїхала в ніч/день пологів до будь-кого) підійшла ретельно.

До речі таке собі риторичне запитання: а який ви бачите перехід до нормальної двосторонньо (пацієнт/лікар) - нормальної медицини?
    Бо - я бачу - страхову медицину, але тут вже були камені в той город.
    То які пропозиції? Як має бути?
    Бо я Вас всіх розумію: є зле. А як має бути добре? І основне: а як це реалізувати? Ну так, давайте без мрій, поетапно...

3. bora

bora Well-Known Member

Страхова медицина без змін у свідомості і дійового механізму покарань за ХАБАРІ, яких не хочуть наразі визнавати і без них жити - навряд чи можлива. Почати можна з того, що НЕ говорити і не писати - всьо кльово, не нападайте ви ні на кого бо ви всі ті хабарі самі і носите (замкнене коло свідомості).) Бо інакше ми з того ніколи не виліземо.

Останнє редагування: 10 Лютий 2011
  4. карапуз

карапуз Well-Known Member

Маю до теми, дві історії про "порядність" лікарів, які сталися з моїми близькими.
    Перша, це коли мою сестру , вранці ( 7 ранку,можливо не так уже і рано, але якщо врахувати, що народжувала вона о 4 годині, ну то все ж таки рано) , розбудив акушер, який приймав у неї пологи і сказав, щоб йшла дзвонити чоловікові ( мобільні телефони, ще не були такими популярними ),нехай несе гроші,бо у нього зміна в 9 закінчується.

Друга .Вітчим чоловіка, лежав у лікарні і свекруха щодень їздила до нього. Одного дня, коли вона себе не дуже добре почувала, мій чоловік поїхав у лікарню разом з нею. Вийшовши на третій поверх, вона лише встигла сказати, що їй погано і втратила свідомість . Як виявилось пізніше, у неї обірвався тромб. Чоловік почав кричати "викличте швидку! ", а потім " стоп, я ж у лікарні " і почав просити допомоги у лікарів, які там були. Ви знаєте, що сказали лікарі: " Ми не можемо її прийняти, бо вона не наша пацієнтка .Спустіться вниз разом з нею, оформіть її, а тоді вже подивимось:girl_impossible: ".
    Врятували їй життя в іншій лікарні, куди її привезла швидка, яку викликав чоловік.Там також були деякі нюанси, бо сказали ,що потрібно мамі ввести препарат, який коштує 6 тис. грн. А потім виявилось, що цей препарат є експерементальним і його дають безкоштовно.

5. kapustynka

kapustynka New Member

Відповідь: Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

Народжувала на Батальній. У хваленої Литвинчук. Пологи 400 дол. Акушерка - 300грн, Неонатолог - 400 грн. З умов позитивним є хіба те, що в палаті душ, на третьму поверсі палати не дуже. надругому краще. На родах відношення мені не сподобалось: акушерка з доктором реготали в коридорі і пили каву, я була в родзалі сама, тільки слухали серцебиття. Їм було наплювати на мене, ніхто не був біля мене. Прийшли коли потрібно було вже народжувати. При тому, що роди тривали 2,5 години.
    Першу дитину я народжувала в меді. в не останньої людини Коржинської Роксолани Діонізівни, то вона і акушерка сиділи від 8 год. вечора до пів 4 ночі і не відходили ні на хвилину.
    А я вирішила попробувати всіми хвалену Литвинчук, нічого доброго в ній нема, маю з чим порівняти.

6. Bogdanka

а на противагу тим двом є наприклад олі-льолі про її товаришку, котра купує перев'язочний матеріал за власний кошт і не має за що поїхати з дитиною на відпочинок, то як? все в такому негативі?
    а мій однокурсник працює за Львовом на ФАПі хірургом. Купує навіть медикаменти за гроші які заробляє мед представником.
    От.
    Тобто завжди ж є чорне і біле.
    Чи медицина якась особлива?

7. bora

bora Well-Known Member

Медицина болюча. А негативу стільки - бо гілка така. Якось після певних дописів не до позитиву.. Треба і ці випадки визнавати. Бо власне шукаємо причину чому це так погано... І вочевидь не Ваші товариші тому виною, тому тут - не про них (хоч я таки згадувала про нормальних лікарів, коли йшлося про те чи має майбутнє платна медицина).

8. Bogdanka

про кого тут? тоді пишіть з прізвищами, бо тут про загальну ситуацію, а вона не така як хочеться її показати, не тільки негативна.

9. карапуз

карапуз Well-Known Member

Згідна. Це як тема про садочок.
    Кожен із нас мав, і буде мати справу з лікарями , і кожен робить висновки , і це логічно, зі своїх особистих історій .

10. bora

bora Well-Known Member

Хіба? Про тарифи, вимагання грошей, і чому люди йдуть на давання хабарів. А з прізвищами є відповідна гілка, нє?
    Щось я не думаю, що тут люди вигадують історії. Я писала про найближчих, те в чому брала участь, а не те, що почула від знайомих. Мені досвіду досить, щоб сказати - позитиву в нашій медицині немає, даруйте. І це треба визнати, щоб щось змінити.
    Я зараз спілкуюсь з хворою людиною з-за кордону. І тішусь що ця людина там, а не в нас. Бо люди, це жах - хворіти все життя. Тут би треба було просто зібрати собі на труну з нашою медициною і пошвидше, бо наші медики своїми тарифами заганяють в такі депресії людей.

