Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Ksani, 29 Квітень 2008.

?

Відзначте вірні твердення:

1. Знаю таксу, по ній +- плачУ

24,1%
  2. Навіть не цікавлюся таксами, даю, скільки вважаю за потрібне

49,6%
  3. Знаю, не дам, бо злочин, гріх

6,0%
  4. Хабарництво ліквідує Начальник

0,4%
  5. Хабарництво подолаємо МИ

24,6%
  6. Хабарництво - наше всьо!

1,7%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

Відповідь: Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

2. levandivka

levandivka З яйцями...

А до чого тут "Ви/я"?
    Знову по "овечу шкуру"? Не мус на себе натягати-міряти. :)

Вже за існування "порадної" гілки квота "віддяк" виросла до повного шалу.
    заспокоїтеся - подумайте, яким чином "віддяка" з 200 баксів підвищується до 500.
    Дасть Бог, здогадаєтеся, що "дам на 100 баксів більше" - причина №1.
    А ще, згадайте про мамочку, котора стече кров'ю в коридорі, бо не мала в кого позичити 500, а дохтори/медсестри зажралися банально, не підійдуть.
    Скажете, нема ТАКОГО?

Останнє редагування: 30 Січень 2011
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Радше недумаючими.
    Є люди, які не дають хабарі й уявіть собі, що їм ніхто пакостей не робить. Я тих людей знаю і живуть вони у Львові. І зі совістю своєю не сваряться, а вірять і довіряють Богові.
    :rofl: (сміх крізь сльози)
    Ви говорите про суспільний гріх, яка мова може йти про "не ми"? І ми, і ми також.
    Мдямс... Уроки читання чи то пак нечитання між рядками проводити, чи що? :scratch_one-s_head:
    Ідеться про суспільство в цілому. Суспільство, яке живе совком, дихає совком, думає совком і ще й з того тішиться.
    Так, є відсоток осіб, яких той совок не зачепив, бо в них інші моральні цінності й пріоритети, але на жаль, замалий ще. І схоже, більшим він буде ставати дуже поволі, коли люди опираються навіть думці про те, що може, над собою варто теж працювати, а не бути флюгером.
    Ой, ні-ні, тут ви так просто не відкараскаєтеся. Якщо ви даєте хабар - то це ваш гріх ТАК САМО як і лікаря. Ні більше, ні менше, бо ви тоді - співучасник. Тут не вдасться вмити руки, хоч би як хотілося.
    І Податкової. :mocking:

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Тобто, ви вважаєте що мати яка дає лікареві гроші перш за все дбає про свої понти?!:ireful1: Боже, який жах!!! Знаєте, навіть образливо. Ніхто на себе ту овечу шкуру звичайно не приміряє чи то не одягає (як ви там пишете), але повірте мені, мене як маму яка щоб завагітніти, виносити і народити здорове дитя головою товклася ваша думка зачіпає аж до сліз... Так, я давала гроші лікарям, але хвилюючись виключно за своє здоров"я і здоров"я дитини, але аж ніяк не через понти!!!
    .
    А що є ще такі що тішаться? Принаймі я таких не знаю, або ж до таких не належу і про таких на ДП не читала. Нема тут з чого тішитися!!! (Ой, знову я в ту шкуру залізла, атож не можна, я забула) :8:

5. Liliyah Romanova

Точно знову залізли. Із тим, яку обрали владу, важко повірити, що дуже сумують.
    І чому? Ви через понти платили? Якщо ні, то чого зачіпає?

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Тетянко, а хто навчить якщо у вас менталітет такий що треба дати. Скажете, он дитино подивись я даю лікареві але то погано і ти так не роби як виростеш. Якось виходить самі собі суперечите.

А ви не дати не можете? Понтій Пилат виходить - я умиваю руки!

Розписуйтесь за себе.

Мій чоловік звернув увагу свому близькому родичу що брати від людей гроші за те що можна зробити безкоштовно це хабар, на що він відповів що якби змінили закони і правила то йому було б дуже зле бо втратив б великий прибуток. Хоч ніби і незадоволені корупцією на рідних теренах але більшість не хоче нічого міняти. Кажуть я перейду на вищу посаду і там більше буду брати. Ну а наші люди і надалі будуть давати, адже ментальність така - все чекають на доброго батюшку царя.

8. Liliyah Romanova

Чесно вам скажу: не можна так себе не любити.
    Я написала загальну фразу, яка не стосувалася вас особисто. Ви просто сформулювали суть суспільного гріха й українського стадного мислення щодо хабарництва. Від того ніде не втечеш, бо то є правдою і реальністю пересічного украінця. І стадним таке поводження буде доти, доки не почнуть відбуватися хоч часткові зміни.

9. In4a

In4a Well-Known Member

Лілю, от Ви часто згадуєте про совок в різних темах, часто зрозуміло чому, але тут не зрозуміло мені... Мене мама народжувала при совку, але нікому нічого не платила в пологовому і не віддячувалась:confused:
    Маю родичів в Росії (на Уралі), дівчата народжують без домовленостей і віддяк, а коли чують наші львівські ціни за пологи, то дивуються так само "за що?"
    От цікаво мені, як в інших містах України, в центрі-на сході? Також "віддячують" і чи такими сумами? Бо там же ж ще більший совок, ніж у нас, нє?

10. levandivka

levandivka З яйцями...

Завжди є...
    Викладається своя позиція, щоб згодом зрозуміли (якщо опція доступна).

11. levandivka

levandivka З яйцями...