11. kapustynka

kapustynka New Member

Хочу розповісти прсвій випадок в грудні на Батальній. Я дурна не заплатила відразу неонатологу, а вона напевно думала, що я втечу. Приходить на другий день і каже в малого жовтяниця, світять дитину, потім беруть аналізи на білірубін, аж тут приходить медсестра знайома, я їй розказую, а вона каже: ти доктору гроші дала? я: ні. вона каже: швидко дай. я дала і відразу аналізи добрі і світити не тре. Доктор Калита. В них на батальній пунктік - жовтяниця. Хіба шкода, дитини, що лежала в тому боксі.

12. zetta

zetta Well-Known Member

. Цю людину (нормальну, не бомжа, небагато за 60) навіть в лікарню на обстеження не оформили , а десь запхали як непотрібну річ від очей подалі вмирати .

BORA, абсолютно з вами згiдна... бо надивилась на тих стареньких як за мамою доглядала.... кобiта виховала 8 дiтей... одна донька приiхала через тиждень...решта немали часу. двох то просто вiдпустили вмирати хоч це не онко лiкарня, бо тi просто не мали грошей. Але чого ми дивуемся лiкарям... гiлку про
    рагулiв почитайте... старiсть то вiдпрацьований ресурс... немае до неi поваги.

Останнє редагування модератором: 11 Лютий 2011
  13. levandivka

levandivka З яйцями...

Не знаю, хто і навіщо "дивується", як і сенсу "дивуватися".
    Я не дивуюся, а намагаюся озвучити/поширити позицію: "хабар розбещує! не давайте".
    Потрібні дії.
    Конкретні.
    Від нас самих, якщо хочемо змін.
    Ніхто нам за нас не зробить.
    Хабарництво існує, доки "дають".
    Даватимемо менше - буде менше хабарництво. Не дамо зовсім - зовсім (як широке явище) припиниться.

Останнє редагування: 11 Лютий 2011
  14. natorella

natorella Well-Known Member

а я раз в тиждень заходжу глянути чи поміняли дійових осіб
    ні - все на місці
    балакайте дівчата
    тільки не бийтесь

15. levandivka

levandivka З яйцями...

А сенс? (дивитися/міняти дійових осіб) ?

16. Venus

Venus New Member

Свята правда. Я, звичайно, не зарікаюся віддячувати. Бо розумію, яка в тих лікарів зарплата. Якщо мені дійсно допоможуть - платитиму. Хоч реально ще фахівця не зустрічала, якому б довірилася.
    Але була в мене ситуація в пологовому будинку. Правда 12 років тому. Я чесно кажучи не була добре підкована і не розуміла, кому і скільки:girl_impossible:. Лежала собі в післяпологовому (в палаті 7 породіль), у всіх діточок - жовтяниця. Мені педіатр ввічливо так каже - бачите, жовтенька яка. І питає -вона у вас часом не недоношена. Я дивуюсь - лікар сам мав би знати, чого питає? Кажу - ні, в строк народилася. Ну і розмова закінчилася, бо я зовсім не втямила, чого він хоче. :girl_haha:
    Але далі цікавіше. Одна мамочка не мала необхідної суми для педіатра, і дала щось в два рази менше. Він не взяв, каже ображено: як не маєте, то не давайте. Тоді наша палата обурено домовилася нічого йому не давати. Він нас не виписував до останнього. Тільки через тиждень, коли вже породіль в коридорі складали, мусив виписати всю палату. Під тиском інших лікарів. І всі дітки виявилися здорові!

17. natorella

natorella Well-Known Member

сенсу нема
    просто коли все стабільно в дискусії і нічого не змінилось в лічном составє - то дискусія переходить у форму - а шо ти сказала вчора? бо я шота не допоняла

переливаємо з баняка в каструлю

18. levandivka

levandivka З яйцями...

Та йой...
    Сіли з калькулятором у ординаторській, порахували збитки, зібрали йому троха...
    Нє:)

Гм-м-м.
    А має поважно змінюватися?
    http://www.youtube.com/watch?v=Cjg62rI6Q3I

19. bora

bora Well-Known Member

Аспектів багацько просто) А чого мало дійових осіб (хоч я би так не сказала - є в нас гілочки і з двох ораторів:)), це питання як хвилюють хабарі суспільство. Виглядає ніби всьо нормуль)
    ІІМХО, це ознака певної хвороби громади, а не того, що дискусії чогось бракує. Бо починають включатися тільки коли самого качка дзьобне сильно. Наразі "моя хата скраю - я поки здоровий або на хабарі маю".
    Але ж не дарма кажуть - не бійся злого, а бійся байдужого.

20. Roxie

Roxie Галицька панянка

Відповідь: Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

але коли платиш лікарю 400 доларів за ту роботу, за яку він ще зарплату отримує крім цього, мимоволі обідно стає, що ти для них як пусте місце... зажрались наші лікарі - от що я вам скажу.. а може МИ САМІ їх так навчили?