Версія: совкова позиція
    1. начальник фсьо зробить, а я - чєловєк малєнькій
    2. знаю, що злочин, але ВСІ ТАК РОБЛЯТЬ

Жоден начальник не наведе У НАС БЕЗ НАС порядок. Та й навіщо воно начальникові при таких підлеглих?
    Жоден Президент/прокурор/директор/бригадир не зробить.

Та ж писали тут, не раз...
    Таких понтів і хабарів нема ніде більше. Навіть Київ "ховається".

12. Vika

Vika Well-Known Member

в нашому місті роди коштують 100-150 $. КР-200-300$. це лікарю. акушерці і педіатру дають десь 200 грн.

13. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Лілю - це Ваше враження. Я написала тільки те - що написала, про себе і свій досвід.
    Так само, як і ви ось тут:
    Я досить толерантна і демократична овечка, поважаю будь-яку думку, навіть якщо вона розходиться з моєю, тому точно б не дозволила собі, як Ви виразились "закривати комусь рот" :girl_blush2:

14. zetta

zetta Well-Known Member

Донецьк- 80% родять в чергових лiкарiв. Решта волiють до знайомих. Днiпропетровськ - Теж 80% родять самi в чергових лiкарiв, на вимагання лiкарiв не жалiються....бiльше того мають велике дивування нащо домовлятися, а навiть якщо i так то Львiвскi цiни викликають ступор i шок. Але i спiльнi пологи то в них ще рiдкiсть, часом навiть самi мамочки не розумiють для чого хлопа на пологи брати...i часто з нас львiвських смiються....а домашнi пологи- в 90% це взагалi для них бред повний, коли починаю з ними щось обоворювати то дуже тяжко..."я три раза рожала, и роды были очень тяжолыми но чудесными ")) (рожала в черговых лiкарiв) . сюди ж допишу i Росiю.... така сама катрина, мамочки лежать пiсля звичайних пологiв 5 дiб... повнiстю довiряють лiкарям, хтось на щось жалiеться -хтось довольний всiм.... але в цiлому весь схiд то десь напрошуеться на думку "радi що взагалi живi вийшли з вiдти" .В Росii повнiстю медицина на стравках - без полюсу плати за все. Чим бiльше лiкар прийме пацiентiв тим бiльше зарплати йому накапае(тобто якщо можна зробити все за один раз, лiкар вас поганяе ще пару разiв для свого бонусу) .... але такого розбору в лiкарях вони i не роблять... спокiйно йдуть до кого направляе реестратура , зараз правда iм дозволили вибирати лiкарнi не за мiсцем проживання, черги шаленi, легше заплатити бо платно йдеш без черги.

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Раз ми говоримо тут про суспільство в цілому, то чому я маю розписуватись тільки за себе.

А міг би. Просто цього не хоче. На те він і начальник. Коли у вузі в якому я вчилась викладачку вивели в наручниках за хабар, після того деякий час викладачі боялися. І не треба звинувачувати у всьому людей які дають в кишеню,тут кожен за себе. Якщо знайдеться такий розумний який підніме бунт з закликом "ми протів хабарів у пологових", то думаю дуже багато жінок під це "ми" підпишуться. А вчити-повчати, а тим більше звинувачувати просто на словах, як на мене пуста справа. Тільки себе вихваляємо.

16. bilo4ka

Бачу тема заходить в глухий кут. Почали з "віддяк" лікарям в пологових будинках, а закінчили цілою совковою системою в нашій країні. Я вивчилася в школі і в інституті і нічого не платила (вірніш збрехала ! заплатила 10 долярів за один екзамен, ну просто тупий предмет як на мене і вчити його взагалі не хотіла), пішла на роботу нічого неплатила, а от за роди заплачу! Бо вже як я писала і писала не одна форумчанка, що боюся! Так я дам хабар і гріх буде на моїй совісті. Але хто тут без гріха? Якщо є такі святі і безгрішні , то можуть кинути в мене камінь! А модератор відправити в баню!
    от по тій причині я пропоную удалити цей злощасний пункт. Бо люди прочитають , що лікар в когось взяв 200, і всунуть йому триста (щоб до мене на 100 долярів було краще відношення, хоча не завжди більше означає краще), а в лікаря планка починає рости. Тому чому не почати боротьбу з посиденьок, пропагувати не давати лишнє лікарям...а ми просто топчимся на місці, починаєм говорити про совок якийсь, про владу і систему...і вчити з закордону як нам правильно жити в Україні.
    мій дідо був такий же принциповий на рахунок хабарів - мій тато лишився без мами. Бо мама померла разом з дитиною при родах. А все могла бути по іншому...

17. Galya

Galya Well-Known Member

Оце точно. Всі дають і лікарі ше більше вимагають, ціни ростуть (бо ж дадуть і більшу ціну, чого б не понагліти?) і все рівно всі дають, бо куди ж діватись. Моя баба всім дає - чи треба, чи ні. Бо так до неї добре поставляться (і в поліклініці і в ЖЕКу...) І мені здається саме такі люди й привчають їх до того, що всі дають і так має бути. Тому до тих, хто не дає, може бути й гірша увага і взагалі хамство і пряме вимагання. Але самі їх привчили. Закритий круг виходить, може б пора його розривати?

18. bilo4ka

Цілком підтримую! давайте почнемо з чогось простішого! Бо зразу братися за пологові - то вже надто кардинальні зміни в нашій совковій системі)
    От можна почати з жеків) Взагалі не розумію за що їм там платити треба? (але то вже не до цієї теми)

19. natorella

natorella Well-Known Member

20. bora

bora Well-Known Member

А є в нас платні пологові? Офіційно платні? Бо я не в темі. А веду до того, що якщо так хочеться заплатити, то може зробити це не на користь хабарників, а офіційно?